Crăciun 2010 şi Revelion 2011 într-o ţară îndepărtată: „N-am putut să mă bucur pentru că sînt fericit în fiecare zi”

2011 a venit fara prea multa emotie. Mi-e mai greu sa sarbatoresc la comanda, cu toata lumea, nu stiu, poate e ceva din faptul ca sint preafericit in fiecare zi, privind mereu si mereu partea plina a paharului, poate cind traiesti astfel nu mai poti sa ai atita bucurie neconsumata, adunata pentru ocazii speciale.

De nebunia cumparaturilor de Craciun am ramas impasibil, la munca am fost pus din nou in fata eternei dileme de crestin : alcool sau ciocolata, invariabil copacii de pohutukawa s-au imbracat in rosu, copii constata cu aceasi stupoare ca nu au destule jucarii…Nu cred ca lumea in care traim de nevoie merge neaparat intr-o directie roza, o gramada de indivizii realizeaza ca a trai intr-o stare criminala are farmecul cautat, ma surprinde cit e de usor sa alegi calea putin mai larga, ignorind pur si simplu viata mai viitoare.

Ciudat e ca popoarele cu pricina vor progres,bunastare, dar in timp ce tipa unii la altii, nu ezita sa fure caciula compatriotului,  chit ca nu i vine nicicum, sau mai mult ca ar avea vreo trebuinta.
Nu ma simt nici batrin nici tinar, un fel de hibrid temporal, inca mai visez cu ochii deschisi, dar tot mai des ratiunea bazata pe experienta ia cuvintul imediat dupa aplauzele de la final. Sper din toata inima sa fiu in stare dupa ani multi, sa privesc pe cei din jurul meu in ochi  si sa spun senin : asta e motivul pentru care m-am nascut, sint aici cu voi ca fac excat ceea ce fac, nimic altceva.

Altfel revelion dupa revelion as trai o dezamagire ascunsa, mascata de cuvinte frumoase, goale, scrise grabit pe felicitari cu imagini frumoase. A fi indragostit de viata, dar nu cu orice pret, traind zilele cu cunostiinta faptului ca au fost orinduite de cineva de la inceput, dar ca urmeaza o existenta in afara timpului, sintem mereu prinsi intre doua poluri, atit de diferite intre ele ca substanta si totusi atit de impletite incit nu mai poti sa le desparti.

Avem inca atitea lucruri mici si mari de descoperit, in umbra adevarului, un adevat permanent care iti da o greutate de ancora, dincolo de prostiile zilnice care le auzim peste tot, de superstitii si constructii bazate pe sentimente de moment, adieri si culori schimbatoare.

Aud mereu ca valorile si formulele dupa care functioneaza realitatea depind de felul in care noi le definim, atita timp cit definim ceva. Dimpotriva, cred ca nu ai cum sa cunosti realitatea decit daca cunosti pe Cel care creeaza, motivele Lui, legile pe care le-a stabilit, fara nici o legatura cu felul in care simtim.

Asta imi da bucuria de a trai, nu cunoscind un adevar rece, stiintific, inabordabil, ci unul care pulseaza, a carui ritm cardiac il simti peste tot, cu fire nevazute in jurul carora materia e tesuta asemeni unui vesmint.
A.!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Adrianisme. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Crăciun 2010 şi Revelion 2011 într-o ţară îndepărtată: „N-am putut să mă bucur pentru că sînt fericit în fiecare zi”

  1. Pingback: Despre 2012

  2. Pingback: Întrebări, Bibliografie pentru Exegeza NT şi despre netrebnicia pe internet « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.