Lansare de carţi la Bookfest: „Prezentul trecutului recent” şi „Religie şi politică în perioada postcomunistă”

Vezi anunţul AICI.

După lansare va urma un interviu legat de unul dintre proiectele domnului Lucian Turcescu. Ţineţi aproape!

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Cărţi de citit. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Lansare de carţi la Bookfest: „Prezentul trecutului recent” şi „Religie şi politică în perioada postcomunistă”

 1. Adi zice:

  Vai, ce coperta ingrozitoare!!

 2. dumnezeueateu zice:

  Lol, pot sa fac eu o descriere rapida pentru cartea a doua: teocratie subtila.

 3. Adi zice:

  Bine, reformulez…de ce ai votat cu Basescu?!
  Sper ca nu sub influenta sotiei:)

 4. Adi zice:

  Nu cred ca poate exista motivatie ca cuiva sa ii placa Basescu…din orice pdv!!!

  • Marius David zice:

   Lui nevastă-sa îi place. Am înţeles că şi fiicelor lui. Ai ceva împotrivă?
   Mai este domnul Boc şi încă cîţiva. Consumi pixelii degeaba. Încearcă să consumi ceva neuroni înainte de afirmaţii din astea… pro-funde :), Adi.

 5. Marius, dacă tot ai început să prezinţi cărţile la copertă, ca bunul nostru amic, presupunînd că ai frunzărit-o pe aia cu poză, exprimă şi tu două fraze referitor le conţinutul cărţii. Faci tu asta, dacă te rog? 🙂 Măcar dă un citat care te-a atins… Oricum, Emanuel- mă refer la instituţie, evident!- poartă ghinion: din cei trei crai de la sud, doi au venit şi au pierdut. Problema nu e de ce l-a votat decanul pe îla lipsă…-cum îl numea Paler, că am un lapsus? 🙂 – din moment ce, la nici jumătate de an după votul vizionar, a fost necesară o noapte de rugăciune pentru o ţară jefuită de… cine oare, cine oare?

  • Marius David zice:

   voi prezenta cartea şi dincolo de copertă,
   după lansare, dacă va fi cazul şi dacă voi avea timp,
   dacă nu era votul ăla acum eram înaintea Greciei

   • Cred că n-ai citit-o, altfel ai fi dat măcar un citat din ea. Sau e o formă indirectă de a spune ceva, despre cineva, cu focul, castana şi mîna altuia. Aşa a fost dizidenţa intelectualilor şi pe vremea lui Ceauşescu. E blogul tău, tu faci politica lui. Oricum, e ca la căderea Bizanţului: barbarii sunt la uşă, mai sunt cîteva ore de viaţă, iar noi vorbim, ca şi teologii de atunci, despre sexul îngerilor. În Bucureşti şi în multe alte oraşe din ţară, oamenii caută de mîncare prin tomberoane. Pensionarii cerşesc cireşe prin piaţă, iar ţiganii, hoţii şi poliţia coruptă fac jocurile. E mai bine decît în Grecia? va fi mai rău decît acolo… E chestie de o lună sau două. Paler spunea că Băsescu e mitocan- mi-am amintit… Poţi să cenzurezi, că individul e răzbunător, aşa zice lumea… În perioadă de mare criză eşti obligat să faci politică de stînga, altfel tot ce spui e doar minciună. Vorbesc în general, nu despre tine… Eu nu ucid o pasăre cîntătoare, pastore…

    • Marius David zice:

     draga Rasvan,
     1. ai citit destul ca să îţi fi dat seama de la bun început că acesta este un ANUNŢ de lansare şi nu O RECENZIE. Cartea abia se lansează.
     2. nu, nu este nicio formă directă sau indirectă de a spune ceva. Îl cunosc personal pe Lucian, mi-e prieten. ESte un om de ştiinţă foarte respectat şi a făcut o muncă excelentă de cercetare. Soţia lui este sociolog şi istoric. Asemenea. Am semnalat cartea din prietenie, aşa cum voi face şi cu TEstamentul lui Solomon al lui Stefan Colceriu.
     3. Acest anunţ n-are nimic cu politica. Coperta semnifică legătura dintre puterea politică şi Biserică, ar fi putut să îl pună pe Constantinescu sau chiar pe Ceauşescu şi pe Moses Rosen.
     4. Căderea Constantinopolui nu se citeşte din Stefan Zweig Orele astrale ale omenirii. Ştiu cartea şi, btw sau a propos, nu se discuta despre sexul îngerului, ci despre diferenţele dintre homoousios şi homoiousios. Cu adevărat aceasta din urmă era mult mai importantă ca problemă din pricina implicaţiilor faţă de prima problemă. Au ales bine.
     5. Nu este adevărat. Este o exagerare, dar merge ca proză.
     6. Cine a spus că Băsescu este bun? Arată-mi, dacă am spus eu. Am spus doar atît: E MAI BUN decît VANGHELIE ŞI NĂSTASE. Atît. Imaginează-ţi contra.
     Cine îşi imaginează că cu Crin (cacofornia mea nu este o greşeală că puteam să-l pune pe Ponta primul.. ) şi cu Ponta am fi dus-.o mai bine se înşeală amarnic.
     Situaţia Rrmînicei de azi nu este din pricini recente, ci sînt chitanţe pe care toţi le plătim cu multe cauze şi mai adînci şi mai timpurii decît putem noi analiza pe bloguri.
     7. Dacă te relaxează să-l citezi pe Paler în dreptul lui Băsescu ca element de katharsis, n-am nimic împotrivă. Poţi să-ţi tipăreşti o poză de pe internet cu Băse sau cu alţi politiceni şi să faci scuipătoare de serviciu. Este benefic, din cîte am auzit pentru nervi. Se pot organiza adevărate sesiuni colective de scuipat politicieni, înjurat şi alte asemenea. Atît timp cît nea Gicu de la sculărie joacă table în timpul serviciului aşteptînd pensionarea relaxat, după care pleacă cu şuruburile şi salopeta ştoc acasă, ca s-o dea la nepoţi, ne vom afunda mai rău în sărăcie indiferent de care Escu este la conducere.
     Politicienii noştri doar ne reprezintă, asta-i tragedia.

