Cum (ne) petrecem timpul?

Nu prea cred în statistici și grafice, aveam însă o bănuială care pare să se confirme uitîndu-ne chiar și la astfel de grafice. Să ne gîndim puțin! Oare nu este aproape de realitate?

Cît timp petrecem pentru cultivarea proprie? Dar pentru a îngriji de alții? Cînd ați discutat ultima oară cu un prieten despre acțiuni de voluntariat? Dar despre distracții, concedii în locații din ce în ce mai exotice pe bani împrumutați din bănci?

Cred că suportăm o mutație îngrijorătoare de la alții spre noi, dinspre exterior spre interiorul caselor (nu mai petrecem timp în natură, în grădini, ci în fața tembelizoarelor și computerelor), dinspre grija sănătoasă pentru minte și trup spre neglijență în favoarea imaginii cu sclipici de o clipă realizabilă în selfie.

Iată, puteți încerca AICI cîteva simulări.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Fabrica de barbati, inventarul stricaciunilor spirituale, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Cum (ne) petrecem timpul?

  1. Alex zice:

    E totusi pernicios sa importam informatii din alt spatiu cultural, fara filtru. S-ar putea sa stam mai bine ca ei. S-ar putea sa stam mai prost ca ei.

  2. Pingback: Cum (ne) petrecem timpul? — Marius Cruceru – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.