Conferință de Asistență Socială la Universitatea Emanuel din Oradea: “Practica Asistenţei Sociale cu privire la Nevoile Educaţionale, Psihosociale şi Spirituale ale Copiilor şi Familiilor acestora”

Vineri, 2 Mai 2014 – 9 a.m.- 7 p.m.

8:15- 8:30- Inregistrare

Sesiunea de dimineata 9:00- 11:00

Deschidere. Cuvant de bun venit

Dr. Corneliu Simut, Rector al Universitatii Emanuel

Deputat Florica Chereches- Deputat in Parlamentul Romaniei

Domeniul Spiritual

Dr. Paul Negrut- Presedintele Senatului Universitatii Emanuel Oradea, Pastor al Bisericii Baptiste Emanuel Oradea, Profesor si Psiholog

Prezentare- Rev. John Whitenack, IV (Dr. Ilie Soriţău)

Domeniul Psihosocial

Dr. Jill Koss, Director al Serviciului Familial din cadrul Cook Children’s Medical Center, Ft. Worth, TX.

Prezentare- Echipa de specialist din cadrul Cook Children’s Medical Center (Daria Sass)

Domeniul Educational

Dr.Betsy Botts, Profesor de Pedagogie Speciala in cadrul Universitatii West Florida, Pensacola, FL.

Prezentare- Dr. Patti Hershfeldt- Universitatea John Hopkins (D-na Raelene Soriţău)

Pauza de cafea 11:00- 11:15

Sesiuni plenare de prezentare a lucrarilor

Domeniul Spiritual – 11:15- 12:00 (Moderator – Dr. Ioan Popoviciu)

Prezentari de 15/ 20 min

Domeniul Psihosocial – 12:00- 12:45 (Moderator – Dr. Salomea Popoviciu)

Prezentari de 15/20 min

Domeniul Educational – 12:45- 13:30 (Moderator – Dr. Adina Micula)

Prezentari de 15/20 min

 

13:45 – 14:45 Masă de prânz

 

Workshops

Domeniul Spiritual

15:00- 15:50 – Chaplain Douglas Pace “Cum sa incepi un program de ingrijire pastorala pentru copii”

16:00- 16:50 – Rev. John Whitenack, IV – “Cresterea si Dezvoltarea Spirituala a Copiilor si Familiilor Acestora in Timpul Situatiilor Dificile

17:00- 17:50 – Chaplain Douglas Pace – “Baza Teoretica  a Ingrijirii Spirituale a Copiilor”

18:00- 18:50 – DeNe’e Price – “Stresul si Modalitati de Depasire ale Acestuia” *

*(Acest workshop are loc ca si o repetare a primului workshop din cadrul sectiunii psihosociale, oferind posibilitatea participarii celor care au ales un workshop diferit in timpul primei prezentari a acestuia.)

 

Domeniul Psihosocial

15:00-15:50 – DeNe’e Price – “Stresul si Modalitati de Depasire ale Acestuia”

16:00- 16:50 – Kathryn „Kat” Davitt – “Impactul Bolilor Cronice”

17:00- 17:50 – Daria Sass & Laura Alb“Consolidarea si Imbunatatirea Adaptării Copiilor la Experienta Spitalizarii prin Pregatire Psihologica si Sprijin oferit in Timpul Procedurilor Medicale”

18:00- 18:50 – Jill Koss – “Emanciparea Conceptului de Joaca”

 
Domeniul Educational

15:00- 15:50 – Dr. Patti Hershfeldt – “Gandirea Bazata Pe Scop: Un Mod Sistematic De Gandire Cu Privire La Scop si Rolul Acestuia in Schimbarea Comportamentului Studentilor.”

16:00- 16:50 – Mrs. Lauren Botts – „Autismul – Viata. Dragoste. Propasire; Ghidul unui Frate in Lupta De Cucerire a unei Noi Normalitati.” 

