Asociaţia „Şcoala de muzică Logos”

În cadrul Audiţiei de Chitară clasică din data de 9 decembrie, a fost prezentată o altă iniţiativă care vine în vecinătatea Bursei „Nicolae Moldoveanu”. Este vorba de o Asociaţie care este deja în curs de înfiinţare instituţională. Este o şcoală de muzică, care vine să umple un loc lăsat liber prin dispariţia atît de utilelor şcoli populare de artă.

Ca unul care am beneficiat de formarea în Şcoala Populară de Artă din Iaşi, sub îndrumarea domnului profesor Babii, am susţinut ca membru fondator o asemenea iniţiativă. Interesant este faptul că celălalt membru fondator, domnul Stelu Aioanei este tot un ucenic format de domnul Babii, după ce acesta a ajuns în Chicago.

Şcoala de la Oradea va fi supervizată de Biserica Logos din Chicago şi de Biserica Emanuel din Oradea. Iată aici una dintre realizările şcolii de muzică Logos din Chicago, (pentru un sunet mai bun vezi AICI) şcoala-matcă a ceea ce visăm să devină o întreagă reţea internaţională. Scopul pentru care există o asemenea asociaţie este descris astfel:

Membrii Asociaţiei Şcoala de Muzică “Logos” doresc să se asocieze în scopul de a crea o instituţie de educaţie muzicală de prestigiu sub îndrumarea spirituală a Bisericii Baptiste Emanuel din Oradea şi a Bisericii Logos din Chicago, fiind construită pe valori creştine solide, care să funcţioneze într-un mediu multicultural şi în colaborare cu alte biserici. Scopul acestei şcoli este de a iniţia elevi începători în domeniul muzical, de a-i pregăti pe cei aflaţi la un nivel muzical intermediar sau avansat pentru a servi cu predilecţie bisericilor evanghelice de care aceştia aparţin. De asemenea caută să susţină absolvenţii care doresc să urmeze o carieră în domeniul muzical. Având principii creştine şi fiind orientaţi către educaţie individuală şi excelenţă muzicală, Asociaţia Şcoala de Muzică “Logos” formează şi echipează elevi la diverse niveluri, pentru a utiliza educaţia muzicală şi competenţele lor atât prin manifestări muzicale individuale, cât şi în ansambluri, având ca rezultat îmbunătăţirea standardului muzical în biserici, comunităţi şi şcoli.

Iată cîteva dintre activităţile pe care o astfel de şcoală le poate desfăşura:

 • Organizarea de cursuri de pregătire, seminarii, conferinţe, şcoli de vară, turnee
 • Inițierea, organizarea, susținerea și promovarea de acțiuni și activități educativ-culturale din domeniul muzical (festivaluri, concerte, serate muzicale, etc)
 • Elaborarea și furnizarea de materiale ce sprijină actul de educație și instruire muzicală și muzical-religioasă (partituri, cărți de specialitate (manuale), culegeri muzicale, reviste, etc);
 • Dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autorităţile publice şi companii din ţară şi străinătate.
 • Realizarea şi editarea de cărţi, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice şi alte materiale informative.
 • Lansarea de materiale de promovare a proiectelor asociaţiei, inclusiv lansarea unei pagini de internet;
 • Înființarea de tipografii, edituri, biblioteci, case de înregistrări audio-video, etc;
 • Organizarea de campanii pentru colectări de fonduri în vederea îndeplinirii scopului asociaţiei, acceptarea de subscripţii şi donaţii, achiziţionarea de bunuri, administrarea şi gestionarea de bunuri mobile şi imobile dobândite de asociaţie în vedere îndeplinirii scopului asociaţiei. În cazul dobândirii prin donaţii, donatorii nu vor putea impune asociaţiei anumite obligaţii de natură materială sau de altă natură.
 • Poate înfiinţa burse proprii sau atrage burse externe (Bursa Nicolae Moldoveanu).

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Muzica, Visătorul de vise, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Asociaţia „Şcoala de muzică Logos”

 1. Pingback: Emisine despre muzica “creştină” (şi nu numai) pe Credo.tv în seara de Ajun de An Nou | Marius Cruceru

 2. Pingback: Programul Concursului anual de chitară clasică de la Universitatea Emanuel din Oradea – 2012 | Marius Cruceru

 3. Pingback: Concursul “Mihai Babii” | Marius Cruceru

 4. Pingback: De azi Şcoala de muzică Logos din Oradea funcţionează oficial | Marius Cruceru

 5. Pingback: Revista Vorniceneanul » Concursul “Mihai Babii”

 6. Pingback: Concursul “Mihai Babii” « Concursul de Chitară Clasică "Mihai Babii"

 7. Pingback: Concert ”In memoriam profesor Mihai Babii” – 9 noiembrie 2018 | Marius Cruceru

 8. Pingback: ”Țînțarul” și cîte ceva despre pasiunile copiilor săraci, ”ucise” odată cu moartea CPȘP-urilor | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.