Dacă e vineri, e post: Cristiana şi Matia – UPDATE … iar EMILIA a plecat acasă…

UPDATE: Nu, nu-i păcăleală de 1 aprilie.. Tocmai am aflat că Emilia Cristea a plecat acasă… Acasă.

Via Marinela Tomoiagă – deşi operaţia a fost un succes, Emilia a făcut o infecţie gravă la plămîni şi corpul nu a mai rezistat. Rămîn în urma ei soţul şi cei doi copilaşi.

Devastator!!!

Beni şi Daniela ne-au fost studenţi. S-au căsătorit şi s-au mutat la ţară într-o parohie mică pentru a sluji biserica. Beni şi îi este ucenic lui Alex Stroe. Alex mi-a fost student în prima grupă pe care am avut-o în ucenicie la Universitatea Emanuel, aşa că mă simt un fel de bunic, iar pe Cristiana o văd strănepoată.

Mi s-a rupt inima cînd am înţeles ce s-a întîmplat şi cît de puţine şanse sînt pentru acest copil în România. Aşa cum ştiţi, nu fac des apel la ajutorul vostru, dar acum parcă se întrevede o speranţă.

În primul rînd să ne rugăm pentru Cristiana, apoi, dacă cineva are pe inimă să îi ajute pe Daniela şi pe Beni, să o facă cu mare bucurie. Beni este temător şi timid. Nu doreşte să ceară nici măcar pentru copilul lui pentru a nu fi interpretat greşit.

Astăzi m-a sunat Marilena, mama lui Matia. Matia se simte dintr-o dată foarte rău. I s-a infectat falca în locul unde ţesutul este foarte subţire şi infecţia a migrat spre partea dreaptă. Copilul nu mai poate mînca pentru că nu poate înghiţi. Mîine va fi internat.

Dacă este vineri, atunci să ne rugăm pentru Cristiana şi pentru Matia.

Iată ce spun părinţii Cristianei.

Cristiana, fetita noastra draga, s-a nascut in 13 noiembrie 2010. La doar doua saptamani dupa nastere, Cristiana a avut o hemoragie la nivelul bontului ombilical. Cu ocazia investigatiilor facute in spital am descoperit faptul ca Cristiana are gradul de coagulare a sangelui foarte scazut (in acel moment fiind chiar 0) din cauza unor probleme la ficatelul ei. Mergand la Cluj pentru mai multe investigatii am descoperit si faptul ca fetita noastra are hiperbilirubinemie, colestaza hepatica importanta si peste acestea o infectie cu Citomegalovirus. Apoi in urma a alte zeci de analize, ecografii, radiografii, R.M.N si o biopsie hepatica chirurgicala diagnosticul pentru Cristiana a fost urmatorul: COLESTAZA NEONATALA SEVERA CU EVOLUTIE SPRE CIROZA BILIARA. HEPATITA CU CITOMEGALOVIRUS. POSIBIL COLESTAZA INTRAHEPATICA FAMILIARA DE TIP III. Singura optiune curativa pentru Cristiana este un transplant hepatic, efectuat cat mai repede, inaintea degradarii semnificative a functiilor hepatice si instalarea complicatiilor cirozei hepatice. Deoarece in Romania acest transplant se face doar la copii peste un an sau peste 10 Kg, Cristiana are nevoie de un transplant hepatic in strainatate. Domnii doctori care se ocupa de cazul nostru (cu multa dragoste si dedicare) ne-au recomandat Clinica Saint-Luc din Belgia, Bruxelles, insa costurile pentru o astfel de operatie sunt exagerat de mari. Costurile pentru transplant se ridica undeva la 85.000-87.000 EURO fara costurile de transport, cazare pentru insotitor, medicamente post-operatorii si alte necesitati. Aceasta suma trebuie intai livrata in contul Clinicii iar apoi se face o programare pentru transplant.

Avand in vedere faptul ca starea de sanatate a Cristianei se agraveaza pe zi ce trece cerem ajutorul d-voastra in primul rand in rugaciune, stiind ca rugaciunea poate aduce rezolvare la ceea ce banii nu pot rezolva. Apoi cerem ajutorul d-voastra in mediatizarea cazului nostru in scopul strangerii fondurilor necesare transplantului hepatic.

In scopul strangerii de fonduri pentru transplantul hepatic am deschis cont la Banca Transilvania:

Titular: VERDET BENIAMIN

Swift: BTRLRO 22

Cont EURO:

RO19BTRL00504201168433XX

Cont USD:

RO53BTRL00502201168433XX

Cont RON:

RO70BTRL00501201168433XX

Telefoane de contact:

Verdet Daniela si Beniamin

0766443355, 0728161233, 0762052852

Blog: http://cristianaverdet.blogspot.com/

e-mail: VerdetBeni arond gmail punct com

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista, Scrisori către Dumnezeu, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Dacă e vineri, e post: Cristiana şi Matia – UPDATE … iar EMILIA a plecat acasă…

 1. Damaris zice:

  Domnul Isus sa isi intinda mana cu minuni si semne peste aceste mici fapturi curate si sa le dea vindecare si sanatate!

 2. AbigaiL zice:

  Domnul sa aiba mila…

 3. elisa zice:

  Matia si-a revenit; probabil a fost o stare infectioasa separat de afectiunea existenta;
  a reactionat la tratament si slava Domnului deocamdata e bine.
  Eu sunt convinsa ca rugaciunile s-au suit Sus la tronul de indurare.
  Numai El stie de ce e asa; de ce se intimpla totul.
  Domnul sa faca drum din nou spre urmatoarea interventie.

 4. Damaris zice:

  Curajul inseamna incredere in Cel ce are toata puterea in Cer si pe pamant !

 5. Cosmin zice:

  Frate Marius,
  Am doi prieteni , sot si sotie, medici in Belgia. Sunt amandoi credinciosi. El este chirurg, ea este medic oftalmolog. Daca credeti dumneavoastra sau familia, ca pot sa ajute cu ceva, poate informatii suplimentare, poate o solutie mai ieftina de transplant, sau orice altceva, scrieti-mi un mail si o sa ii contactez. Binecuvantari, si mult har familiei!

 6. Pingback: Vestea cea mare a sosit: Cristiana Verdeţ pleacă la transplant!!! | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.