Noutăţi cu privire la studenţii accidentaţi – update 6 mai

dragi prieteni,

Vă mulţumesc pentru interes şi implicare în numele familiei şi prietenilor celor cinci studenţi de la Universitatea Emanuel, care au fost implicaţi recent într-un cumplit accident de maşină.

Iată cîteva informaţii pe scurt:

Ieri la capelă m-am întîlnit cu Ionuţ Trufan. Va purta încă un timp gulerul fix pentru gît, faţa îi este încă plină de răni, coasta ruptă încă doare.
Cristi este cel mai bine, este în refacere.
Faţa şi mîna lui Petru se vindecă. S-a realizat grefa de piele, aşteptăm evoluţia.
Ghiţă şi Claudiu, ambii cu fracturi explozive de femur vor fi externaţi în cursul acestei săptămîni şi vor intra într-un program dur de recuperare.

Mulţumim tuturor acelora care au donat sînge. A fost foarte util. Cei de la Spital şi de la Centrul de Colectare şi Transfuzii au fost şocaţi de numărul mare de doritori să doneze.

Personalul spitalului s-a comportat absolut admirabil. Parcă am fost în altă ţară, nu în România. Un cuvînt special de mulţumire şi apreciere pentru doamna doctor C.P. care a făcut mai mult decît se pot acoperi mulţumirile noastre pentru cei cinci şi pentru familiile acestora.

Acum a apărut o ultimă problemă, cea mai delicată şi mai complicată dintre toate.

Este nevoie de ajutor financiar pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare. Mărturisesc că este un subiect foarte delicat. Am ezitat în a face publice aceste cereri, dar familiile sînt împovărate peste poate din pricina faptului că asigurările în astfel de cazuri de accident nu decontează spitalizarea, operaţiile, ambulanţa etc.

După o sfătuire cu familiile implicate şi cu cei care doresc să ajute în acest caz, doi prieteni ai celor cinci studenţi s-au hotărît să creeze un cont în care se poate dona pentru acoperirea a unei părţi cel puţin din întreaga sumă.

S-a hotărît în acest fel pentru a nu genera discuţii şi probleme, suspiciuni sau alte complicaţii. Cei doi prieteni împreună cu familiile au scris un protocol excelent, după părerea mea, prin care se reglementează toate chestiunile delicate, inclusiv ce se va întîmpla dacă se acopere suma, cum se distribuie banii între accidentaţi. Absolut admirabil!

Iată informaţiile:

Pace tuturor,

In urma calauzirii Domnului si solicitarii din partea parintilor si a studentilor, in calitate de persoana fizica am hotarat ca alaturi de Corneliu Jitareanu sa ii sprijinim in privinta administrarii fondurilor care se vor strange prin harul Domnului pentru cheltuielile de spitalizare facturate dupa principiile din atasament.

Va trimit acest email spre informare, rugaciune si unire cu cei in nevoia aceasta.

Domnul sa va binecuvinteze.

Ioan Fotea

Titular cont FOTEA STEFAN IOAN

Imputernicit pe cont (persoana a doua) CORNELIU JITAREANU

Denumire banca BCR, Agentia/Sucursala Nufarul, Oradea

Conturi EUR RO24 RNCB 0663 0870 6970 0002
USD RO94 RNCB 0663 0870 6970 0003
RON RO51 RNCB 0663 0870 6970 0001

SWIFT RNCBROBU

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Noutăţi cu privire la studenţii accidentaţi – update 6 mai

 1. lucretia zice:

  multumesc pt noutati si din toata inima ma rog ca Domnul sa le vindece ranile si sa le descoperea in ce fel vrea EL sa-mplineasca-n viata lor Rom 8;28 .

  • Marius David zice:

   da, Lucretia, sa ne rugam, se pare însă că, după primul entuziasm, cei care voiau să doneze atunci s-au descurajat acum.
   Să ne rugăm, este bine, apoi să ajutăm.

 2. lucretia zice:

  Marius comunicarea despre nevoie este facuta si cine va-ntelege sa si ajute, o va face pentru el si rasplata o va primi fara-ndoiala de la Dumnezeu, iar acestor tineri tot de la EL le va veni ajutorul, slavit sa fie-n veci Numele LUI! Stii cum se spune ;cine face lui isi face si cine da lui isi da .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.