„Stare de fapt” – răspunsul lui Samuel Caba (Rugul Aprins) către Nelu Peia

După o îndelungată dar plăcută discuţie telefonică, în care fratele Nelu Peia mi-a împărtăşit cîteva lucruri cu un caracter foarte personal, dar şi lucruri care ţin de istoria şi intenţiile iniţiale ale mişcării Străjerilor, precum şi lucruri legate de involuţia mişcării (sper să le vedem publicate într-o zi), am primit acest email din partea dînsului, din care rezultă faptul că şi Mişcarea Rugul aprins este contaminată deja de la vîrf de învăţăturile lui Chris. Aşa cum spuneam ieri, acest proces nu se va opri aici şi cei aflaţi minciună şi care stăruie în minciună, fie vor fi scoşi din înşelare de Duhul, fie vor fi descoperiţi de Cristos.

Samuel Caba merge în continuare împotriva învăţăturilor Scripturii, împotriva evidenţelor faptice şi logice, ducîndu-i şi pe alţii în această direcţie.

După consultarea cu fratele Nelu Peia, avînd în vedere că tocmai fratele Samuel Caba doreşte diseminarea acestor informaţii, cred că avem libertatea de a-i asculta dorinţa.

………………………….
Dragi frati,

Am primit din partea fratelui Samuel Caba, lider al miscarii Rugul Aprins, urmatoarul e-mail. Dansul imi cere sa ii public „un articol care nu este in concordanta cu afirmatiile facute” in „Pericolul Invataturilor lui Chris Oyakhilome”. Raspund solicitarii fratelui Caba atentionand ca influenta pastorului Chris se extinde dincolo de miscarea strajerilor, in bisericile locale si alte miscari spirituale.
Nelu Peia
iată cererea sa:
Shalom,
Frate Peia sper ca poti sa publici un articol care nu este in concordanta cu afirmatile dvs. in lista de email trimisa de dvs.
multumesc
multa binecuvantare
Samuel Caba

……………………..

Stare de fapt
octombrie 28, 2011

Dragii mei,
Ma bucur ca am ocazia sa va scriu din nou dupa o perioada de absenta din lumea blogului. Momentan sunt in Sua intr-o vizita la prieteni si constant cu durere ca vestile rele se raspandesc mai repede ca cele bune si in acest continent “crestin” ca si in Romania. De la inceput vreau sa va spun ca momentele traite aici au fost inaltatoare, semne si minuni extraordinare ale Domnului in biserici americane dar ma astept ca si in cele 3 biserici romanesti care o sa le vizitez sa se intample aceleasi lucrari minunate ale Duhului. Slava Domnului! Asta trebuie sa se intample cand predici Cuvantul, in ultimul verset al ev. dupa Marcu gasim clar acest adevar si anume Cuvantul predicat trebuie sa fie confirmat cu semne si minuni. Ma bucur sa cunosc pastori tineri care nu se multumesc cu o viata religioasa crestina ci vor “revarsarea Duhului” in viata lor si cred ca sunt foarte ridicoli unii “slujitori” ai evangheliei care incearca sa critice sau sa isi exprime negativ pararea la anumite lucrari care nu le cunosc sau si mai mult nu au fost parte la aceste lucrari.
De ce aduc in atentia vostra acest lucru? Recent am primit un email “jenant” de la un anume “slujitor al evangheliei” care a denaturat mesajul pastorului Chris din Africa si a prezentat in mod eronat teologia pastorului Chris. Omul acesta nu a fost in Africa si ca multi altii denatureaza o imagine a unui slujitor al lui Dumnezeu din Africa care confirma Cuvantul lui Dumnezeu cu semne si minuni. Nu vreau sa ridic in slavi pe pastorul Chris dar am curajul sa imi exprim liber simpatia fata de un om a lui Dumnezeu cum este pastorul Chris chiar daca este “la moda” sa te faci cunoscut cu crtici aduse la anumiti oameni mari ai lui Dumnezeu. Asa a fost intotdeauna, au fost duse critici continue la toti oamenii trezirii (Oral Roberts, Kenneth Hagin, W. Allen,etc ) pt. ca mai tarziu dupa ce au disparut din viata sa fie exemple de urmat in schitele predicatorilor din intreaga lume.
Vreau doar sa va spun in incheiere ca eu personal am fost in Africa, la slujirea pastorului Chris am fost vindecat si totodata am experimentat o trezire proprie spirituala care nu poate sa fie contestata. Nu stiu ce va face pastorul Chris in viitor dar eu stiu ca slujirea lui in prezent e ok, biblica si este confirmata de Dumnezeu. Problema este ca noua, romanilor ne place sa denaturam anumite lucrari care ne depasesc experintele noastre limitate cu Dumnezeu. Asa ca si informare la ora actuala Oragnizatia Christ Embassy a pastorului Chris numara peste 11 milioane de membrii si peste 10 mii de biserici in toata lumea si oamenii se intorc zilnic la Christos prin ceea ce fac ei.
Nu mai vreau sa vorbesc despre asta ci numai sa va spun ca trezirea spirituala a inceput in Romania, fii sigur ca ai prins trenul si lasa “flecarerile” la o parte.
fiti binecuvantati !
cu drag,
pastor Samuel Caba
Biserica Raul Trezirii Arad
Rugul Aprins Romania

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

99 de răspunsuri la „Stare de fapt” – răspunsul lui Samuel Caba (Rugul Aprins) către Nelu Peia

 1. În afară de argumentul „experiențelor” nu văd vreun alt argument ce susține „biblicitatea” învățăturilor lui Chris. Nici nu se încearcă acest lucru, se afirmă și se acceptă ca un adevăr de netăgăduit. Asta este persuasivitatea post-modernă.

 2. marinelblaj zice:

  Îmi pare rău şi bine pentru ceea ce voi afirma aici! Îmi pare rău, pentru că aş fi preferat ca niciodată să nu fie nevoie să afirm aşa ceva când vorbesc despre creştinii români. Îmi pare bine, pentru că pe mine aşa m-a învăţat Cuvântul: să spun tare şi răspicat adevărul.
  Ceea ce fac aceste mişcări gen „străjerii”, „râul trezirii” şi altele nu e altceva decât să ducă în rătăcire oameni. Mai mult, ei (şi alţii care se pretind a fi baptişti!) racolează oameni, culmea!, în primul rând din biserici pe care le consideră surori! Oameni care, în vremuri grele, uită că „Sufletul nostru nădăjduieşte ÎN DOMNUL; El este ajutorul şi scutul nostru” şi, mânaţi de nevoi fireşti sau… ale firii, se lasă târâţi în învăţături pe care, cu o minimă aplecare asupra Cuvântului, le-ar putea identifica suficient de uşor în falsitatea lor!
  Scriu ca unul în cunoştinţă de cauză, dintr-un oraş în care „Râul trezirii” şi altele au făcut deja prea multe victime în bisericile baptiste. O vreme am crezut că nu de critici au nevoie, ci de ajutor, dar nu poti oferi ajutor cuiva care „îţi muşcă mâna”!
  Dacă mai zăbovim puţin şi privim şi la anumite activităţi extraeclesiale ale unora dintre liderii acestor mişcări ne vom îngrozi şi mai mult…
  Şi totuşi, eu cred cu putere că „Dumnezeu nu Se lasă batjocorit”!

 3. Paul S. zice:

  http://www.modernghana.com/news/216384/1/christ-embassy-concealed-sex-scandal-exposed-part-.html

  http://www.codewit.com/worldnews/africa/2480

  Va rog frumos sa va delectati intelectul in aceste articole care scot in evidenta sfintenia sau vorbirea de bine a „megaomului” Chris!

  E chiar de ras/plans ca unii asa zisi leaderi spirituali romani mai au tupeul sa-i pronunte numele! I mean… get an icon at leat, a real one!

 4. evedyahu zice:

  Eu sunt Pastor Chris…dar nu recunosc nimic!

 5. Dyo zice:

  Eu am mai scris asta, dar poate nu ati citit-o la vremea potrivita: Centrul Crestin Timisoara, de care si Alfa & Omega este intim legat, isi trage seva din „ploaia tarzie” a lui Paul Cain. Am fost de fata la una din conferintele lor cand Isaac Matei a prezentat radacinile Centrului Crestin facand o apologie a celui de mai sus, a lui Hagin, Wagner si a lui … William Branham! Cindy Jacobs si-a varsat si ea profetiile pe-acolo: jenant de-a dreptul.
  Discernamantul atinge cote alarmant de mici atunci cand vine vorba de astfel de afilieri, generatoare de multi bistari. Nu vi le spun astea din auzite, din pacate.

 6. John C. zice:

  Dupa aceasta scrisoare primirea pastorului Caba in bisericile romane penticostale din USA ar putea fi unserios examen

 7. Rodica Botan zice:

  „la ora actuala Oragnizatia Christ Embassy a pastorului Chris numara peste 11 milioane de membrii si peste 10 mii de biserici in toata lumea si oamenii se intorc zilnic la Christos prin ceea ce fac ei”…zice Pastor Samuel Caba,ca si cind multimea maselor duse in ratacire ar valida lucrarea. …Pe calea ingusta nu se merge cu gramada…
  Si in toata scrisoarea a mentionat intr-una de pastorul Chris dar nicaieri de Christos…in afara de fraza de mai sus . Pare mai degraba ca oamenii se intorc la Chris…si la promisiunile lui si nu la Christos care ne-a spus sa ne luam crucea in fiecare zi si sa-L urmam…si in lume veti avea necazuri…si cautati MAI INTII imparatia cerurilor si celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra. Nici rugaciunea Tatal nostru nu mai are sens din moment ce putem prin cuvint sa ne procuram caviar si sa nu raminem doar la piinea cea de toate zilele…

  • ALINA zice:

   Draga Rodica,
   afirmatiile tale pline de adevar nu ma fac decat sa adaug doar un lucru ce m-a frapat si scarbit in acelasi timp in conceptia acestui Chris: „nu admit boala in viata mea”…
   N-am inteles si nici n-o sa inteleg cum poate cineva sa afirme asemenea aberatie.
   „In lume veti avea necazuri”,punct!!!
   Si apoi,mai inteleg un lucru din toata doctrina asta mincinoasa: nu se refera doar la suferinta din punct de vedere fizic,se refera si la probleme,necazuri etc,ori o astfel de viata o sa traim dar nu aici si acum…
   Biblia spune vor veni multi „hristosi mincinosi”…asa ca nici n-ar trebui sa ne mire!!!

