Adevărata istorie a românilor …

Dezvăluirile despre adevărata istorie a românilor continuă în Evenimentul Zilei. O altă istorie cutremurătoare AICI despre vitejia, bunătatea, ospitalitatea, dragostea creștinească a românilor…

A propos, acest fel de istorii ne vindecă și de afirmații de genul acesta: înainte era mai bine, bunicu era mai bun, înainte oamenii erau mai temători de Dumnezeu, cu mai mult bun simț.

Nimic nou sub soare, ce-a fost… va mai fi!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, In-text-esant, Oameni, Perplexităţi, Scrisori către Dumnezeu, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Adevărata istorie a românilor …

 1. Marius zice:

  Adevărata istorie a românilor este relatată și în documentul ce vi l-am trimis referitor la Holocaustul în România. Vă încumetați la un rezumat al lucrării? 🙂

 2. adrian zice:

  Am cunoscut, cu ani in urma, pe cineva care participase la masacrul de la Odessa. Povestea, fara prea mari regrete, cum el si alti soldati romani au dat foc baracilor in care erau inchisi evrei si cum daca cineva incerca sa iasa prin acoperis sau pe fereastra era impuscat… Multi istorici si militari romani neaga acest eveniment dar omul asta fusese efectiv acolo!

  In general, istoria care ni s-a „servit” a fost un fel de „fast-food”, cu „gust” bun dar plin de „amelioratori”.
  Asa se face ca ni se vorbeste de Calugareni si Rovine ca de mari victorii, desi dupa batalie „invingatorii” s-au retras in munti… Multa vreme, copil fiind, am crezut ca in primul razboi i-am batut „mar” pe nemti, ca sa aflu mai tarziu ca noi am fost cei care au capitulat si „victoria” noastra a constat de fapt in victoria aliatilor (iar la Marasti-Marasesti i-am dat doar cu vreo 12 km inapoi)… Ni s-a spus ca Tudor a fost ucis de Eterie dar nu ni s-a spus ca a fost dat in mainile eteristilor de proprii lui oameni (pe care ii pedepsise cu cateva zile mai devreme pentru niste jafuri). Am invatat de rolul „fundamental” jucat de BOR in raspandirea limbii romane dar nimeni nu ne-a spus ca primele carti romanesti au fost facute cu fonduri calvine. Stim ca „unirea natiunea a facut-o” dar despre miscarea antiunionista de la Iasi nu pomenim (desi s-a lasat cu morti si raniti si mitropolitul Moldovei a fost unul din capii razmeritei).

  Romanii nostri sunt „buni la suflet”, ei nu le-au facut nimic evreilor, nu i-au gazat ci, in „bunatatea” lor, i-au „plimbat indelung cu trenul…

  Asa ne-am cosmetizat si istoria crestinismului autohton, declarandu-ne, prin voci oficiale, crestini inainte de Cristos si localizand Scitia pe unde ne-a convenit, numai sa dovedim ca apostolul Andrei a trecut si pe aici (chit ca in acea vreme nu exista nici urma de roman).

  Folclorul din popor are la noi rang de disciplina stiintifica. Nu intamplator multe personaje cantate de traditia populara sunt delicventi notorii. Pacala e la noi paradigmatic, un pierde-vara mincinos si hot (de unde se intelege ca a „pacali” este o virtute la romani).
  Asa am placalit si istoria.

  • Marius David zice:

   Bine spui… istorie de fast food.
   Oare cînd vom avea un manual de istorie scris în adevăr și cu adevăr?
   Da, despre haiduci… ohoho, am mai scris, niște hoți și violatori, răpitori … majoritatea.
   Dar avem și eroi pe care i-am uitat, i-am pus la colțul istoriei…

 3. adrian zice:

  Nu o sa avem niciodata un manual de istorie adevarata pentru ca istoria o scriu cei invingatori. De aceea prefer matematica si fizica (chit ca am facut liceu de filologie-istorie :-)): 1+1=2 in orice regim politic si legea gravitatiei nu poate fi anulata prin decret prezidential.

  Nu vi se pare ciudat ca sute de ani politicienii au clamat necesitatea luptei pentru granite iar acum, in vremurile noastre p(r)ostmoderne, tot politicienii spun ca granitele nu mai au importanta? Atunci ce sens au avut campurile pline de cruci si milioanele de vaduve si orfani?!
  Fiecare regim politic isi proclama eroii, dupa propria grila ideologica (de fapt, fiecare regim redefineste notiunea de ‘erou’). De exemplu, in regimul comunist eroi erau doar cei care cazusera in vest, nu si cei ucisi in Rusia.
  Adevarata teorie a relativitatii se aplica in istorie. Teoria relativitatii din fizica este ceva foarte nerelativ. O prefer pe ultima.

