Tulburător … despre ucenicie (P)

Leon (1994) sau The Professional. Un film tulburător. Da, sînt de acord, cu foartă multă violenţă, cu mult sînge pe pereţi, explozii măsurate totuşi, cu duioşie, sensibilitate, durere şi…. foarte bine jucat. Jean Reno este un actor cu posibilităţi apropiate de cele ale lui De Niro.

(Mă tot întreb de-o vreme încoace de ce creştinii nu pot face ceva de Doamne-ajută! Muzică, film, calitate etc. Poate că este un răspuns şi la asta : „între noi nu sînt mulţi înţelepţi în felul lumii”, dar mai poate fi un răspuns…. )

Nu-i fac reclamă, dar filmul pune o problemă legată de ceva ce am discutat zilele trecute la postul despre Mielu bun suge la două mă-sa şi anume: ucenicia.

Ce este ucenicia? Ce este ucenicul …etc.


Ucenicie se poate face pentru orice şi în orice… şi pentru ucidere şi pentru …. naştere …. şi pentru aruncat pietre şi pentru strîns pietre, şi pentru rupt şi pentru cusut, şi pentru lovit şi pentru îmbrăţişat, şi pentru ….

Ucenicia nu este o invenţie a creştinismului. Creştinii au dus ucenicia la maximum de perfecţiune, după care au abandonat-o.

Ce pierdere! Ce capodoperă uitată în deşert! Asta-i adevărata noastră creaţie.

Iată filmul tulburător al lui Luc Besson despre „ucenicie”, un film tulburător care merită muzica tulburătoare a lui Sting şi versurile la fel de tulburătoare… . pentru gînduri tulburătoare de o luni tulburantă.

Să aveţi o săptămînă tulburătoare spre folos…

Maestre….. cortina:

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, Biserica Baptista, filme de văzut, Pătrăţoşenii, Schimb de iutuburi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Tulburător … despre ucenicie (P)

 1. Dorin Muresan zice:

  Recomand de asemenea (pt raportul maestru/ucenic) cartea lui Hermann Hesse, „Jocul cu margelele de sticla”.

 2. guitarist2 zice:

  Crestinii pot face ceva de Doamne-ajuta. „Urmasi” de-ai lui C.S. Lewis sunt implicati in productia seriei The Chronicles of Narnia, este un grup de rugaciune pentru filmele din serie si sunt si romani in grupul asta, care s-au intalnit cu producatorii in Irlanda si au discutat despre impactul filmelor.
  Doar ca in cazul asta nu e vorba de un efort al crestinilor 100%, mare parte din productia efectiva nu e realizata de crestini – probabil asta e cel mai greu – sa aduni crestini profesionisti in toate domeniile ca sa pui cap la cap un proiect asa de mare ca si un film.

 3. dorin zice:

  Cu asa maestri , asa ucenici!
  Chiar ma intreb , oare ce gasiti de valoare intr-un astfel de film?
  Am dat voie copiilor sa-mi stea prin preajma si i-am speriat.
  Nu ne putem astepta la ceva bun atat timp cat confundam valorile lumii cu valorile crestine. Scara de valori a lumii este diferita de cea a Domnului. De exemplu, prefacatoria care este valoarea nr 1 intr-un film, crestinii ar trebui sa o priveasca intotdeauna cu sens negativ, dispretuind-o.

 4. benjib zice:

  Imi place faza cu floarea, care la sfarisit prinde radacini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.