#REZIST – sistemul medical – ziua 3

Astăzi este zi de capelă Hospice și zi de post, de asemenea. Astăzi ne rugăm pentru colegii noștri de la Hospice, care sînt vrednici de medalii destinate eroilor. Au povești extraordinare de spus. Fiecare dintre ei.

Astăzi #REZIST pentru sistemul de sănătate în colaps din România, pentru părinții copiilor diagnosticați cu boli terminale, părinți care stau cu zilele pe holurile spitalelor, dormind pe scaunele tari din fier și lemn.

Astăzi #REZIST pentru bolnavii care stau cîte doi în pat. Pentru cei care, deși au plătit asigurările medicale, trebuie să își cumpere vată, seringi de unică folosință, instrumentar chirurgical, tuburi de unică folosință.

Astăzi #REZIST pentru cei care trebuie să își plătească din buzunar analizele de cîte 1000-1200 de ron dintr-o pensie de 700 de ron. Pentru cei care stau în primele zile la cozi la farmacii pentru compensate; în primele zile din lună la cabinete pentru analizele de drept, așteptînd cu emoție să li se spună: încă nu s-au terminat fondurile.

Astăzi #REZIST pentru cele cîteva mii de salvări din România care au aproape 1 milion de kilometri și care iau foc pe drum cu bolnavi pe targă.

Astăzi #REZIST pentru medicii din România, care trebuie să lucreze în condiții de secol XIX pentru a salva vieți, fără condiții, cu mese de operație care se răstoarnă peste cap în timpul operației. Mă gîndesc la toți prietenii mei din sistemul medical, care fac cu toată inima și cu pasiune actul medical, în ciuda descurajărilor de toate felurile.

Ca fost bolnav de TBC, #REZIST pentru toți cei care se ocupă de această boală la care sîntem campioni în Europa. Îți ținem pumnii, Ciprian, să nu te îmbolnăvești!

Astăzi #REZIST pentru cei care lucrează în maternități, pentru neonatologi, pentru moașe și mamoși, pentru cercetarea spirituală a tuturor medicilor care fac avorturi și pentru sprijinirea celor ce protejează viața micuților născuți. Îți ținem pumnii, Estera!

Astăzi #REZIST pentru cei care au rezistat în România, buni profesioniști, care au ales să nu plece și să își practice meseria cu excelență: Dr. Laza, Dr. Pop, Dr. Ivănică, Dr. Cosman, Dr. Socoteanu și mulți alții.

Astăzi #REZIST pentru pacienții care rezistă, în ciuda oricărui prognostic, minuni ale lui Dumnezeu, care supraviețuiesc în condiții și după tratamente greu de suportat. Iar colegii mei fac minuni. Vedeți aici ce a făcut Marinela! A propos, pentru astăzi: LA MULȚI ANI!

Pentru toți aceștia ar trebui să ieșim în stradă și corupții, așa cum s-a scris pe pancarte, să nu fie trimiși la închisoare, ci în spitalele românești din orășelele mici.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale, lacrima din colțul ochiului, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la #REZIST – sistemul medical – ziua 3

 1. szromulus zice:

  Foarte interesant articolul. Legat de vaccinare, parerile sunt impartite la nivel de medici, nu doar la nivel de populatie civila dezinformata. Ar fi, probabil, interesant de ascultat si parerea medicilor care au o parere non-conforista mediului in care activeaza. Cred ca valurile de reactii au fost generate nu de populatia dezinformata, ci de medicii occidentali care au avut curajul sa aiba o opinie critica, diferita. Probabil un dialog-brainstorming intre doi medici cu pozitii diferite ar fi mult mai relevant.
  Orice teorie „perfecta” are subcazuri si exceptii. Teoria, definitia academica este ok, in schimb exceptiile pot deveni o regula in cazul in care se analizeaza situatiile concrete. Definitiile academice intotdeauna sunt perfecte, definitii pe care ni le prezinta si doamna doctor, in schimb materializarea poate genera o paleta intreaga de situatii. Din interviu nu am inteles decat ca exista doua opinii, uneori contradictorii generate de doua parti, specialistii si populatia dezinformata, dar nu s-a adus in discutie faptul ca exista specialisti care sustin pozitii diferite. Personal nu sunt nici pro, nici contra vaccinarii, imi pastrez opinia de expert la domeniul in care profesez.