17:00- 17:50 – Dr. Betsy Botts – “Ce functioneaza in invatamantul special”

18:00- 18:50 – Kathryn „Kat” Davitt – “Ingrijire Psiho- Sociala si Programe Scolare”

 

Sesiune finala – 18:50- 19:15

  1. Descrierea Workshopurilor

Domeniul educaţiei

 

Numele workshopului: Gândirea Bazată Pe Scop: Un Mod Sistematic De Gândire Cu Privire La Scop Şi Rolul Acestuia În Schimbarea Comportamentului Studenţilor

Durata desfăşurării: 15:00- 15:50

Realizatorul: Dr. Patti Hershfeldt, Sheppard Pratt Health System şi Universitatea John Hopkins; Director adjunct de instruire şi asistenţă tehnică în cadrul programelor Maryland Safe şi Supportive Schools.

Scurtă descriere: Gestionarea eficientă a comportamentelor studenţilor depinde în mare parte de înţelegerea scopului acestor comportamente. Funcția sau scopul unui comportament poate fi mai simplu definită ca „de ce-ul” comportamentului. Acest atelier va ajuta participanții să învețe să folosească gândirea bazată pe scop atunci când răspund la anumite comportamente ale studenților și să selecteze răspunsurile cele mai eficiente şi eficace pentru aceste comportamente.

 

Numele workshopului: Autismul-Viaţă. Dragoste. Propăşire; Ghidul Unui Frate În Lupta De Cucerire A Unei Noi Normalităţi

Durata desfăşurării:  16:00- 16:50

Realizatorul: Lauren Botts-Posey a călătorit de-alungul anilor în jurul lumii, observând şi lucrând cu copii cu disabilităţi, ce proveneau din diferite culturi, şi cu familiile acestora. Pasiunea ei pentru călătorie şi explorare a motivate-o să călătorească în jurul globului, ajungând printr-o colaborare culturală în Japonia şi Mexic, în Panama ca şi editor şi scriitor pentru unul din site-urile de turism de top din ţară, şi în Africa de Vest, într-un sat din Ghana, Akotoshie, unde a locuit şi a lucrat în cadrul unei case de copii.

Scurtă descriere:  Lauren Botts-Posey este sora lui Jonathan, care la scurt timp după naştere a fost diagnosticat cu autism. Relaţia dintre cei doi fraţi este una foarte apropiată, diferenţa de vârstă dintre ei fiind de doar 11 luni.  Workshopul are la bază experienţa sa ca şi soră a unei persoane diagnosticată cu autism. Viaţa sa alături de un frate adult cu tulburare din spectrul autismului aduce o perspectivă unică şi personală asupra provocării de a trăi, a iubi, şi a înflori în cadrul unei familii ce se confruntă cu acestă provocare.

 

Numele workshopului: Ce Funcţionează în Învăţământul Special

Durata desfăşurării: 17:00- 17:50

Realizatorul: Dr. Betsy Botts este profesor de educaţie specială la Universitatea West Florida. Este de asemenea autoarea unor carţi în domeniu si mama a unui fiu adult diagnosticat cu autism.

Scurtă descriere:

 

 

Numele workshopului: Stresul şi Modalităţi de Depăşire ale Acestuia

Durata desfăşurării:  18:00- 18:50

Realizatorul: DeNe’e Price, specialist child life în cadrul departamentului de urgenţe al Cook Children’s Medical Center din Fort Worth, Texas

Scurtă descriere:  Metodele de a face faţă stresului din viaţa de zi cu zi au mai multe variabile. Există mai multe modele conceptual referitoare la stres şi modalităţi de depăşire ale acestuia, fiecare dintre ele relevante pentru intervenţiile necesare pentru a ajuta copiii să facă faţă stresului de viaţă, pentru a pomova rezilienţa şi stăpânirea. În cadrul workshopului vom analiza aceste modele conceptuale şi intervenţiile conexe.

