Catastrofele naturale și ”gurile lui Dumnezeu”

Zilele trecute au apărut pe rețelele de socializare cîteva fotografii alăturate: fotografii de la paradele Pride și inundațiile catastrofale din Germania și Austria și incendiile din Canada.

Imediat au apărut două tipuri de mesaje contradictorii: unii, care sînt siguri că există o legătură cauză-efect între stricăciunea morală din cele două teritorii și stihiile dezlănțuite și alții, care sînt la fel de siguri că primii nu au dreptate.

Țin legătura cu prietenii mei din Germania și Austria zilnic, unii credincioși, alții mai puțin bisericoși și toți aceștia sînt extrem de mirați de claritatea pe care o au unii dintre predicatorii/profeții/slujitorii noștri față de ”voia” lui Dumnezeu cu privire la patria lor adoptivă, de la mai bine de 500 sau 1000 de km distanță.

Nu este prima dată cînd de la amvoanele bisericilor auzim: ”Dumnezeu face asta și asta pentru că lumea s-a stricat …”. Este acum mai stricată decît în vremea lui Noe?

A spus ceva nou Dumnezeu între timp în Textul revelat și noi nu știm? Oare, numai imoralitatea sexuală din zonele urbane ale țărilor europene este urîtă de Dumnezeu? Atunci, de ce nu se rup barajele din Olanda, de ce nu se scufundă Țările de Jos? Oare nu urăște Dumnezeu la fel de mult mîndria, bîrfa, lenea, spiritul lui ”lasă, domnule, că merge și așa …”?

Nemții, tot nemți! De o civilitate, solidaritate și hărnicie de invidiat, s-au apucat să dreagă singuri străzile, au ieșit cu lopeți și mături, fără să aștepte Guvernul să le măture în fața caselor. Oare, acest fel de atitudine nu este iubită de Dumnezeu?

Știți cum arată satele din zona Salzburgului sau orășelele din Germania provincială? Ce familii minunate găsești acolo, îmbisericiți și cu multă credință în Dumnezeu! Acest fel de retorică, fie într-o parte a pendulului, fie în cealaltă, dovedește mîndrie spirituală.

Citește întreg articolul pe Edictum Dei AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole publicate pe Edictum Dei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.