  • Marius David zice:

   Ai dreptate, Istoria, inclusiv a baptistilor, cum am aratat, se face cu o anumita ideoloie si hermenutica.
   Vom veadea cindva fata catre fata nu ca intr-o oglinda intunecata,
   parrea mea este ca ne vom vedea clar si istoria in ziua judecatii

 4. Pe vremea cand eram redactor incepator la editura DU Style am tradus o parte din „Transnistria” (nu mai retin numele autorului, dar in trei volume erau facsimilate toate documentele oficiale), si am participat la redactarea ei. Ca romanii n-au participat la shoah (Holocaust) e un mit prost, un fals, un ascunzis istoric. Suntem pe locul 2 dupa Germania, noi contribuind cu circa 600.000. E drept, una erau soldatii abrutizati sau prefectii slugarnici, si alta era bunatatea romanului de rand. Dar cifrele exista.
  Apoi, dati o cautare pe blog-urile ortodoxe. O sa vedeti cumva termeni ca ‘evreu’ sau ‘Poporul Ales’? NU! O sa vedeti ‘jidan’, ‘jidov’, ‘ovreu’, ‘iuda’.
  Domnul zice: ‘Pentru necredinta voastra o sa va imprastii in lume, sa fiti biciuiti si persecutati. DAR VAI DE CEL CARE VA RIDICA BICIUL IMPOTRIVA VOASTRA!’
  Si, apropo de iudeo-masonia comunista (laitmotiv…), imi aduc aminte de un lot de evrei tinuti de romani la granita nistreana. Rusii se apropiau, iar evreii i-au rugat pe romanii care se retrageau sa nu-i lase in mana rosiilor. Mai bine sa-i impuste ei. Ceea ce romanii au si facut…

  • Marius David zice:

   Draga Felix-Gabriel, mulțumesc pentru intervenția ta.
   Am văzut și ce poate face ortodoxia naționalistă… am simțit pe pielea mea.
   Baptist egal Vînzător american.
   eu cred că noi am plătit cu atîția ani de comunism chitanțele pentru omorîrea evreilor.
   a fost unul dintre cele mai rele regimuri comuniste în acele vremuri, și rușii au avut partea lor.
   Lor le-a venit rîndul la comunism imediat după prigonirea evreilor de către țaritate înainte de 1918.
   Vezi versiunea soft a acelei istorii în Fiddler on the Roof..
   este interesant, la noi a venit comunismul în același an în care a fost înființat statul Israel…la cehstiunea oficializării mă refer… 1948…dacă luăm în considerare începutul după alungarea regelui la sfîrșitul lui 1947

 5. Marius zice:

  Am publicat aici niste concluzii ale documentului ce vi l-am trimis referitor la Holocaust:
  http://marius.jugariu.ro/holocaustul-in-romania/holocaustul-concluzii/

 6. tibipop zice:

  Vizavi de ceea ce spune Adrian, ar fi interesant de consultat lucrarile lui Lucian Boia, „Istorie si mit in constiinta romaneasca” sau ”Romania, tara de frontiera a Europei”. Lucian Boia are o intreaga si consistenta teza despre „imaginar”, in special despre ”imaginarul istoric”. Si, o carte cat o brosurica, de fapt un eseu, „Jocul cu trecutul – Istoria intre adevar si fictiune”.

  • Marius David zice:

   Mulţumim pentru recomandări, Tibi Pop.

   • adrian zice:

    Corecta referinta lui Tibipop. Am citit pe nerasuflate cartile lui Lucian Boia. Mai are si Stonenescu o carte foarte interesanta: „Maresalul Antonescu si evreii”. Ar mai fi de citit si „O istorie sincera a poporului roman” a lui Florin Constantiniu.

    • Marius David zice:

     știu doar cartea lui Florin Constantiniu, mulțumesc pentru celelalte recomandări.
     De asta se merită să ai un blog… comentat 🙂
     uite cît cîștig și cîtă învățătură iau. Iertați-mă „haită” dragă :), că sînt un egoist și mă folosesc de toată învățătura și înțelecpiunea care vine din partea voastră, mai ales azi, Dorin, GS (ai văzut ce iutuburi am găsit azi?), Adrian, Nelu și ceilalți…

 7. Axl.Pol. zice:

  Si eu sustin ca ar trebui sa ne bazam pe izvoarele REALE ale istoriei. Povestea asta cu „noi i-am belit pe evrei dar lasă că şi evreii ne-au belit pe noi” mi se pare ca un manifest „ultras” microbist. In nici unul dintre cazuri nu putem generaliza: Antonescu a fost antisemit, dar ca Hitler in nici un caz (dovadă evreii români care au supravieţuit). De asemenea, o mână de evrei comunişti nu pot oferi oglinda unei întregi naţii. Cred că munca lui Boia în special tocmai pe astea se bazează, pe stabilirea adevărului ca balans între extreme.

 8. Cipri Moldovan zice:

  Cred ca nu mai are rost sa spun cum au fost primite lucrarile lui Lucian Boia de marea majoritate a istoricilor romani, obisnuiti cu modul eroic de a vedea istoria nationala. O carte destul de interesanta pe tema imaginii de sine a romanilor este „Geneza identitatii nationale la romanii ardeleni”, autor Sorin Mitu. (cartea trateaza in special prima jumatate a secolului al XIX-lea, dar concluziile ei sunt destul de actuale)

 9. Marius David zice:

  Nicolae, dacă păstrezi această atitudine, te rog să mă ocoleşti! Nu este loc pentru fascişti aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.