Sfatu Mircea Stîlpnicul, Lucian are mîndruţă şi Prigonirea honoarei

Ce se mai întîmplă în ţară? Ceva de genul rîsu-plînsu. Sînt trei personaje, toţi, Doamne, şi toţi trei… de care mi-e milă, dar am oarecum şi alte sentimente amestecate în acelaşi vas din care izvorăşte mila.

1. Oare cine l-o fi sfătuit pe domnul Geoană să-şi aşeze portretele zîmbitoare pe toţi stîlpii patriei? În Oradea, oraşul urît în care locuiesc (urîţit de comunişti, dar primarul nostru face eforturi lăudabile pentru a-l face mai frumos… admirabil efortul… ), pe toţi stîlpii zace încă domnul Geoană. Zace este cuvîntul potrivit.

Zîmbetul dînsului pare şi mai prost desenat acum la exact o lună de la efectuarea „geoanelor” în faţa televizonzilor. (Geoanele sînt săriturile cu mîinile în sus în semn de victorie, sărituri care, din cîte înţeleg, acum au înlocuit la orele de sport şi la înviorare din armată săriturile cu genunchii la piept.)

E trist! Mai ales cînd citeşti chestii ca „învingem împreună”, acum că tot ştim deznodămîntul. La vremea asta, o lună după finalul campaniei, FIGURînd pe toţi stîlpii, pare nu icoană de sfînt stîlpnic, ci mai degrabă o biată clonă ţepuită în zeci de mii şi milioane de exemplare pe bîrnele încovoiate cu felinar din statul nostru de drept. Dacă aş fi în locul consilierilor de campanie, dacă o mai fi rămas cineva pe lîngă dînsul acum, aş plăti cîteva echipe zdravene să ia comediile din ţepe…

Parcă mai amară este înfrîngerea acum, cu portretele unui potenţial biruitor, răspîndite în văzul tuturor. Oare nu-i dă nimeni niciun SFATU bun stîlpnicului campion al României?

Cumplită lecţie, dură viaţă! Prea mulţi stîlpi în România!

2. Un prieten mi-a trimis ştirea şi am citit-o cu perplexitate împreună cu soţia mea. Lucian a fost prins! Şi-a cerut şi scuze, dar nu pentru porcărie, ci pentru că a ajuns o „ştire”. Adică, mai simplu, îi pare rău că a fost prins. Veţi spune că a fost onest şi bărbat că şi-a cerut scuze în direct la Antenă! Nuuuu! În felul ăsta porcăria este şi mai mare. A vrut să se scoată pe sticlă, după ce a încercat să negocieze publicarea fotografiilor.

Am avut sentimente împletite şi faţă de el. Mi-a fost milă de el ca soţ, ca tată, dar nu mi-a fost milă de el ca bărbat. Cumplită chestiune să dai socoteală copiilor de fapte de adolescent cu mintea împrăştiată pe coclauri. Stau şi mă întreb ce-o fi în mintea unei persoane publice, care ia fîţa prin oraş, ca să o ducă la marginea coclaurului. Ori le ia Dumnezeu minţile, ori le ia Securitatea informaţiile, ba şi una şi cealaltă!

Lucian va rămîne cu această tinichea agăţată de cap. Bărbaţii îl vor ierta uşor… „eh, fiecare mai calcă strîmb”, femeile o vor înţelege pe „frumoastă”, „ei, e şi el bărbat bine”, dar fiecare dintre noi vom avea o uşoară tresărire la apariţia „ştiristului-ştire”, vorba dînsului. La familie se mai gîndeşte cineva? Lucian are mîndruţă, dar şi-a pierdut onoarea, demnitatea de familist. Punem pariu că vom avea bancuri şi cu Lucian cu a sa mîndruţă de teren?

Cumplită prostie, dură presă! Prea multe dalile disponibile!

A propos, dacă de Dumnezeu nu vă temeţi, dragi studenţi la pastorală… temeţi-vă măcar de presari şi de securişti! Oricînd vă pot băga în maşină o asemenea dalilă!

Update: înţeleg că domnul Mîndruţă şi-a lăsat mîndruţa şi rămîne cu soţia. La ce se întîmplă în celălalt cuplu mai puţin mediatizat se mai gîndeşte cineva? La soţul înşelat? Pe el nu-l poate duce trădătoarea în vacanţe exotice ca să-l împace.

3. Pă honoarea mhea că nu mai este onoare în ţara asta! Ebaizarea politicii româneşti continuă în forţă. Curată ţigănie! Fiecare bulibaşă cu beizadeaua lui. De ce mi-e milă acum şi de Honorius? Că este prigonit tocmai de tatăl lui, domnul Prigoană, care nu-şi dă seama că întoarce pe dos maţele electoratului şi aşa obosit de ebe şi de gigi şi de vadimi cînd spune „patria să mulţumească că n-am pus-o pe Bahmuţeanca…”, adică, în traducere liberă… „bă, fraierilor, în ţara asta poate candida oricine vrea muşchii noştri, atît timp cît circumferinţa muşchilor se măsoară în bancnote… să fie clar! Voi votaţi că noi punem pe cine vream noi!”.