     În perioada de mare criză nu sînt obligat să fac politică de stînga, este una dintre cele mai mari gogoriţe pe care le-am citit pînă acum.
     În perioade de criză, pastor fiind, trebuie să mă uit în scripturi să văd ce spun Scripturile despre astfel de situaţii şi descopăr că nu criza economică ne este problema. Crizele economice au venit întotdeuna, dar ÎNTOTDEAUNA după crize morale.

     Problema securiştilor, lustraţia, avorturile, pentru fiecare român viu există un copil omorît de 20 de ani încoace, furtul la drumul mare au dus aici.
     Eşti naiv dacă tu crezi că aducerea PSD-iştilor la putere acum ne va rezolva problemele. Nici gînd. Ponta? Cea mai bună poantă!
     Crin? Mai bine trandafiri.
     Asta-i tragedia poporului ăstuia, cea pe care Băsescu, sfătuit sau nu de staff-ul de campanie, a enunţat-o în faţa lui Năstase… Cu ce-i de vină, mai Adriene, poporul ăsta că trebuie să aleagă între doi comunişti (şi securişti?)
     Cu ce-i de vină?
     Cu prostia şi ticăloşia! Cu asta este de vină!

     • Marius, cînd au ajuns în Israel, evreii au „inventat” kibutz-ul, ca să construiască o ţară. Citeşte Amos Oz. E bun, e foarte bun! Erau tîmpiţi şi ăia?
      Nu am citit pe Zweig, tot din Paler era chestia cu îngerii. Scriitorul evreu- austriac a avut şi pagini bune, dar nu e genul meu (memoriile sale sunt interesante, doar alea l-am recitit de curînd). În general, nu citesc literatură siropoasă sau de istorie romanţată.
      Imaginea cu mine scuipînd tabloul lui Băsescu sau al oricărui alt om este o mojicie care coboară discuţia într-o zonă unde m-ai pierdut, dar e bine că măcar ai fost spontan şi sincer.
      Sunt membru al partidului liberal, nu al PSD. Pînă cînd o analizezi tu cu morala, vor muri oameni de foame şi de boală. Reţeaua medicală, tembelă cum era, se distruge şi ea. Îţi spun asta, pentru că ştiu. Vor muri mulţi oameni cu zile, cît de curînd, Marius, şi tu tot despre Vanghelie în antiteză cu Băsescu îmi vorbeşti? E ăla omul meu?
      Ai promovat o carte? Să fii sănătos! Am spus: e blogul tău. Cînd ai să promovezi o cantină pentru săraci, să mă anunţi: muncesc pe gratis!

      • Marius David zice:

       draga Rasvan, eşti destul de citit ca să ştii
       1. Kibutz-ul n-are nicio legătură cu CAP-urile comuniste.
       2. atunci Paler a greşit sărmanul.
       3. imaginea cu tabloul a fost o figură de stil, da, foarte spontană şi sinceră. Există foarte multe moduri de a face chestiunea invocată, inclusiv folosind vorbele lui Paler. Ieri l-ai făcut mitocan pe Băsescu, azi mojic pe mine. Se pare că în ambele cazuri ai dreptate. Eu cel puţin mi-am revendicat aceste titluri de glorie mai devreme decît mi-ai fi pus tu etichetele https://mariuscruceru.ro/2009/01/28/mojic-si-mitocan/
       4. Reţeaua medicală, după cum ştii mai bine decît mine, era distrusă demult. Acum se pune numai moţul. Despre liberali… nu mă lua cu liberalii. Am destule dovezi că n-au fost mai cavaleri în politică decît alţii. Campania lui Crin a fost o dezamăgire de la un capăt la altul. Un adolescent bătrîn. Sper să crească mare.
       5. Cantine pentru săraci n-am promovat, dar am promovat alte lucruri care duc spre acelaşi fel de fapte. Te aştept în misiunile Cside din vara asta. Îţi plăteşti drumul şi mesele, de cazare mă ocup personal. Să te văd 10 zile în Oltenia dînd consultaţii gratuit pentru toţi nenorociţii din satele dimprejurul Scorniceştilor şi împărţind apă cu gamela unde nu mai sînt fîntîni cu apă bună.
       Ţin minte ce ai spus!

