Să mergem la marşul pentru normalitate? (P)

Ce-ar putea face un creştin care nu este de acord cu homosexualitatea în România?

Ce-ar putea face un om normal, într-o ţară anormală?

Să meargă la marşuri, la demonstraţii? Ce simplu ar fi să rezolvăm totul într-o zi, cu cîteva zbierăte!

Ce faci dacă te trezeşti în mijlocul unora cu bîtele care vor să îi ia la bătut şi la împins pe homosexuali şi lesbiene? Asta este calea? Nu s-a întîmplat în anii trecuţi? Să-i ameninţi că îi violezi cu bîtele, că aşa merită, că ştii tu ce vor?

Ce faci dacă te trezeşti în aceeaşi mulţime cu Noua Dreaptă!

De ce în România normalitatea este apărată de extremişti, de fascişti, legionari, de fanatici, de bătăuşi, de „băieţii buni” care rag şi trag?

Ce-am putea face noi?

Să mergem la marşul pentru normalitate de azi? Probabil că nu!

De ce? Pentru că, pe lîngă faptul că transmit un mesaj uşor de descrifrat, fac şi declaraţii nedorite şi nespuse în cuvinte.

Pe lîngă motivele expuse mai sus înseamnă să recunosc faptul că normalitatea aparţine unei minorităţi, aceleia care iese în stradă (cîţi s-or aduna? Cîteva mii?) şi mai declar ceva fără să vreau, că normalitatea are nevoie de apărare în acest fel, cu apărători ai dreptăţii şi normalităţii pe care nu vreau să îi am în preajmă. Ar însemna să recunosc că anormal este doar homosexualul. Eu cred că anormal este şi adulterinul şi curvarul de şef care îşi exploatează secretara. Anormal este şi hoţul şi curva. Pe cînd un marş şi împotriva lor? Altfel gîndim ca Ţîntăreanu.

Poate că ar trebui să ne întoarcem din nou acolo unde este rădăcina problemei, să începem cu sistemul de educaţie din familie în primul rînd şi din şcoală, cu ora de religie, cu sprijinirea familiei formată din bărbat şi femeie, căsătoriţi în faţa altarului, cu o propovăduire a Bisericii pentru lumea de azi, o propovăduire biblică, dar atacînd izvodirile minţii contemporane.

Lumea e sătulă şi de lozinci de amvon şi de strigături de horă. Ne aşteaptă o luptă de lungă durată cu atitudinile şi gîndurile cele mai ascunse. O luptă de ani, nu de o zi. O luptă între pereţii caselor şi zidurile şcolilor, nu pe drumuri şi la răscruci.

Normalitatea se apără trăind normal în fiecare zi, în tăcere şi decenţă, nu o dată pe an, strigînd pe uliţe, după care ne întoarcem la acelaşi potop de desfrîu. Ca să fim consecvenţi, dacă îi găsim pe homosexuali anormali, atunci trebuie să ne ţinem privirile ascunse şi cînd trece o fustă scurtă pe lîngă noi. Aceaşi biblie ne învaţă că „că ori şi cine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui.” Matei 5:28

Ce voi face eu azi cînd este marşul pentru normalitate?

Stau în casă şi nu de laş că oricum Bucureştiul e departe!

Voi sta în casă cu soţia şi copiii şi le voi explica copiilor (grea treabă) de ce în Biblie din cînd în cînd se spune pentru a sublinia cît de mult a decăzut naţiunea „s-au găsit şi sodomiţi în ţară”…

„1 Regi 14:24 Au fost chiar şi sodomiţi în ţară. Au făcut de toate urîciunele neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.”

Într-o lume anormală, într-o ţară anormală, lucrurile nu se rezolvă cu un marş anormal.

Mîine voi continua un exerciţiu normal într-o familie normală: vom lua Biblia şi ne vom uita să vedem ce ne învaţă ea despre subiecul cu pricina. Voi continua cu biserica, cu şcoala, cu blogu, cu prietenii.

Isus cu ucenicii lui n-au făcut marşuri, dar au schimbat lumea. Vestirea Adevărului în mijlocul minciunii şi rugăciunea în cămăruţă, nu răgete şi bîte prin pieţe.

Cred că aşa aş traduce eu îndemnul altermedia: „fii responsabil, ia atitudine!” Tocmai asta e! Atitudinea este greu de schimbat, că activişti avem destui!

Părerea mea este că e mult mai greu să fii normal decît se pare! Cere mult efort, multă perseverenţă, îţi cere eroismul de trăi fiecare zi decent, de a-ţi asuma crucea în fiecare zi.. părerea mea…;)

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, Biserica Baptista, dulce Românie, Fabrica de barbati, Perplexităţi, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

111 răspunsuri la Să mergem la marşul pentru normalitate? (P)

 1. Homosexualitatea care pare anormala, pentru unele popoare antice a fost ceva normal. Spre exemplu, romanii antrenau gladiatorii si ii indemnau la astfel de perversiuni pentru ca ei sa fie uniti! Era ca si cum ar fi luptat un barbat cu femeia sa si toti copii sai intr-o batalie si fiecare stia foarte bine ca trebuie sa isi apere camaradul. Era logic din moment ce toti se iubeau unii cu altii. Era o metoda strategica foarte buna, de aceea Roma a avansat in cuceriri foarte repede.

  Nu sunt impotriva minoritatilor. Fiecare isi are dumnezeul lui in care crede si la care se roaga. Toti suntem oameni.

  Ce inseamna totusi sa fii normal intr-o viata anormala? Inseamna jertfa. Seful tau tipa si tu esti smerit. Dupa un teanc de foi terminate la lucru ti se arunca inca un teanc pe birou si … tu taci! Taci pentru ca esti OM! Consideri ca este datoria ta!
  Lumea de azi se schimba rapid. Tot ce era normal a devenit anormal, si nu numai oamenii, ci si mediul in care traim. Suntem sufocati de nedreptati, dar continuam sa mergem. De ce nu iesim in strada? Consider ca romanii au devenit mult prea interesati de culoarea pe care Monica Columbeanu o are la chiloti decat viata social-politica actuala. Romanul e comod!

  S-a facut marsul Anti-gay … s-au batut, s-au ars, s-au mutilat… gay-ii tot exista in societatea noastra, fie ca vrem sau nu. Suntem un popor „de amestecatura”. Nimeni nu cred ca este in stare sa spuna: „Sunt roman de la al 15-lea neam!” Insa singurul lucru pe care il facem este sa instigam si pe altii la violenta. O violenta anti-crestineasca, pot sa spun. O violenta pe care unii o vor considera „normala”. Imi este oarecum frica sa traiesc in aceasta societate, dar totusi exist si eu printre miile de anormali. O fac pentru ca aici am familia, casa, grijile si bucuriile.

  Consider ca , spre exemplu intalnesc un barbat de alta orientare sexuala, discut. Ii explic viziunea mea crestineasca. Una peste alta, nu isi dezlantuie ororile la mine in casa si nu mananca din aceeasi strachina cu mine. Intr-un cuvant: nu ma deranjeaza. Nu ma deranjeaza faptul ca face parte dintr-o minoritate de orice natura atata timp cat este civilizat cu mine si nu imi submineaza exista. Este o tematica complexa, concepte greu de definit si ambitii greu de stapanit. Insa trebuie sa fim integri si sa gandim rational si crestineste. Este singura cale de a schimba ceva! Numai noi, ca indivizi, putem schimba o societate. Prin exemplul personal!

  • Radu Voda zice:

   Homosexualitatea nu a fost ceva normal nici in trecut, nu e nici in prezent si nu va fi nici in viitor…daca au privit-o unii ca pe ceva normal este ptr ca au fost corupti de pacat si au uitat de standardele lui D-zeu….Homosexualitatea nu este numai ceva urat in fata lui D-zeu, ci este si o deviatie de la natura si comportamentul creat si cerut de D-zeu….E o boala! o boala a pacatului!

  • romuluss zice:

   Dumitru

   o mica obiectie: – daca ai copii stii ce inseamna educatia lor si faptul ca trebuie sa duci ultraeforturi sa le areti ca that way of living is wrong. dar cum copii au gandirea ca un burete care absoarbe fara filtru – riscurile sunt maxime. capitolul este foarte complex si are multe valente, pe care le poti vedea doar daca esti implicat cu multa responsabilitate in educarea copiilor.

   deci ne deranjeaza anormalitatea si inca foarte tare.

  • Ruben zice:

   Deşi popoarele antice practicau pe cale largă homosexualitatea, în antichitate nu exista căsătorie homosexuală. Deci exista o deosebire în care anticii priveau relaţiile homosexuale şi cele dintre bărbat şi femeie.

 2. maria zice:

  Aveti dreptate, domnule Pastor! Dar aveati dreptate si cand observati, acum ceva timp, ca pastorii nostri au abdicat de la a mai fi profeti.
  E foarte periculos comentariul tau, Dumitru Alexandru. Pentru ca e scris frumos (adica se citeste cu usurinta), contine multe informatii, dar intr-o amestecatura de fals si adevarat incat iti vine greu sa contrazici, desi simti ca esti manipulat. Sunt de acord ca agresivitatea e daunatoare, lasand la o parte faptul ca e si necrestineasca, dar si minoritatile de care vorbim au devenit extrem de agresive si chiar ma intreb de ce, caci li s-au dat toate drepturile, desi majoritatea „normala” este stanjenita, lezata, chiar ingrozita ( privind in perspectiva propriilor copii) de aceste drepturi, ceea ce nu gasesc ca este cum ar trebui sa fie. Caci e si dreptul meu de a detesta un homosexul care isi trambiteaza pacatul, facand prozeliti, si de a lupta ca aceasta plaga sa nu se intinda. Si altele, evident.

  • Draga maria, de curand mi s-a reprosat(de parca as fi fost purtatorul de cuvant al ortodocsilor) de catre o femeie pocaita ca noi ortodocsii „dam cu pietre in ei” si de aceea ea prefera sa nu discute cu ortodocsi. FALS! Fiecare persoana este unica din punct de vedere comportamental, etic etc. Restul concluziilor cu privire la afirmatia d-voastra le trageti singura.

 3. Lulu zice:

  @Dumitru Alexandru, ceea ce spuneti, este in parte logic … si rational (spun „in parte” pentru ca nu am citit cu atentie fiecare cuvint).

  Daca anumite popoare antice (grecii, romanii) practicau sodomia, nu inseamna ca acest lucru este normal. Daca o luam tot pe latura logicii si a ratiunii, normalitatea nu este sabilita de „cazuri”. Totusi,… este o aberatie putin cam mare ceea ce ati afirmat: că Roma a avansat in cuceriri foarte repede, pentru ca soldatii se iubeau intre ei ;)). (in primul radn gladiatorii nu luptau in cuceriri… :-S,… never mind).
  ––-
  A fi normal nu inseamna sa te lasi calcat in picioare…
  ––-
  Ştii cum suna asta?: „Consider ca , spre exemplu intalnesc un barbat de alta orientare sexuala, discut. Ii explic viziunea mea crestineasca.”

  E un fel de:
  „- Bună ziua babă!
  – Castraveţi pe iarnă!”

  Şi eu sunt „adeptul” discuţiei civilizate, totuşi, degeaba discuţi cu o astfel de persoană… bolnavă,… care nici măcar nu e interesată să discute despre asta.
  ––-
  „Intr-un cuvant: nu ma deranjeaza. Nu ma deranjeaza faptul ca face parte dintr-o minoritate de orice natura atata timp cat este civilizat cu mine si nu imi submineaza exista. ”

  Dacă pentru Dumnezeu sodomia este o urâciune, de ce pentru noi totul se rezumă la „mă laşi şi te las”? (cum spunea cineva printr-o postare anterioare: până şi dracilor şi se face lehamite…).

  P.S. raţiunea (umană), nu se potriveşte cel mai bine cu creştinismul (au mai fost astfel de curente in biserica primară… şi nu s-a ajuns la nimic bun).

  • Draga Lulu, ai dreptate in anumita masura in ceea ce ai afirmat. Este adevarat ca am facut o confuzie aseara intre gladiatori si armata romana. Imi cer mii de scuze, oboseala isi spune pe parcurs cuvantul

   In al doilea rand, indiferent cat de bolnav este omul, cuvantul bun si spus din suflet crestineste socheaza. Socheaza subconstientul si ramane intiparit in minte. Cea mai buna cale de a rezolva ceva este vorba. „Vorba dulce mult aduce” spunea demult romanul.

   „Dacă pentru Dumnezeu sodomia este o urâciune, de ce pentru noi totul se rezumă la “mă laşi şi te las”? (cum spunea cineva printr-o postare anterioare: până şi dracilor şi se face lehamite…).” – o singura intrebare: Bataia este solutia propusa de d-voastra? Se rezuma la „ma lasi si te las” pentru ca omul invata de la om. Daca eu ma comport urat cu tine, devii agresiv; daca ma comport frumos ti-e rusine sa imi dai o palma. Asta e ratiunea crestineasca care in viziunea d-voastra nu se potriveste.

   Revenind la romani, Roma a avansat in cuceriri nu pentru ca armata „se iubea”, ci pentru ca erau uniti. Ca o familie mare, se protejau unii pe altii. Este logic din moment ce inca si istorici antici marturiseau acest lucru.

