Cîteva idei despre cum să îţi petreci „Sfîrşitul Lumii” sau „Răpirea”

Mai întîi trebuie să ne hotărîm ce este azi. Dincolo de faptul că este (Sfîntul) Constantin şi Elena (tocmai am sunat-o pe mama să îi urez la mulţi ani… ce contează că nu ţinem zile onomastice… orice prilej este bun pentru a-i ura mamei la mulţi ani), azi s-a anunţat răpirea şi sfîrşitul lumii, după ora Americii desigur.

La dînşii încă nu a început ziua Răpirii, după cum marele profet de peste Ocean a spus, de aceea noi, ceilalţi pămînteni, trebuie să aşteptăm pînă se deşteaptă dînsul, precum şi-a potrivit ceasul după Creator.Totul trebuie măsurat începînd cu ora 15.00 PM la noi.

Deci…

Iată cîteva idei de petrecere a timpului liber în caz de lumea se sfîrşeşte azi:

1. Fă ce ai făcut şi mai înainte ca şi cum lumea ar mai dura … plantează un copac, vorba cuiva…

2. Ascultă muzica preferată, oricum pe unii Răpirea îi va prinde pe Facebook, acolo s-ar putea ca diferiţi prieteni să fi scăpat cîteva youtuburi bunicele. Anunţaţi-i şi pe cei care rămîn, dacă sînteţi conectaţi  🙂 .

3. Caută să petreci timp cu cei dragi şi… oricum pe unii dintre noi Răpirea îi va prinde la volan… dacă simţiţi ceva deosebit, conduceţi cît mai pe dreapta ca să nu îi omorîţi prin impact frontal pe ceilalţi de pe contrasens care rămîn… Ups… dacă mori în ziua răpirii, lovit de maşina unui răpit, maşină rămasă fără control, ce se întîmplă?

5. Relaxează-te, dormi la amiază… oricum pe unii Răpirea îi va prinde dormind… la propriu.

6. Citeşte Biblia. Ar fi situaţia „regulamentară”, roagă-te… ce bine ar fi să fii răpit de pe genunchi.. şi totuşi

7. Fă ce faci de obicei… oricum răpirea, anunţată cu surle şi trîmbiţe, internet şi afişe stradale ne va prinde trăind absolut normal, gîndindu-ne la orice altceva decît la Parusie, după cum spune Scriptura: se vor mărita, se vor însura, unul la moară, altul la cîmp, celălalt în pat.

Parusie normală vă doresc!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în aş şaptelea simţ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Cîteva idei despre cum să îţi petreci „Sfîrşitul Lumii” sau „Răpirea”

  1. Ioan C. zice:

    Domnului Camping i s-ar recomanda versetul urmator: ” Şi de este cineva din voi lipsit de înţelepciune, să o ceară de la Dumnezeu, Cel ce dă tuturor fără deosebire şi fără înfruntare; şi i se va da.” ( Iacov 1: 5).

  2. tani zice:

    … e adeverit ca la o anumita virstra oamenii devin senili…credeam ca printre cei credinciosi fenomenul nu e atit de vizibil,dar recentele exprimari a unor anumite virfuri albe a crestinatatii m-au facut sa imi revizuiesc incredintarea!Goana dupa termene si coduri secrete,revelatii si descoperirii le pune piedica pe linia de sosire.

  3. Daya zice:

    cred ca unii se tem sa nu fie uitati. imbatranesc si ajung sa realizeze ca nu au facut nimic in viata care sa conteze si atunci fac si ei ce pot pentru a fi tinuti minte de generatiile urmatoare.
    uitarea este ceva groaznic. frica de a fi uitat este suficient de motivanta sa nu-ti mai pese de conventiile social-religioase si sa treci dincolo de bunul simt si adevar cautand sa iesi cat de cat in evidenta.
    nesiguranta vietii vesnice e de asemenea un catalizator al acestui fenomen.

    de cutremurul de la 4 dimineata, prezis si el pe ziua de azi, parca, nu se mai stie nimic? sau e maine?

  4. Alex Pop zice:

    # 5 – amuzant 🙂 (si adevarat)
    Cumnatul meu, ca sa arate citi bani da pe proorocia lui Harold Camping, s-a dus… camping!
    Cu vreo ora in urma, intrebat fiind de un reporter local cum o sa se explice daca iarasi o va da in bara, ca si cu proorocia din ’94, Mr. Camping a zis ca de data asta nu va trebui sa ixplain nimic: va avea loc 100% 🙂

    • mircea zice:

      Mr. Camping a mintit si de data asta, ca si data trecuta adica in 1994, 🙂 prin urmare => prooroc mincinos!
      totusi cea ce spune Biblia este adevarata, eu cred aceste „jocuri” ca sunt niste tertipuri ale Diavolului, ca sa atraga atentia de la lucrurile cu adevarat importante pt noi, adica de la pregatire pentru Ziua aceea!