 

Domeniul îngrijirii psiho-sociale

 

Numele workshopului: Stresul şi Modalităţi de Depăşire ale Acestuia

Durata desfăşurării: 15:00- 15:50

Realizatorul: DeNe’e Price, specialist child life în cadrul departamentului de urgenţe al Cook Children’s Medical Center din Fort Worth, Texas

Scurtă descriere: Metodele de a face faţă stresului din viaţa de zi cu zi au mai multe variabile. Există mai multe modele conceptual referitoare la stres şi modalităţi de depăşire ale acestuia, fiecare dintre ele relevante pentru intervenţiile necesare pentru a ajuta copiii să facă faţă stresului de viaţă, pentru a pomova rezilienţa şi stăpânirea. În cadrul workshopului vom analiza aceste modele conceptuale şi intervenţiile conexe.

 

Numele workshopului: Impactul Bolilor Cronice

Durata desfăşurării: 16:00 – 16:50

Realizatorul: Kathryn „Kat” Davitt, MOT, CCLS, OTR, specialist child life în cadrul Cook Children’s Medical Center din Fort Worth, Texas; câştigătoare al premiului Mary Barkey Clinical Excellence Award, cel mai înalt premiu oferit unui specialist child life;terapist ocupaţional licentiate.

Scurtă descriere: Viaţa trăită cu o boală cronică poate fi o provocare pentru copii, adolescenţi şi familii în multe feluri. Totodată aceasta poate ajuta familia în dezvoltarea punctelor tari atât ale pacientului, cât şi ale familiei. Acest workshop va explora ambele feţe ale acestei experienţe.

 

 

Numele workshopului: Consolidarea şi Îmbunătăţirea Adaptării Copiilor la Experienţa Spitalizării prin Pregătire Psihosocială şi Sprijin în Timpul Procedurilor Medicale

Durata desfăşurării: 17:00 – 17:50

Realizatorul: Daria Sass, CCLS

Alb Laura, CLS

Scurtă descriere: Este un lucru demonstrat faptul că oamenii fac faţă mai bine evenimentelor de viaţă negative atunci când sunt psihologic pregătiţi pentru ele. Copiii care fac faţă în mod corespunzător unui eveniment medical stresant, arătând o înţelegere corectă a procedurii, sunt în măsură să îşi exprime emoţiile faţă de eveniment şi să adopte o tehnică de adaptare funcţională. Acest workshop va ajuta participanţii să pregătească psihic copiii pentru întâlnirile medicale, planificînd şi utilizând cele mai eficiente tehnici, precum şi oferind spijin în timpul procedurilor efective.

 

Numele workshopului: Emanciparea Conceptului de Joacă

Durata desfăşurării: 18:00- 18:50

Realizatorul: : Jill Koss, Director al Serviciului Familial la Cook Children’s Medical Center din Fort Worth, Texas. Este sotie, mama si bunica unui adorabil baietel de 5 luni

Scurtă descriere: Jocul este limba vorbită de toţi copiii. Acesta este instrumentul cel mai puternic folosit pentru a da sens lumii lor, pentru dezvoltarea de noi concepte, pentru creşterea abilităţilor sociale, obţinerea de sprijin emoţional şi asumarea responsabilităţii pentru acţiunile lor prin experienţe semnificative. În cadrul workshopului vom încerca să răspundem la întrebarea cheie: Recunoaştem noi, în calitate de profesionişti, nevoile de joacă ale copiilor şi profităm de oportunităţile apărute pentru a le permite şi a încuraja copii să se joace?

 

Domeniul spiritual

 

Numele workshopului: Cum să Începi un Program de Îngrijire Pastorală pentru Copii

Durata desfăşurării: 15:00 -15:50

Realizatorul: Capelanul Douglas Pace , Capelan în Cadrul Cook Children’s Medical Center din Forth Worth, Texas, Cosilier Profesionist Licenţiat, Fost Misionar în Argentina

Scurtă descriere: Workshopul va prezenta modalităţi practice pentru a aplica metodele teoretice în cadrul comunităţii prin servicii publice pentru copii şi familiile lor.

