De pus la blogroll – blog scris cu nasul

La marea judecată a lui Dumnezeu pentru blogării din toată lumea, vor fi chemaţi şi cîţiva blogări mai speciali, Dumnezeu îi va lua ca martori împotriva noastră, a tuturor celor care scriu mai mult de 80 e cuvinte pe minut şi ideile necumpănite destul şi cuvintele nemăsurate se scurg de sub frunte fără judecată şi bună stăpînire.

La marea judecată vor fi chemaţi blogării care şi-au scris blogul cu nasul.

Spre ei va arăta Dumnezeu şi va spune:

„Aţi jignit cu uşurinţă, aţi dat drumu la mînie fără zăbavă şi n-aţi întîrziat la cuvinte grele pentru şi pentru că v-am pus în traistă mîini şi picioare, degete şi burice de deşte simţitoare… dar cu buricul simţitor v-aţi îngreiuat inima în neaducerea aminte de propriul păcat şi aţi uitat de nevoia megieşului. Aţi scris despre Mine, dar nu v-am cunoscut niciodată că mînia lui Dumnezeu nu lucrează neprihănirea omului… ”

Se vor ridica atunci cei fără mîini şi fără picioare şi vor lăuda în cor pe Dumnezeu pentru noul trup, iar celor cu mînia şi guşa plină de otravă ne va da ocara. Pe ei, cei nepuşi în topuri, îi va ridica cu har, pe ei, cei amintiţi doar la balurile de caritate îi va invita la masa veşnică, credincioşi fiind darurilor pe care Dumnezeu le-a semănat pe pămînt.

Am descoperit azi un astfel de blog scris cu nasul. Iată-l: de pus la blogroll.

Sunt Girada Marius. M-am nascut pe 05 03 1979 in orasul Dorohoi jud Botosani. Am avut o nastere grea si de atunci sufar de tetrapareza extrapiramidala. Nu am fost la scoala dar familia m-a ajutat sa invat de toate, am compus 28 de poezii Eu nu pot folosi mainile pentru a scrie la calculator, asa ca, scriu folosind nasului. Imi place sa comunic si de aceia mi-am deschis blog.

Poate ne uităm şi pe aici.

Şi dacă nu ştim să facem mai mult decît un 1 euro, un gînd bun şi o rugăciune pentru mîntuirea acestora nu-i puţin lucru.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Fabrica de barbati, Oameni, Perplexităţi, Scrisori către Dumnezeu, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la De pus la blogroll – blog scris cu nasul

 1. Ciprian zice:

  Absolut rusinat am ramas….dar totusi incurajat ca sa fac ceva, cat de putin

  • Marius David zice:

   cît de puţin! nu-i aşa?
   şi să scriem cu mai multă responsabilitate cu mîinile.
   gîndeşte-te cît timp îţi ia să scrii cu nasul tot ce ai scris tu.
   Încearcă…
   a……b……………s……………….o……………………….l……………………….u………………….t………………………r…………………….u…………………..ş-………………………i……………………………….n………………….a……………………t……………………….

 2. Andrei zice:

  acum m-am gîndit la cei care au afișat pe sidebar: eu scriu 87 cuvinte pe minut…

  e din oraș de la mine și nici nu am știut de el… da, frate Marius, poate că așa ar trebui scrise blogurile: cu nasul și pe niște pergamente, ori sculptate în tăblițe de piatră… că pînă vom scrie un articol, ne va apune mînia… și atunci cînd vom scrie ceva, cu siguranță e ceva important, de altfel nu am depune un așa efort.

  Ați observat ce fel de articole a scris? „Vreau să trăiesc, vreau să trăiesc…” Bănuiesc că au o importanță deosebită din moment ce din miile de subiecte alte blogosferei le-a scris pe acelea… cu nasul.

  Și eu cred că bloggerii vor fi judecați astfel… pentru fiecare literă aruncată aiurea și fără scop, ori pentru momentele în care au rîvnit la vizitele vecinului, ori pentru că în atîția ani de blogging nu și-a omorît încă acea dorință de a fi văzuți ei și nu Domnul în blogurile lor. De cînd am aflat că am probleme cu inima, m-a cam trezit și pe mine Domnul, și mi-am dat seama că mult nu mai e de stat pe pămînt, și într-o zi voi fi judecat, cu martori avînd oameni ca aceștia, care scriu cu nasul…

  • Marius David zice:

   Da, cîtă dreptate ai!
   Sîntem cam acolo.. 90 de cuvinte pe minut (din a treia încercare 🙂 )

   Dragă Andrei, ca unul care am avut probleme cu inima, de asemenea, am putea face o listă de rugăciune pentru alţi oameni care ar trebui să fie cercetaţi la inimă şi rărunchi? 🙂
   (într-o criză de rinichi să scrii o postare să vezi cum este!!! )

   uite aici un subiect: blogariseala pe timpul litiazei renale.
   Atunci sîntem mai responsabili.