      • naomi zice:

        Eu cred ca toate au un scop chiar si aceasta minciuna are un rol important pentru adevarata venire. Cu timpul oamenii se vor obisnui cu acest „anunt”- fiint tot mai des – si nu vor mai fi sensibili la auzirea acestor vesti crezand ca Domnul intarzaie in fagaduinta Lui si se gandesc ca poate nici n-o sa vina sau cel putin nu acum. Si ziua aceia va veni peste ei ca un hot.

      • E proroc mincinos oricine se incumeta sa anunte sfarsitul lumii in date exacte.

  5. Rodica Botan zice:

    Exista totusi o scuza. Harold Camping a uitat de 1 Tesaloniceni 5:2…a uitat ca Ziua aceea va veni ca un hot, noaptea…si cu toata reclama pe care a facut-o, Dumnezeu a fost nevoit sa schimbe data – ca toata lumea stia de-acuma si era pregatita …
    Cred ca data viitoare cind o sa faca iara socotelile ( a treia oara) si o sa aiba o data noua…o va tine secret…

  6. naomi zice:

    O fi Harold Camping un proroc mincinos(si noi am stiut ca minte inainte de 21) dar noi ar trebui sa ne gandim in fiecare clipa ca „Rapirea” poate fi in clipa urmatoare si asa sa traim, cu frica si cutremur.
    Dorinta Satanei este sa nu ne mai temem si sa ne traim viata ca si cum Rapirea nu va fi in viitorul apropiat. Toate astea ar trbui sa ne dea de gandit, nu sa credem in prorocii mincinoase ci sa ne pregatim mai intens pentru intampinarea Domnului nostru.
    Satan este atat de prost incat nu s-a gandit ca aceasta manevra ar putea sa ne apropie mai mult de Dumnezeu. Cel putin eu asa am reactionat, m-am intrebat ca daca chiar vine -nu in 21 ci in zilele urmatoare- cum ma va gasi?
    Frate Marius, eu cred ca daca ziua aceia ar veni nu ne-am mai gandi ce sa facem ci ne-am gandi ce va fi cu noi, daca vom fi rapiti sau nu, daca cei dragi vor fi cu noi sau nu, daca …. sunt multi daca, dar tot ce ne-ar trece prin minte ar fi pentru suflet si nu material, asta daca am mai avea timp sa facem ceva. Biblia ne spune ca nu vom avea timp ca vom fi luati prin surprindere ca pe vremea lui Noe, asa va fi si acum.

    „Cine este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe!” Apocalipsa 22

    „Mulţi vor fi curăţaţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.” Daniel

  7. elisa zice:

    S-au pus in joc din nou banii;
    banii dati pentru un loc in rai;
    multi au ramas dezamagiti,
    ca s-au dus banii, iar locul
    va trebui din nou platit. 😦
    http://suflaredeviata.ro/2011/05/22/cum-mi-am-petrecut-sfarsitul-lumii/
    adevaratul scop se pare ca a ramas tot banul.

  8. tani zice:

    ….la 89 de ani acest individ…se pricepe mai bine la calcule decit la Scriptura!Ca nu a iesit data de 21 mai nu e o problema,problema ar fi ca balanta investitie-profit sa se fi defectat in cele din urma!!!Gluma cea mai buna…e acum la sfirsit si consta in faptul ca, el deja a fost rapit!

  9. Doru Radu zice:

    – A fost trist ca s-au pretat la asta…
    Totusi pastorul nostru a primit un compliment cu ocazia asta…
    Citiva tineri din biserica aflati la incheierea unei misuni de evanghelizare, in Warren -Michigan, s-au trezit ca-i ora 6 si toti sunt prezenti. Va fi fost rapirea si toti au fost ramasi? Au decis sa-l sune pe pastorul Cornel Dragoi… el trebuia sa fi fost rapit. Au conchis ca n-a fost rapirea de vreme ce Dragoi era bine mersi, acasa.
    Intimplarea n-a avut o nota ironica si a fsot povestita de Dan Bora (Charity Cup) la sarbatoarea de pensionare a pastorului Dragoi (22 Mai)… Indiferent de convingerile dvs teologice, admiteti va rog ca e un compliment ingvoluntar adresat unui pastor dupa aproape 18 ani de slujire in aceeasi biserica.

  10. de cand nu ma mai uit la televizot decat, cum spuneam undeva, maxim 30 de minute, nici n-am stiut de chestia asta cu sfarsitul lumii.