   • Rodica Botan zice:

    Chestia aia cu boala este iara asa un clopot de alarma. Cind pe vremea Domnului Isus au fost adusi oameni bolnavi la El, cind ucenicii au pus deja intrebarea si au primit raspunsul…cind unul dintre apostoli traieste cu un „tepus” si cind i se explica ca „Harul Meu iti este de ajuns”. Ma mir ca oamenii astia care par a avea o educatie in teologie nu pot sa distinga de la distanta inca …minciuna. Si nu inteleg cum Nelu Peia a schimbat macazul asa…sau n-o fi citit Biblia pina acuma deloc? Ca altfel nu putea sa nu inteleaga ce citeste. Si daca cineva nu intelege ce citeste de ce se pune sa invete pe altii? Asta daca sint oamenii sinceri cu Dumnezeu si nu urmaresc alte beneficii de pe urma slujbei ce o fac.
    Uite, la mine la servici se fac o groaza de schimbari. Aia din patura de sus de conducere sint cu ochiul dupa dolari – cum sa-i mute ca sa dovedeasca imbunatatiri si sa ia premii. In timpul acestor „imbunatatiri” insa neglijeaza parti ale businessului care sufera si in ultima instanta se intimpla accidente. Ei spera sa fie deja cu buzunarele pline pina atunci si sa nu cada vinovati. Dar noi astia marunti care stim businessul cum merge de multe ori facem eforturi sa acomodam cerintelel lor dar sa continuam paralel sa facem ce trebuie facut pentruca cunoastem consecintele pe care le vom trage daca neglijam lucrurile importante.
    Cit de lipsit de inima trebuie sa fie cineva care se pune in fruntea unei mase de oameni sa le propovaduiasca o invatatura falsa…mai ales ca pe undeva TREBUIE SA STIE ca vor fi consecinte amare pentru unii dintre acesti oameni. Ce fel de constiinta au acesti oameni care constienti duc oamenii la ratacire. Daca ar face cineva asa in mod fizic, instruind pe cineva si ducindu-l la o moarte fizica, legile noastre omenesti l-ar pune in lanturi, pentruca este inhuman. Cum dar nu se ingrozeste cineva care crede in
    Dumnezeu sa faca asemenea lucruri? Ori poate nu cred in …Dumnezeu?

   • Val zice:

    Alina,
    Nu-ti vine sa crezi. Oare de ce? Noi toti suntem gresiti in multe feluri, dar tu toti de-un fel. Am auzit intr-o predica la botez in Chicago (de la un ingust, ingust), cum, ca daca nu sti cu cati arginti au fost vanduti Iosif si Isus, nu te botez, pt ca nu meriti sa mergi in cer, daca nu sti raspunsurile…Asta a fost doar una din vreo 10 nebunii spuse intr-o singura predica. Asta e doar o erezie cu care ne-am obisnuit. In plus, ingustul asta nu face minuni… asa ca trece neobservat. 🙂

    PS Nu sunt fan-ul lui Chris.. NIci macar nu-l cunosc 🙂

   • Sorin zice:

    As vrea sa te corectez,“In lume veti avea necazuri”,punct!!!???Biblia mea spune asa:,,In lume veti avea necazuri,dar indrazniti,caci Eu am am biruit lumea,,Cand citezi din biblie,fa-o intr-un mod onest,nu sa manipulezi.Asta o fac multi.

 8. Pingback: Despre Miscarea strajerilor si Rugul aprins « Life Mission

 9. @”Asa ca si informare la ora actuala Oragnizatia Christ Embassy a pastorului Chris numara peste 11 milioane de membrii si peste 10 mii de biserici in toata lumea si oamenii se intorc zilnic la Christos prin ceea ce fac ei.”

  In primul rand, Biserica este cea care a fost instituita si ea Insasi nu poate fi instituita de nicio alta entitate. Rolul unei organizatii poate fi bun, dar Biserica nu poate fi sub autoritatea unei organizatii. Din ceea ce citesc, membrii sunt ai organizatiei, bisericile sunt (si ele) ale organizatiei. E o paradigma gresita.

  Apoi, trebuie sa remarcam ca numarul mare nu face o eroare sa fie adevar, chiar daca mai punem „i”-uri etc. Dimpotriva, ar trebui sa fie ingrijorator numarul acesta mare fiindca sunt oameni. Cat de mare trebuie sa fie intunericul?

  Ma intristeaza acest tip de statistici. Sufletul omului – unul singur – este atat de pretuit de Dumnezeu incat Singurul Sau Fiu a murit pentru iertarea, reabilitarea si transformarea acestuia. Matematica in lumea spirituala e doar un concept ratat, o umbra a nimicului.

  „In toata lumea” este un fel de „gata, terminati cu traducerea Bibliei si eforturile misionare pentru locurile unde vreti sa ajungeti cu Evanghelia: am venit noi”. Ar fi venit sfarsitul deja…

  Oamenii nu se pot intoarce la Cristos prin ceea ce fac oamenii. Credinciosii din Biserica lui Cristos sunt lucrarea Acestuia. Adevarul nu se incurca cu minciuna si Cristos nu este rezultatul oricarei predici si oricarei lucrari care se face, chipurile, in numele Lui. Ca „Doamne, Doamne” multi zic, dar nu toti sunt si cunoscuti de acest Domn. Si „Cristos” poate fi si unul fals, ca deasta vorbeste Biblia de „Cristosi mincinosi”.

  Sunt foarte multe probleme cu fraza asta…

 10. manu zice:

  Personal nu cunosc lucrarea aceasta, insa stiu oameni vindecati si familii schimbate de lucrarea strajerilor.
  E adevarat, doctrina bazata pe prosperitate si lipsa de necazuri in viata aceasta este una cat se poate de gresita. Diferenta dintre noi si necrestini trebuie sa fie modul in care ne raportam la necazuri, avandu-L pe Hristos in noi.

  Nu pot insa sa observ cat de usor stam aici si criticam si trecem prin foc lucrarile altora. Oare asa se combate o lucrare gresita? Aratand cat este ea de gresita sau aratand adevarul? Lumea are o nevoie imensa de Dumnezeu in aceste zile, mai ales in acele locuri unde burta plina = putere financiara.
  Cati dintre cei ce stam aici si vorbim am marturisit vreodata altora pe Hristos, cati oameni am adus la El? Cati dintre noi am mers in acele locuri sa vorbim oamenilor?
  Nu sustin lucrarea acelui frate, dar ceea ce sustin este ca acele milioane de oameni au nevoie de Dumnezeu, si daca baptistii (sau penticostalii, etc) nu vor merge sa le spuna nimic, se va gasi cine sa mearga. Chiar cu niste invataturi mai radicale, dar eu cred, ca pavel, ca atata timp cat se predica evanghelia, Domnul fie laudat! Oamenii aceia au nevoi mult mai simple, sa supravietuiasca zilei de maine, nu daca amvonul e amplasat bine, corul a cantat bine, sau daca ce s-a predicat a fost in perfecta concordanta teologica, la milimetru, altfel ii va paste iadul.

  Cat de egoisti putem fi uneori. Pentru mine e simplu. Pana nu merg EU sa le zic Africanilor evanghelia care cred EU ca e adevarata, mi se pare pueril sa trec prin foc lucrarile altuia.
  Poate ca si crestini n-am mai fi atat de divizati daca ne-am concentra pe lucruri care conteaza cu adevarat.

  • Mircea Ionel zice:

   Toată lumea judecă cu privire la mediul lor şi la cei din jurul lor. Cei cu gândul în Hristos, judecă în conformitate cu Hristos (1 Corinteni 2:15-16). Cei cu o minte proprie, sunt în voia gândurilor lor (Isaia 65:2) astfel că ei judecă în conformitate cu propriile lor gânduri şi sunt printre cei descrişi în Isaia 5:20-21:”Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!”

   Omul lesne crezător crede orice vorbă, dar omul chibzuit ia seama bine cum merge. (Proverbe 14:15)

   Hristos porunceşte: „Păziţi-vă de proorocii mincinoşi” (Matei 7:15). Singurul mod prin care se poate face ascultarea de această poruncă este prin discernere (judecând), ca să se ştie dacă cineva este un prooroc mincinos sau nu. Altminteri, nu am putea să ne păzim de nimeni, din moment ce nu s-ar ştii cine este prooroc mincinos şi cine nu este.

   Isus, a zis de asemenea: Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: „Eu Sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi. (Matei 24:4-5) Singura cale prin care se poate asculta de această poruncă este de a judeca (a discerne), astfel că cei mulţi care susţin contrariul, adică spun “să nu judeci”, ei sunt mincinoşi, nu Hristos.