  • Ruben zice:

   Grecii şi romanii practicau pe cale largă homosexualitatea pedofilia. E cineva de părere că din acest motiv pedofilia este ceva normal? Dacă nu, de ce homosexualitatea ar fi?

 4. napoleonus zice:

  Frumoase cuvinte….. ca sa schimbi ceva sau ca sa existe posibilitatea unei schimbari trebuie sa incepi sa traiesti sfant in patratica ta…. de acolo se incepe….. ca daca nu, orice ai face nu conteaza…. daca la tine in casa este dezastru….

 5. iulianmd zice:

  @Dumitru Alexandru:
  Excelent expusa problema. Desi totusi exista unele lipsuri in logica si ratiunea expusa de dumneavoastra, pentru un crestin contemporan, ati expus problema extraordinar de bine.

  @Maria:
  Am o curiozitate…
  „Caci e si dreptul meu de a detesta un homosexul care isi trambiteaza pacatul”

  In afara de faptul ca au cerut sa fie vazuti aproximativ normal de restul lumii, cum si-au trambitat pacatul? Cumva a venit vreun homosexual la usa ta si a incercat sa te convinga ca-i mai bine cum traieste el? Cumva a incercat cineva sa-ti convinga copiii (daca ai copii) ca homosexualitatea e mai buna decat „normalitatea”? S-a dat vreo lesbiana la tine, ai refuzat-o, si a insistat in continuu?
  Sau homofobia asta o ai doar pentru ca Biblia aloca un singur verset subiectului?
  Vad ca se bate cu ciocanu tare pe „sodomie”. Sodomia nu e ceva practicat doar de homosexuali. Sunt destule cupluri femeie-barbat, care practica „sodomia”, sub numele de sex anal. Impotriva lor nu mai exista un mars… De fapt, sunt chiar crestini constiinciosi care practica sexul anal, isi cer iertare duminica la biserica, si apoi mai fac inca o data, si inca o data.. si inca o data.. si inca o data… de ce? Pentru ca lor le place.

  @Lulu
  De fapt, homosexualitatea era la ordinea zilei pe vremurile alea. Iar domnul Dumitru Alexandru nu a afirmat in nici o secunda ca acei gladiatori ar fi participat la lupte si la cuceriri. In schimb foarte multe din tacticile de lupta ale romanilor aveau inspiratia in luptele dintre gladiatori. Experimentau diferite tactici de lupta in „spectacolele” alea. Si eu zic ca asta e o contributie destul de mare.

  Apoi spui…
  „Şi eu sunt “adeptul” discuţiei civilizate, totuşi, degeaba discuţi cu o astfel de persoană… bolnavă,… care nici măcar nu e interesată să discute despre asta.”

  Eu cred ca ai zis-o fara sa iti dai seama, si nu realizezi cata dreptate ai intr-o anumita portiune din afirmatia ta. Homosexualitatea poate fi considerata o patologie, si nu una mintala. Nu o sa stau sa explic acum cum o persoana se naste homosexuala sau lesbiana, dar daca esti curios, documenteaza-te si ai sa ai mari surprize.

  Iar asta…
  „P.S. raţiunea (umană), nu se potriveşte cel mai bine cu creştinismul (au mai fost astfel de curente in biserica primară… şi nu s-a ajuns la nimic bun).”

  Daca ratiunea umana nu se potriveste cel mai bine cu crestinismul.. de ce folositi ratiunea in incercarile de a explica religia si ce se intampla prin Biblie? Mentalitatea asta pe care o afisezi tu aici, de a nu imbina ratiunea cu o religie, s-a exprimat in mod solid pe vremea inchizitiei, si stim cu totii unde a dus asta.. sau cel putin ar trebui sa stim… Deci o lume in care oamenii rationali sunt vanati ca animalele, cade in defavoarea unei lumi in care totalitarismul religios domina?

  Sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau dar asta se expune din comentariul domnului.

  @Marius
  Parerea mea personala, e ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Nu are rost sa-ti pisezi copiii la cap cu cea homosexualitate, pentru ca nu vor deveni homosexuali, decat daca s-au nascut asa. Si daca, din pacate, s-au nascut asa, cu Biblia, ore de religie, educatie si ce mai vrei tu, nu o sa-i convingi sa fie altfel. In cel mai rau caz or sa ajunga introvertiti, or sa-si reprime o gramada de porniri, lucru care va duce la chestii nasoale tare pentru ei pe viitor, din punct de vedere psihologic.
  Daca nu ma insel, numai Dumnezeu poate judeca un om. Asa ca daca tot exista credinta asta atat de puternica in Dumnezeu, sa-l lasam sa-si faca treaba in liniste. O problema pe care nu si-o pun crestinii, e ce se va intampla la urma, cand Dumnezeu va trage linie si va vedea ca acel crestin in loc sa se roage Lui, n-a facut decat sa analizeze in stanga si in dreapta ceilalti oameni, in ideea ca el are dreptate si stie ce e normal si ce nu. Dumnezeu e atotputernic, nu? Va avea el grija de homosexuali. Restul ar trebui sa-si vada de sufletul lor, si sa faca in asa fel incat ca la capatul drumului sa fie bine pentru ei, nu pentru cel de langa, pentru ca oricat de mult ti-ai iubi aproapele, daca aproapele vrea sa-ti dea una peste bot, ti-o da, si Dumnezeu n-o sa-ti dea un loc pe 3 trepte mai sus pentru asta.

  Repet, sper sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau. Am incercat sa ma expun cat mai clar si mai inteligibil. Numai bine, tuturor.

  • michael zice:

   nimeni nu se naste „homosexual” criminal” „hot” samd. sta in puterea omului sa aleaga calea cea mai buna. putem sa justificam un comportament deviant si sa il definim ca pe o normalitate. e si asta o forma de a alege. gresita, evident. nici Biblia si nici Dumnezeu nu ne lasa optiunea de a numi binele rau si raul bine. ba mai mult, se spune ca este „vai de cel” care incearca sa amestece cele doua notiuni.

  • Lulu zice:

   @iulianmd, multumesc in primul rand pentru analiza la comentariul meu.

   ok… sa continuam cu „apararea” mea 🙂

   1.

   Citat de la @Dumitru Alexandru: „Homosexualitatea care pare anormala, pentru unele popoare antice a fost ceva normal. Spre exemplu, romanii antrenau gladiatorii si ii indemnau la astfel de perversiuni pentru ca ei sa fie uniti! Era ca si cum ar fi luptat un barbat cu femeia sa si toti copii sai intr-o batalie si fiecare stia foarte bine ca trebuie sa isi apere camaradul. Era logic din moment ce toti se iubeau unii cu altii. Era o metoda strategica foarte buna, de aceea Roma a avansat in cuceriri foarte repede.

   Reply la commentul meu, de la @Dumitru Alexandru: „Draga Lulu, ai dreptate in anumita masura in ceea ce ai afirmat. Este adevarat ca am facut o confuzie aseara intre gladiatori si armata romana. Imi cer mii de scuze, oboseala isi spune pe parcurs cuvantul

   Că gladiatorii ar fi participat la cuceriri s-a subînţeles… oricum faptul e consumat 🙂

   2. Cunosc teoria cum că unele persoane se nasc homosexuale sau lesbiene; nu o cred, pentru că este puerilă, şi nu consider că există dovezi clare care să susţină aceasta; deocamdată rămâne o ipoteză 😉

   3. Nu vă cunosc, deci nu ştiu ce înţelegeţi dvs prin raţiunea umană… totuşi vă voi exemplifica mai jos la ce mă refeream eu mai exact:

   (By the way… nu reuşesc să înţeleg comparaţia afirmaţiei mele cu „mentalitatea” inchiziţiei… :S )

   Nu am afirmat că nu trebuie să fim fiinţe raţionale 😉 .. şi nici nu am spus că nu trebuie să ne folosim de raţionamente logice şi raţionale în exprimare/afirmaţii…; eu mă refeream prin „raţiunea umană nu se potriveste cu crestinismul” la faptul că nu poţi explica principile lui Dumnezeu prin raţiunea umană care de exemplu spune:

   „Două persoane de sex opus, pot să întreţină relaţii sexuale dacă ambele părţi sunt de acord” (aceasta se referă la situaţia în afara căsătoriei, clar)

   pe când Dumnezeu spune: “că ori şi cine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui.” Matei 5:28

   Nu îl poţi limita pe Dumnezeu la raţiunea umană…
   (oricum e un subiect mult prea vast ca să discutam aici. Există oameni care au studiat mai mult problema aceasta decât mine şi dvs, şi putem studia la ce conluzii au ajuns dumnealor 🙂 . Sper totuşi că am reuşit să vă exemplific la ce mă refeream prin „raţiunea umană nu se potriveşte cel mai bine cu creştinismul” )

   Eu nu vi-o iau în nume de rău, însă cea ce aţi afirmat dvs în legătura cu mentalitatea inchiziţiei şi mentalitatea pe care ziceţi dvs că o expun eu, este o acuzaţie destul de gravă la adresa mea, având în vedere că nu am pledat deloc pentru ceea ce că acuzaţi. Oricum, e opinia dvs 🙂 , sper totuşi să vi-o schimbaţi.

   Mulţumesc 😀

   • Draga Lulu, nu trebuie sa tii o pledoarie extraordinara pentru apararea ta caci nimeni nu ti-a spus nimic. Dezbatem, atat!

    1. Gladiatorii au fost sursa de inspiratie pentru tacticile de lupta in camp deschis al armatei romane.

    2.Adevarat! In conceptia mea, nimeni nu se naste cu gene care sa se dezvolte pe parcurs, mai ales cu gene ce indica o viata sexuala intoarsa pe dos. Am mai scris odata acest lucru, nu mai insist.

    3. Dumnezeu este incognoscibil si superior ratiunii noastre. Nu il putem cuprinde, insa Il putem contempla. Intelegerea voii Lui se face prin ratiune. Pe Dumnezeu Il putem cuprinde cu mintea doar atat cat ne ingaduie El si perisabilitatea fiintei noastre.

    • Draga Lulu, imi cer scuze daca cumva te-am lezat moral prin afirmatiile mele. Stiu cum sa imi indrept fapta. Cred ca cel mai bine este sa ma las de postat pe acest blog, caci de fiecare data aud acuze cum ca as fi lezat pe cineva. Ma las de bloguiala…

     Toate bune si o zi cat mai frumoasa tuturor!

     • naomi zice:

      Alexandru nu te supara, nu le pune toate la inima.

     • Lasa naomi, oricum nimeni nu-mi va simti lipsa. Sunt doar un pusti de 19 ani fara educatie aleasa, iar postarile mele nu sunt chiar atat de importante. Nu prea sunt asa de cultivat incat sa scriu pe un blog asa de mare ca al fratelui Marius.Voi scrie doar pe al meu balivernele mele.Prea multa munca de lamurire cu toti… mi-a ajuns… Sorry!

     • naomi zice:

      Tu chiar te-ai suparat? Toti avem drept la replica asa ca nu te lasa! Vrei sa te ajut?

      Problema este ca fiecare avem parerile noastre si saut diferite (aceasta-i frumusetea dialogului, afli noutati) daca nu sunt deacord cu tine nu inseamna ca am ceva cu tine, doar imi spun parerea, asa fa si tu. Intoarcete cu informatii noi si da-l gata pe Lulu

     • Draga Naomi, am obosit sa tot explic. Nu-s o valoare sa fiu de neinlocuit aici. Sincer… nu vreau sa mai combat pe nimeni… Am obosit pur si simplu… Ma lupt aiurea cu morile de vant.

     • dori`s zice:

      Alexandru, daca ai numai 19 ani te felicit. esti bine informat pentru un tanar de varsta ta. esti coerent si stii sa-ti sustii punctul de vedere cu eleganta, spre deosebire de altii de varsta ta care se „aprind” foarte repede.
      curaj si rabdare, cred ca va iesi ceva frumos din tine 🙂

     • Draga dori`s, ma gandesc cu groaza ca deabia am terminat liceul, maine am festivitatea de premiere, nu am nici examenul de BAC luat decat in mica masura etc. Consider ca inainte de a mai posta aici, pe un blog cu nivel ridicat din punct de vedere al cunostiintelor, sa ma mai informez pentru a putea aduce argumente suficient de solide. De asemenea, ajung usor-usor la concluzia ca ma chinuie talentul scriind toate porcariile mele de poezii si tentative de carti + comentarii pe acest blog si postari pe blogul meu. Nu am multe de spus… mai mult ce sa spun… am incercat si eu din putinul pe care il cunosc sa dezvalui si altora. Este greu sa vin mereu cu argumente si sa aud 1000 de pareri sau reprosuri la adresa proastelor mele tentative de comentarii. Cam atat am avut de spus pentru acum…

     • dori`s zice:

      Domnul sa-ti fie desfatarea si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
      Domnul sa te intareasca si sa-ti dea izbanda la examene, te asteptam cu vesti bune.
      multe binecuvantari!