    • Marius David zice:

      ferice de tine… aşa va veni… unii chiar vor dormi, la propriu, adică în paturi şi cu plapumele pe ei, venirea Domnului poate să vină imediat, după următoarea muşcătură de ţîntar şi plesneala consecventă acesteia.

  11. crestin zice:

    Culmea ar fi fost ca acel mosulica sa moara pe 21 mai la ora 18.00 ora lui locala, la varsta lui chiar e posibil. Sau poate se amana treaba asta pentru luna octombrie? 😛
    Oricum ar fi, a fost inca un prilej de bataie de joc la adresa protestantilor, pe forumuri si site-uri de stiri la comentarii sa vorbea doar de „pocaitii” astia americani cu prostiile lor. Oamenii nu fac diferente si nu vor face niciodata, iar noi ar trebui mereu sa ne delimitam de asemenea ineptii si gogomanii teologice.
    ACum urmatoarea presiune va fi pe decembrie 2012, acolo iar se vor srange prezicatori cu finalul lumii, si daca trece si luna aia fara sa fi fost nimic, eu cred ca urmeaza ce zice Biblie: vor zice toti pace si liniste 🙂

    • crestin zice:

      Scuze pentru ortografie, abia m-am trezit si e greu rau de tot 🙂

    • Marius David zice:

      să nu fim răi… să fim sadici!
      Dumnezeu l-a lăsat tocmai ca să îşi guste amărăciunea profeţiilor mincinoase.
      Păi şi nu o merităm?
      Au fost unii care mi-au telefonat ca să mă întrebe: „Ce ziceţi? Oare nu-i adevărat” sau „Şi totuşi, frate, dacă se întîmplă … ” sau „Dacă are dreptate”. Aceşti oameni îşi merită întunericul.

  12. ACIDUZZU zice:

    Redau aici un articol de referinta…

    „A căzut un „străjer”… Să îl compătimim, sau să îl condamnăm?!

    După ce s-a lăudat timp de peste doi ani că el este străjerul de care vorbeşte Ezechiel 33 ce avertizează pe oameni de pericolul care urmează (ziua judecăţii în 21 mai 2011), după ce a antrenat sute de mii de oameni în acţiuni de popularizare a „zilei prăpădului,” cheltuind milioane de dolari din buzunarele acestora, profetul fals Harold Camping a fost făcut de ruşine în faţa presei, când „profeţiile” lui nu s-au actualizat. Ce să spunem despre credulii care l-au urmat orbeşte în prostia lor şi şi-au golit conturile bancare, în campania care anunţa ziua judecăţii sub pretenţia unei revelaţii infailibile? Sunt de compătimit, sau de condamnat?

    Ce să spunem de ceilalţi „străjeri,” care adună şi ei pe orbii din România şi îi antrenează pe drumul spre groapă? După cutremurul devastator din Japonia (11 martie), unul din „străjeri” a „decretat profetic” (din capitala României de pe malurile congregaţiei Râul Ceţii) oprirea oricărui cutremur în Japonia, şi apoi a extins decretul la toate regiunile lumii (era să zic „la toate judeţîli lumii”). Numai că „decretul” său a fost „suspendat” de cutremurul al doilea ce a survenit în Japonia, la mai puţin de o lună după primul (7 aprilie, cu o magnitudine de 7.1 Mw). Când un „străjer” cu pretenţii de profet este dovedit fals (prin faptul că profeţia nu i s-a împlinit), şi totuşi unii mai vin să îi asculte „enormităţile decretive,” ne întrebăm şi în cazul acestor oameni, care este atitudinea ce se cuvine să o asumăm: să îi compătimim, sau să îi condamnăm?

    S-a făcut de râs un „străjer.” De fapt a fost vrednic de râs din momentul în care s-a proclamat „străjer” cu pretenţia că oferă în mod infailibil „mesajul lui Dumnezeu” pentru zilele noastre! În realitate acel „străjer” nu putea să avertizeze pe nimeni, deoarece era el însuşi orb! Putea însă duce în rătăcire, ceea ce a şi făcut! Tragic este că unii încă îl consideră străjer şi profet! Oare cât vor mai bâjbii unii pe lângă râul ceţii? Cât timp vor mai trăi cu iluzia fatală că au „credinţa adevărată?” Oare când vor cădea şi ceilalţi „străjeri?”

    http://radoinicolae.blogspot.com/

  13. ACIDUZZU zice:

    Frate Marius,
    Permiteti-mi sa dau doua adrese despre „apartenenta” lui Harold Camping…cel cu prezicerile din 21 mai 2011 si nu numai atat…

    http://www.nowtheendbegins.com/blog

    http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=1366

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chrislam

  14. Pingback: Parastas de patru ani, idei utile despre petrecerea sfîrşitului lumii, « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.