Baptiştii nu sînt obsedaţi de botezul adulţilor

La cererea lui Cristian Bădiliţă am încerca să lămuresc cîteva chestiuni care ne privesc, mai ales pentru cei care consideră că baptiştii se definesc identitar doar prin prisma botezului.

Botezul este important pentru baptişti, numele confesiunii este derivat din verbul grecesc care numeşte actul botezului, dar nu este cel mai important act liturgic în slujire, aşa cum s-ar putea crede, nici cea mai importantă doctrină a crezului. Există numeroase prezentări ale Crezului şi practicilor baptiste, prezentări realizate din diferite puncte de vedere, cu informaţii deformate de multe ori, cu prea puţină bunăvoinţă în multe cazuri. Baptiştii sînt prezentaţi ca o sectă obsedată de botezul adulţilor. Cred că peisajul este mult mai complex şi există baptişti, paradoxal, care practică botezul copiilor, nu imediat după naştere, dar în perioada în care aceştia nu îşi pot asuma cu totul responsabilitatea pentru propriile decizii 1. Baptiştii români, prin tradiţie, au acceptat botezul numai după 18 ani, în rare cazuri s-a coborît pînă la vîrsta de 14 ani.

Citeşte şi comentează mai departe AICI.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, Biserica Baptista. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Baptiştii nu sînt obsedaţi de botezul adulţilor

  1. Pingback: Worth a Look 3.8.11 : Kingdom People

  2. Pingback: Botezul adulţilor, Hopky, “dictatura” lui Băsescu?, sfîrşit de sesiune, global dimming, prostituţie şi incest la liber? « La patratosu

Comentariile sunt închise.