   În 1 Corinteni 5, Pavel (sper ca deduci raspunsul acestor intrebari retorice!!!) mustră pe corinteni pentru că nu judecă (în conformitate cu Scriptura) pe curvar, ca fiind un rău care trebuie să fie scos afară din biserică; şi el termină capitolul astfel :

   În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, deci, din mijlocul vostru pe răul acela. (1 Cor. 5:12-13)

   Aceste cuvinte ale lui Pavel sunt pur şi simplu în ascultare de porunca lui Hristos, de a nu tolera răul identificat in urma unei judecati/discernamant spiritual. „Pomul bun face roade bune”, dar tu probabil ca ai manca din orice pom, caci crezi ca nu ai voie sa faci vreo ..judecata, nu?

   Desigur ca in 1 Corinteni 4:5 Pavel spune: „nu judecaţi nimic înainte de vreme”. Judecata despre care el vorbeşte aici, este o judecată prematură si definitiva, ce nu poate fi făcută „înainte de venirea Domnului”, după cum spune Pavel. Pentru aceasta este spus apoi: El „va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric, şi va descoperi gândurile inimilor”. „Lucrurile ascunse” nu sunt pentru a fi judecate. Cu alte cuvinte, aspecte în care Domnul nu a dat revelaţie (nu este arătat în Scriptură), nu pot fi judecate, deoarece nu este revelat / descoperit. Despre o astfel de judecată este vorba în Matei 7:1-2 şi Luca 6:37

   si precis ca apostolii ecumenismului pragmatic SEPARARII ar apela la „Să nu ne mai judecăm, deci, unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic, care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire. (Romani 14:13)”… Judecata despre care Pavel vorbeşte aici are de a face cu subiecte de conştiinţă/practica personală înaintea lui Dumnezeu (Romani 14:1-6, 22-23). Aici este vorba despre doctrina biblică cu privire la mâncare şi respectarea unei zile (Romani 14:2-3, 5-6).

   Iti recomand „Judging IS Believing” , scrisa de Darwin Fish si mai ales „Separarea Biblica” (demuuuuult disparuta din circulatie in romania) si „Tragedy of Compromise”, de Ernest Pickering.

   • elisa zice:

    Mircea Ionel,
    foarte bine explicat;
    toate astea se deduc din citirea Bibliei;
    multumesc pentru acesta explicatie dupa Cuvint,
    care nu mai ingaduie nicio replica.

  • Marius David zice:

   da, eu ştiu şi mai mulţi vindecaţi prin operaţii reuşite, prin ceaiuri şi pastile,
   trecem prin foc? Doamne fereşte–… lucrările altora? care lucrări… circul altora, draga manu.
   Adevărul a fost arătat şi ne ocupăm de el.
   tocmai am dat la liber o carte întreagă, care se ocupă şi de discernămînt şi de judecată.
   să nu-mi spuneţi mie că sînt doar un cîrcotaş, un critic, care nu fac nimic şi care îi critic pe alţii,
   cred că mi-am cîştigat cu mare preţ dreptul de a spune unele lucruri cînd este vorba de lucrare, evanghelizare, predicare şi preţul pentru cunoaşterea Scrierilor sfinte.

 11. Pomisor zice:

  Sa scriu, sa nu scriu, sa scriu…

  Nu este cavaleresc sa te bucuri de necazurile sau sa invidiezi prosperitatea „concurentei”. (Fara apropouri, ma refer doar la mine. Domnului Marius in calitatea dansului de pastor ii inteleg interesul de a avertiza asupra pericolelor.) Caderea/ridicarea lor nu ma influenteaza cu nimic in valoare absoluta. De aceea am tratat cu destul de multa indiferenta aceste noutati despre niste oameni cu care nu pot spune ca as avea ceva in comun, nici acelasi Domn, nici Duh, nici doctrine, nici crezuri, nici calcule si nici fapte dupa cum mai declaram anterior ( https://mariuscruceru.ro/2011/09/21/marturie-silvian-guranda-la-alesd-despre-lupi-in-blana-de-oaie-ungeri-si-prietenii-lui-iov/#comment-71661 ). Cum de altfel tratez in general lucrurile care nu fac (poate inca) parte din proiectele mele.

  Ca sunt gresiti cred ca este mai mult decat evident pentru oricine doreste sa asculte de Domnul Isus (de fapt si rostul lor in calitate de concurenta este sa atraga oamenii care nu doresc din toata inima sa asculte de poruncile Domnul Isus, si se vede ca isi fac bine meseria…). Atat timp cat cineva sustine lucruri evident contrare textului si spiritului bibliei poate sa coboare si foc din cer ca tot sub calazuirea altui duh decat Duhul Sfant este. (Dupa mine o interpretare a textului biblic este corecta daca: 1) este in concondanta cu textul biblic; 2) deoarece biblia este Cuvantul Scris o interpretare poate fi invalidata daca contrazice intr-un mod vizibil Cuvantul Materializat sau realitatea fizica deoarece prin Domnul Isus a fost creat si este sustinut totul si nu El poate fi dual.) Au facut alti parteneri de discutie trecerea in revista a acestor negari fatise ale textului si spiritului biblic si deci nu o sa lungesc mesajul rescriindu-le.
  In principiu ma bucur de faptul ca domnul Nelu Peia a realizat drumul pe care se gasea si si-a reconsiderat pozitia dar astept ca istoria sa dovedeasca veridicitatea convertirii inainte de a ma grabi cu felicitarile.

  Totusi deoarece exista posibilitatea foarte reala a vreunei suprapuneri de agenda am considerat necesar sa ies la rampa si sa declar foarte clar ca in nimic din ce fac nu ii sustin si nici nu ii voi sustine vreodata. Din punctul meu de vedere toate aceste grupari (Strajeri, Rugul aprins, Raul vietii si oricare au fost sau se vor mai ivi) sunt pe cont propriu.

 12. Mircea Ionel zice:

  nu c-ar fi ceva nou, dar poate ajuta cuiva…..a asculta ceva despre Hula impotriva Duhului Sfant, prin un simplu SEARCH pe delicious.com a frazei „hula impotriva…” sau „separarea biblica”. Oricum, nu este vorba de a apara Duhul Sfant, ci de a-i identifica pe cei ce-L denigreaza. Si a ne avertiza adunarile si …copiii!!!

  • elisa zice:

   Mircea ai dreptate,
   unii zic ca nu iau atitudine, dar nici ei nu au inteles la rindul lor toate poruncile din Biblie;
   ca cea din Marea Trimitere, care se face tot prin acelas Duh.
   Vigilenta in veghere, inseamna a fi treaz intotdeauna , lunind atitudine, bineintels, impotriva stricatorilor de Cuvint.

 13. Pingback: Cronici mondene (58) Cabala africană « Vindecătoru

 14. octavian zice:

  Uf, poate-s eu prea frivol, dar de ce seamana asa cu Ilf si Petrov?

 15. Draga Marius

  Nu cred ca as putea sa o spun mai scurt si mai bine, dar imi este din ce in ce mai clar ca diferenta dintre Chris si adevar este lipsa literei T de la urma. Christ este CHRIST fara cruce, un supranatural fara purtarea crucii care ne mantuieste.

 16. Dragii mei, eu unul nu inteleg de ce sunteti atat de iritati de ceea ce se intampla jurul nostru?
  De ce aruncati cu pietre in fratele Samuel Caba si in pastorul Chris?
  Un lucru pe care noi ar trebuii sa-l intelegem este faptul ca Duhul Sfant lucreaza du dupa mintea noastra, dupa limitarile noastre, El lucreaza asa cum considera El, nu noi trebuie sa clasificam o lucrare…care este clasificata nu dupa biblie , ci dupa teologia cu care am fost invatati.
  Temerile care ar trebui sa-ti provoace fiori este aceea ca poate sa vina o trezire a Duhului Sfant si tu sa o cataloghezi ca fiind de la diavol, pentru ca L-ai limitat pe Dumnezeu si poti asa in timp ce aruncam cu pietre binecuvantarea Lui sa treaca pe langa tine in timp ce tu afundat in tot felul de filosofii omenesti.
  Este trist sa acuzi centrul crestin Raul Trezirii din Romania ca duc oamenii in ratacire, eu unul care frecventez destul de des intalnirile de acolo si urmand si cursurile scolii biblice de acolo, eu unul nu pot sa vad decat niste oameni care au fost si sunt gata sa plateasca orice pret, pentru a face ceea ce Dumnezeu ne-o cere tuturor, si unul din preturile care trebuiesc platite este acesta sa vezi oameni care in loc sa slaveasca pe Dumnezeu pentru lucrarea care se face, acesti oameni acuza.
  Tot ce depaseste logica noastra, pentru majoritatea crestinilor intra in sfera ocultului si acest lucru este trist.
  Uita-ti ce scrie in Marcu 3 :21 : „Rudele lui Isus au auzit cele ce se petreceau, au venit sa puna mana pe El. Caci ziceau : « Si-a iesit din minti ».
  Pe El, pe Cel desavarsit, pe El in loc sa il respecte mai mult datorita lucrarii pe care o facea, in loc sa cada la picioarele Lui sa-I multumeasca Tatalui pentru ca cerul coborase intre ei, au facut o mare nedreptate.