     • Lulu zice:

      Stimate @Dumitru Alexandru 🙂

      Nu m-aţi lezat în nici-un mod … :-S. Dacă observaţi, reply-ul meu era pentru domnul @iulianmd. Nu am spus nici că dumnealui m-a lezat, ci doar că ceea ce a afirmat despre mine în legătură cu inchiziţia, este o acuzaţie gravă, din moment nu mă cunoaşte, şi nici nu a înţeles exact la ce mă refeream; nu cred că trebuie totuşi să existe supărare pentru acest lucru; Este un spaţiu virtual, unde discutăm, şi ne spunem opinile care nu sunt mereu aceleaşi. (adică: discutăm, atât) (Dacă de exemplu, dacă @iulianmd nu ar fi spus ce a înţeles dumnealui (şi poate mulţi alţii) din comentariul meu, poate că mulţi ar fi rămas cu impresia că sunt împotriva raţiunii şi logicii)

      Nu am ţinut nici-o pledoarie pentru apărarea mea; era doar un mod mai artistic de a-mi exprima opinia la cele amintite de @iulianmd 😉 . Dacă o afirmaţie pe care am făcut-o public a fost înţeleasă greşit, cred că e datoria mea să vin cu explicaţii.
      Cu respect,
      Lulu 🙂

  • naomi zice:

   iulianmd
   Ai sarit calul cu comentul tau … brrr …. ni se face rau
   Asta nu intelegi tu, trambitarea, inseamna a spune tuturor despre intimitatea actului sexual …. desi asta ma face sa cred ca este un strigat de ajutor. Sti ca nu faci bine ceeace faci si strigi in gura mare, poate, poate se va gasi cineva sa te aprobe …. sau sa te ajute sa scapi. Este si asta o teorie, nu?

  • Ruben zice:

   Nimeni nu se naşte homosexual.

 6. ana zice:

  nu stiu daca ar trebui ca un crestin sa mearga la marsul pentru normalitate. m-am gandit de multe ori la asta. mi se pare un demers inutil, oricum societatea este pervetita.
  homosexualitate nu este innascuta asa cum declara unii pe aici, ci este dobandita. nu exista nici o dovada ca este innascuta. aceeasi psihologi americani care declarau ca homosexualitatea este innascuta, declarau acum vreo doi ani ca si pedofilia este innascuta si ceva normal.

 7. calin zice:

  @iulianmd,

  nu prea functioneaza treaba asta cu „nascut” pt a fi homosexual…
  Sa mergem putin pe linia ta de argumentare.
  Daca eu m-am nascut pt a fi ucigas in serie, si tocmai ti-am ucis sotia sau copii, de as fi eu judecat pt fapta mea?
  S-au sa fiu mai aproape de subiectul sexualitatii, daca cineva se naste cu o hipersexualitate exagerata si acel cineva are relatii sexuale cu secretara lui care e casatorita la randul ei, de ce l-am condamna pt fapta lui?

  Daca, din pacate, m-am nascut asa, cu Biblia, ore de religie, educatie si ce mai vrei tu, nu o sa ma convingi sa fiu altfel. In cel mai rau caz or sa ajung un introvertit, o sa imi reprim o gramada de porniri, lucru care va duce la chestii nasoale tare pentru mine pe viitor, din punct de vedere psihologic.

  Nu putem sa aplicam modul acesta de argumentare doar in cazul homesexualilor.
  Daca o persoana se poate naste ca homesexual, nu vad de ce nu s-ar putea naste si criminal…sau pedofil…violator….etc.

  • Gresit pusa problema. Nu te nasti cu aceste tipuri de orientari, fie sexuale , fie teologice sau cum or mai fi. Foarte mult influenteaza subconstientul evenimentele ce se petrec sub ochii copilului la varste fragede. El inca nu are ratiunea necesara de a delimita binele de rau, totul poate sa vina de la un film, de la o cearta dintre parinti, de la orice factor extern ce se intipareste in minte.

   • naomi zice:

    Da Alexandru ai dreptate, eu am lucrat intr-un mediu unde am intalnit tentative spre homosexualitate; adevarat nu sub forma grava; dar cu putina stiinta, dragoste si intelegere, au fost reabilitati. Toate cazurile proveneau din famili dezbinate si dezorganizate. Din fericire, acesti subiecti au fost depistati de la o vrasta frageda si la timp.
    Nu vreau sa generalizez, pentru ca sunt cazuri si cazuri, si orice boala cu cat inainteaza cu atat este mai greu de tratat.

   • Calin zice:

    Si eu sunt de-acord ca nu te nasti homosexual sau oricare din cazurile de mai sus.
    Eu doar incercam sa demonstrez ce se intampla cand se merge pe logica lui Iulianmd, care e de fapt si explicatia data de societatea seculara care incearca sa se rupa de orice inseamna Biblie, notiaune de pacat, lucruri facute impotriva firii…etc.

  • Ciprian Simut zice:

   cineva zicea odata candva astfel: ne nastem cu pacatul in gene. Asta inseamna ca ne nastem cu capacitatea de a face orice fel de pacat. Depinde de o serie de factori favorizanti si in ultima instanta depinde de dorinta omului de a scapa de ele prin punerea increderii in Dumnezeu. Daca Dumnezeu lucreaza in chip miraculos la schimbarea tiparelor de gandire, atunci chiar daca cineva marturiseste ca este homosexual si crede ca este homosexual, de ce n-ar putea sa traiasca o viata normala, chiar fara contact sexual, constient ca Biblia catalogheaza acest fapt ca pacat?

   Am aflat din experienta unui pastor englez ca multi dintre homosexualii cu care vorbeste spun ca nu au relatii sexuale. Deci, e homosexualitatea redusa doar la aspectul de sexualitate?

   apropo: eu nu apar homosexualitatea, asta ca sa fie clar pentru eventualii aruncatori de rosii si muraturi.

   Totusi, am scris cele de mai sus pentru ca media poate oferi o imagine incompleta: ori abordam pacatele in toata manifestarea lor ori ne lasam de meserie si ne batem pe iluzii.

 8. iulianmd zice:

  @ana si calin:
  imi puteti explica voi cum este homosexualitatea dobandita? dar cu ceva studii solide, nu cu presupuneri personale. pentru ca eu va pot explica, pe studii solide, alb pe negru, intinse pe zeci de ani, cum s-a ajuns la concluzia ca homosexualitatea incepe in uter.

  @calin:
  acum ceva vreme se acceptau multe multe neveste, chiar si la crestini.. vezi prin vechiul testament. apoi.. tu nu iti inseli nevasta dintr-o serie de motive care nu au nici o legatura cu modul de constructie al organismului uman. tu nu iti inseli nevasta pentru ca:
  1. una din porunci zice ceva referitor la asta
  2. ar putea sa afle
  3. te vede Dumnezeu si e grav dupa aia
  Diferenta dintre tine si unul care inseala este doar faptul ca ala stie sa se ascunda si nu ii pasa de Dumnezeu. Pentru ca sunt sigur ca si tu cand vezi o femeie care arata bine, te gandesti un pic la cum i-ar sta dezbracata, pentru ca e NORMAL, din punct de vedere fiziologic. Nu am nevoie sa-mi confirmi mie aici, dar fii sincer cu tine, stii ca asta se intampla. Si in secunda urmatoare dupa ce te-ai gandit cam cate s-ar putea intampla intre tine si ea iti aduci aminte de Dumnezeu si de cum condamna El chestia asta, si iti ceri iertare, si incerci sa te gandesti la altceva. Repet.. nu am nevoie de nici o confirmare, dar fii sincer cu tine.
  Cat despre crime… nu sunt eu in masura sa explic dar cred ca pot sa-mi exprim parerea: Ai un psihopat, al carui creier nu poate procesa sentimente. Omul ala omoara din placere. Asa s-a nascut, cu un creier anormal, si asta ii permite sa faca lucruri pe care un om normal le-ar gasi total deplasate. Omul ala s-a nascut criminal. Ca va omora sau nu pe parcursul vietii e alta. A.. ca mai avem si crime din pasiune, pe motive proprii sau mai stiu eu ce, e cu totul altceva.
  Pedofilie.. sa nu deschidem subiectul.. n-are rost.. iar despre viol.. iti pot da eu pasaje din Biblie in care Dumnezeu n-are nici o problema cu violul.

  @ana
  „unii” are un nume. studiile care au demonstrat ca homosexualitatea nu este dobandita, nu sunt facute numai de americani.. sunt facute de doctori din intreaga lume, fiecare venind cu bucatica lui de studii.

 9. Calatorul zice:

  Cred ca Steinhardt zicea: Cu Diavolul nu iscalesti pe aceeasi foaie de hartie nici ca Dumnezeu exista…

 10. michael zice:

  nu este treaba crestinului sa arunce cu oua si rosii in niste destrabalati care se mandresc cu pacatul lor, insa adevarul trebuie spus cu glas raspicat. niciun stricat de acest fel nu va mosteni imparatia lui Dumnezeu.

 11. naomi zice:

  Sa matrsaluim impotriva homosexualitatii este o pierdere de timp, mai ales daca marsul degaja numai indignare si oroare. Acesti oameni nu au nevoie de huiduielile noastre, ci de atentia noastra. Noi nu avem de luptat impotriva carnii si a sangelui, ci impotriva capeteniei veacului acestuia. Si de ce se teme Satan cel mai mult, nu de rugaciune?
  Educatia este si ea cea care trebuie accentuata. Tot ne luptam sa aratam daca sunt bune sau nu, televiziunea, internetul etc; oare de unde vine acesta radacina de amaraciune?
  In ultimi ani copii sunt victimile acestor surse de informatii, mai ales in familiile unde parintii sunt comozi!
  Homosexualitatea este inca un pas spre stricaciunea omenirii si sfarsitul ei.

  Este o boala psihica, homosexualitatea?
  Da este! nici nu se pune problema daca poate cineva sa se nasca homosexual. Pesoana in cauza are respectul de sine scazut (imagine de sine deteriorata), dezvoltarea incomplecta sau conflictuala a rolului sexual, conflic legat de indetificarea cu o persoana de acelasi sex si conflict legat de nevoia de o persoana de sex opus, tuburari de acomodare, depresie, selectarea unor teluri in viata si alte probleme. Aici ar trebui ca parinti sa fie educati; in loc sa-i respinga ar trebui sa-i inteleaga si sa-i conduca cu dragoste spre o sursa de vindecare.
  Persoana in cauza trebuie sa recunoasca, sa inteleaga si sa-si rezolva problema; nimeni alcineva.

 12. peace0love zice:

  Eu nu am nicio problema cu homosexualii, la urma urmei fiecare are viata lui. Pana la urma fiecare traieste cum vrea, iar acele marsuri ale homosexualilor sunt doar niste tentative ale unor oameni lasi de a se face remarcati.

 13. iulianmd zice:

  ok, o sa incerc sa explic problema cat mai simplist posibil, in ideea ca poate o sa inteleaga cineva ce se intampla exact. te poti naste foarte homosexual, te poti naste cu inclinatii spre homosexualitate si te poti naste predispus la homosexualitate. cum? uite asa:

  in uter suntem cu totii, fara exceptie, fetite. in primele stadii de dezvoltare embrionara toti suntem fete. de exemplu mameloanele(sfarcurile) pe care le au baietii sunt reminescente a perioadei intrauterine in care toti eram fetite. baietii devin baieti cand sunt supusi la un flux masiv de hormoni masculini (testosteron), asta producand schimbarile fizionomice (ceea ce la fete inseamna ovare, coboara in scrot si formeaza testiculele, iar clitorisul fetelor se transforma in penis). totodata fluxul de hormoni masculinizeaza si creierul. sunt doua circuite strans legate dar nu si interdependente (in consecinta una poate avea loc fara cealalta). in conditiile in care creierul e hormonizat cu testosteron, si fizionomia nu, se naste o fata cu atractie spre alte fete (lesbiana). in conditiile in care creierul nu este hormonizat, dar fizionomia da, se naste un baiat cu atractie spre alti baieti (homosexual). asa se naste un homosexual. intelegeti?

  restul dereglarilor de ordin psihic si psihologic, survin ca si consecinte a unor ani de reprimare. pentru ca, cu siguranta copilul de mic va avea inclinatii: va dori sa imbrace haine de femeie, va avea apucaturi si trasaturi feminine, dar parintii il vor „aduce” mereu pe calea „normala”. el va fi fortat sa reprime tot ceea ce simte in anumite privinte, considerand chiar si el ca nu e normal, ca daca toti in jurul lui se comporta intr-un anume fel, si el trebuie sa faca la fel. iar asta duce la tot soiul de afectiuni psihice si psihologice…

  sper ca e destul de elocventa explicatia. daca ma lasa domnul Marius o sa pun un link la o explicatie mai in detaliu, pusa cap la cap, dupa studii, de mine.

 14. naomi zice:

  Nu, iulianmd, nu inteleg, si nu te inteleg nici pe tine, numai asa daca ignori legile lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne-a creat asa, si apoi sa ne condamne … nu, nimic din ce spui tu nu are sens.

 15. naomi zice:

  Aproape nimic – ma corectez

 16. iulianmd zice:

  Naomi, in numele lui Dumnezeu, epilepticii erau considerati posedati de demoni. Si stii ce se facea in situatia asta? Erau trepanati, tot in numele Cartii Sfinte si a lui Dumnezeu. Li se dadea o gaura in cap, pana in creier, in ideea ca demonii vor parasi corpul. Se stia ca individul va muri, dar va fi cu Domnul, va fi mai liber si va fi intr-un loc mai bun. Astazi epilepticii sunt tratati, si traiesc bine merci, fara nevoia unui burghiu in cap.