 3. Pingback: Un blog scris cu nasul « Andrei Jităreanu

  • Marius David zice:

   Încearcă să îl cauţi, Andrei, să ajuţi, poate că din cînd în cînd te-ai putea oferi pentru muncă voluntară.
   el să dicteze şi tu să scrii… hmm, cum ar veni asta?
   Ca şi cititul pentru orbi!

   Cu drag!
   mc

 4. Andrei zice:

  Tratați inimi și altfel decît de la amvon? 🙂 aș avea nevoie de ceva sfaturi, pe mail, bineînțeles… știu de probleme dv. la inimă și nu aș îndrăzni să vă deranjez decît atunci cînd e ceva important… în cazul acesta, e vorba doar de inima mea 🙂

  • Marius David zice:

   Da, îţi spun zilele astea cum m-am tratat eu de inimă… Fascinant ce soluţii are Dumnezeu pentru noi!

   Rezolvarea mea? O voi spune tuturor, pentru că aş vrea să beneficieze cît mai mulţi…
   Dar un lucru …inima mea este tare, inima mea este tare… Ps. 57.
   Cum?
   Lauda Domnului este cea care face inima tare!

 5. Patrix zice:

  Vere uite d-asta sunt eu mandru de tine.
  esti adevarat mogul…

  EDITAT DE AUTORUL BLOGULUI

  asta da mogul 🙂

  EDITAT DE AUTORUL BLOGULUI

  • Marius David zice:

   Patrix, nu ma onoreaza eticheta de mogul.
   Nu ma bucur sa fiu pus intre „moguli” de vreo culoare. (De fapt cine si cu ce drept si dupa ce criterii face aceste clasamente?)
   Nu ma intereseaza acel tip de topuri.
   Am sters ultimul tau rind despre Alin Cristea.
   Am mai spus si alta data: nu ma intereseaza ce spune. (mai ales cind este in criza)
   Domnul sa se indure si de el si de tine si de mine.

   Auzi? Daca tot ma intrebi asa… nu ar fi bine sa o lasi mai moale cu rautatile sicu purtarea de linkobîrfe dintr-o parte în alta?

   cu drag,
   văru

 6. Mihaela Mihaescu zice:

  Numai astfel de membrii sunt la IHTIS. La prima vedere par altfel, pentru ca… scriu cu nasul, merg prin forta bratelor invartind rotile fotoliului rulant si gandesc cu sufletul pentru ca in cele mai multe cazuri scoala i-a respins. Cu totii au o dizabilitate fizica din pricina careia se considera ca apartin unei alte lumi.
  Intr-o oarecare masura, asa e, apartin acelei lumi pe care Dumnezeu a creat-o, in care exista povestea orbolui din nastere despre care cei ce si-au pus intrebarea „de ce este asa?” au aflat ca: “Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu”.
  Acest lucru se intampla zi de zi la IHTIS. Va puteti convinge accesand: http://asociatia-ihtis.ro, asociatie in care si Marius este membru activ, un voluntar ambitios care isi ajuta semenii scriind… CU NASUL.

  • Marius David zice:

   Draga Mihaela, Bine ai venit!
   îţi mulţumim pentru clarificări şi lămuriri.
   vă mai aşteptăm cu noutăţi!
   ne rugăm pentru oameni ca Marius şi alţii care arată Gloria lui Dumnezeu în Templul trupului lor.

 7. Mihaela Mihaescu zice:

  M-au impresionat comentariile gasite aici, venite din inimi si cugete curate. Din acest motiv, indraznesc sa va fac tuturor o invitatie: Cititi http://asociatia-ihtis.ro/2009/10/19/din-nou-cu-gandul-la-festival/, si din respect pentru Marius si cei ca el, HAIDETI SA NE UNIM!

 8. Ce as mai putea sa spun? Un multumesc la fiecare? e prea putin. Astea toate, sunt un inpuls de a merge mai departe. Daca m-as opri, mi-a fi rusine de Dumnezeu sa nu imultesc talantii dati de El. Cei ce doresc sa vorbim, gasesc e-mailul pe blogul meu; vreausalupt.wordpress.com

  • Marius David zice:

   Draga Marius, ai toată admiraţia mea şi aprecierile noastre pentru ceea ce faci. Unii nici cu 10 degete nu reuşesc să scrie aşa de corect. Rămîi prietenul nostru.
   Cu mare drag şi admiraţie şi … cu o rugăciune pentru tine… să nu abandonezi războiul. S-ar putea să pierzi bătălii în luptele tale, dar nu te lăsa învins în război.

 9. Marius Girada zice:

  Va multumesc si astept sa vorbim si prin e-mail.

  • Marius David zice:

   Sigur, Marius, sîmbăta asta, dacă Dumnezeu ajută, primul zbor ţi-l voi dedica ţie.
   În urma unui asemenea zbor, parapantişti au fost paralizaţi pe viaţă.
   Dacă voi reuşi, îţi dedic ţie primul zbor, în recunoştinţă faţă de Dumnezeu că pot face şi acest lucru… aparent inutil pentru unii.

 10. Marius Girada zice:

  Va rog sa aruncati o privire pe acest articol de pe blogul meu.

  http://vreausalupt.wordpress.com/2010/09/01/am-si-eu-o-sansa/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.