Mai bun este sfîrşitul decît începutul… (P)

V-aţi trezit? Ok! E 12. Nu-i Ok! Toată ziua asta va fi de „mahmureală” şi ochi roşii. După „Bulion” luaţi bulion. Face bine! Suc de roşii pentru ochi roşii!

Anul trecut am alergat cu vîntul. Să ne oprim din alergare ca să simţim vîntul! Să încremenim pentru un moment în sărbătoare!

Vă propun o meditaţie la Eclesiast! Nu-i scurtă, dar e ca o zeamă de varză după băutura de aseară!

Drege!

Iată AICI.

„Eclesiastul vorbeşte despre un mai bine imposibil. Este o adîncă tînjire – „ce bine ar fi să fie bine!”, dar suntem în haos şi „ce bine am trăi dacă am şti cum să trăim!”, dar suntem în neorînduială.
Să ne aducem aminte, dar din revelaţie, pentru că nu avem de unde să învăţăm că aparentul haos produs de Dumnezeu este cosmos pentru noi, iar cosmosul Lui este haos pentru noi. Ordinea Sa pare dezordine pentru noi, dar atunci cînd pune El cotul pe masă pentru a răsturna totul, abia atunci este pus totul „cum se cade”. Acolo unde pare că totul a luat-o razna, abia acolo este desăvîrşirea.

Cele ce par[1] ucise, smulse, dărîmate, demne de plîns, aruncate, despărţite, pierdute, lepădate, reduse la tăcere, demne de ură şi biruite, acelea sunt născute la o viaţă nouă, sădite într-un nou răsad, vindecate, zidite într-o nouă clădire; acolo este bucuria şi rîsul; acolo este veselia şi jucatul[2]; acolo se strîng pietrele într-o nouă Clădire cu începătură chiar din capul unghiului; cele pierdute sunt oile adunate, căutate şi găsite; fiii pierduţi, îmbrăţişaţi; vinul nou în burduf nou, în locul tăcerii este vorbirea lui Dumnezeu – Cuvîntul; în locul urii este Dragostea şi Pacea pentru cele biruite.”


[1] Vezi din nou capitolul 3.[2] Cînd este prigoană, cînd suntem ucişi, cînd suntem urmăriţi din pricina Lui. Vezi Matei cap. 5

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Gînduri, Meditaţii, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Mai bun este sfîrşitul decît începutul… (P)

 1. cred ca trebuia gasita o alta calechiar si vorbita si mai putin gandita, o cale a Duhului care sa dea viata si nu sa starneasca firea. Cuvinte ca: mahmureala, ochi rosii ,zeama de varza, nu sunt deloc potrivite in gura unui crestin si mai ales in gura unui slujitor al evangheliei.Cuvantul spune: niciun cuvant nefolositor ,sa nu va iasa din gura…….
  m-am intristat cand un alt teolog a folosit expresii murdare pe care noi crestinii de rand le-am sters prin Duhul Sfant din dictionarul si vocabularul ns.
  cine vorbeste sa vorbeasca cuvintele lui D-zeu,pt. ca oamenii sa ia invatatura.
  Cele vechi s-au dus iata ca toate lucrurile s-au facut noi.Amin, asa sa fue!

  • Marius David zice:

   Oh, Emanoil, promit să mă pocăiesc anul acesta de orice cuvînt nefolositor, murdar, şi orice alt cuvînt pe care Duhul Sfînt l-ar şterge din dicţionar…
   Dar … totuşi… însă… ci..
   CAre-i problema cu „ochii roşii” şi „zeama de varză”? De ce sînt aceste cuvint spurcate?
   Mare-mi este blogul, Doamne, şi multe îmi sînt date spre auzire şi citire!

 2. Pingback: Reluări 01.01.2012 (mai bun este sfîrşitul unui lucru decît începutul lui) | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.