  A nu se intelege ca militez impotriva Bibliei sau a Dumnezeului, dar sa fim cu totii realisti si pentru o secunda constienti, ca multe interpretari de-a lungul timpului au fost dovedite a fi eronate. Eu nu cred ca studiile a n doctori, geneticieni, embriologi, psihologi, psihiatri, urologi, endocrinologi, sunt pur si simplu o nimica toata, doar pentru ca Biblia nu spune decat ca barbatul nu trebuie sa stea cu alt barbat cum sta cu femeia.

  • dori`s zice:

   va rog sa ma iertati ca intervin in dialogul dumneavoastra, dar din pacate nu cred ca v-ati documentat suficient si dintr-o sursa sigura.
   Biblia nu este o carte optionala ci una capitala pentru om. Dumnezeu ne-a creat si El este singurul care ne poate indruma sa functionam la parametrii normali. si in domeniul adus aici in discutie Dumnezeu ne-a lasat un mesaj clar:

   Romani 1:25  căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
   26  Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
   27  tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
   28  Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.

   aici ni se spune foarte clar cum s-a ajuns la astfel de anomalii. nu este vorba de evolutii intrauterine, si explicatia dumneavoastra stiintifica este contrazisa de un al grup de cercetatori care au ajuns la concluzia ca primele celule fetale contin deja ADN-ul, iar in ADN deja sunt inscrise toate caracteristicile viitoarei fiinte, inclusiv sexul, asa ca nu putem fi toti fetite.
   in pasajul citat este afirmat foarte clar ca aceste anomalii au ca punct de pornire ruperea relatiei cu Dumnezeu, urmeaza o gandire neclara si luarea unor decizii imorale. probabil ca totusi chiar si aceste fiinte cazute mai poarta in ele o licarire a constiintei, de aceia se simt datoare cu niste scuze. din pacate aceste scuze inventate le adoarme si ultima licarire a constiintei si vor trezi intr-o buna zi in fata lui Dumnezeu fara nici o scuza.
   din fericire avem un Dumnezeu bun si milos care nu ne aduce numai acuze si apoi sa ne lase in ceata fara nici o solutie. Biblia vorbeste mult despre noi, pacatele noastre si solutia data de Dumnezeu: Isus Cristos.

   Ezechiel 18:23  Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?

   • dumnezeueateu zice:

    O rupere a relatiei cu Dumnezeu?
    Ca preotul ala (George Rekes) care era unul dintre cei mai activi gay-haters din US si si-a inchiriat un baiat de la rentboy.com, ca sa-l ajute cu „bagajele”.

  • naomi zice:

   dori’s
   Santeti ingerul meu pazitor, in adevaratul sens al cuvantului! Multumesc!

 17. naomi zice:

  iulianmd, eu nu ma refer la ce au facut oamenii in numele Cartii Sfinte, ci la cum este Dunmezeu prezentat in Cartea Sfanta; din aceasta carte deduci ca Dunezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea Sa, I-a dat omunului libertatea de a alege ce este bine sau ce este rau. Daca Dumnezeu ar fi lasat omul sa se nasca asa,(adica homosexual) atunci nu ar fi avut nici un drept sa urasca acest pacat(eu asa il numesc, pana la proba contrarie) si sa distruga Sodoma si Gomora.
  Si eu am citit mult despre aceasta dar parerile sant impartite si eu tin sa cred ceea ce duce spre real, spre Dumnezeu. Si faptul ca Biblia spune ca barbatul sa nu stea cu un alt barbat si femeia cu o alta femeie, ti se pare putin?

 18. iulianmd zice:

  @dori`s:
  Deci tu incerci sa ma convingi pe mine ca embriologia, care se preda in anul 1 la medicina e eronata? realizezi ce spui acolo? asta e patura pe care se invata medicina, de la embriologie se pleaca. e ca si cum ai spune ca un bloc ar sta mai bine pe o fundatie de lemn decat pe una din beton, pentru ca lemnul e natural si betonul nu.
  sa-ti zic ca embriogeneza organelor genitale intr-o carte de ginecologie spune ce am zis eu mai sus? si aia e eronata?

  Biblie e o carte capitala in viata unui om?! Total gresit! Dumnezeu a lasat liberul arbitru cu un scop. Afirmatia ta, practic elimina liberul arbitru din ecuatie. Fiecare om e liber sa aleaga, nimic nu trebuie fortat. Nu e nimic clar pentru mine in pasajele alea, date de tine. Poate datorita interpretarii individuale?

  ADN-ul poate suferi modificari chiar si minore, care pot duce la consecinte grave, malformatii anatomice inca din uter.. ca de exemplu „Spina Bifida” (e doar un exemplu), care inseamna ad-literam „coloana deschisa”, nici nu cred ca are rost sa mai explic, denumirea vorbeste de la sine. Sa inteleg dupa exemplul tau ca Dumnezeu sufera si el de „Spina Bifida”? Dar nu o sa stau acum sa te invat genetica, pentru ca nu-s in masura pentru asa ceva si nici timpul necesar nu l-as avea. Pentru o clarificare mai bun asupra subiectului homosexualitatii, in speranta ca domnul Marius o sa imi dea voie, aveti link-ul: http://iulianmd.wordpress.com/2010/05/14/homosexualitatea-de-la-a-la-z/

  „Ezechiel 18:23 Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască?”

  Te rog sa-mi arati aici, unde spune Dumnezeu ca pentru intoarcerea pacatosilor pe calea cea dreapta, implica hulirea lor, respingerea, denigrarea, blamarea, jignirea, lovirea, condamnarea, inlaturarea din drepturile umane, si lista poate continua…

  @naomi:
  pentru o parte din ce ai scris, gasesti raspunsul un pic mai sus in comentariul meu. pentru cealalta parte.. da, sincer, mi se pare foarte putin si foarte vag, comparativ cu cat este impusa preaslavirea Lui. Mi se pare insignifiant ca cineva este homosexual pe langa faptul ca acel homosexual crede in Dumnezeu. Si teoretic, asa ar trebui sa i se para si lui Dumnezeu. Si sunt 100% sigur ca o sa-mi spui ca un homosexual nu poate crede cu adevarat in Dumnezeu, deoarece traieste in pacat. Eu zic ca aici are loc un paradox. Iar in Biblie sunt multe paradoxuri. Si mai stiu eu cateva pasaje din Biblie, pline de inteles, dar risc sa-l supar pe domnul Marius. Macar dansul, spre deosebire de Saccsiv, este mai deschis la converastie si mai tolerant, fapt pentru care ii acord tot respectul. Poate ca daca-mi va spune el ca-i ok sa aduc niste pasaje, din punctul meu de vedere cel putin terifiante, o sa le pun aici, si poate asa cum am incercat eu sa va explic homosexualitatea dintr-un punct de vedere pe jumatate medical, o sa incercati si voi sa-mi explicati sensul acelor pasaje.

  • dori`s zice:

   va rog sa ma scuzati! nu am avut de loc intentia sa va dau lectii de anatomie. nu am studiat medicina. ce am vrut sa spun este ca intre parerea unui om (chiar savant fiind) si parerea lui Dumnezeu, aleg sa am incredere in afirmatiile pe care le face Dumnezeu.
   casa cea mai rezistenta se construieste pe stanca. este si naturala si rezistenta 🙂
   viata spirituala rezistenta se construieste pe Isus Cristos.
   Dumnezeu nu doreste hulirea , respingerea, denigrarea,etc. dar nici nu tolereaza pacatul. daca ati studiat Bibiblia cred ca ati realizat ca nu avem un Dumnezeu tolerant ci unul sfant.
   stiu toti suntem afectati spiritual, pe pamant nu este nici un om sanatos din punct de vedere spiritual, totusi Dumnezeu nu va avea in Imparatia Lui nici un handicapat, nici unul afectat . cred ca asta va este foarte clar.

   Apocalipsa 21:10  Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea Sfântă, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu,
   …………………………………………………………………………………………………………………
   Apocalipsa 21:27  Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.

   atunci veti spune ca in cazul acesta nici un om nu are sansa. Dumneavoastra ar trebui sa-l intelegeti cel mai bine pe Dumnezeu daca studiati medicina.
   ati duce in familia dumneavoastra un bolnav contagios? oricat l-ati iubi de mult sunt sigura ca nu l-ati duce in mijlocul unei colectivitati sanatoase. mai degraba ati dori insanatosirea lui. ca si medic aveti cateva probleme totusi. pentru a putea trata o persoana mai intai trebuie ca acea persoana sa recunoasca ca este bolnava, ca are nevoie de tratament, si sa accepte sa fie tratata. ce va face-ti cu un bolnav pe care incercati sa-l convingeti ca este grav bolnav si care sustine ca este sanatos? ca boala lui este ceva normal, ca asa se nasc unii oameni?
   nu cred ca maltratarea sau marginalizarea celor cu anomalii este o solutie. dar nici incurajarea lor in starea de anormalitate nu este o solutie.
   cred cu tarie ca singura solutie valabila este tot la Dumnezeu si se afla in Biblie.
   multe binecuvantari!

  • naomi zice:

   Ma surprinde faptul ca un student la medicina, gandeste asa; asta demonstreaza inca odata ca intelepciunea vine de la Dumnezeu nu din multele cunostinte acumulate….. uf …. ce usurare!!!
   Era gata sa ma pun pe studiu, dar datorita tie am scapat de acest „neplacut” mod de a dobandi intelepciune!

   Daca crezi in Dumnezeu crede pana la capat, nu rotunji Cuvantul dupa nevoile tale !!!!

 19. Mihai Sorin zice:

  Ante-Scriptum:
  Din modul in care a actionat Dumnezeu in istorie in cazul Gomorei, Sodomei, Admei, Teboimului, Toarului coborand foc si pucioasa peste ei de vii (aducand caracteristicile iadului pe pamant, la propriu) si in cazul Pompeiului si Herculaneumului ( s-au gasit persoane carbonizate impreunate in actele desfranarii) intelegem lamurit pozitia Lui, Parerea Lui despre acest subiect, ca atare parerea mea, ca om trebuie sa o imbratiseze fara rezerve pe a Lui.

  Motto: ”..au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu..din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase..fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. “ Romani1:25-28

  Prezumtie de nevinovatie .. (?) perversiune notorie .(?) . . sau pacat neangaduit ?

  Din analiza textului reiese lamurit :
  a) intentia (au schimbat) fiind implicata astfel vointa si decizia persoanei
  b) incriminarea (Dumnezeu i-a lasat..prada..unor patimi scarboase – de aceea o denumire mai potrivita ar fi homoscarbosi)
  c) impotrivirea ( sa faca lucruri neangaduite) fata de legile fiintei umane si ale Lui Dumnezeu

  Inainte de a stii cum sa actionam trebuie sa intelegem corect cine sunt.

  In baza afirmatiilor Scripturii..ei ..
  sunt de fapt unii dintre responsabilii crizei din Romania intrucat
  atrag blestemul lui Dumnezeu asupra intregii tari cu atat mai mult cu cat aceste comportamente au fost instituite prin lege, prin obligarea Romaniei de catre U.E. la abrogarea art.200 din Codul Penal (care incrimina homosexualitatea ) ca si conditie sine qva non a intrarii in UE. (intrebare de „common sense” – ce legatura e intre UE care e o uniune cu caracter preponderent economic si politic cu impreunarea intre doi barbati sau doua femei?)

  In speta, ar trebui sa stim ca un homoscarbos/homoscarboasa este:

  1. o persoana cu o minte blestemata (vezi motto)
  2. o persoana cu o deficienta majora de gandire intrucat considera normala anormalitatea, modul in care au fost creati barbatul respectiv femeia, arata in mod distinct compatibilitatea si complementaritatea sexuala dintre ei. Ca atare, promovarea si practicarea exclusiva a homoscarboseniei ar condamna intreaga rasa umana la disparitie.
  3. o persoana indracita, deoarece un astfel de comportament degenerat nu poate fi explicat decat printr-o adanca, reala si puternica posesie demonica,
  4. o persoana cu un grad inalt de periculozitate d.p.d.v. social pentru ca cei ca ei au nevoie de parteneri spre a-si manifesta dementa comportamentala asta insemnand ca fiul/fiica oricarui parinte poate cadea victima unora ca ei, putand fi corupt sexual.
  5. o amenintare la adresa familiei la adresa stabilitatii societatii caci un cuplu chiar “legal” acceptat de homoscrbosi/homoscarboase nu poate fi considerat nicidecum apartinand institutiei divine si minunate a familiei
  6. o persoana cu dubla personalitate, in fapt exista in ei un conflict intern continuu pe care nu reusesc sa-l gestioneze la nivel emotional si mental decat cu mari eforturi si ar vrea sa nu mai auda glasul constiintei care pe buna dreptate ii condamna
  7. o persoana iubita de Dumnezeu si recuperabila (Biblia mentionand distinct acest lucru) in ciuda uraciunii pacatelor respective pentru ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci ca el sa se intoarca de la pacate si sa traiasca.

  • dumnezeueateu zice:

   Aahahahaha, it just proves my point.

