#REZIST – edituri-editori-creatori de carte – ziua 16

Am prieteni care scriu. Am prieteni care editează. Am prieteni și apropiați care sînt implicați în creația de carte. Greu lucru în România de astăzi. Descurajant.

sursa

Astăzi m-am gîndit în mod special la cei de la Ratio et Revelatio, care au început o aventură extraordinară mai întîi ca editură, apoi saloane de carte.

Astăzi #REZIST împotriva poeziei românești douămiiste de proastă calitate, plină de vomitături, scursuri și organe, pornofonii  de toate felurile și imagerii din cele mai scabroase.

Astăzi #REZIST împotriva prozei promovată prin mecanisme pe care le înțeleg destul de greu. Scriituri care n-au har și verb, dar sînt promovate de editurile ”serioase” din țara noastră.

Astăzi #REZIST pentru scriitorii tineri talentați care rămîn cu textele în sertare din pricini pe care le pricep, dar pe care nu le pot accepta.

Astăzi #REZIST pentru cei care mai au încă ceva curaj să creeze și să conducă vreun anticariat. Cît de bune și utile ne-au fost acestea în studenție!

Astăzi #REZIST pentru colegii mei bibliotecari. Am colegi din liceul Eminescu, filologie-istorie, care lucrează acum în biblioteci, în arhive. Dumnezeu să le dea sănătate. Nu aveți idee cîte ciuperci respiră acești oameni. Nu primesc niciunul nici un fel de spor de toxicitate, din pricina lucrului în mediu ostil. Cărțile infectează!

 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la #REZIST – edituri-editori-creatori de carte – ziua 16

  1. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.