  O sa inchei acest mesaj cu toate ca sunt multe de spus: pretuiti oamenii care sunt gata sa faca ceva pentru crestinismul nostru care a ajuns atat de diluat, incat nimic nu mai este din ceea ce ar trebuii sa insemne o viata de crestin.Opriti-va din a cataloga voi o lucrare ca este buna sau nu, daca Isus, Petru, Pavel ar traii in vremea noastra ar face aceleasi lucrari chiar si mai intense, sunt sigur ca blogurile ar fi pline de critici si acuze impotriva lor.
  Eu un lucru stiu: trairea in dragoste si unitate este arma prin care noi crestinii vom fi biruitori impotriva celui rau, atata timp cat acuzam, crticam ,ne credem mari teologi…DAR FARA A FACE NIMIC pentru lumea din jurul nostru, diavolul sta si rade de „ocupatia ” pe care unii o au: „aruncarea pietrelor” Nu te impotrivi lucrarii Duhului Sfant ci alaturate.Dumnezeu va arata cum este lucrarea fiecaruia.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze cu ascultare de vocea Duhului Sfant si atunci cand El va vorbeste…nu-I puneti voi limite.

  Cu dragoste si respect,
  Cristian Manta

  • Pomisor zice:

   1) „eu unul nu pot sa vad decat niste oameni care au fost si sunt gata sa plateasca orice pret, pentru a face ceea ce Dumnezeu ne-o cere tuturor”

   Chiar sunt gata sa plateasca orice pret? Pai ce cere Dumnezeu sa faca oamenii? Mica 6:8. „Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?” Cum poti face dreptate? Matei 5-7…

   2) „trairea in dragoste si unitate este arma prin care noi crestinii vom fi biruitori impotriva celui rau”

   Matei 24:11. Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi.
   12. Si, DIN PRICINA INMULTIRII FARADELEGII, DRAGOSTEA CELOR MAI MULTI SE VA RACI.
   Unitatea si dragostea este iluzorie daca oamenii respectivi nu umbla in dreptate si adevar.

   3) „Un lucru pe care noi ar trebuii sa-l intelegem este faptul ca Duhul Sfant lucreaza du dupa mintea noastra, dupa limitarile noastre, El lucreaza asa cum considera El, nu noi trebuie sa clasificam o lucrare…care este clasificata nu dupa biblie , ci dupa teologia cu care am fost invatati.”

   Si adevarat si fals. Dumnezeu lucreaza dupa propriul Sau caracter. Care se poate vedea in Legea Lui… El nu isi poate calca legile pe care El le-a stabilit deoarece natura Lui nu Ii permite.

   4) „Tot ce depaseste logica noastra, pentru majoritatea crestinilor intra in sfera ocultului si acest lucru este trist.”

   Adevar trist… 😦

   5) „Uita-ti ce scrie in Marcu 3 :21 : “Rudele lui Isus au auzit cele ce se petreceau, au venit sa puna mana pe El. Caci ziceau : « Si-a iesit din minti ».”

   Puteau face si mai multe rele… Faptul ca nu L-au crezut si au zis ca „Si-a iesit din minti!” este raul cel mai mic care puteau sa il faca. Daca Il credeau puteau pune armata pe El…

   6) „daca Isus, Petru, Pavel ar traii in vremea noastra ar face aceleasi lucrari chiar si mai intense, sunt sigur ca blogurile ar fi pline de critici si acuze impotriva lor.”

   Nimeni nu a dus lipsa de contestatii, important este cat de fondate sunt. Matei 11:16-19. „Totusi, Intelepciunea a fost indreptatita din lucrarile ei.”

   7) „Opriti-va din a cataloga voi o lucrare ca este buna sau nu,” & „Nu te impotrivi lucrarii Duhului Sfant ci alaturate.”

   Ioan 4:1. Preaiubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sunt de la Dumnezeu; caci in lume au iesit multi proroci mincinosi.
   Fiecare raspunde de sufletul sau deci fiecare are dreptul sa aleaga pe cine crede.

   8) „O sa inchei acest mesaj cu toate ca sunt multe de spus: pretuiti oamenii care sunt gata sa faca ceva pentru crestinismul nostru care a ajuns atat de diluat, incat nimic nu mai este din ceea ce ar trebuii sa insemne o viata de crestin.”

   Pai cum va imaginati ca ar arata o viata de crestin adevarat? Nu cumva in felul descris in Isaia 58?
   Va arat doar cateva secvente din cum trebuie sa arate un crestin adevarat:
   Isaia 58:6. Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug;
   7. imparte-ti painea cu cel flamand si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau.
   8. Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti.
   9. Atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: „Iata-Ma!” Daca vei indeparta jugul din mijlocul tau, amenintarile cu degetul si vorbele de ocara,
   10. daca vei da mancarea ta celui flamand, daca vei satura sufletul lipsit, atunci lumina ta va rasari peste intunecime, si intunericul tau va fi ca ziua in amiaza mare!
   11. Domnul te va calauzi neincetat, iti va satura sufletul chiar in locuri fara apa si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.
   12. Ai tai vor zidi iarasi pe daramaturile de mai inainte, vei ridica din nou temeliile strabune, vei fi numit „Dregator de sparturi”, „Cel ce drege drumurile si face tara cu putinta de locuit”.
   13. Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta; daca Sabatul va fi desfatarea ta, ca sa sfintesti pe Domnul, slavindu-L, si daca-L vei cinsti neurmand caile tale, neindeletnicindu-te cu treburile tale si nededandu-te la flecarii,
   14. atunci te vei putea desfata in Domnul, si Eu te voi sui pe inaltimile tarii, te voi face sa te bucuri de mostenirea tatalui tau Iacov; caci gura Domnului a vorbit.”

   In ce lucrati dumneavoastra se vede vre-o idee din cele de mai sus?

   Cu dragoste si respect,
   Pomisor

  • Dyo zice:

   Intrebarea mea este: ce faceti voi (sau, ma rog, Samuel Caba, Rugul, Strajerii etc) asa de mult si de bine pentru ca in comparatie cu noi, cei ce nu inghitim toate aceste manifestari de care zici, sa aparem ca NU FACEM NIMIC? Chiar nimic, nu facem Cristiane? De unde esti tu asa de sigur? Sa inteleg ca asta e dragostea si unitatea pe care ni le propui? Reconsidera-ti oferta: nu tine.

  • Marius David zice:

   Cristian Manta, eu nu înţeleg cum nu îneţelegi,
   mai multe nu am de spus,
   cu dragoste şi respect,
   marius cruceru

  • teoray1 zice:

   Pai tocmai asta-i problema: Acest soi de crestinism este prea diluat si plin de E(uri)RORI, dar vandut la pret de Echo(cica!) Adicatelea, manifestarile bisericii primare in toata splendoarea lor. Iar fraza asta:”Nu te impotrivi lucrarii Duhului Sfant ci alaturate”, imi suna ca mesajul unui psihiatru care se pregateste sa-si hipnotizeze clientul.
   Mai este o fraza care ma baga in ceata:
   „Un lucru pe care noi ar trebuii sa-l intelegem este faptul ca Duhul Sfant lucreaza du dupa mintea noastra, dupa limitarile noastre, El lucreaza asa cum considera El, nu noi trebuie sa clasificam o lucrare…care este clasificata nu dupa biblie , ci dupa teologia cu care am fost invatati.”
   Duhul Sfant lucreaza numai in armonie cu Scriptura! Din fraza de mai sus, m-ai facut sa inteleg ca nu esti de acord cu acest principiu. Daca este adevarat, ai o problema serioasa. Activismul tau relogios nu va avea nici o valoare. Dar,daca esti sensibil la soapta Duhului Sfant, vei intelege ca Dumnezeu pretuieste calitatea, nu cantitatea.
   Remus Ruptasu (Theoray)

  • teoray1 zice:

   M-am gandit serios si cred ca o sa ma apuc de antrenament. Vreau sa ridic „pietre” cat mai grele, o sa ma apuc sa le ascut foarte bine si apoi sa tai in carne vie, ca in epoca de piatra. Era mai ECHO.
   Lasand sarcasmul, scumpul meu frate (sper) Cristi, ma faci sa cred ca esti un tip ghidat de sentimente si senzational, mai putin pe discernamant spiritual. De aceea cred ca ai nevoie de sprijin.
   Theoray

 17. Fi binecvuvantat Pomisor! Eu am spus ce avem de spus…restul este doar vorba care nu duce nincaieri. Domnul sa te binecuvanteze cu tot ce are El mai bun!!

 18. Mircea Ionel zice:

  Apropo de „11 milioane membrii si 10 mii de biserici” : http://www.gty.org/Blog/B1110 (The Sin of counting).

 19. elisa zice:

  Cristian Manta,
  „restul e doar vorba”
  poate inainte de”rest” a fost doar vorba;
  pentruca noi TREBUIE sa deosebim duhurile;
  aruncatul cu pietre tine de altcevva , mai ales ca pilda nu era pentru cei credinciosi,
  ei nu arunca cu pietre, ci iau Cuvintul si cerceteaza toate lucrurile.
  In zilele din urma spune ca vor veni multi Hristosi, aveti de grija , carui curent va afiliaticaa nici pe Chris O africanul nu l-ai detectat din prima, nu poti da invataturi;
  stai si asculta ce spune fr Branzai D, fr Marius; ia Scriptura ca cei din Bereea si vezi..

 20. elisa zice:

  erata:
  Daca nici pe Chris
  rindul 3 de jos

 21. Dragii mei, eu nu acuz lumea crestina ca nu face nimic, dar sa fim seriosi si realisti, nu noi suntem in masura sa judecam lucrarea cuiva, cine ne-a pus pe noi judecatori? Lumea merge in iad si noi stam si bloguim despre ce fac unii sau altii, eu cred ca ar trebuii sa privim in inimile noastre si vom vedea ca fiecare dintre noi avem nevoie sa fim mai mult ca Hristos,si esesential uniti in dragoste.Lucrarea fiecaruia va fi data pe fata mai devreme sau mai tarziu, tot ceea ce putem face este sa ne rugam, si Dumnezeu care este suveran va arata cum este lucrarea fiecaruia.Noi trebuie sa fim gata sa traim ca si Hristos! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si sa acolo unde v-a pus sa va faca marturii puternice.!

