Ediţia Cside 2011 – „părinţi-copii”

De sîmbătă, 23 iulie, începem campania anuală de misiune de scurtă durată, Countryside, programul şi atelierul de ucenicie peripatetică iniţiat de Biserica Creştină Baptistă din Cleveland, Ohio, în colaborare cu Universitatea Emanuel din Oradea şi Biserica Creştină Baptistă Sfînta Treime din Aleşd.

Acesta este cel de-al 16-lea an şi reprezintă o ediţie cu totul specială.

În 1995 cîţiva tineri din Cleveland au venit în zona Olteniei şi au petrecut cîteva zile într-un experiment misionar de scurtă durată care avea să influenţeze mai apoi, ani la rînd, mii de tineri. Bărbaţi tineri care acum sînt implicaţi în slujire în diferite părţi ale lumii au trecut prin acest program dur de ucenicie. Acum, după multe păţanii, aventuri, înfrîngeri şi biruinţe, mulţi dintre ei mulţumesc lui Dumnezeu că i-a trecut prin acele zile de foc.

Ideea de a pune împreună în diferite locaţii tineri studenţi români şi străini, în diferite programe, cu diferite activităţi s-a dovedit a fi o iniţiativă extrem de eficientă în domeniul uceniciei reciproce şi al tranferului de mentalităţi.

Profesori şi studenţi, pastori şi enoriaşi, tineri şi vîrstnici au participat timp de 10 zile, an de an, la activităţi de binefacere, muncă în folosul comunităţii, evanghelizare personală, şcoală biblică de vacanţă, tabere pentru orfani, ajutorarea celor defavorizaţi etc.

Nimeni nu este scutit. Fiecare trebuie să facă în prezenţa celuilalt ceea ce se impune. Supunerea, ascultarea, flexibilitatea, sacrificiul de sine, asceza, restrîngerea sinelui sînt valori pe care le promovăm.

Perioada 1998-2005 a fost vremea în care prin taberele şi misiunile Countryside s-au perindat între 180 şi 350 (acesta a fost numărul maxim) tineri pe an.

Spuneam că anul acesta este o ediţie specială, o ediţie restrînsă şi cu un puternic aspect emoţional şi retrospectiv.

O parte dintre cei care au venit prima dată, în anul 1995, sînt acum prezenţi pe terenul de misiune împreună cu fiii şi fiicele lor. Bărbaţi la 40 de ani (pastorul Dan Paul, Cristian Chirla, Narcis Paşca, pastorul Ioan Maior, Iosif Văran şi alţii) sînt alături de tineri, unii dintr aceştia născuţi în Statele Unite şi pentru prima oară în vizită în România. Sperăm să se împrietenească cu tinerii români şi să înveţe unii de la alţii lucrurile bune din fiecare cultură.

Noi înşine vom merge ca familie, împreună cu fiica şi fiul nostru, pentru a face împreună aceleaşi activităţi alături de ei: muncă fizică pentru comunitate, evanghelizare personală, cercetarea nevoiaşilor în necazurilor lor.

Va fi o ediţie „taţi-fii, mame-fiice”. Încercăm să transmitem o idee şi o practică generaţiei următoare, aşa cum sîntem învăţaţi în Psalmul 78.

Nu va fi nici distracţie, nici concediu. Sîntem foarte conştienţi de ispitele şi încercările care vor veni peste noi. Le-am trăit în fiecare an.

Am dori să apelăm la ajutorul vostru, prieteni. Avem nevoie de susţinere în rugăciune.

Ne vom deplasa aproape 50 de persoane, adulţi şi adolescenţi, cu 5 maşini, peste 2000 de km, în diferite zone, unele ostile. Posibilităţile de accidentări (într-una dintre ediţii am avut un accident mortal), îmbolnăviri, agresiune sînt la îndemînă.

Îi rog pe cei care au fost în ediţiile anterioare şi care au trăit pe pielea lor acest fel de încercări… să nu ne uite. Îi rog pe cei din Biserica din Cleveland şi pe cei din Biserica din Aleşd, centrele noastre spirituale şi partenerii noştri tradiţionali de rugăciune să ne nu uite şi să facă ce au făcut în fiecare an în acestă perioadă, în fiecare dimineaţă cîte un grup din fiecare biserică s-au rugat pentru noi.

