„De ce am renunţat la blog”?

Spuneam altă dată că am luptat cu arma în mînă la Revoluţie ca toată lumea să poată avea „blog”, să poată spună liber ce gîndeşte… presupunînd, în cel mai bun caz, că acest proces este în desfăşurare…

De asemenea, îi spuneam unui coleg că toată lumea are dreptul să îşi facă blog, însă nu toţi trebuie să îşi facă blog. Sînt chemări diferite, daruri diferite şi Dumnezeul nostru „nedrept” ne-a împărţit diferit poverile. Unii au blog degeaba, alţii ar trebui să scrie pentru noi şi nu se învrednicesc. Nedreaptă lume, grea împărţeală. Unde-i talentul este neputinţa sau lenea, unde este chemarea, nu-i timpul, unde-i hărnicia nu este mintea, unde-i consecvenţa, nu-i deşteptăciunea, unde-i acribia, lipseşte conţinutul.

Dumnezeu mi-a dat un dar spiritual foarte important: darul descurajărilor. L-am folosit şi cu autorul acestui blog cel puţin în două rînduri. Se pare că a avut efect. Nu pentru că nu era talentat i-am sugerat că este bine ce face, adică să se oprească, nu pentru că nu are ce spune, ci pentru că este prea tînăr şi formarea are o vreme la care gura trebuie să fie umplută cu ţărînă.

Eu mi-am început blogul după ce mi-am terminat şcoala, doctoratul, şi am scris şi alte lucruri afară de articolaşe de o pagină sau anunţuri. Mă bucur de această decizie înţeleaptă. Acest fel de evenimente îmi stîrnesc nădejdi cum că n-a dispărut cu totul mintea în generaţiile care ne urmează. M-am bucurat cînd acest autor şi-a început blogul, mă bucur de felul în care încheie…

Sper eu… temporar. Ne revedem peste 10 ani.

Prima „problemă” apărută la ștergerea blogului este lipsa articolelor de care unii încă vor să aibă parte. Am încercat să rezolv această problemă. Toți cei care doresc să recitească blogul sau să citească alte noi articole să urmeze pașii de aici. O audiență restrânsă îmi va prinde și mie bine dar și lor.

Al doilea lucru pe care mă simt obligat să-l explic este motivul (motivele, de fapt) pentru care am ales să șterg blogul. Fuga mea de pe blog a fost neașteptată și unii cred că a fost negândită și neîntemeiată. Negândită poate a fost dar pripită și neîntemeiată nu cred!

Voi încerca să fiu clar, scurt și direct. Deși nu sunt acestea toate motivele ele sunt principalele motive pentru care am ales să renunț la blog:

1. Aproape toate motivele pentru care am ținut un blog pot fi rezolvate și fără acesta. Aici mă refer la (1) exercițiu în ordonarea, dezvoltarea și expunerea gândurilor; (2) cunoașterea modului în care oamenii gândesc; (3) expunerea unor gânduri pe care în viitor le foloseam în predici; (4) interacțiune cu oameni  interesați de lucruri comune; și altele. Toate aceste lucruri îmi ajută „meseriei” mele dar ele pot fi înlocuite așa că mă pot lipsi de blog din aceste motive.

2. Blogul, cel puțin pentru persoane aflate în situația mea, contribuie tacit la construirea ideii că într-adevăr ești și faci ceva în viața reală. De fapt nu faci mare lucru. Este o amorțire a conștiinței. Tinerețea nu trebuie risipită în spațiul virtual ci trebuie investită pentru pregătirea pentru viață: să înveți o meserie, să îți faci școala, să te pregătești să fii soț și tată; etc. Deși renunțarea la blog nu mă „face” meseriaș, soț sau tată măcar îmi oferă timpul pentru a mă gândi și a contribui serios în privințele acestea.

Citeşte mai departe AICI.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Fabrica de barbati, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „De ce am renunţat la blog”?

  1. Imi plce gandirea acestui blogger! Felicitari si Domnul sa-i netezeasca drumul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.