 22. Rodica Botan zice:

  Faraon a zis lui Iosif: „Am visat un vis. Nimeni nu l-a putut tilmaci; si am aflat ca tu tilmacesti un vis, indata dupa ce l-ai auzit.” Iosif a raspuns lui Faraon: „Nu eu! Dumnezeu este Acela …”
  ……..
  …” pretuiti oamenii care sunt gata sa faca ceva pentru crestinismul nostru care a ajuns atat de…”
  Sa fim seriosi…barca asta e mai buna cufundata…si cit mai repede cu putinta.

  Ca daca nu zideste Domnul …oamenii zidesc dupa blue printul lor un alt Turn Babel. Si exact cu asta se ocupa cei mentionati mai sus…care sint gata sa faca „ceva”…pentru crestinism…

  Ca ti se si ridica tensiunea citind. Adica jertfa Domnului nostru nu este suficienta…Cuvintul Lui nu da viata? Avem nevoie de umbrele lui Chris fara T ca sa scoata crestinismul din impas?

 23. elisa zice:

  Rodica, crestinsimul care nu aduce mintuirea , nu este crestinism, nici macar umbra;
  fie ea a lui Ghris sau a lui Caba sau nea Demeter.
  Dumnezeu nu da mintuire decit poporului care se smereste;
  ori la Chris & company nu exista smerenie.

 24. Serediuc Robert zice:

  Luca 7:33-34

  In adevar, a venit Ioan Botezatorul, nici mancand paine, nici band vin, si ziceti: „Are drac.”
  A venit Fiul omului, mancand si band, si ziceti: „Iata un om mancacios si bautor de vin, un prieten al vamesilor si al pacatosilor.”

  Ce ati dori sa vedeti in Romania intamplandu-se?

 25. marinelblaj zice:

  „Ce ati dori sa vedeti in Romania intamplandu-se?”
  Pocăinţă, Robert! Pocăinţă adevărată! Nu este minune mai mare pentru România decât să se pocăiască! Nu la picioarele vreunui om, ci la picioarele Domnului Isus Cristos! Nu la „minunile” unui fiu de om, ci la minunăţia care este Fiului omului!

 26. the new hope zice:

  „Nu stiu ce va face pastorul Chris in viitor dar eu stiu ca slujirea lui in prezent e ok

  Sa ai aceast instrument ” pocaimetru” si sa declari ca cineva este ok… deci este ceva !
  Ceea ce ma surprinde, este ca minunile totdeauna sunt in alta parte. Daca acestia( vindecatorii) sunt in US , atunci Domnul lucreaza in Africa. Daca sunt acolo…atunci in Australia. Totdeauna in alta parte…pentru ca unde sunt ei prezenti, intotdeauna „nu este credinta”, si la urma asteptarilor si istovirilor tot bietul enorias ramane dezamagit si in paguba ( portofelul i s-a golit)
  Vindeca Domnul…Da cu adevarat vindeca, dar nu este necesar se sesiuni de vindecare, sau anumite formule chei. Nu-l putem atrage pe Dumnezeu la o „fiesta” de vindecare prin anumite formule. Dumnezeu, vindeca unde vrea, pe cine vrea, cand vrea si cum vrea.
  Datoria noastra este sa propovaduim Cuvantul Lui clar si sa experientam iertarea lui.
  Cu respect
  Rev. Doru Levi Ilioi

  • Cernatescu Emil zice:

   „Dumnezeu, vindeca unde vrea, pe cine vrea, cand vrea si cum vrea.”Trebuie sa ne dai si un verset care sa intareasca voia Lui Dumnezeu pe care o afirmi.Nu putem face afirmatii gratuite pe ce vrea Dumnezeu si pe ce nu vrea, daca nu e scris in Biblie.Logic nu?

 27. Serediuc Robert zice:

  Domnule Rev. Doru Levi Ilioi, cu tot respectul, dar:
  2 Petru 2:24 spune “El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati”
  Observati va rog timpul verbal folosit. Dumnezeu nu vindeca cand vrea El. El ne-a dat deja vindecarea. E a noastra demult .E in posesia noastra. Trebuie doar sa o traim prin credinta. Daca aveti un cec cu numele dumneavoastra inscris, trebuie doar sa mergeti la banca sa revendicati suma! In caz contrar, puteti sa il puneti in rama si nu stiu cat de util va va fi!
  Smith wigglesworth a facut afirmatia ca “in viata lui nu va trece bisturiu prin trupul lui” Si asa a fost! De ce?
  Exista standardul lui Dumnezeu si exista si nivelul nostru de credinta si mai ales un nivel slab de cunostina si revelatie! Trist dar adevarat!

  • marinelblaj zice:

   Robert dragă, te-ai gândit la ce vindecare se referă versetul? Sau să înţeleg că iarna, când te loveşte gripa, nu ţi-a scăzut imunitatea, ci credinţa? Vezi, acestea sunt exagerările care deformează adevărul până la aberaţiile care fac ravagii…

  • marinelblaj zice:

   Aş avea o întrebare, Robert. Ce părere ai de versetul „Să nu mai bei numai apă, ci să iei şi câte puţin vin, din pricina stomacului tău şi din pricina deselor tale îmbolnăviri”, îndemnul lui Pavel către Timotei? De ce nu i-o fi spus să-şi revizuiască mai degrabă credinţa? Nu spune nimeni că nu este necesară şi folositoare credinţa, dar a face din ea un panaceu mi se pare o exagerare. Domnul i-a avertizat pe ucenici că vor avea necazuri, Pavel face dese referiri la necazuri… Atenţie la „evanghelia prosperităţii”! Are mai multe capcane decât îţi poţi imagina!
   Fii binecuvântat!

 28. Serediuc Robert zice:

  Daca cineva promite ceva, se mai pune problema daca va vrea sau nu sa faca ce a promis?Sau cel care e benficiarul promisiunii are o problema?

 29. elisa zice:

  E usor a invata o doctrina, dar e cu totul altceva sa ne luam Crucea si sa inaintam cu greu pe dealul intunecat si amar al renuntarii la sine.
  Aici sunt multi chemati, dar putini alesi.
  Evanghelia prosperititatii nu aminteste nimic de aceste lucruri.
  Domnul Isus ne-a spus”daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine ,sa-si ia crucea si sa ma urmeze”
  Trebuie sa murim fata de aceasta lume, lunindu-ne crucea, asemenea lui Hristos
  ( aici trebuie sa fim ca El, cum spunea Robert)nu s-o iubim,
  asteptind aici in lume bunastare si sanatate.
  Domnul sa ne ajute pe toti!

  • Cernatescu Emil zice:

   de cand bunastarea si sanatatea fac parte din mersul lumii acesteia pe tronul careia sta satan?si de ce crucea ar insemna boala si neajunsuri si nu lepadarea de sine si separarea de lume asa cum tu insati ai dat citat din Biblie?cate interpretari eronate…

 30. elisa zice:

  Toti cei care au fost vindecati de Hristos au fost intii bolnavi, apoi prin credinta s-au atins se El, sau au cerut sa fie vindecati.
  El ne-a vindecat de pacate , nu de bolile care, n-a fost credincios pe pamint care sa nu le aiba.

  • Cernatescu Emil zice:

   da-ne si un citat din Biblie care sa intareasca afirmatia ta „El ne-a vindecat de pacate , nu de bolile care, n-a fost credincios pe pamint care sa nu le aiba.”

 31. Serediuc Robert zice:

  1) la sesiunile de vindecare care sunt atat demult criticate, vin oameni cu nevoi grave nu gripe si raceli; si vin sa revendice o promisiune de vindecare lasata de Tatal prn Fiul
  2) modelul meu este ISUS, nu Pavel si Isus nu a fost niciodata racit sau bolnav. Asadar daca ai credinta poti sa refuzi raceala, sau poti alege varianta medicamentelor.Dar Pavel a fost si el intr-un proces de desavrsire, ceea ce inseamna ca eu si tu suntem capabili sa il depasim in credinta.
  3) Cand Isus si apostolii vorbesc de „necazuri”” vorbesc despre necazurile slujirii si necazurile suferite din pricina numelui lui Isus. Dar in nici un caz nu e vorba de boli cum e cancerul sau paralizie. Asta daca ai studiat mai atent contextul! Boala este de la diavolul
  si
  4) Tu ca tata natural daca vrei sa iti disciplinezi fiul nu ai sa ii spui niciodata: „Ia de aici un cancer ca sa te te invat ceva”
  Argumentele is mari si multe. Dar imi iau ziua buna si de la acest subiect. Nu ma mai lupt sa conving pe nimeni. Daca tu esti binecuvantat cu ce stii si traiesti, nu e nici o problema sa continui asa. Multa pace!

 32. Serediuc Robert zice:

  si cum adica „te-ai gandit la ce vindecare se refera?” Chiar m-a bulversat intrebarea. VIndecarea e vindecare, indiferent ca ai de aface cu un cancer sau o raceala banala! Tot boala se numeste. Adica tu in alte cuvinte afirmi ca in categoria vindecarii castigata la cruce de Isus, exisita un nomenclator de boli din care raceala nu face parte? Adica Isus vindeca doar cancerul si o raceala e responsabilitatea mea sa o tratez? Interesant punct de vedere…SI daca eu nu mai vreau sa dau banii pe medicamente ai vreo problema cu mine?

