Survolul de luni 10 februarie – (Fauxminism, după 40 de ani de pastorală, predicarea din parabole, cunoaște-te pe tine însuți ca muzician și … eretici)

De unde a pornit mișcarea feministă? Sînt sigur că mulți dintre colegii mei conservatori se irită doar cînd aud termenul feminism. Iritant este gîndul la ce a ajuns mișcarea acum. Bisericile baptiste au creat un loc special în lucrarea Bisericii pentru femei. Vedeți arhivele oficioaselor cultului din anii 1920-1940 să vedeți cîte și ce diverse activități aveau asociațiile femeilor din și de pe lîngă bisericile locale. Cu mult umor, cu un pic de acid și cu multă dreptate Kristen Walker Hatten încearcă să ne lumineze asupra consecințelor pe care mișcarea feministă le are tocmai asupra femeilor, cum tocmai ceea ce este de apărat este distrus în mod diabolic.

Instead of demanding respect, we sank to their low. Our battle cry went from “We can do it!” to “We will do it! With you! In the back of your car! Because we’re liberated! We’re just like men!”

Except we’re not. We’re not biologically, neurologically, or emotionally like men. At all.

Case in point: we get pregnant. That was a huge bump in the road (pun acknowledged) for fauxminists. Never mind how stupid it is to purport to elevate womanhood by seeking equality with the most piggish of males. Let’s talk logistics. How can we be unattached, promiscuous, career-focused, ruthless, dismissive of family – all those wonderful things to which we for some reason aspire – if we get pregnant?

Vedeți tot articolul AICI.

A propos, nu-i interesant că printre cauzele cancerului poate fi și amînarea concepției și refuzul de a alăpta? Scuzați sursa, dar uneori gura păcătosului adevăr grăiește!

Articolul acesta mi-a stîrnit multe nostalgii din cei aproape 18 ani de pastorală. Sînt multe lucruri pe care astăzi le-aș face cu totul altfel, nu numai pentru eficiență, ci de teama Marii Judecăți. Cumplită va fi judecata noastră, a pastorilor și celor care au lucrat vreodată în Turma Domnului.

Pentru predicatori de această dată: 10 reguli care ne pot ajuta să predicăm CORECT din parabole.

Și acum ceva pentru muzicieni, fie aceștia și amatori. În 1987, pe cînd domnul profesor Mihai Babii mi-a propus să devin instrumentist solist profesionist, m-am dus acasă, am meditat la chestiune și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat atunci gîndul cel bun. Am renunțat pentru totdeauna la vreo alegere spre domeniul muzicii ca profesionist. Am rămas un amator, dar măcar știu ce pot și ce nu pot. Am întîlnit atît de mulți profesioniști care nu își cunosc măsura, care nu își admit măsura limitată de talent. Iată ceva ce i-ar putea ajuta măcar pe unii, pe cei mai înțelepți să își accepte limitele.

Și două bonusuri:

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Survolul de luni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Survolul de luni 10 februarie – (Fauxminism, după 40 de ani de pastorală, predicarea din parabole, cunoaște-te pe tine însuți ca muzician și … eretici)

  1. manu144x zice:

    Joel Olsteen imi provoaca alergie deja, e incredibil cat de neinformata, neinteresata (din respect pt dvs nu folosesc alte cuvinte) este lumea din ziua de azi, si il urmeaza pe acest lup in haine de oaie.
    Foarte bine zicea Isus, e valabil si azi: poporul meu piere din lipsa de cunostinta.

  2. FS zice:

    limba de lemn a vestului reflecta timpurile de iresponsabilitate maxima in care traim. toata lumea este „pro”, nimeni nu-si mai asuma responsabilitatea de a se mai opune la ceva. ori esti „pro” (-choice, -marriage), ori esti „pro” (-life, -family). mai amuzant e ca ei nici macar nu au avut ProTV ca sursa de inspiratie.

    cred ca autoarea articolului pierde din vedere faptul ca miscarea feminista a fost deturnata de la scopul de baza pentru a fi folosita ca precursor pentru alte chestii mai greu de inghitit pe nemestecate. ar fi interesant (dar nimeni n-o s-o faca) sa se cerceteze daca sunt legaturi intre activistii feministi din vest si activistii LGBT, de exemplu. tare cred ca este vorba despre niste oameni care au ca meserie de baza indignarea, protestul si revolutia continua, si care daca isi ating azi un scop maine vor gasi altul, indiferent cat de absurd, doar ca sa mai primeasca niste finantari, in loc de a-si cauta o ocupatie mai serioasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.