   Unde esti tu octavian sa vezi cum a folosit Romani pentru tehnica Goring.
   Sunteti spectaculosi si ura care va cuprinde cand e vorba de homosexuali va arata adevarata natura.

   • octavian zice:

    Trecui si eu pe-aici din intamplare.

    Intentia autorului Epistolei e destul de clara din text si am incercat sa-ti explic cum o vad eu. Tu sustineai ca textul e suficient ca sa trimita un ignorant la omorat „oameni nedrepti”. Ce mi se pare clar din mesajul lui Mihai Sorin este ca nici el nu-i suficient de ignorant pentru asta, vezi finalul mesajului lui (punctul 7).

    (Scuze Mihai Sorin, nu vreau sa te jignesc si afirmatia mea in sine nu-i o jignire.)

    Nu sunt de acord cu tot ce a scris el in comment, m-as feri sa diagnostichez o posesiune demonica, dar chiar nu vad cum mesajul lui „proves your point”.

    • dumnezeueateu zice:

     Oh dar e suficient. A folosit un verset in mod complet diferit de intentia autorului (intentia autorului e una, ce se intelege e alta).
     E suficient sa creeze un climat anti, restul vin de la sine.

     Uita-te aici pe comentarii cum se simt majoritarii amenintati de niste oameni care isi cer drepturile. Drepturile lor nu ii vor deranja in nici un fel pe majoritari, dar nu conteaza asta, conteaza ca toti cei de aici isi imagineaza ca homosexualii o sa-i violeze prin parcuri sau o sa le prinda copii sa ii spele pe creier zicandu-le ca homosexualitatea e buna.

     E suficienta justificarea biblica pentru ura. Si poate ura nu e aici, dar daca n-ai fost niciodata la marsul diversitatii printre spectatori.

     O sa vezi acolo maximul de toleranta si dragoste crestina, in privirea unor animale care isi doresc sa rupa in bucati oameni pe care in restul timpului i-ar trata absolut normal. Pentru ca acei oameni isi cer drepturile pe care majoritarii le iau de bune.

     De ce? Din cauza de biblie. Orice carte care poate inspira asemenea reactii nu merita sa fie privita ca sfanta sau fara de greseli.

    • octavian zice:

     Bun, cand tu citesti, ia te rog in considerare doar intentia autorului. Scuze, am cam obosit. Discutia cam de aici pornise: ca in Epistola catre Romani capitolul 1 se foloseste „tehnica Goring”. Am aratat si esti chiar tu de acord ca nu se foloseste (ca intentia autorului e alta). Pentru mine e destul.

     @”Orice carte care poate inspira asemenea reactii…”
     Orice lucru (carte, topor, ciocan, lighean) poate fi folosit in mod corect sau in mod gresit, spre bine sau spre rau. Asta nu inseamna ca nici un topor nu merita sa fie privit ca o unealta din cauza ca te poate ajuta sa-i spargi capul cuiva. Daca ai vrea sa faci lumea asta sigura ar trebui s-o cam distrugi pe toata, ca sa distrugi toate lucrurile care pot fi intrebuintate aiurea. Un indiciu in plus (pentru mine, cel putin) ca problema nu-i in lucruri.

  • romuluss zice:

   @Sorin

   Din toate punctele de vedere atractia nefireasca intre persoane de acelasi sex este un lucru rau. Este un potential f mare de pervertire a societatii intr-o directie imorala datorita influentabilitatii individului la rau.

   Crestinismul totusi are o cerinta de baza – compasiunea pentru cei care sunt in pacat.

   Faptul ca nu suntem de acord cu compormentul altora nu absolva un crestin de responsabilitatea si de atitudinea pe care o avea Isus Hristos fata de cei in pacat. Aici nu e vorba de toleranta – pt ca Isus nu manifesta toleranta fata de pacat, ci compasiune si dorinta de a-l ajuta pe pacatos.

   • dumnezeueateu zice:

    Sigur ca da, ia uita-te la societatile tolerante sunt la marginea prapastiei.
    Ce corelatii ilogice faceti.

    • Toleranta? Vorbesti de toleranta? Azi mai mult ca oricand toleranta e la ea acasa.

     Revolutia sexuala s-a furisat ca un sarpe in scolile noastre, in familiile noastre si peste tot in societate. Normele traditionale privitoare la nuditate, destrabalare, adulrer, hmosexualitate, incest si sado-masochism sunt de mult timp incoace tinta atacurilor furibunde ale celor care nu pot sa se mai impace cu ele si astfel multe din aceste norme au fost deja abandonate. Cei din invatamant dupa ce s-au lasat ei insasi amajiti de principiile umanismului, ofera acum elevilor si studentilor o educatie sexuala din care lipseste cu desavarsire morala; unele din aceste cursuri par sa promoveze pe fata masturbatia, relatiile sexuale premaritale si homosexualitatea. Filmele ,programele de televiziune si presa in general toarna cu nemiluita in caminele si comuniotatile noastre posibilitati total necenzurate si neingradite de gratificare sexuala.
     Din acest hedonism fara nici o limita s-a nascut permisiunea de a minimaliza efectele incomode ale placerilor sexuale.

     Eu zic ca ne-am compromis pana si noi crestini prin atat toleranta!

    • romuluss zice:

     Nu am inteles ce vrei sa zici cu „Ce corelatii ilogice faceti.” .

     Am dedus ca nu intelegi ce inseamna cum poti sa nu fii de acord cu cineva, dar totusi sa ai compasiune nu? have I guessed right?

     • dumnezeueateu zice:

      @romuluss, daca discutiile anterioare le-ai lasat in pom te rog sa nu faci la fel si la asta.
      Te citez

      Este un potential f mare de pervertire a societatii intr-o directie imorala datorita influentabilitatii individului la rau.

      Te rog sa demonstrezi acest potential prin statistici asupra imoralitatii din tarile unde casatoria homosexuala nu mai este incriminata.
      Poti sa incerci cateva state din US si Spania am inteles. Sigur mai sunt si altele, te descurci tu.

      Pana cand demonstrezi acest potential corelatia intre „x si y se pot casatori” si „tara se scufunda in imoralitate” e ilogica.

      Got it?

    • romuluss zice:

     @ateu

     dupa teoria comentariilor – daca dai raspuns la un comentariu in arborele de comentarii care este o subramura nou – atunci dai raspuns celor din subramura. deci esti ramas in pom(ca sa preiau expresia ta) – cred ca nu ai matematica in spate, ci fluturistica.

     eu am comantat pe ramura lui sorin ca raspuns la afirmatia lui sorin, tu mi-ai adaugat un raspuns mie, nu pe ramura lui sorin, in consecinta era evident ca mi-ai raspuns mie. sper ca nu vei spune ca si evidentul este mai putin evindent? 😀

     ca atare trebuia sa te legi de afirmatia mea right? am impresia ca stilul in care abordezi tu blogosfera este
     1. ofensivo-agresiv(cine da primul castiga)
     2. ca la antrenamentele cu saci de box – dai in tot ce prinzi chiar daca nu e sacul tau la care boxezi tu
     3. ai o atitudine de president – si am impresia ff clara ca nu esti nici macar un sef pe undeva – dar adopti o atitudine boss-ososferica.
     4.ma plictiseste sa fac defending pe toata filosofia ta de viata Goring pe care o cam utilizezi 🙂
     5.din modul cum abordezi subiectele nu cred ca esti parinte sa privesti lucrurile ca un parinte responsabil, ci mai degraba ca o persoane totalmente libertina, pentru care morala, virtutile sunt doar elemente care impovareaza viata.

     Libertatea cred ca o privesti lipsa de responsabilitate si aici ne diferentiem mult. Libertatea nu o privesc ca pe privilegiu de a abuza de altii care sunt intr-o pozitie temporar inferioara.

     • pety zice:

      Draga Romuluss,
      domnul ateu e setat pe anti. Nu te mai chinui. Iubeste-l si lasa-l 🙂

     • romuluss zice:

      Pety,

      da ai dreptate – e pierdere de vreme sa raspund unui persoane care are ca reper de referinta …. ce? ca nu am inteles in fond 🙂

      de fapt el este apologet al stilului sau personal de viata, iar ca argumente aduce tot ceea ce sprijina libertinajul, lipsa de responsabilitate etc. daca luam ca totul este ok in univers, mai putin religia care CERE un comportament moral elaborat, atunci … pardon – „am gresit peronul” 😀

     • dumnezeueateu zice:

      Romuluss, hai sa vedem care dintre noi e mai lipsit de responsabilitate:
      1. Tu daca gresesti iti ceri iertare zeului tau si te comporti ca si cum totul e ok.
      2. Eu daca gresesc imi cer iertare celui caruia i-am gresit, promit ca o sa schimb ceea ce era gresit si incerc sa invat din greseala.

      Poti fi criminal si violator, daca iti ceri iertare la finalul vietii esti salvat.

      Lipsa de responsabilitate e practic descrierea crestinismului, asa ca lasa-ma.

     • pety zice:

      Vaaaaai, ce ignoranta desavarsita domnule ateu. Nu merge asa. Biblia spune ca trebuie sa-ti lasi darul la altar si sa te duci sa te impaci cu parasul tau. Cu alte cuvinte nu merge cu mita la Dumnezeu. Nu te infatisezi in rugaciune dupa ce ai cugetat la lucruri nelegiuite in inima ta.

      Referinte sunt multe, insa nu e cazul.

      Asta este! Nu merge cu presupuneri ridicate la grad de legitati. Studiati, studiati, studiati.

     • dumnezeueateu zice:

      Pety, e simplu si cuprinzator.
      Poti la finalul vietii sa zici ca-l accepti pe isus si ca vrei sa fi iertat?
      Da sau nu? Ca imi amintesc destule culte care merg pe ideea asta.
      Oh, ca teoretic trebuie sa regreti sincer si sa nu mai faci, mda, whatever, dar in realitate poti sa te convertesti pe patul de moarte (aminteste-ti minciunile despre darwin care si-a renegat teoria pe patul de moarte) si zeul asta ultraiubitor te iarta.

      Deci ce mai e moral intr-o viata in care n-ai practic nici o responsabilitate?

     • pety zice:

      Marius, te inseli.
      F.A. 19.9 (Sunt amandoua – a lasa si a nu lasa – bine dozate, in functie de situatie).

      Eu personal consider ca batjocora la adresa lui Dumnezeu si a Caii Sale, din dragoste, e bine sa fie lasata.

     • pety zice:

      Diferenta dintre tine si un evreu e ca evreul cunoatea Scripturile, dar totusi se ratacea. Tu te ratacesti in necunostinta de cauza.

      E gresit ceea ce spui. Anania si Safira au pacatuit grav inaintea lui Dumnezeu si au platit cu viata.

      Nu te poti juca cu pacatul crezand ca la sfarsitul vietii poti regla conturile cu Dumnezeu. Conceptul de „impietrirea inimii” este cunoscut oricarui crestin autentic. Impietrirea, adica lipsa de sensibilitate fata de pacat are o consecinta nefasta pentru cel care se autoinseala.

      Conceptul de sfintenie de asemenea este cunoscut oricarui crestin autentic. Dupa sfintenie se poate verifica un crestin daca este in Christos sau nu (adica, daca viata lui este curata, sfanta etc.).

      Cine seamana din natura lui corupta culege putrezirea. Orice copil de la scoala duminicala stie ca spui lucruri fara logica pentru un crestin traitor, scriptural.

      Intri pe un teren pe care nu-l stapanesti.

     • pety zice:

      comentariul de mai sus este pentru domnul ateu

     • romuluss zice:

      Pety,

      Domnul Ateu – are o interpretare personala a Sfintelor Scripturi, „cunoaste foarte bine” istoria poporului evreu si o contrazice in necunostiinta de cauza.

      Cred ca nu merita argumentari pt ca el are o paradigma „fac tot ce vreau (fie bine, fie rau – nu conteaza) apoi aduna citatele de pe net ca sa isi argumenteze pozitia.

      Slabutz! – vrea sa se evidentieze ca si autoritate academica in domeniu – dar ii lipsesc 10 ani de studiu intens 🙂

     • pety zice:

      Draga Romuluss,
      Stiu ca domnul ateu n-are pic de logica nici macar pe terenul evolutionismului, darmite pe terenul trairii cu Christos.

      Insa cand cineva emana legi / principii asa-zis crestine si frizeaza erezia, trebuie macar sa spun ca parerea neofitului este gresita, in raport cu Scriptura.

      Binecuvantari ceresti!

 20. Domnisoara D zice:

  Eu sper ca acest comentariu al lui Mihai Sorin sa fie o gluma proasta pentru ca este jignitor,amenintator, este dovada clara EDITAT DE MODERATOR si sincer as spune mai multe lucruri despre el dar as intra la moderare sigur.

  • calin zice:

   @Domnisoara D,

   De ce sa fie o gluma proasta?
   Ce am citit pana acuma (citatul din Romani si mica analiza) mi se pare foarte adevarat.

   @iulianmd,

   Daca autoritatea suprema in viata ta nu e Biblia revelatia de Sine a lui Dumnezeu, ci unele studii bazate tot pe aceeasi „intelepciune” care nu detine raspunsurile la marile intrebari, cum poti sa fii sigur ca ceea se sustine e adevarat?