 33. marinelblaj zice:

  1. Frumos întors din condei, Robert! Eu nu vorbeam de sesiuni de vindecare (ce sintagmă!), eu vorbeam de boală în general. Dacă gripa nu e boală… mă rog…
  2. Foarte bine. Şi al meu. Dar a-l considera pe Pavel, ales de Domnul să ducă Evanghelia neamurilor, un „reper” ce poate fi depăşit în credinţă nu este de fapt decât o încercare de a justifica pretinsa sfinţenie a celor pe care i-ai enumerat într-un comentariu anterior.
  3. Da, ai dreptate, numai că Pavel extinde aria conceptului de „necazuri”. Verifică, te rog.
  4. Poate n-ai citit pe acest blog; fiul meu a scăpat acum un an de cancer fără a apela la „show-uri”. Tratament urmat cu multă credinţă în ceea ce va hotărî Domnul. Rugăciune multă, dar nu refuz medical.
  Cat priveşte ultima ta postare… m-ai lăsat perplex! Asta ai înţeles? Pomeneam eu ceva care să te ducă cu gândul la vreun nomenclator? Mai mult, te-am rugat eu să dai bani pe medicamente? E opţiunea ta cum îţi tratezi răcelile. Mă opresc şi eu aici, nu de alta dar s-ar putea ca dacă aş cita cumva că „dragostea celor mai mulţi se va răci” să mă suspectezi că vorbesc depre o… gripă a dragostei! 😉

 34. Serediuc Robert zice:

  :)Dragul meu, daca fiul tau a fost vindecat cu tratament medicamentos si multa rugaciune, foarte foarte bine! Important e rezultatul final! Si referitor la ultima mea postare care te-a lasat perplex:) m-am legat exact de afirmatia ta: „Robert dragă, te-ai gândit la ce vindecare se referă versetul? Sau să înţeleg că iarna, când te loveşte gripa, nu ţi-a scăzut imunitatea, ci credinţa?” fapt pentru care am tinut sa spun ca boala este boala. Nu putem banaliza o raceala. AU fost oameni care au murit de leucemie si oameni care au murit dintr-o simpla raceala.
  Eu daca credinta ma pot ruga si pentru un neg sa se usuce! De ce vi se pare asa deplasatm, daca cineva are credinta sa se roage pentru lucruri simple? In istoria marilor oameni ai credintei care au trecut din viata aceasta, am citit o istorioara ca la un momendat un misionar calatorind mult i s-a accidentat grav calul (acesta fiind unicul mijloc de transport) si s-a rugat cu credinta pentru el si a fost vindecat. Ti se pare atat de eronat?

  Vad ca faceti o obsesie din evanghelia prosperitatii. Daca voi nu cautati BUNASTAREA si SANATATEA (dupa cum a firma elisa in ultimul mesaj) atunci de ce mai apelati la medic cand sunteti bolnavi? Raspuns: Pentru ca cautati de fapt sanatate:) De ce atatia pocaiti din bisericile noastre isi consuma viata cu businisuri prospere si sa se imbogateasca cat mai mult? puteti da voi raspunsul

  • Pomisor zice:

   Domnul Serediuc Robert, incerc si eu sa intervin in aceasta discutie sper ca nu va veti supara…
   Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca dumneavoastra sustineti: „modelul meu este ISUS” dar din text se subintelege ca Il aveti ca model doar la faptul ca El a fost sanatos. De ce nu extindeti putin orizontul si sa vedeti de ce El a fost sanatos? Sau care a fost cauza reala pentru care El a putut face miracole?

   Asa din cate am citit eu din mesajele dumneavoastra atat de la acest topic cat si de la cel din 28.10.2011 constat ca ceea ce faceti dumneavoastra fata de Domnul Isus seamana izbitor de mult cu ce face o capusa… Imi cer scuze pentru aceasta eticheta 😦 . Dar o sustin pentru ca mi se pare ca in loc ca sa ajungeti pe calea normala la capacitatile respective, Il parazitati pe Domnul Isus… Si aceasta nu este bine pentru ca nu va putea dura la infinit…

   Pentru ca este o cale normala prin care poti ajunge sa faci lucrari chiar mai mari decat a facut Domnul Isus: sa fi tot atat de ascultator de Tatal cat a fost Domnul Isus… Pentru ca toti cati asculta din toata inima si tot timpul de poruncile Domnului Isus ajung sa Ii semene, inclusiv in partea mai „spectaculoasa”.

   Ori eu din tot ce citesc vad ca lipseste cu desavarsire ideea de ascultare de poruncile Domnului Isus in schimb apare intr-un mod neechilibrat ideea de a folosi lucrurile castigate de Domnul Isus… 😦 De ce nu puneti si umarul la strans, nu doar la cheltuit?

 35. Serediuc Robert zice:

  N-am sa te suspectez de nimic! Stai linistit!Mi se pare o afirmatie cat se poate ipocrita: „ca nu astepti in lumea aceasta bunastare si sanatate” Toti fara exceptie, cautam asta mai mult sau mi putin, printr-un mijloc sau altul!

  • marinelblaj zice:

   Robert, e ok.
   Faptul că sora Elisa spunea: „Trebuie sa murim fata de aceasta lume, luându-ne crucea, asemenea lui Hristos
   ( aici trebuie sa fim ca El, cum spunea Robert),nu s-o iubim, asteptind aici in lume bunastare si sanatate” implică înţelegerea nuanţei exprimării. Nu zice nimeni că nu căutăm bunăstarea şi n-avem grijă de sănătate, dar există şi posibilitatea de a nu le avea, cu toată strădania noastră. Sora Elisa sugera ceea ce spune şi Pavel în 1 Corinteni 15:19.
   Pace!

 36. elisa zice:

  A avut Fiul Omului unde sa-si plece capul ?
  S-a ospatat El vreodata cu ucenicii, atunci cind se ivea timp, pentruca erau tot timpul
  la”Lucru”?
  se cunoste ca mincau peste si iar peste si piine.
  AICI semanam cu El?
  (noi vrem Somon , dupa Caviar)

 37. elisa zice:

  Robert,
  anul trecut mi s-a stricat centrala termica, dupa cinci ani si jumatate;
  ca pensionara a fost un pic cam greu;
  dar nu am cautat ceva special ca sa o achit, dupa ce o luasem de la Cetelem, cu avans O;
  m-a durut rau si un picior, apoi al doile.
  Am multumit Domnului, ca am numai doua si nu zece. 🙂
  Anul asat e OK, da, e bine cind nu te doare nimc, dar mi s-a dus pe copca frigiderul;
  fiind tot pensionara,ca nu m-au primit astia la Kaufland sa duc ziare( nu m-au vazut si vazind anul nasterii or fi crezut ca mor pe drum. 🙂
  Am incercat facind o cerere sa mai fac ceva; multam Domnului ca inca pot.
  Daca anul trecut s-a ingrijit Domnul sa pot achita in timp util centrala, sa nu intru la dobinzi, ca erau mari, cred ca si anul asta o voi achita; nu stiu insa daca Domnul va veni sau nu in ajutor din nou ;
  lucru pentru care i-am fost foarte multumitoare;
  dar as fi foarte multumita sa stiu ca pot face asta, sa nu ramin datoare.
  Nu mai spun ca doua tiganci, nu pot spune „roame” mi-au subtlizat si 400 lei cu acte cu tot.
  Cam asa se desfasoara o viata de „prosperitate” aici pe pamint.
  Am trecut prin astea pentruca nu am primit ce mi s-a promis?
  Am primit promisiunea vietii vesnice, care este cu adevarat importanta.
  Vreau sa-ti spun ca toate aste au trecut usor, fata de zilele cind nu am fost multumita in duhul meu, de mine in primul rind, ca nu pot fi ceea ce as dori;
  de ceea ce se petrece azi in jur, cind totul s-a degradat si oamenii nu-L mai doresc pe Dumnezeu, crezind ca viata se termina aici pe pamint; iar cei are se simt confortabil, nici nu mai vor vesnicia, avind la dispozitie tot ce le pofteste inima.
  Robert, am avut pe inima sa-ti povestesc cum arata de fapt viata pe pamint;
  si cred ca sunt multi credinciosi cu probleme mai mari, asta neinsemnind ca nu sunt ai Domnului.
  Cerul intradevar fara lacrimi va fi, asta ne-a promis Domnul.

 38. Serediuc Robert zice:

  Elisa imi pare rau pentru toate situatiile prin care ai trecut. Nu esti singura! Dar daca asa consideri ca e o viata de prosperitate pe pamant (dupa cum ai afirmat) e foarte bine! Iti respect parerea, dar eu nu o pot accepta! Putem fi frati in continuare? Ne putem inchina impreuna?
  Aici se pune problema! Daca tu lucrezi in Kaufland si eu lucrez la banca, asta nu inseamna ca am urmarit evanghelia prosperitatii?? Nu draga mea. Am facut 18 ani de scoala pt asta. Pentru ca mi-am fixat un scop si am vrut sa ajung la el. Si evnaghelia prosperitatii in primul rand nici nu poate fi definita ca o doctrina, nici macar ca un current. Este doar o inventie a unor oameni care au problema cand vad un pastor intr-un Mercedes sau aud ca si-au facut vacanta prin Ibizza! SI am cazut si eu de multe ori in capcana aceasta. Multi oameni credinciosi prosperi, nu sunt neaprat adeptii asa zisei “evangheliei prosperitatii” ci mai degraba oameni muncitori , determinati si cu viziune!
  Mi se pare imposibil sa ne lamurim unul pe altul. Imi dau seama din ce in ce mai mult ca avem gandiri total diferite si interventiile acestea sporatice pe blog nu pot rezolva conflictele de gandire. Poate daca ne-am cunoaste personal , altfel am pune problema!
  Poti sa fii sarac si sa ai o problema cu dorinta dupa prosperitate si sa mori fara sa o ai. Si tot te vei face vinovat de ea. Si poate foarte frumos unul care a fost prosper toata viata, sa nu fie vinovat de acest lucru!
  Hai ca ma apuc si eu de treba ca am terminat si cafeau de dimineata! Oricum sunteti simpatici toti!
  Domnul sa va binecuvinteze!

