Despre focul din sîn… 7 sfaturi

Poate cineva să ia foc în sîn fără să se ardă? Am putea lua cărbuni aprinşi în cămaşă fără să se strice şi trupul şi textura?

Un pastor care a văzut tragedia unui prieten vine cu 7 sfaturi referitoare la păstrarea curăţiei sexuale.

Cu toţi ştim că este mult mai greu decît aplicarea unei metodologii, a unor tehnici, a unor căi.

Le-aş spune mai degrabă sfaturi, 7 sfaturi, la care putem adăuga altele.
Apoi păstrarea unei minţi şi a unui trup curat nu se îndreaptă spre rămînerea în lucrare. Am putea să ne imaginăm că fugim de păcat nu pentru că ne-ar discuta rudele, ne-ar bîrfi cunoscuţii sau am cădea în dizgraţia publică?
Să spunem că ne-am păzi de dragul lui Dumnezeu. De ce nu?

1. Să nu cumva să cloceşti în minte ideea că ţie nu ţi s-ar putea întîmpla niciodată. Cel ce crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. Niciunul nu stăm în picioare, toţi sîntem deja căzuţi.

2. Mîndria merge înaintea căderii. Nu te lăsa cuprins de gînduri prea înalte despre tine. Mîndrie este şi să îi laşi pe alţii să creadă că eşti perfect şi căsătoria îţi merge de minune, fără a apela la ajutor.

3. Aşează-ţi limite, garduri, bariere, reguli stricte. (eu unul nu petrec niciun minut singur cu o femeie în aceeaşi încăpere, dacă nu este mama mea, sora, fiica sau soţia mea, nici nu iau la ocazie, nu prea călătoresc singur etc.)

4. Alegeţi un grup de control, învaţă să dai socoteală. Lasă-i pe fraţi să îşi manifeste autoritatea asupra ta.

5. Adam şi Eva erau goi şi nu le era ruşine unul de celălalt. Soţia ta este cea care trebuie să îţi cunoască toate secretele. Sînteţi nu doar o echipă (ce prost sună), sînteţi UNA. Căderea ta înseamnă şi distrugerea ei.

6. Feriţi-vă de tot ce se pare rău. Mai bine fugi de pisici, decît să fii mîncat de tigroaică. Mîţele seamănă cu ai ei pui.

7. Nu uita nicio clipă că nu sîntem la odihnă şi tratament pe pămînt, ci într-o bătălie spirituală, cu biruitori şi victime. Tu ai putea fi următorul număr într-o statistică foarte tristă.

Citeşte tot AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Despre focul din sîn… 7 sfaturi

 1. Cristian zice:

  Mandria este radacina tuturor patimilor, asa cum dragostea este incununarea tuturor virtutilor.

  3. mi se pare putin prea mult, mai ales ca spune Hristos ca si a privi o femeie cu pofta este desfranare. Nu trebuie sa fii singur in camera cu ea. Nimeni nu ne aude gandurile, afara numai de Dumnezeu. Daca doi ajung la o relatie fizica necuvenita, ea era deja savarsita.

 2. elisa zice:

  Bune de urmat sfaturile;
  adevarata pocainta este atunci cind te intristeaza faptul ca L-ai suparat pe Domnul;
  nu imaginea artistica conteaza, aceea e mindrie(ce spun rudele, cunoscutii, etc)
  Imaginea reala pe care o avem despre noi o putem desvalui oricui, oricind ?
  A te pocai inseamna a-ti strica imaginea; avem taria ?

 3. Rodica Botan zice:

  Nr 3…era una din regulile lui Billy Graham si inca doua persoane cu care au inceput evanghelizarile din chiar orasul in care locuiesc in Modesto, Ca. O alta regula care au implementat-o atunci a fost aceea sa nu stie, sa nu se ocupe , sa nu atinga banii care se adunau pentru crusade. Si ce reguli minunate, care l-au protejat de unele mizerii in care au cazut alti evanghelisti.

 4. Daniel Mitrofan zice:

  Şapte lucruri ajutătoare:
  – CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU (s-a mai menţionat – răspunsul în faţa ispitei cu Cuvântul lui Dumnezeu)
  – FRICA DE DOMNUL (este o pedeapsă, sunt consecinţe – începutul înţelepciunii!)
  – DRAGOSTEA DE DUMNEZEU (de dragul Său nu vreau să-L întristez – deplinătatea înţelepciunii)
  – DRAGOSTEA DE SOŢIE/SOŢ
  – RESPECTUL FAŢĂ DE CELĂLALT
  – PUTEREA LEGĂMÂNTULUI (Iov a făcut un legământ cu ochii săi; cunosc pe cineva care a făcut legământ cu moartea)
  – A fi zăbavnic, leneş, greoi, încet, foarte nehotărât, foarte timid, mucalit, ursuz, când e vorba de a spune complimente sau lucruri frumoase despre persoane de genul opus, idiot (încet la pricepere când e vorba propuneri păcătoase). A fi popândău, ca un bolovan, când e vorba de rău, încet, leneş … toate de mai sus 🙂

 5. dani g zice:

  Regula 3 e foarte amuzanta.
  Intri intr-un birou, un secretariat etc. si daca e o singura secretara stai 59 secunde apoi te scuzi ca tre’ sa iesi o clipa si apoi mai intri 59 secunde.
  Dar am inteles ideea de baza si e buna.