Honorius este în cazul acesta ca un pui de gostat împins înainte de cocoşul vîrtos, care face legea în găinărie. Orice ar spune, orice ar declara… n-are contează. Nu înseamnă nimic. Deja taică-său şi-a bătut joc de el. Fără să vrea! L-a transformat în „puiu tatii”, „sponsorizatu tatii”, „candidatu tatii”, „prigonel”. Păcat de nume. De cel mic! Dacă H. Prigoană este prigonit tocmai de taică-său şi i se răpeşte şansa unei campanii cît de cît decente, atunci electoratul ar trebui să manifeste puţină milă faţă de dînsul şi să îl trimită din nou la studii. Un picaj cu muşcat de ţărînă acum ar fi cel mai bun lucru de întîmplat juniorului.

Complice tată, dură politică! Prea mulţi bani pentru prea puţini neuroni!

Proverbe 9:6 Lăsaţi prostia, şi veţi trăi, şi umblaţi pe calea priceperii!”
Eclesiast 1:17 Mi-am pus inima să cunosc înţelepciunea, şi să cunosc prostia şi nebunia. Dar am înţeles că şi aceasta este goană după vânt.
Eclesiast 5:3 Căci, dacă visurile se nasc din mulţimea grijilor, prostia nebunului se cunoaşte din mulţimea cuvintelor.

PS. Am auzit că se dau nişte premii Darwin pentru cei care fac bine speciei umane dispărînd din propria prostie. Ceva de genul… o gaşcă de hoţi care a pus prea mult explozibil şi au sărit în aer cu tot cu safe-ul pe care doreau să îl spargă…

Oare n-ar trebui să se dea astfel de premii şi pentru persoanele publice din România care dispar din cauza propriilor prostii de pe scenă? Oare cum s-ar putea numi un astfel de premiu?

UPDATE: ieri seară o maşină fără semne de identificare instituţionale (primărie, partid etc.) lua finalmente portretele de pe stîlpi. Au mai rămas reclamele 2 X 2 metri.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Sfatu Mircea Stîlpnicul, Lucian are mîndruţă şi Prigonirea honoarei

 1. Andra zice:

  Asta explica totul cu privire la „Prigonel”:

  „SILVIU PRIGOANA recunoaste ca este MASON, ataca crestinismul si promoveaza cipurile”

  Sursa:
  http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/31/silviu-prigoana-recunoaste-ca-este-mason-ataca-crestinismul-si-promoveaza-cipurile-%E2%80%93-video/

  • Marius David zice:

   n-aş lua în seamă chiar tot ce spun cei de la saccsiv…

  • adrian zice:

   Halal masoni… Daca este adevarat, inseamna ca masoneria a devenit un fel de balci. Am auzit ca si Copilul Minune este mason.
   Vorba cuiva (un psd-ist sfertodoct, mandru ca a devenit mason): „am intrat in masonerie pentru ca masoneria este o organizatie… etilista!” 🙂 🙂
   Cu asa masoni, curat etilista! 🙂

   • Marius David zice:

    daca masonii au ales sa apeleze la Prigoana si beizadea, atunci nu mai sint de temut.
    Ori au mai ramas extrem de putini, ori nu mai au bani, ori coeficientu de inteligenta calculat in medie aritmetica este extrem de scazut pe cap de mason roman.

    Unghiurel Zidarescu

    • adrian zice:

     Mais ou sont les neiges d’antan, cand mason era un Cuza, un Kogalniceanu, un Bratianu…

     Au ajuns rau de tot, baietii astia cu sort, mistrie si echer. Mai bine ar racola zidari autentici, oameni de treaba, care chiar stiu sa tina mistria si nivela. 🙂

 2. emsal zice:

  „Cererea de iertare” a lui Mândruță adresată în direct soției și copiilor a atins limita extremă a penibilului în showbizul (agresiv de penibil) de la noi!

 3. uwe zice:

  Si in Bucuresti Geoana zace la fel. La fel inmultit cu 7, ca de vreo 7 ori e mai mare bucurestiul. Adica zgarie de vreo 7 ori mai multe retine. Dar ce mi s-a parut mie de-a dreptul penibil a fost modalitatea gasita de pedeleii din Bihor, din imparatia printilor Micula, sa-i faca campanie lu` Traian. „Base cel mai tare” cu vopsea neagra pe placaje albe. Parca totul a inghetat in partea aia, acum vreo 15 ani.

 4. elisa zice:

  La noi „ceilalti” l-au rupt..insa la sediul partidului chiar pe centru,sunt doua poze;ma miram si eu azi cum sta de teapan,poza de circa 1m/70 cm,una e de o parte pe perete si alta pe alt perete,perpendicular ,ca sa-l vezi din departare..chiar am vorbit singura cand am vazut . 🙂

 5. alterema zice:

  premiile Darwin, daca nu exista, ar trebui inventate. De creationisti :).

 6. michael zice:

  apropos de stalpnici, oare cat de eficienta sa fi fost marturia lor?

  in cazul lui geoana e clar… frizeaza ridicolul…

 7. Pingback: Innermost, Democraţie, Tradiţie, Pink Jesus … « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.