  • elisa zice:

   Robert, numai acum am mai intrat, asa ca iti raspund:
   este normal sa gindim diferit;
   insa eu voiam sa-ti arat doar ca viata pe pamint este asa cum ni s-a promis, cu necazuri.
   Unele mai mici altele mai mari.
   Nu lucrez la Kaufland, nici macar la dus ziare cum voiam. 🙂
   am spus ca mi-au vazut data nasterii. 🙂
   si credeau ca vor ramine in paguba.
   Sunt, am fost adica, asistenta de pediatrie, iar azi pensionara.
   Ce voiam sa scot in evidenta ca sunt multumitoare cu totul Domnului, pentru ca am credinta nestramutata ca El stie tot ce e mai bun pentru viata mea vesnica, ca incepind de aici s-o duc pina Acolo.
   Acuma m-ai inteles?. 🙂
   N-am facut decit 14 ani scoala, dar acum nu mai conteaza nimic, chiar de aveam vreo 3 licente, acum nu ma mai baga nimeni in seama.
   Trebuie totuie sa-ti amintesc ca de cind am scris si pina azi, Domnul si-a revarsat harul Sau si m-a scos din datoria pe care o aveam, nu e minunat?
   pentru mine a fost coplesitor ; numai Dumnezeu poate face asa ceva:
   sa primesti pentru creditul tau 400$ si sa nu stii cum sa-i multumesti lui Dumnezeu.
   Nu obisnuiesc sa cer Domnului sa-mi dea bani,stie El mai bine ce am nevoie..
   Insa daca nu se intimpla minunea asta,nu mai eram eu copilul Sau?
   Stii ce zic acuma: Doamne, daca in cele fizice Te-ai ingrijit sa nu am probleme, te rog mai mult pentru cele duhovnicesti si sfinte sa-mi faci parte, mie, celui care a avut pe inima sa ma ajute si tuturor celor care Il iubesc pe Dumnezeu,indiferent c-or fi bogati sau saraci.
   Nu-mi doresc prosperitate, si de la Domnul nu o cer, ma intereseaza mult mai tare prosperitatea sufletului meu nevrednic.
   Mult har de la Domnul sa ai, sa cunosti puterea invierii Lui.

   • Cernatescu Emil zice:

    In lume vom avea necazuri…dar continuarea cui i-o lasam?”…dar indrazniti, Eu am biruit lumea”…si de cand necazurile alea sunt boli trupesti si probleme financiare?nu cumva este vorba despre ocara din pricina Numelui Lui Hristos?Din pacate respingerea Duhului Sfant influenteaza in mod negativ viata noastra crestina….si ne face sa denaturam adevarul Biblic, in devafoarea noastra si a trupului nostru.Avem mai multe argumente Biblice ca Isus a purtat Totul, decat ca n-ar fi purtat Totul si ca ar fi facut treaba pe jumatate…

 39. Serediuc Robert zice:

  Frate Pomisor, in primul te rog renunta la pronumele de politete, ca nu am nici o titulatura sa imi spui dumneavoastra. Desi apreciez faptul ca nu te-ai grabit sa “ne tutuim” presupun ca din simplul motiv ca nu ma cunosti, nu stii ce varsta am si ce fac! Corect? De ce nu ai aplicat acest principiu si in privinta etichetei?
  Nu am cum sa imi largesc orizonturile pe acest blog. M-am legat de o idée, dar care are la baza un intreg orizont, care nu am tinut neaparat sa mi-l exprim.Ca mi-e imposibil ca timp si spatiu! Daca Isus a afirmat: “Stricati templul acesta si eu il voi construe in 3 zile” sa inteleg ca si el avea orizontuirle inguste, sau cei care il ascultau aveau o problema?
  Stau si ma gandesc…ca am discutat numai contradictoriu…suntem frati datorita aceluiasi sange si nu putem gasi nici macar un lucru in care sa fim de accord…trist! Si am spus-o si pentru mine!
  Daca asta crezi despre mine, “ca il parazitez pe ISUS” e ok si asa! Atata ai putut intelege din vorbele mele si nu mai tin sa ma explic. E inutil! Desi nu mi-as permite nici cu un orthodox sa ii pun o astfel de eticheta si ce sa mai spun de faptul ca nu m-ai vazut nici macar odata la fata! Atat de bine ma cunosti:)

  • Pomisor zice:

   De ce foloseasc politetea „selectiv”? Raspunsul este ca va respect ca persoana (si dumneavoastra sunteti om ca si mine si eu pot cumva, candva cadea si de aceea va tratez in calitatea dumneavoastra de om la fel cum m-as trata pe mine insumi…) insa nu si situatia in care sunteti pe care o tratez sincer si din nefericire este cam grava. Problema este un mod de gandire in intregime diferit dintre noi in a vedea urmarea in calitate de ucenici a Domnului nostru Isus:
   – unii considera ca trebuie sa ii calce pe urme facand si repetand faptele Lui, traind viata Lui inclusiv greutatile prin care El a trecut, suferind impreuna cu El cand El a suferit ca sa ne si bucuram impreuna cu El atunci cand va veni timpul gloriei Lui, considerand credinta ca fiind increderea pe care o au in calea deschisa de El;
   – altii se vad mai mult ca beneficiari ai muncii si suferintelor Domnului Isus si ai drepturilor castigate de El, fara sa fie nevoie ca ei insisi sa aiba vreo indatorire si la care au acces prin credinta, vazuta ca o cheie la o usa pe care o folosesc cum vor.

   Sunt doua viziuni diferite cu doua stari diferite, fiecare cu viitor diferit: stiti pilda celor doua case, Matei 7:24-27.

   Imi pare rau ca dupa cate observ va incadrati in a doua categorie (si nu sunteti singurul… ci enorm de multi care au aceeasi ideologie) totusi este bine cred sa realizati starea in care va aflati si daca se poate sa va indreptati pentru bine dumneavoastra.

   Eu sper ca veti realiza ca nu cu dumneavoastra am ceva (Doamne sa ne feresti!) ci cu modul de gandire pe care il promovati, si sunt impotriva nu pentru ca nu imi place mie ci pentru ca are probleme serioase (nu este sustenabila intrinsec) si va va oferi un viitor nefericit… Imi cer scuze ca a trebuit sa folosesc acea eticheta dar este din nefericire una care exprima cel mai bine acest tip de gandire… 😦 😦 😦 Pentru ca beneficiari ai sangelui Domnului Isus au fost si ucenicii si o eventuala capusa virtuala. Diferenta este ca ucenicii au mers pe urmele Domnului Isus in ascultare si ei insisi si-au varsat sangele ascultand si au ajuns sa semene cu Domnul Isus, in schimb capusa a ramas ce a fost de la inceput si nu s-a schimbat cu nimic… Doi beneficiari, doua moduri diferite de folosire, doua destine diferite…

   Eu promovez darurile spirituale si imi doresc ca oamenii sa aiba cat mai multe si la niveluri cat mai mari dar pe calea pe care Domnul Isus o doreste sa fie folosita. Pentru ca darurile spirituale „de forta” date unor oameni nepregatiti sa le poata duce/suporta va transforma locul in care locuiesc acei oameni intrun iad… Si cui i-ar folosi?
   Privitor la asta am un citat la care as dori sa meditati: „La cei ii folosesc aripile unui om intemnitat? Daca le-ar avea disperarea lui nu ar avea margini…”

 40. Serediuc Robert zice:

  Si ce ai cu somonul?:) Chiar am mancat recent la gratar! E tare bun! Ar trebui sa il incerci:) hai ca mai glumesc sa se mai detensioneze atmosfera!

  • Pomisor zice:

   In tara la noi somonul este destul de scump, dar nici pastravul nu mi s-a parut inferior cel putin dupa gustul meu. 🙂 Carnea de peste, gatita cat mai simplu, a fost din cate tin minte sigurul aliment care mi-a placut mereu pana acum. 🙂 Mai ales ca inainte de ’89 era printre singurele carnuri mai acesibile faptul ca nu faceam mofturi la ea s-a potrivit perfect… 😀

 41. Serediuc Robert zice:

  Vad ca deja m-ai incadrat, deja mi-ai vazut si viitorul, ca fiind unul nefericit!
  De unde stii tu ca nu merg pe urmele Domnului Isus in ascultare? Ai stat vreo secunda langa mine sa imi observi viata? Sau vezi oamenii prin telepatie?
  Eu am incheiat socoteala si cu acest subiect! Am ajuns in punctul in care sa regret ca mi-am pierdut timpul pe aceasta platforma!
  Nu si-au permis oameni de aprope care ma cunosc sa imi spuna lucruri atat de grele despre viata mea…da ma bucur ca sunt clarvazatori ai natiunii care pot citi adancurile fiintei umane doar din doua trei cuvinte postate pe net…Vad ca bat apa in piu degeaba si tot nu se prinde acest principiu de nimeni!
  Nu e nevoie sa imi mai raspundeti, ca nu ma voi mai obosi!
  Regret ca am incheiat pe tonul acesta! Dar nu vad un alt mod de a se finaliza!

