Survolul de luni, 21 aprilie (ediție de Paște): 10 reguli pentru studenți, rebelațiune și putoare, tabelul periodic al povestirilor, 9 obiecții la Înviere 9 alimente, usturoi, apă și pîine.

Este o perioadă de vîrtej și iureș. Toate se petrec extrem de repede. Din pricini pe care nu le pot destăinui acum am devenit și … gospodină, și mamă și tată. O experiență extrem de utilă pentru orice bărbat.

Și totuși…

10 reguli pentru studenți. Extrem de util în apropierea sesiunii.

sursa

Cum să spui bine o poveste? Este extrem de utilă pentru toți predicatorii care nu știu să spună ilustrațiile la predică. Iată aici cîteva indicații.

9 obiecții la Înviere?

Iată de ce merită să te duci la Slujba de Înviere și anul viitor.

Crucificarea! Am mai ascultat medicii vorbind despre asta și cu alte ocazii. Uneori mi se pare puțin exagerat să discutăm detaliile anatomice ale crucificării, mai ales să încercăm să o facem mai dramatică decît a fost. Se pare că Isus capătă astfel diagnostice în plus. Pînă la urmă nu aceasta este cea mai cruntă și dureroasă moarte și nu în suferința fizică a stat substanța sacrificiului, ci în greutatea spirituală a poverilor lumii.

Dați-mi voie să revin un pic la tonul meu pătrățos de altădată: tocmai aflai cu stupoare și rămăsei amazos cînd văzui că pe același afiș se adună Cristian Bărbosu cu alde adepții lui Cris din Africa. Vă mai amintiți scandalul Iosif Țon-Străjerii? Ei, Biserica Rîul Adormirii Rațiunii Dogmatice nu era străină de evenimente și parcursul spre Africa cea însorită de revelații. Iată ce m-a oripilat, șocat, dezamăgit. Se pare că acești căutători de audiență, după ce își vor fi dat în stambă pe ici-colea, se așează cu oricine sub orice copac verde și pe orice afiș. Curată săptămînă întunecată de rebelațiune și duhoare de falsă doctrină și detestabilă practică. Mai am și alte de comentat referitor la traiectoria unor predicatori de acest fel, dar ajunge deocamdată. Cunoscătorii cunosc personajele, alde Sami Caba și Răzvan Mihăilescu. Bravo, Cristian Bărbosu! Bravo! Părtășie la ce? Unitate în ce? Rugăciune la cine? Edificare în ce? Încurajare la ce?

Se spune că usturoiul este bun pentru vampiri. Eu nu cred! Nici măcar pentru vampirii de resurse. Cred însă că este bun pentru tensiune. Chiar și atunci cînd vezi prostia înflorind, aiureala celebrată, chiar și atunci cînd prostituția spirituală înflorește pe meleagurile patriei, chiar și atunci este bun usturoiul. Scade tensiunea! IAtă.

Și ceva de sănătate: grăsimea abdominală, grăsimea viscerală (în primul rînd sport), apoi alimentația.

În rest… beți apă. Fără să vă îmbătați cu apă rece! 

Și mîncați pîine. Mai ales făcută în casă. 

și bonus:

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Survolul de luni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Survolul de luni, 21 aprilie (ediție de Paște): 10 reguli pentru studenți, rebelațiune și putoare, tabelul periodic al povestirilor, 9 obiecții la Înviere 9 alimente, usturoi, apă și pîine.

  1. Pingback: Atentie unde va trimiteti copiii la vara | vegheaza.com

  2. paul morar zice:

    Frate Marius Cruceru, pe cand o repetare/reactualizare a colocviului sustinut in 2011 la biserica Providenta? Anul trecut ati promovat pe blog conferinta „Strange Fire” sustinuta de John MacArthur. Consider (si nu cred ca sunt singurul) ca este o nevoie stringenta de asa ceva si in Romania. Dupa cum ati vazut a fost o analiza concreta si oamenii au fost avertizati despre invataturile false si invatatorii falsi cu nume/prenume, fara vreo frica ca s-ar genera un scandal. Ce alegem: „scandal” sau o invazie a paganismului in toate bisericile evanghelice? Cei implicati in aceste miscari sunt foarte uniti si activi in ultima perioada: saptamana trecuta a fost „Maratonul de rugaciune, saptamana aceasta „Serile de Foc”, weekendul acesta intalnirea „strajerilor” si in curand conferinta „Un Drum Nou” cu cei de la „Catch de Fire” USA. Noi ce facem?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.