 6. Damaris zice:

  regula 3 : si mamaitele sunt femei!

 7. Cristina zice:

  Eu sunt convinsa ca daca relatia in care esti este una buna nu mai e loc pentru derapaje, cand un barbat/femeie e implinit/implinita in relatie este imposibil sa simta ispita (in contextul in care judecata lor este una buna, vorbim aici de oameni cu caractere sanatoase).

  • Marius David zice:

   ei, da? Eu nu sînt convins! Iartă-mi perspectiva masculină…. 🙂
   Sînt absolut convins, draga Cristina, că un bărbat cu o soţie hiperfrumoasă, cuminte ca o sfîntă, ideală ca prietenă, topmodelă, nu altceva, o minunăţie de femeie…. este în stare să trădeze cu o urîtă, balcîză şi lălîie, o acritură, bună de gură şi obraznică ca Goe…. din curiozitate, plictis, dacă respectiva este disponibilă, la îndemînă etc.

   Tot ce îţi trebuie? Timp şi spaţiu. sincronie şi sintopie, adicătelea să stea mai mult în acelaşi loc şi în acelaşi spaţiu.
   Chiar şi cel care crede că stă în picioare (eu cred că am soţia ideală şi nu mi-ar trece prin cap vreodată să o înşel, Ferească Sfîntul Dumnezeu… ) să ia seama să nu cadă…

   Că Duhul este plin de rîvnă, dar carnea este proastă şi păcătoasă.

   • Cristina zice:

    Ajutor, tocmai am compus un comentariu de care eram foarte mandra si l-am pierdut…ce se poate face, ma resemnez si consider ca e un exercitiu de smerenie?

    • Pomisor zice:

     Cu siguranta daca ati reusit sa il scrieti o data, sunteti foarte capabila sa il mai scrieti o data.

     Se mai intampla… 😦 Foarte rar se poate recupera si doar in cazuri particulare (doar daca ati trecut la o pagina web inainte sau o singura pagina inapoi, si nu ati inchis fereastra/tab-ul respectiv, se recupereaza daca reveniti la pagina in care postati folosind sagetile browser-ului din dreptul campului unde este adresa) … 😦 Dar sansele sunt mici… 😦
     In mod normal tot ce nu este salvat sau postat se pierde… 😦

     • Cristina zice:

      Am incurcat cu sagetile dar degeaba … era dus. Iar cu rescrierea mesajului, … nu mai are farmec, prima data iti vin cuvintele automat si exprima exact ce gandesti si simti in acele momente, ulterior nu mai este la fel … e ca si cum l-ai pune pe Eminescu sa recompuna Luceafarul :).

      • Pomisor zice:

       😦 Pareri de rau…
       Totusi Eminescu si-a stlefuit poeziile, unele (inclusiv Luceafarul) avand mai multe variante pana a ales varianta cu forma cea mai lustruita. Si eu unele comentarii le distil in minte pana le dau forma care sa exprime ce doresc sa transmit. Si pe acelea, chiar daca sunt lungi, le pot rescrie aproape identic in aceleasi conditii.
       Oricum inca o data pareri de rau din partea mea… 😦

    • Marius David zice:

     înseamnă că aşa trebuia 🙂
     de la Domnul sînt şi pierderile de comentarii pe bloguri

 8. ACIDUZZU zice:

  „7. Nu uita nicio clipă că nu sîntem la odihnă şi tratament pe pămînt, ci într-o bătălie spirituală, cu biruitori şi victime. Tu ai putea fi următorul număr într-o statistică foarte tristă. ”

  Adica la…reanimare, pe perfuzii, transfuzii, intubare cu narcotice pentru a atenua chinurile…,monitorizat pe aparate, in moarte clinica ! Adica, „iti merge numele ca traiesti, dar esti mort !”(Apocalipsa 3:1c)
  Adica, cifra sapte inseamna complet, desavarsit iar opt…”oale si ulcele…”

 9. Pingback: Focul din sîn, Hanoi, Mort din dragoste de … blog « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.