     • Marius, Paler a argumentat de ce l-a numit mitocan pe Băsescu. Nu mai repet.
      După ce ai văzut filmul în care actualul preşedinte l-a lovit pe copilul acela, te-ai dus şi l-ai votat pe agresor. N-ai nici o scuză, cel puţin nu în ochii mei.
      Consultaţii pe gratis dau şi aici, nu trebuie să alerg în Oltenia să fac asta.
      Vorbeam despre kibutz ca formă de asociere de stînga, nu de comunism. Asta tu ai spus-o.
      Din moment ce nu ţi-ai cerut scuze referitor la „metafora” cu scuipatul, problema e la tine, nu la mine. Da, etse o insultă şi o mojicie!
      Cînd susţii o anumită linie politică, nu o faci pentru un lider de conjunctură, cum a fost Crin Antonescu.
      Referitor la discuţia despre sexul îngerilor şi Bizanţ: era un fel de a spune că satul arde şi baba se piaptănă.
      Spune-mi nu cum şi unde să consult bolnavii, ci că tu ai renunţat la vreun confort, pentru că a venit criza.
      Scriai într-o postare despre necesitatea de a te îmbrăca la Viena, iar pe mine mă pui să-mi plătesc drumul spre Oltenia? Dacă te îmbarci de la solduri din România, mai negociem…
      Cîţi pastori de-ai voştri vin să facă apostolat în Tîrgu Neamţ şi împrejurimi? Ăia nu-s şi elevii tăi?
      Nu eşti pregătit pentru criză, Marius: tu intri în ea, de cîte ori se iveşte prilejul şi te contrazice cineva.
      Te rog să dai acest răspuns al meu.

      • Marius David zice:

       draga Rasvan,
       1. ai fost în armată, da? Ai avut sub comandă oameni, da? ai avut de ales între două variante proaste, da? Atunci vorbim degeaba despre opţiunile de la ultima campanie electorală. Las-o moartă!
       2. Nu este acelaşi lucru să dai consultaţii aici pe blog şi să mergi să trăieşti 10 zile unde te invit eu. Pe gratis.
       3. Greşeşti, arderea nu era în cucerirea Constantinopolului acolo, miza era mult mai mare în altă parte. Uneori baba trebuie pieptănată, chiar dacă arde ţara, mai ales dacă este bunica. Depinde de context.
       4. da, am renunţat la multe, dar nu-ţi enumăr ţie aici. Îţi plătesc şi drumul.
       Despre îmbrăcatul la Viena ai priceput foarte bine cum stă treaba, dar întorci chestiunea şi o perverteşti, folosind-o ca un pretext ieftin de atac. E rîndul meu la dezamăgire.
       Contextul era clar şi am explicat atunci cum stă treaba.
       Am eu alte crize nu faptul că tu mă contrazici. Fă-o sănătos!
       Iar la Tg Neamţ vin cu plăcere oricînd şi pentru misiune şi pentru altele.

     • Este vorba ca spitalul în care lucrez să fie transformat în secţie de bolnavi aflaţi în stare terminală, iar pe o rază de 100 de km nu mai există niciun loc unde să vină un om în urgenţă. Ceea ce scrii tu despre Oltenia, este floare la ureche, Marius, te rog să mă crezi. Eu nu consult pe blog (!) , asta de unde ai mai luat-o!?
      Nu te atac ieftin, eu te atac „scump” 🙂
      Vreau să fii foarte lămurit de ce am cerut o explicaţie legată de cartea aceea. Pentru că o imagine cu Băsescu şi Teoctist, fără alte precizări, este ca şi una cu Mazăre îmbrăcat nazist: crezi că vine războiul, şi cînd colo, începe carnavalul.
      Orice imagine de acest fel, pe un blog de mare audienţă cum este al tău, fără precizări legate de conţinut, poate fi considerată ca un mijloc de manipulare vizuală.
      Dacă ea ascunde un atac la Băsescu, te felicit. Dacă e doar filozofeală, rămîne cum am stabilit cu îngerii şi sexul, adică e cum ai spus tu- n-au! 🙂

      • Marius David zice:

       Văd că nu ştii cum este situaţia în Oltenia. Mult mai rea decît ceea ce descrii, aşa că un medic prezent în teritoriu pentru 10 zile să facă consultaţii gratuit în asemenea locuri ar fi mană cerească pentru bolnavi care nici nu ştiu cum arată dispensarul comunal.

       Eu am prezentat o carte, nu o copertă de carte cu o imagine.

     • Mai vorbim despre Oltenia aia a ta, da? 🙂

 6. Marius David zice:

  nu ştiu, este o problema de la setarile tale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.