  • Pomisor zice:

   De unde stiu? Este o concluzie oarecum logica in baza legii cauzalitatii. Sa zicem ca un om a descoperit ceva nemaipomenit. Credeti ca nu va spune entuziasmat tuturor calea prin care a ajuns acolo? Cu atat mai mult entuziasm cu cat rezultatele sunt mai spectaculoase. Ori din cate stiu eu calea pe care si eu am gasit-o se numeste Ascultare si de aceea o promovez tuturor ca toti sa ajunga cel putin ca mine!
   {Ceea ce nu observ la dumneavoastra… 😦 … de ce oare nu ma intereseaza…}

   Din nefericire va spun ca nu este un final ci doar o amanare. „Daca munte cu munte se intalneste d’apoi om cu om…” Sigur ne vom mai intalni, vom mai vorbi. Sper ca atunci sa fim fericiti nu tristi.

 42. Serediuc Robert zice:

  si ecuatia harului care dumitale nu o intelegi e urmatoarea: „eu sunt beneficiar al muncii si suferintelor lui Hristos si nu trebuie sa mai muncesc si sa sufar pentru ceva ce mi s-a oferit deja, ci munca mea si suferinta mea pentru Hristos is consecinta a ceea ce El a facut deja! Nu e o INDATORIRE e o ROADA! Indatorire e pentru cei care nu inteleg Harul!

  • Pomisor zice:

   Sau alta definitie a harului mult mai realista: „Harul este o favoare nemeritata pe un timp limitat in care cel favorizat sa aiba posibilitatea de a isi reveni la starea ceruta de Dumnezeu.”
   O imagine aproximativa ar fi aceea reprezentata de modul interesant de acordare a vizelor. Pe timpul comunistilor SUA acordau foarte usor vize romanilor… daca reuseau sa scape de comunisti… Acum SUA dau foarte greu vize dar romanii lasa usa deschisa. Tot asa in aceasta perioada Dumnezeu ofera intrarea in cer pe gratis… daca te increzi in El si iesi din pacat… Cand Diavolul va fi invins si astfel sistemul lui va cadea si va fi foarte usor de iesit de la el, cerul va fi mult mai greu accesibil… Daca si intrarea in cer si iesirea din sistem ar fi dificila, practic nu ar fi posibil sa intre nimeni.

 43. Serediuc Robert zice:

  Esti incredibil! Ai tu certitudinea ca eu traiesc in neacultare?

  • Pomisor zice:

   O ascultare care insa nu este dusa pana la parametrii ceruti de Dumnezeu… 😦 Adica lipsa completa a minciunii, lipsa gandurilor rele, dreptate absoluta de partea dumneavoastra fata de aproapele, si lista este lunga Matei 5-7…
   Nu zic ca nu va costa. Costa enorm, multe lacrimi poate si alte lucruri pierdute (daca ceva a fost obtinut in mod ilegal trebuie sa fie dus la stapanul de drept). Dar aceasta este calea…

 44. Serediuc Robert zice:

  As dori sa imi raspunzi te rog cu un DA sau NU, fara alte explicatii!Daca nu poti raspunde atunci ce ai spus nu va avea nici un sens!

 45. Serediuc Robert zice:

  Am asteptat in zadar un raspuns…dar se pare ca am adus lucrurile din sfera teoriilor si vorbitului in necunostinta de cauza in sfera “intrebarilor concrete” si vad ca au pierit cuvintele!
  Daca tot mi-ai vorbit de “dreptate absoluta fata de aproapele meu” te sfatuiesc sa reconsider i afirmatiile despre “un aproape al tau” care nici nu-l cunosti, daca sunt drepte sau nu!
  Am vorbit cu voi in postura de frate si ma despart de voi in postura de parazit. Iata rezultatul partasiei crestine pe blog!

  • Pomisor zice:

   Din cate cunosc, am incercat sa va raspund la intrebari. Daca a ramas vreuna puteti sa o rescrieti si voi raspunde.
   Din punct de vedere uman suntem oameni si prin aceasta frati. Ideologic se pare ca nu putem fi impreuna pentru ca dupa cum se vede ideile noastre sunt foarte diferite dovedind ca apartinem de doua moduri de gandire.
   Eu am etichetat modul de gandire descris.
   Va recomand ca in cazul in care considerati ca am facut o gresala sa expuneti imaginea de ansamblu pe care o aveti dumneavoastra despre subiect. Si sa discutam pe amanute ce consider a fi gresit. Momentan dupa cum am spus exista doua tipuri esentiale de a vedea lumea.
   De exemplu definitia harului pe care ati dat-o se incadreaza in a doua categorie pe care am spus-o. 😦

 46. Serediuc Robert zice:

  Se putea discuta probabil si fara sa ne punem etichete, dar ispita e prea mare!Irezistibila as putea spune!

 47. Serediuc Robert zice:

  Poti sa ii spui unealta agricola, dar ea tot sapa ii!Reciteste-ti interventiile, poate reusesti sa intelegi pana la urma pe cine ai pus eticheta. Interesant ca acum imi ceri imaginea de ansamblu, dupa ce ai pus eticheta! Asta trebuia facuta inainte de a te pripi cu verdictele! Acum mi-ai inteles punctul de vedere?Nu pot sa vorbesc de un om si sa ii spun ca-i de la Roman, dupa ce mi-a dat buna ziua!

 48. Cernatescu Emil zice:

  cate neadevaruri si denaturari se spun in aceste comentarii.Oameni care l-au tintuit pe Duhul Sfant in Biblie si sunt prea mandri ca sa afle de la El adevarul, doar e Duhul Adevarului.Si ii vezi atat de grei la amvon de parca toata biblioteca lor doctrinara o poarta pe umeri.Nici vorba de fratietate la ei, oameni culti care isi strang domol ochelarii si isi scutura scama de pe costum inainte de a raspunde la intrebarea unui frate neinsemnat sau inainte de a da mana in semn de salut fratesc.Si tocmai acestia se gasesc sa aduca critici slujitorilor Domnului si cauta sa puna in centrul atentiei „ratacirea” lor.S-a ales praful de biserica anului 2012, suntem prea destepti ca Duhul sa ne talmaceasca tainele Bibliei, de aici si mersul ala greu pana la amvon…Dar acea Biserica care i-a dat intaietate Duhului Sfant nu poate fi atinsa, si acea Biserica va fi rapita, acea Biserica care a inteles ca Duhul Sfant este Duhul Adevarului. E trist ce se intampla…

   • Cernatescu Emil zice:

    Pai daca am fi dat atentie Duhului Sfant, El ne-ar fi cercetat astfel incat asemenea cazuri sa fie tot mai rare sau inexistente.Si de ce n-as suferi deja pentru oameni ca acestia?Au fost intoxicati cu teologia ca Dumnezeu nu poate da decat viata vesnica.Si pana la viata vesnica sunt rosi ca de termite de diferite probleme si neputinte.Hristos ne-a dat TOTUL ,si Toata pacea Lui ne-a dat, ca avand Totul de la El, sa cautam doar Imparatia Cerurilor si sa ne dedicam slujirii.Slujirii si acestor sarmani.Inima mea nu se poate strange vazand poza aceea daca nu am Duhul Sfant, de asta tot marturisesc despre El…Daca am primit neprihanirea Lui Hristos, Dumnezeu ne-a dat si solutia ca sa putem duce pocainta mai departe, Duhul Sfant…Multi care nu accepta adevarata teologie se ispitesc singuri sa ajunga, prin neputintele lor, ca Esau care si-a vandut dreptul de întâi născut fratelui său pentru o ciorbă de linte…

   • Cernatescu Emil zice:

    Mi-ai restrictionat comentariul, nu esti cinstit, cu Iosif Ton cum mai stai?Ai invatat sa ierti?Afla ca de la tine nu poti daca nu ai Duhul Sfant in tine….Daca nu ierti pe aproapele tau care are in nari aceeasi suflare de Dumnezeu ca si tine, nu esti cinstit cu Dumnezeu in primul rand si apoi cu tine.Fii cinstit si priveste in oglinda si vezi ce ai impotriva fratelui tau, si prin el, impotriva Lui Dumnezeu…Fii binecuvantat cu plinatatea puterii Duhului Sfant!…asta nu gasesti in carti, nu-i asa?Am spus sa privesti in oglinda ca sa stii ca gradele pe care ti le-ai pus pe umeri palesc inaintea Lui Dumnezeu.Daca in oglinda nu-l vezi pe Ton si pe altii pe care inca ii tii in gat….nu esti vrednic de Suflarea care si lor le-a fost data…si care inca este si in tine….Shalom, un pusti neinsemnat de 18 ani, dar insemnat pentru Dumnezeu cu pecetea Duhului Sfant

 49. Cernatescu Emil zice:

  Rolul meu e sa-mi readuc fratii in Imparatia Cerurilor cu riscul de a fi blestemat de ei, dar cu oportunitatea de a ne vedea acolo…

 50. Cernatescu Emil zice:

  Cu privire la tine frate Marius, imi cer iertare.Iarta-ma in Numele Domnului, am fost prea dur in exprimare si nu vreau sa fiu o pricina de poticnire pentru nimeni.Fii binecuvantat!

 51. Pingback: România carismatică. A început campania… electorală? (un fel de „breaking news”) | cetatea de piatră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.