To whom it may concern

LEGEA Nr. 504 din 11 iulie 2002 Legea audiovizualului
CAPITOLUL III3
Dreptul la replică
Art. 40. – Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală.
Art. 951. – Consiliul poate decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte:
a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă;

 

Mulţumim domnului I.N. pentru semnal.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la To whom it may concern

 1. Cipri Moldovan zice:

  Mi se pare mie sau legea este foarte vaga? Expresia „orice forma de incitare la ura…” poate fi interpretata in foarte multe feluri. Cine hotaraste ce inseamna de fapt „incitarea” si daca o anumita emisiune incita la ura? Poate e doar o impresie, dar imi aminteste cumva de unele legi adoptate in perioada comunista, care erau la fel vagi.

 2. Mihai-Sorin zice:

  Daca aceasta postare, a venit ca reactie a adevarurilor prezentate, in unele mesaje ale unor comentatori,

  Daca I.N.
  a fost generatorul acestei postari si motivatia lui a avut in obiectiv aceste postari anterior mentionate si daca scopul nedeclarat a fost sa le suprime si sa intimideze administratorul blogului si pe unii comentatori, atunci:

  cu toate cele 11 modificari din 2002 pana in 2009 ale legii 504/2002 (legea audiovizualului)

  in nici un caz, respectivul extras nu se aplica internetului intrucat acesta nu este:

  – ” serviciu media audiovizual – serviciul aflat sub responsabilitatea editoriala a unui furnizor de servicii media, al carui obiectiv principal este furnizarea de programe in scop informativ, de divertisment sau educativ pentru publicul larg, prin retele de comunicatii electronice. Un astfel de serviciu media audiovizual este fie un serviciu de programe de televiziune/radiodifuziune, astfel cum este definit la pct. 2, fie un serviciu media audiovizual la cerere, astfel cum este definit la pct. 3, si/sau un serviciu media care constituie o comunicare comerciala audiovizuala”
  cf.Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 181 din 25 noiembrie 2008 respectiv, Legea 333 din 11 noiembrie 2009 prin care se aproba OUG respectiva.

  – internetul e un mediu liber de informare nesupus cenzurii de nici un fel prin reglementari de drept intern si international (prin Constitutie si Declaratia Universala a Drepturilor Omului, privind libertatea de exprimare)

  In afara de asta pe acest blog, nici nu se pune problema de incitare la ura,
  fata de om, fie ca e scarbo-homosexual fie ca e satano-mason ci, se evidentiaza printre altele, de catre unii comentatori, cauzele acestor orientari aberant-anormale prin prisma reglementarilor superioare de Drept Suprem Divin, pe baza Constitutiei Planetei, Biblia sau Sfanta Scriptura(e normal doar e blog de pastor nu?)

  Extrase:
  ” veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi ”
  si
  ” vai de cei ce numesc raul bine si binele rau”.

  Mentiunea de diamant este ca :

  – primii beneficiari ai mesajelor care prezinta adevarul despre alegerile oamenilor
  sunt insasi autorii propriilor alegeri gresite (homosexualii, masonii, vrajitorii, hotii, pastorii corupti, presedintii si politicienii vanduti etc)
  intrucat ei se consituie in victime cu vointa confiscata de printul intunericului, satana, si astfel, indiferent de modalitatea in care au ajuns asa, cunoasterea adevarului spiritual despre ei insisi reprezinta o conditie sineqvanonica a vindecarii lor.

  In consecinta vizitatorii ocazionali aflati in categoriile amintite si/sau cei care prin prisma obligatiilor de serviciu monitorizeaza traficul complet al acestui blog (mai zambind, mai injurand, mai cu nervi, mai detasat..nu baieti? in functie de interese, stare de spiririt, caracteristici tipo-comportamentale etc)
  sunt datori sa multumeasca tuturor celor care le arata boala ca sa o poata trata.

  Pentru certificarea intentiei corecte bune se mentioneaza faptul ca acestia au fost anterior mentionati ca beneficiari ai rugaciunilor de mantuire.

  Ps.
  hai mai „baieti slujitori” ca v-am lasat acces la un pc nu-i de ajuns?, v-ati conectat in paralel nu-i de ajuns?

 3. Cipri Moldovan, singurii in masura sa interpreteze dispozitiile unui act normativ sunt juristii. Termenul de „incitare” folosit mai ales in drept administrativ si penal este intrebuintat de catre juristi sub forma de „motiv, motivare, râcă”. Orice text, mesaj verbal sau imagine care se adreseaza unei persoane sau grup de persoane determinate sau nedeterminate , si care contine cuvinte sau scene ce ar putea motiva spre un conflict sau ar putea jigni, sau leza, sunt fapte care se pedepsesc conform articolului mai sus mentionat. Aceasta lezare poate fi: lezare psihica, lezare a demnitatii individului/grupului de indivizi, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.