 

 

Numele workshopului: Creşterea şi Dezvoltarea Spirituală a Copiilor şi Familiilor Acestora în Timpul Situaţiilor Dificile

Durata desfăşurării: 16:00 – 16: 50

Realizatorul: Rev. John Whitenack, IV

Scurtă descriere: Sesiunea aceasta va cuprinde prezentarea unui studiu de caz al unui copil suferind de cancer şi a bisericii care a fost alături de el şi l-a sprijinit pe toată durata diagnosticului, tratamentului şi a morţii sale. În vreme ce medicina nu a putut sa facă mai mult în acel stadiu decât a-i uşura durerea fizică prin administrarea de calmante, biserica l-a ajutat să vadă în timpul scurt al vieţii sale mai mult decât cancerul. Această sesiune va argumenta empiric faptul că în copii există capacitatea atât de a înţelege cât şi de a practica spiritualitatea şi că în şi lipsa unei componente spiritual în viaţa lor, dezvoltarea acestora nu este completă. De asemenea se va demonstra faptul că familia reprezintă cel mai potrivit mediu pentru creşterea spiritual a copiilor, iar la randul ei, cel mai potrivit mediu pentru creşterea spiritual a familiilor este biserica locală. În mod holistic, Evanghelia Domnului Isus este mesajul care poate schimba biserici, familii şi copii, aducând restaurare într-o lume distrusă într-o lume distrusă în care toţi experimentăm dificultăţi de un grad sau altul.

 

 

Numele workshopului: Baza Teoretică  a Îngrijirii Spirituale a Copiilor

Durata desfăşurării: 17:00 – 17:50

Realizatorul: Douglas Pace, Capelan în Cadrul Cook Children’s Medical Center din Forth Worth, Texas, Cosilier Profesionist Licenţiat, Fost Misionar în Argentina.

Scurtă descriere: Capelanul Pace va discuta motivele şi beneficiile oferirii de support spiritual copiilor şi familiilor acestora, precum şi factorii de luat în considerare în furnizarea de îngrijire spiritual pentru copii, incluzând nevoile lor de dezvoltare, dinamica familiei şi expunerea religioasă.

 

 

 

 

 

“Practica Asistenţei Sociale cu privire la Nevoile Educaţionale, Psihosociale şi Spirituale

ale Copiilor şi Familiilor acestora”

 

 

 

Vineri, 2 Mai 2014 – 9 a.m.- 7 p.m.

  1. Numele workshopului:  Îngrijire Psiho- Socială şi Programe Şcolare

Durata desfăşurării: 18:00 – 18:50

Realizatorul: Kathryn „Kat” Davitt, MOT, CCLS, OTR, specialist child life în cadrul Cook Children’s Medical Center din Fort Worth, Texas; câştigătoare al premiului Mary Barkey Clinical Excellence Award, cel mai înalt premiu oferit unui specialist child life;terapist ocupaţional licentiat

Scurtă descriere: D-na Kat Davitt va explica importanţa oferirii de sprijin psiho-social în vederea reintegrării copiilor spitalizaţi, în mediul şcolar, în ceea ce priveşte educarea colegilor şi profesorilor cu privire la nevoile pacienţilor. Ea va aborda teme legate de ideile preconcepute şi greşite, informaţii despre boală şi diagnostic şi măsuri de precauţie care trebuie luate în seamă pentru sănătatea şi bunăstarea pacientului.

 

  1. Înregistrarea pentru participarea la workshopuri

Pentru fiecare workshop la care doriti să participaţi vă rugăm să bifaţi, in tabelul urmator, in dreptul numelui acestuia. Inscrierea nu este obligatoriu sa se realizeze pe un singur domeniu de specialitate.

Vă rugăm să luaţi în considerare ora de desfăşurare al fiecărui workshop în parte, atunci când realizaţi decizia dumneavoastră, pentru a evida posibile suprapuneri.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.