Anul acesta va fi deosebit şi dintr-un alt punct de vedere. Jumătate din familia Achim sînt pe terenul de misiune, cealaltă jumătate sînt arestaţi de boală şi neputinţă acasă. Ne-am fi dorit foarte mult, ca unii care am lucrat atît de bine împreună, să fim cu toţii pe terenul de misiune, fratele Ghiţă, sora Dana, cu cei copii adolescenţi, dar Dumnezeu are planurile Lui desăvîrşite. Sîntem siguri că Ghiţă şi Dana se vor ruga pentru noi.

Care ne este rugăciunea şi nădejdea cea mai mare: nu ne dorim nimic altceva mai mult decît să ne vedem copiii umblînd cu Dumnezeu şi călcînd pe urmele înaintaşilor noştri. Aşa să ne asculte rugăciunile!

Psa 78:1-12
(1)  (O cîntare a lui Asaf.) Ascultă, poporul meu, învăţăturile mele! Luaţi aminte la cuvintele gurii mele!
(2)  Îmi deschid gura şi vorbesc în pilde, vestesc înţelepciunea vremurilor străvechi.
(3)  Ce am auzit, ce ştim, ce ne-au povestit părinţii noştri,
(4)  nu vom ascunde de copiii lor; ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui, şi minunile pe cari le-a făcut.
(5)  El a pus o mărturie în Iacov, a dat o lege în Israel, şi a poruncit părinţilor noştri să-şi înveţe în ea copiii,
(6)  ca să fie cunoscută de cei ce vor veni după ei, de copiii cari se vor naşte, şi cari, cînd se vor face mari, să vorbească despre ea copiilor lor;
(7)  pentruca aceştia să-şi pună încrederea în Dumnezeu, să nu uite lucrările lui Dumnezeu, şi să păzească poruncile Lui.
(8)  Să nu fie, ca părinţii lor, un neam neascultător şi răzvrătit, un neam, care n’avea o inimă tare, şi al cărui duh nu era credincios lui Dumnezeu!
(9)  Fiii lui Efraim, înarmaţi şi trăgînd cu arcul, au dat dosul în ziua luptei,
(10)  pentrucă n’au ţinut legămîntul lui Dumnezeu, şi n’au voit să umble întocmai după Legea Lui.
(11)  Au dat uitării lucrările Lui, minunile Lui, pe cari li le arătase.
(12)  Înaintea părinţilor lor, El făcuse minuni în ţara Egiptului, în cîmpia Ţoan.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ediţia Cside 2011 – „părinţi-copii”

 1. marilena simion zice:

  ne rugam ca Domnul sa va insoteasca

 2. ACIDUZZU zice:

  „Hainele sa-ti fie albe , in orice vreme, si untdelemnul sa nu-ti lipseasca de pe cap !”
  „Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta !” (Elesiastul 9:8,10a)
  Si nu in ultimul rand,
  „tot ce incepe duce la bun sfarsit!” (Psalmul 1:1)

  Sa fiti binecuvantat si insotit si prin rugaciunile noastre de Duhul Sfant !

 3. GS zice:

  Dumnezeu sa va dea binecuvintare si sa reverse har mantuitor prin slujirea voastra

 4. Domnul sa va dea izbanda in tot ce veti face!

 5. Intr-adevar, aceasta este o veste imbucuratoare si, probabil, singulara! Parintii si copiii imrpeuna in misiune.

  De obicei, copiii invata si fac misiune fara parinti. Cam aceasta e regula!
  Scoala Duminicala, Excursii, Tabere, Vizite Misionare – tineri condusi de un lider (in varsta, in cazuri din ce in ce mai rare dar tanar in cele mai multe cazuri)

  Poate va fi un inceput … pentru un nou tip de tipare misionare!

  Va doresc binecuvantare si izbanda!

 6. Pingback: Miercuri – Lăuta | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.