  • Marius David zice:

   Este adevărat, părerile sînt împărțite. De aceea ne-am consultat în dreptul fiecărui vaccin. Pe unele doar le-am amînat.
   Dr. Estera Decean este foarte bine informată asupra subiectului. Am zeci de mega de articole de specialitate pe care le-am consultat la indicațiile dînsei și nu numai. Problema este foarte complexă și sînt cercetări și anti-vaccin. Problema esențială este în aglomerările urbane. Dovezile statistice sînt zdrobitoare. Avem nevoie de vaccin. Dacă am trăi la țară, izolați de curți și cu un minim spațiu de privațiune, atunci da.
   Cred că din interviu s-a înțeles și faptul că există medici care susțin alte opinii.
   Din păcate unii dintre ei și-au făcut praf credibilitatea pe alte căi decît cea a vaccinului.

 2. szromulus zice:

  Istoria Polidinului, un articol absolut captivant. Inventatoarea vaccinului – Sylvia Hoişie, o romanca care a trait drama Holocaustului. La revenirea in tara a continuat studiile, dupa care s-a inscris la facultatea de medicina.

  http://adevarul.ro/locale/constanta/sylvia-hoisie-mama-polidinului-celebrul-vaccin-100-romanesc-l-am-testat-noi-ne-am-injectat-sase-zile-rand-2-milimetri-1_58c25c965ab6550cb830a6f9/index.html

 3. szromulus zice:

  Raportul oficial al vaccinului Hexaxim! De asta spuneam ca trebuie discernamant atunci cand generalizam fie eficienta, fie toxicitatea absoluta a vaccinurilor. Teoria eficientei este baza care a dus la creerea vaccinurilor, in schimb problema realizarii si a credibilitatii/seriozitatii diversilor furnizori este dramatica. De asta un medic care nu discuta despre modalitatile de realizare, credibilitatea diversilor furnizori de pe piata, fie nu are cunostiinte decat cele dobandite la cursurile de la facultate, fie din alte motive evita subiectul.

  Articolul este prezentat de diverse surse, nu doar linkul mai jos.

  http://www.ziaristionline.ro/2016/05/25/raport-oficial-vaccinurile-au-ucis-si-imbolnavit-bebelusii-din-arges-vaccinul-hexaxim-nu-lactatele-bradet-corpul-de-control-al-primului-ministru-confirma-supozitiile-presei-independente-docume/

 4. szromulus zice:

  Am initiat un proiect de cercetare medicala a pacientilor cu autism, in cadrul corporatiei unde lucrez. Am un overview destul de bun a ce inseamna finantare, prioritati in cercetare si multe alte aspecte care tin lansarea si realizarea unui proiect. In esenta, in secolul XXI, motorul cercetarii medicicale este tehnologia. Fara instrumentele tehnologice de ultima ora, medicina ar regresa la nivelul posibilitatilor de acum 100 si mai bine de ani. Tehnologia si ingredientele folosite pentru construirea solutiei unei anumite afectiuni au niste standarde niste termeni de implementare care nu sunt ideali.
  Diferenta dintre un medic si un cercetator consta in faptul ca un cercetator intelege deosebirea dintre ideal si realitate, in schimb un medic din cabinet are tendinta de a idealiza, de multe ori, profesia pe care o practica. Medicina de azi are niste rezultate care vor fi o gluma buna in 50 de ani, tocmai de asta trebuie sa vedem progresul si sa apreciem fazele intermediare ale medicinei ca un efort de realizare si nu ca un ideal sau un absolut. Tinta pe care si-a propus-o medicina de a vindeca omul este un obiectiv ideal, realizarea ridica o gama larga de probleme. Daca pastram echilibrul dintre ideal si realitate ne situam pe linia de plutire, altfel lucrurile pot degenera in idealizare sau absurdizare. Da vaccinul este bun, dar trebuie comisiile de verificare sa functioneze la randament maxim conform cu jurământul lui Hippocrate.

 5. apartin generatiei care In anii 85+ l-a citit pe John White – Lupta . Marilena M este o persoana dedicata si rezista . Dumnezeu este alaturi de ea si ea este cu Dumnezeu . Gloria in excelsis Deo !

 6. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.