   A doua chestiune:
   Daca sistemul tau etic se bazeaza pe etica umanista din start vei refuza sa primesti explicatia care mi-ai cerut-o pt decaderea in homosexualism (cel putin partea care implica metafizica).
   Omul cand se naste se naste cu inclinatia naturala spre rau, deoarece se naste corupt. Intr-un sens are raul inscris in el cand se naste. Tendinta spre rau cel putin… Intr-o astfel de stare daca societatea accepta fatis homosexualitatea sau alte anomalii, vocea constiintei omului (legea pe care Dumnezeu a scris-o in constiinta lui) este inabusita. Astfel ca la un anume stimul sa ajunga sa faca lucrurile respective.

   In privinta afirmatiei tale, cum ca toti suntem conceputi ca si fetite si de acolo si explicatia cu sfircurile la barbati, mi se pare de-a dreptul amuzanta :).
   Nu pot decat sa ma intreb care sunt reminescentele ovarelor si a uterului :).
   Incearca sa mai faci un update la informatiile pe care iti bazezi explicatiile.
   Studiaza putin fetologia iar apoi Biologia Moleculara -incerca sa te uti putin la asta: http://www.youtube.com/watch?v=1fiJupfbSpg (daca tot vrei explicatii bazate pe studii) si vei vedea cum din momentul cand cele 2 ADN-uri (ale tatalui si a mamei) sunt combinate in momentul fecundarii si rezulta un ADN unic in care sunt scrise toate caracteristicile persoanei, printre culoarea, parului a ochilor, inaltime…etc o sa gasesti si sexul persoanei. Din acel moment in interiorul celulei incepe executia codului genetic. ADN-ul continand si sexul persoanei, si aceasta caracteristica este respectata. Prin urmare din start incepem sa ne dezvoltam ori fetite ori baietei.

   Si alte studii din aria stintelor sociale (sotia mea studiaza in acest domeniu), demonstreaza ca marea majoritate a celor care ajung sa practice homosexualitatea poti fi incadrati in trei categorii:
   1) cei care au avut primele experiente sexuale, experiente de tip homosexual (abuz).
   2) (oricat de ciudat pare) unii vor neaparat sa faca lucrurile pe dos, ca sa fie diferiti.
   3) cei care in urma unor deceptii pe plan sentimental, cauta alinare/intelegere/apreciere in persoane de acelasi sex.

   Inchei aici ca e tarziu.

 21. Tudor zice:

  Homosexualii sunt oameni, din „pacate” nici biserica nu-i poate starpi si stim cu totii ce putere are biserica. Tot din „pacate” homosexualitate este mai mult un fel de afectiune comportamentala, OAMENII aia nu isi aleg inclinatiile in felul asta:

  – Eu cand ma fac mare vreau sa fiu pompier.
  – Eu cand ma fac mare vreau sa fiu aviator.
  – Eu cand ma fac mare vreau sa fiu homosexual.

  Cred ca multi credinciosi fac marsul asta intr-o confuzie totala, nestiind ca multi dintre cei care ii inconjoara sunt homosexuali, dar se ascund. Probabil aveti ceva cu travestitii, cu persoanele acelea vulgare cu peruci, rochii multicolore si limba pe afara.
  Dumnezeu iubeste oamenii, dar nu si homosexualii? Fraza cu care am inceput contrazice lucrul asta.

 22. iulianmd zice:

  @Lulu:
  Nu te-am acuzat de mentalitate de inchizitie, ci doar ti-am exemplificat cand s-a mai gresit prin prisma religiei. Atata tot.

  @Mihai Sorin:
  De ce sa fie o gluma proasta? Pentru ca e un atac serios la umanitate… si cu asta am zis tot.

  @Calin:
  Dat fiind ca trebuie sa ma repet, iar si iar, si iar, si iar, la nesfarsit, acesta o sa fie ultimul meu comentariu aici.
  Sa iti raspund pe rand… eu nu il „aplic” pe Dumnezeu in viata mea, pentru ca nu am nici un motiv sa fac asta. Insa mi-ar placea ca cei care sustin ca-L slujesc, sa il accepte asa cum e. Pana acum am vazut multe multe multe chestii impotriva lui Dumnezeu, printre crestini ma refer.

  Cu privire la a doua chestiune… nu stiu tu, dar mie nu mi-a placut nicidata sa amestec domeniile intre ele mai mult decat e cazul. Eu unu nu o sa ma lansez in discutia asta… psihologia e psihologie, psihiatria e psihiatrie si sociologia e sociologie. Cand faci ciorba cu toate 3… nu stiu, mie nu imi place gustul.

  Acum… tu incerci sa ma convingi pe mine ca ce am fost invatat in anul 1 la facultate e o minciuna, doar bazat pe un filmulet pe youtube? Pe bune acum. Am facut si eu genetica anul asta, stiu cum stau lucrurile. Si ca sa ma repet, pentru ca aparent nu am scris destul de clar, ceea ce la fete inseamna ovare la baieti sunt testicule. Cum? Simplu, ovarele coboara din abdomen in scrot, proces denumit „descensus”. Intelegi? Cat despre sfarcurile barbatilor.. daca-mi zici utilitatea eu te cred pe tine. Pana una alta, o sa cred cursul de embriologie.
  Si ca sa accentuez si mai tare, coborarea ovarelor in scrot spre a forma testiculele, e impusa de ADN. Marirea clitorisului in penis, e impusa de ADN. Formarea scrotului din labiile primordiale, e impusa de ADN. E logic. Si uimitor, ADN`ul poate suferi modificari, care rezoluta in malformatii si tot soiul de afectiuni.
  Acum sfatul meu pentru tine e urmatorul, fa-ti tu un update. Eu se intampla sa studiez domeniul asta, care mai explica asa ce-i cu corpul uman si incearca sa-l trateze din cand in cand. Mi s-a predat embriologie de la A la Z. Nu cred ca esti tu calificat sa-mi declari nule informatiile predate de un doctor in medicina, cu niste ani de experienta in spate.
  Prin urmare, Biblia nu are raspunsul la toate, si asta ar trebui acceptata de voi ca o chestiune de bun simt. Daca vrei intr-adevar un raspuns cauta-l peste tot, nu numai intr-o carte veche de cateva mii de ani. Si ca sa inchei cu un exemplu care sublinieaza ce zic eu:
  Am mai stat de vorba cu un individ foarte credincios. N-am nimic cu omul, e alegerea lui, numai ca s-a chinuit sa ma convinga ca actul conceptiei e ceva miraculos si nu poate avea loc fara interventie divina. L-am intrebat cum asa… Mi-a zis ca daca nu ar fi interventie divina, orice contact sexual ar duce la conceptie si s-ar face copiii mult mai multi. Cand i-am explicat ca femeia are doar 24 de ore pe luna in care poate sa ramana insarcinata (ziua a 14a din ciclul menstrual in general), s-a cam blocat si nu prea a vrut sa ma creada. Intr-un final a acceptat ideea mea. Apropo.. si asta tot la embriologie in anul 1 am invatat.

 23. michael zice:

  nu inteleg de ce mitraliati omul cu versete biblice. pentru el biblia echivaleaza cu o carte de povesti, iar textele biblice sunt tot atat de eficiente precum o frectie la un picior de lemn (era sa zic „cap de lemn” )

 24. dumnezeueateu zice:

  Hai sa particip si eu nu doar facand misto de fundamentalistii biblici.

  Intrebarea mea e: ce le spuneti copiilor despre homosexuali?
  Ca acei oameni sunt rataciti? Ca sunt si ei oameni care fac alegeri gresite?
  Sau poate ca sunt oameni ca si noi si in gama de diversitate a naturii umane isi are loc si inclinatia homosexuala.
  Nici eu nu sunt confortabil cu imagina grafica a doi baieti (nu ma deranjeaza doua fete dar nah) dar asta nu ma indreptateste in a protesta asupra drepturilor lor.

  Nu exista normalitate in experienta umana. Nu exista un standard al naturii umane.
  Cu totii avem gusturi diferite, aspiratii diferite, ne plac lucruri diferite.
  Unii mananca gem cu parizer si altii n-au auzit in viata lor de altceva decat gandaci in tortilla.
  Unii nu pot trai fara sa isi puna viata in pericol (toate sporturile extreme), altii nici nu au curaj sa iasa din casa.

  Diversitatea ne face unici, dronele normalitatii nu sunt placute nimanui, ganditi-va cum ne sperie robotii SF si group-think-ul lor.

  Homosexualitatea e o parte din acea diversitate si e o parte care nu ar trebui sa fie condamnata ci sarbatorita ca o parte a experientelor umanitatii. Nu a mea si nu a voastra ci a altor persoane, a celor care sunt diferiti de noi si trebuie sa ne bucuram de asta pentru ca o lume in care toti gandesc la fel ar fi o otrava continua.

  E deja cunoscut ca nimeni nu e 100% barbat nici 100% femeie dpdv psihologic. Ganditi-va la asta data viitoare cand stereotipizati.

  • pety zice:

   E deja cunoscut ca nimeni nu e 100% barbat nici 100% femeie dpdv psihologic.

   Opera citata?

   Vis-a-vis de homosexualitate:
   1. Biblia catalogheaza homosexualitatea ca pacat – Romani 1: 26-27;
   2. Isus a murit pentru toti oamenii (inclusiv pentru homosexuali) – Ioan 3:16;
   3. Motivatia sacrificiului lui Dumnezeu: dragostea – Ioan 3:16;
   4. Indemnul Bibliei pentru crestini: sa faca un tot unitar din dragostea de frati si iubirea de oameni, ca manifestare normala a noii naturi (natura spirituala) – 2 Petru 1:3-8;
   5. Sa nu admita pacatul in viata lor si sa catalogheze ca pacat orice este denumit/clasificat astfel in Biblie – Efeseni 5: 8-14.
   6. Pozitia pe care se situeaza crestinul este (trebuie sa fie…) una in/ smerenie; toti avem natura corupta, iar a acuza pe altul intr-o atitudine de superioritate, sau detinand „dreptul de condamnare” presupune o neintelegere a ceea ce suntem in Christos – 2 Timotei 2: 24-26 ;

  • Ruben zice:

   Dacă homosexualitatea „e o parte din acea diversitate şi e o parte care nu ar trebui să fie condamnată ci sărbătorită ca o parte a experienţelor umanităţii”, pedofilia (sexul cu copii), necrofilia (sexul cu cadavre), zoofilia (sexul cu animale), de ce nu ar fi? Doar sunt tot orientări sexuale.

 25. sam zice:

  Oare ce ADN au crestinii nostri de sunt atat de porniti pe homo- ? Nu i-am auzit pe Iisus sau Pavel facand spume numai la auzirea cuvintului homosexual. Ce-i drept nici ai nostri n-ar face daca aproapele lui cel mai aproape ar fi in categoria asta. Sa fie doar un reflex, un contra-atac al sistemului imunitar (?) moral creat cu grija in jurul si pe langa preceptele crestine?

  • dumnezeueateu zice:

   Isus nu, Pavel a fost destul de clar ca e urat in fata zeului.
   Dar sunt si multe pareri care zic ca Pavel a stricat toate invataturile lui Isus… so… depinde.

   • calin zice:

    @sam:

    raspunsul e simplu. E un pacat care incearca sa fie introdus ca si un stil normal de viata. Asta e problema.

    Si eu personal am o problema cu a-mi creste copii intr-o societate care nu mai vrea sa distinga stanga de dreapta, si binele de rau. Mai nou totul e relativ pt societatea in care traim. Nu exista absoluturi. Asta e o alta problema. Nu mai avem „busola” morala. Incercam sa il excludem pe Dumnezeu.
    Mai nou esti discriminat daca esti crestin (ma refer aici la un crestin nascut din nou – cei care nu stiti ce inseamna asta e clar ca nu faceti parte din aceasta categorie, doar e un termen din Ioan 3- nu cei care se numesc doar crestini, dar ei habar nu au cum se tine Biblia in mana ) pt ca esti tare „obtuz”…strict…sobru…sec… importiva celorlalti care au stiluri de viata contemporane si care nu vor sa aiba nimic de a face cu Dumnezeu.

    Fa o analiza a sistemelor etice si vezi pe ce fundamente au fost cladite fiecare, si ce impact au avut asupra societatii, familiei si a individului. Apoi trage concluziile (dar incearca sa fii impartial).

    @dea

    Cristos a corectat invatatura despre casatorie monogama si heterosexuala, si intr-o alta discutie a acuzat Sodoma si Gomora (cele 2 cetati distruse din cauza homosexualitatii in primul rand).
    Nu a spus nimic despre ei atunci?

    @iulianmd

    to be continued….

  • Ruben zice:

   Nici eu nu-mi explic de ce creştinii sunt atât de porniţi împotriva homosexualităţii şi nu protestează nici pe departe la fel de puternic împotriva curviei. Doar curvarii sunt incomparabil mai mulţi decât homosexualii!

 26. Mihai Sorin zice:

  Suport reflexiv (Geneza 18:20):

  Cum arati (spui) gravitatea unui pacat despre care Scriptura afirma ca este nespus de greu?

  „Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s-a mărit, şi păcatul lor într-adevăr este nespus de greu.”

  Motto: „vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!

  Dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le şi leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare, şi să fii aruncat în focul veşnic.
  Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă numai cu un ochi, decât să ai amândoi ochii, şi să fii aruncat în focul gheenei.” Matei 18:7-9

  „De lege ferenda” (propunere de lege) ..sau faradelege legala ?

  In conditiile unui prozelitism pervers si al unui lobby de nivel international, referitor la anormalitatea care face eforturi sa se numeasca normala, fiind, in speta, o exprimare concreta a numirii raului bine si a binelui rau, avand in vedere gradul de risc social al categoriei respective (fiind rusinos doar sa se spuna ce fac ei in ascuns)

  – din punct de vedere al potentialului crescut de infectare cu HIV, Hepatita C, sifilis, sancru, gonoree, (de privit macar niste planse la cursul de dermato-venerologie ca sa produca un dezgust profund) ;

  – din punct de vedere al realului potential de corupere al persoanelor (in speta tineri) neposedate demonic cu astfel de duhuri perfide de draci;

  – din punct de vedere al atentarii la elementele fundamentale ale normelor juridice de drept care instituie bunele moravuri in societate (per a contrario ar insemna sa definesti homoscarbosenia ca fiind un bun morav);

  – din punct de vedere al gradului de risc spiritual (lovirea tarii cu mare blestem de catre Domnul) la care acesti nelegiuiti expun si celelalte categorii sociale;

  – din punct de vedere al diminuarii binecuvantari sau limitarii acesteia (Nota bene: binecuvantarea limitata e diferita de blestem, prima referindu-se la imputinarea binelui iar cea de-a doua la inmultirea – prezenta- raului) la nivel de tara

  – din punct de vedere al protectiei inimilor frante de o durere atroce si neconsolabila ale parintilor care au acum, sau care pot avea, experienta ca fii/fiicele lor au devenit/sa ajunga la acest nivel nivel de decadenta morala; subuman in speta (ar fi trebuit sa aiba in mod biologic un organ distinct care aa le permita acest hedonism pervers)

  – din punct de vedere al protectiei propriului lor suflet, pentru a nu ajunge in aprige flacari vesnice, ca act concret de iubire fata de ei si pentru a-i face sa-si inteleaga realul statut social

  In virtutea celor afirmate, motivate si sustinute de Insusi Creatorul Vietii, prin Cuvantul Sau,
  se impune:

  Initiativa a doua propuneri de legi (de lege ferenda) cu cate macar un articol fiecare care sa dispuna:

  In primul caz:

  art 1. reintegrarea homoscarboseniei in categoria, grupa bolilor psihice.

  (asa cum, justificat era pana in 1973 – Nota bene: Categoria a fost stabilita pe cale stiintifica, medicala de catre medici, psihologi, psihiatrii americani unii de talie mondiala si a fost scoasa de pe lista printr-o hotarare a Senatului USA, deci de catre politicieni nu de catre medici, evident multi fiind din acesta categorie)

  Sau, in caz contrar (daca tot nu este considerat ceva rusinos acest lucru si e declarat normal)
  a alta lege cu macar un articol care sa prevada:

  art1. asumarea in mod deschis, vizibil social, al statutului respectiv, prin obligativitatea mentionarii acestei orientari in actele individuale (carte de identitate, pasaport si la incheierea anumitor acte juridice civile)

  Aceasta intrucat periculozitatea extrema este data de faptul ca inserati printre fapturi normale (din acest pct de vedere) pot sa-si atraga adepti, sa corupa tineri, sa fure viitorul, sa condamne destine la chin vesnic, cei cazuti in plasa lor avand statut de victime.
  Cunoastem din Scripturi ca pacatul e ceva deosebit de grav dar mai cunostem si faptul ca atragerea altora in pacat este de o gravitate extrema .
  In cazul de fata avem de-a face cu un pacat strigator la cer (singurul de altfel numit asa in Scripturi) compilat cu un pacat de o graviate extrema (vezi motto)
  In esenta, am putea sa-l integram in categoria mentionata de sfantului apostol Ioan,(1 Ioan 5:16) ca pacat de moarte( intrebarea „care pacate sunt de viata ?”este nefondata biblic din moment ce insasi Biblia mentioneaza existenta pacatelor de moarte, respectiv strigatoare la cer, in acelasi timp manifestandu-se in mod paradoxal si realitatea ca orice pacat in speta duce la moarte; variantele nexcluzandu-se intre ele).

  Anatomic ei se manifesta impotriva propriului corp, a randuielii biologice fiind astfel condamnati la manifestarea sexualitatii pe canalul de evacuare a murdariilor umane sau pe cel de ingerare al alimentelor.
  Multe sunt patimile omului dar nu toate sunt numite in Scriptura scarboase
  Multe sunt pacatele omului dar nu toate sunt de natura celor strigatoare la cer (Geneza 18:20) de fapt acesta e singurul mentionat.
  Fata de homoscarbosi „curva” in sensul ei generic este o „nobila aristocrata” (uneori ajuta hotarator la cucerirea unei cetate ca Rahav) alteori devine de o fidelitate extrema fata de Domnul (ca Magdalena) insa nici o referire Dumnezeiasca sau evidenta biologica nu le sustine si nu le justifica manifestarea.

  • naomi zice:

   Frate Mihai, nu cred ca o persoana in „cauza” poate intelege lucrurile acestea. El are nevoie de un psihoterapeut, asta numai daca persoana in cauza accepta, altfel totul este zadarnic.
   Este o treaba foarte spinoasa.

   • Mihai Sorin zice:

    @naomi,

    1. exista o relatie direct proportionala intre vehementa reactiilor celor ca ei si gradul de intelegere al
    realitatilor respective; problema nu e intelegerea ci exprimarea publica a adevarului in ceea ce-i priveste prin faptul ca astfel nu-si mai gasesc justificarea sociala a statutului lor.

    2. oricum, de cand credinta, ca realitate spirituala vindecatoare (si deci solutie) , vine in urma consilierii psihologice si nu prin Cuvant?

    3. de cand Dumnezeu lucreaza prin ucenicii lui Freud, Puffendorf, Hoebbes ori alti reprezentanti ai umanismului si ai sistemelor de drept asociate acestuia si nu prin Cuvant ( Biblia sau Sfanta Scriptura in calitatea ei de Constitutie a Planetei) si ucenicii Sai?

 27. Mihai Sorin zice:

  @” m-as feri sa diagnostichez o posesiune demonica”

  Motto:”Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” Efeseni 6:12
  Test de imagintie..si nu prea
  ( lumea spirituala )
  Am intitulat commentul in felul de mai sus tocmai pentru a sublinia faptul ca pentru a intelege mai bine ideea, e nevoie de un exercitiu mental mai deosebit intrucat subiectul e real si deosebit de delicat.
  Omul fiind o faptura triunitara e alcatuit din 3 “elemente” trup, duh, si suflet ( adevarul acesta rezulta din afirmatia apostolului Pavel ” Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Iisus Hristos.”1 Tesaloniceni 5:23
  Universul in care traim e un univers ierarhizat d.p.d.v. al fiintelor dotate cu grade diferite de putere si autoritate ce actioneaza in el.
  Iata o ierarhizare generala:
  Regnul spiritual (oarecum impropriu suna sintagma )
  1.Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant pe treapta absoluta de autoritate si putere
  2.Heruvimii si serafimii slavei, fapturi spirituale din imediata prezenta Lui Dumnezeu (Apoc 4:8 )
  3.Cei 24 de batrani din Sfanta Sfintelor ce stau in jurul tronului Lui Dumnezeu pe 24 de tronuri (Apoc 4:4)
  4.Arhangelii Mihail si Gavril, capetenii de ingeri inzestrate cu deosebite puteri (Daniel 10:13)
  5.Ingeri, cuvantul vine din grecescul anghelos care inseamna trimis, mesager al Lui Dumnezeu.(au rol de protectie in special, Biiblia spune ca ingerii copiilor vad pururea fata Tatalui)
  6.Satana fost mare inger cazut din cauza mandriei, initial cea mai frumoasa faptura spirituala dupa Dumnezeire, exclus din prezenta Lui Dumnezeu, dar nu din universul creat de acesta are o putere mai mare decat a intregii lumi (Apoc 13, 14).
  Ingerii cazuti se numesc generic draci sau duhuri necurate si ei sunt ierarhizati in functie de puterea negativa de coruptie pe care o au.
  Exista o directa legatura intre viiciile omului si sursele acestor vicii, intre lucrurile rele facute de om si duhurile rele care le influenteaza.
  In ordinea rautatii, a puterii negative.
  6.1.Duhuri de hula impotriva Duhului Sfant ( pacatul acesta e neiertabil- Matei 12:31,32)
  6.2.Duhuri de asocieri voluntare impotriva divinitatii si omenirii specifice organizatiilor de tip masonic si/sau mafiot.
  6.3.Duhuri de crima (apar subierarhii aici)
  6.3.1.Crima din dragoste, fidelitate fata de Satan facute ca ritual in unele biserici sataniste, organizatii oculte, asociatii bizare, in care se practica mari grozavii numite de Biblie “adancimile Satanei”, necrofilii ( asupra unor celebrii scriitori planeaza astfel de suspiciuni – Edgar AlLan Poe, William Faulkner, Charles Palahniuk ), sacrificii umane, consum de sange uneori amestecat cu alte lichide de provenienta umana (la vremea respectiva pe fostul 7abc a rulat un intreg serial ce a prezentat in detaliu aceste grozavii chiar de catre unii fosti adepti intorsi ulterior la crestinism).
  6.3.2.Crimele din sadism, din placere.
  6.3.3.Crimele din interes fianciar, de pastrare a imaginii, din alte interese.
  6.3.4 Crimele din razbunare (Razbunarea este a Domnului spune Scriptura)
  6.3.5. Crimele din pasiune/”dragoste” emotionale, din gelozie.
  6.3.6.Crimele autorizate de stat institutionalizate :
  – crime cu premeditare, platite, executatecu sadism impotriva unei fiinte complet lipsite de aparare chiar de catre persoana care trebuia sa-i asigure protectia, din egoism adica avortul.
  – crime cu pseudo/premeditare, platite, din interes financiar pe de o parte si politic pe de alta parte adica cele facute in luptele din teatre de operatiuni ca Irak, Afganistan..de catre militari manati inspre ele din lipsuri sociale ca efect direct al administrarii paguboase a tarii de catre politicieni .
  6.4.Duhuri de vrajitorie, spiritism, ghicit, horoscopie, medium-contact cu sufletele mortilor intr-un cuvant ocultism.
  6.5.Duhuri de curvie homosexualitate, incest, adulter,pornografie, practicarea sexului in afara cadrului casatoriei ( toate gama pacatelor sexuale).
  6.6.Duhuri de hotie, alcoolism, fumat, alte dependente (inclusiv „pozitive” ex.microbistii, pescarii inraiti, toti cei care sunt constransi de o putere peste vointa lor de a se manifesta intr-un chip idolatru, culpabilitatea spirituala nefiind data in acest caz de obiectul „pasiunii” in sine ci de manifestarea exacerbata a sa in viata individului Domnul spune cine iubeste pe mama sau pe tata mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine cu atat mai putin vrednic este cel care iubeste orice altceva).
  Adevarul afirma faptul ca omul este intr-o lupta continua impotriva acestor duhuri dracesti, necurate care au ca unic scop distrugerea deplina a fiintei umane, intrucat il urasc pe Dumnezeu, urasc si creatia mainlor sale omul (Efeseni 6:12)
  Asadar EXISTA o astfel de lume imateriala/spirituala care interactiineaza cu cea materiala.
  Exemple crize de demonism, despre case bantuite, zgomote, fenomene ciudate discrete sau pregnente etc..sunt realitati.
  Dupa cum exista case binecuvantate, locasuri de inchinare, exista si case blestemate, si localuri necurate.
  Exemple:
  case binecuvantate – spatii habitale in care exista macar un copil al lui Dumnezeu, care practica rugaciunea ca mod de viata si cauta sa-si indrepte caile chiar daca nu e desavarsit, Dumnezeu suplineste lipsa desavarsirii lui prin sfintenia Sa uitandu-se nu la puterea omului ci la intentia sa de a se indrepta. In timp, odata cu cresterea spirituala va creste si binecuvantarea tot mai mult.
  locuri binecuvantate – case de rugaciune, biserici (cladiri), chilii, manastiri, locuri virgine in natura neatinse si neintinate de om (fara peturi de sticle de alcool, plasticuri de protectie a actului sexual, mucuri de tigari, gunoaie .etc.)
  locuri blestemate – locatii, case unde se sustin, se practica si se alimenteaza viciile (streaptease, orgii, homosexualitate masculina si feminina, betii, fumat, jocuri de noroc) si unde se aud injuraturi, barfe, necuratii.
  PRECIZARE: nu exista persoana neutra spiritual fiecare om se afla ori de o parte ori de alta.
  INTREBARE: daca nu Dumnezeu si ingerii Sai actioneaza asupra vietii unui om atunci ce fel de duhuri ii stapanesc viata?
  AFIRMARE: omul prin alegerile/actiunile sale zilnice deschide usa sufletului celui rau sau celui bun, Dumnezeu.
  BINECUVANTARE: fie ca toti cei ce citesc aceasta postare sa inteleaga si sa aiba puterea sa implineasca CHEMAREA acestor cuvinte:
  ” Iata Eu stau la usa, si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.

  • dorin zice:

   Amin! Tot asteptam interventia fratelui Marius dar daca dansul o fi ocupat, Dumnezeu nu se lasa fara o marturie clara a adevarului pentruca cei ce vor sa asculte de adevar sa o poata face, iar cei ce vor sa continue din rau in mai rau sa mai primeasca poate o ultima avertizare ca Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit. Domnul sa va binecuvante!

  • octavian zice:

   @” m-as feri sa diagnostichez o posesiune demonica”
   Eu am zis-o si am zis-o (doar) despre mine. Sunt constient ca asemenea fenomene exista (ma refer la posesiunea demonica). Am insa retineri in a spune, la modul general, despre o categorie intreaga, ca-s posedati. In Biblie nu-mi amintesc sa fi citit asta despre ei, din experienta mea nu am constatat asa ceva, cam atat pot spune despre afirmatia ta.

   Nu tin sa lansez o discutie pe tema asta, sincer, mi se pare fara miza. Cand un om se fereste, nu-l poti sili sa diagnosticheze totusi.

  • Ruben zice:

   Găsim în Biblie descrise tot felul de duhuri, dacă ar fi să enumerăm doar câteva:
   duh de ameţeală – Isaia 19:14
   duh de gelozie – Numeri 5:14, 30; Exod 28:3
   duh de minciună – 1 Împăraţi 22:22-23, 2 Cronici 18:21-22
   duh de curvie – Osea 5:4
   duh de neputinţă – Luca 13:11
   duh de ghicire (un duh al lui Piton.) – Faptele Apostolilor 16:16
   duh de gâlceavă – Romani 2:8
   duh de robie – Romani 8:15
   duh de adormire – Romani 11:8; Isaia 29:10
   duh de ceartă – Filipeni 1:15, 17; Filipeni 2:3; Iacov 3:14, 16
   duh de frică – 2 Timotei 1:7
   duh de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări – Exod 31:3, 35:31; Isaia 11:2; Efeseni 1:17
   duh de bunăvoinţă – Psalmul 51:12
   duh de dreptate – Isaia 28:6
   duh de îndurare – Zaharia 12:10
   duh de credinţă – 2 Corinteni 4:13
   duh de înfiere – Romani 8:15
   duh de putere, de dragoste şi de chibzuinţă – 2 Timotei 1:7
   „Căci voi pune în el un duh de aşa fel încât, la o veste pe care o va primi, se va întoarce în tara lui; şi-l voi face să cadă ucis de sabie în ţara lui.” Isaia 37:7
   „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” 2 Timotei 1:7

 28. Conteaza? zice:

  Cunosc pe cineva, mi-a devenit prieten, mult mai tarziu am aflat… Urasc pacatul, dar tin la el. Fac parte dintre cei care ii privea pe cei ce pacatuiesc, asa cum pacatuieste el, cu un amestec de dezgust si tristete.

  Acum tac si ma rog pentru el.

 29. Mihai Sorin zice:

  @ „o discutie pe tema asta, sincer, mi se pare fara miza”

  Dupa cum „pana de scris e mai puternica decat sabia” W.Shakespeare
  tot asa
  limba cu care vorbim e mai puternica decat moartea.(Proverbe 18:21 parafrazat)

  Sensul este acela potrivit caruia cuvintele, rostirea/nerostirea lor in rugaciune alaturi de toate conditionarile ascultarii acesteia aduc moarte sau viata, fie ca sunt scrise /nescrise, fie ca sunt vorbite/nevorbite.
  De ex. Experienta cuiva descrisa intr-o postare poate preveni o grava greseala a altuia care nu s-a confruntat inca cu un anume gen de probleme dupa cum o incurajare, un cuvant bun poate scapa de boala (daca s-ar stii la nivel general cate boli se vindeca si se previn prin bucurie multe gemete ar inceta..) depresie, sinucidere chiar prin bucuria pe care o aduce.

  Miza e una imensa..viata sau moarte.

  Viata sau moartea stau in puterea limbii, (Proverbe 18:21) adica in cea cu care vorbim Domnului (uneori e necesar sa ne adresam si necuratului, „inapoia mea Satan”, „Domnul sa te mustre”- sau ” iesi afara din el/ea”- ) si ne exprimam in rugaciune.

  Daca intelegi sursa efectelor poti inlatura cauza.
  In Vechiul Testament nu se vorbeste despre posesiuni demonice decat cu mici exceptii, Noul Testament insa abunda in cazuri de tot felul:
  -de la draci cubariti in om care dau boli cu manifestare fizica
  -la demoni care dau manifestari anormale psihice
  -la duhuri necurate care dau manifestari antisociale, irationale, grotesti (Gadara)
  -la seturi de exorcizari facute de Domnul Isus,
  -la seturi de exorcizari facute de catre ucenicii Sai

  „Au adus la El mulţi demonizaţi şi a scos duhurile cu cuvântul şi pe toţi cei bolnavi i-a vindecat”
  Matei 8:16

  Chemând la Sine pe ..ucenici.. le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată
  Matei 10: 1

  Exorcizarea e una din nevoile societatii si responsabilitatile ucenicilor Domnului, fapt reiesit si din justificarea slujitorilor din categoria celor lepadati, care vor afirma „n-am scos noi draci in Numele Tau?” In sensul de nu ne-am facut noi datoria?

  Subiectul e unul de un interes spiritual major, evitarea lui sau minimizarea importantei sale este in mod direct o promovare a imparatiei Intunericului in detrimentul imparatiei Luminii, o toleranta fata de Satan si lucratoriii lui nelegiuiti cu toate consecintele ce deriva din aceasta.

  Lipsa experientei personale nu infirma importanta domeniului

  Exista capetenii demoniace care stapanesc asupra fiecarui oras, comuna, sat, localitate.
  Lumea demonilor e una deosebit de bine organizata, structurata, administrata, cu o stategie extrem de eficienta, o armata intreaga..salbatica atroce, perfida, murdara luptand fara demnitate miseleste, eficient totusi, deosebit de eficient..acest fapt e confirmat si de palidul raspuns al crestinilor, apartinand post sau mai corect neo modernismului, in ce priveste largirea Imparatiei Lui Dumnezeu (acum a devenit deja un act de eroism sa rezisti in casa Domnului, sa nu mergi in lume, sa ramai pe Cale, necum sa faci evanghelizari si ucenici la nivelul puterii si potentialului Evangheliei)

  In afara de duhuri care stapanesc oameni si care se manifesta prin actiuni necurate sunt si duhuri care stapanesc oameni(inclusiv multi membrii ai adunarilor si nu in mod real ai Adevarului) prin felurite neputinte spirituale.

  • Ruben zice:

   Îţi recomand site-ul creştin Satanism.ro, care oferă ajutor pentru cei implicaţi în satanism, vrăjitorie, magie, spiritism, New Age, mormonism, francmasonerie sau illuminism. Vezi acolo articolul lui Bill Schnoebelen intitulat „Să vorbim deschis despre trasarea hărţilor spirituale şi războiul teritorial” şi altele.

 30. Mihai Sorin zice:

  @ “o discutie pe tema asta, sincer, mi se pare fara miza”

  Dupa cum „pana de scris e mai puternica decat sabia” W.Shakespeare
  tot asa
  limba cu care vorbim e mai puternica decat moartea.(Proverbe 18:21 parafrazat)

  Partea a doua.

  Intelegand bine realitatile spirituale, intelegem bine rolul nostru si acest fapt va determina continutul, continuitatea, combativitatea si clepsidra (timpul efectiv) rugaciunilor noastre.

  Exista o culpa morala a crestinilor dintr-o localitate pentru crimele, sinuciderile si violurile manifestate acolo.
  Cand se manifesta culpa?

  a) cand nu aduci in rugaciune ca subiect, alaturi de pocainta zilnica pentru alunecarile, caderile sau aruncarile in pacat (una e sa aluneci – asta se intampla atunci cand nu veghezi, alta sa cazi, atunci cand esti victima unor oameni rai sau uneltiri speciale ale Satanei – se intampla asta oamenilor cunoscuti ca periculosi pentru Imparatia Satanei prin credinta , combativitate si credinciosie, si cu totul alta cand te arunci personal in pacat ca act precedat de intentie si ca manifestare a vointei, sau ca pastrare a unor avantaje materiale prin prisma pastrarii unui comportament nelegiuit – de exemplu evaziue fiscala, softuri piratate -unele cu care se fac chiar predici- etc.) si rugaciuni al caror continut sa exprime cererea catre Dumnezeu pentru ca pe parcurs de 24 ore in localitatea ta sa nu se intample nici o crima, viol sau sinucidere.

  b) cand opresti implinirea propriei rugaciuni pastrand domenii in care nu-i permiti Domnului sa intervina, sa le controleze (in speta dedicare partiala, aflandu-te astfel intr-un conflict de interse si vointe intre „Eu” si „EL”)

  c) cand nu cunosti puerea si princiipiile rugaciuni, aceasta fiind un „ce ” necunoscut pentru viata ta, sau un cerc in care pornesti de la tine si ajungi tot la tine („tine” e folosit generic, la impersonal), la propria persoana si nu in spirala oarecum, pornind de la lucruri mici descoperindu-le apoi pe cele tot mai mari pastrand o atitudine deschisa fata de calauzirea Duhului neconstrangandu-i manifestarea prin sabloane.

  d) cand nu crezi ca poti opri restrange sau limita macar la un anume nivel crima, sinuciderea, violul
  datorita unor puternice legaturi mentale, judecati facute apriori cunosterii nelimitatei puteri ale Domnului ( adica pre-judecati) (cum ar fi..”ha..pai astea se intampla de cand lumea” etc..da asa e, dar nu e neaparat sa se intample acolo unde esti tu ca si crestin inzestrat cu Duh de putere, dragoste si intelepciune adica Duhul Sfant

  e) cand preocuparea pentru lucrurile materiale devine mai importanta decat cea pentru cele spirituale (de ex: o slujba in plus pentru un plus de confort nejustificat real, o masina cu mai multi cai de pilda ) si oboseala fizica supune trupul la odhina in plus, proportional cu surplusul de energie consumata) si astfel lasi neacoperite in rugaciune nevoi spirituale ale orasului

  f) cand lasi televiziunea sa-ti fure viziunea

  g) cand accepti raul (intunericul) ca o stare de facto fara a incerca sa-l combati prin bine (lumina)

  Cuantificarea raspunsului in rugaciune (feed backul spiritual) e dat de stirile locale zilnice care mentioneaza astfel de evenimente crime, sinucideri, intamplate local.
  Practicand ani de zile rugaciunea la acest nivel vei observa ca:

  1) in zona, orasul, comuna, satul, cartierul (zona de responsabilitate spirituala pe care o revendici pentru Domnul asumandu-ti un statut de mijlocitor zilnic in rugaciune pentru ea, deobicei e rugaciunea de la miezul noptii cand luptele spirituale sunt in toi, cand unii draci salta in cluburi, discoteci, baruri, localuri, locuri necurate iar alti adraci ii adorm pe crestini cu emisiuni relaxante ( sau rela-xxx-ante!!), cu filme de „Cinemateca”, cu meciuri de foc, etc..) aceste grozavii (crime sinucideri) lipsesc, ori sunt extrem de reduse in ani.

  2) Cand totusi s-a intamplat asa ceva vei identifica faptul ca a fost atunci cand, din motive obiective sau subiective (boala tertilor a ta etc) nu ai putut mijloci eficient, sau cand pacatul s-a manifestat in viata ta, sau cand credinta nu a fost suficienta si efectul astfel a fost redus.

  3) cand ai facut tot ce tinea de tine (sfintenie, dedicare, iubire, mijlocire, pasiune pentru oamenii nemantuiti, staruinta in rugaciune, post) si totusi acele lucruri s-au intamplat si daca cercetandu-te cu multe zile de post si rugaciune de felul celui din Isaia 58 ca sa excluzi si sa descoperi orice cauza subiectiva, interna, a neascultarii acelui fel de rugaciuni totusi s-a intampla asa ceva ATUNCI, NUMAI ATUNCI SI DOAR ATUNCI poti spune Doamne..asa a fost voia Ta.

  Daca nu ai facut lucrurile, mijlocirile mentionate mai sus poti zice linistit ..ca a fost voia „ta”(ca om) pentru ca s-au intamplat.

  Ps. problema cu rugaciunea pentru foarte multi este ca necunoscandu-i puterea si eficienta e folosita doar pentru subzistenta spirituala a persoanei, e ca si cum ai avea o Barret si o folosesti ca pe o Bata de base-ball, tinand-o de teava si lovind ca si cu o maciuca si nu dupa extrema putere de foc pe care o are.

 31. Dyo zice:

  O nuanta legata de „normalitate” – ce-o mai fi insemnand astazi acest cuvant?
  http://dyobodiu.wordpress.com/2010/02/25/david-si-ionatan

 32. Ruben zice:

  Este multă ură faţă de homosexuali în aceste marşuri pentru normalitate.

 33. Ruben zice:

  Mi-a venit în minte o vorbă de duh, dar consider eu, adevărată, a lui John Ortberg: „Toţi sunt normali până ajungi să-i cunoşti.” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.