„Inventar” și „Primim marfă”

Sînt sigur că oaspeții acestui spațiu (nu pot să le spun cititori, pentru că în ultimul timp nu prea au avut ce citi) au observat o tăcere îndelungă și în postări, dar mai ales în comentarii.

Cu alte ocazii îmi ceream scuze pentru comentariile lăsate fără răspuns și pentru întîrzierea în postări cu apărarea unor preluări, reluări sau youtubizări. De astă dată nu mai simt nevoia și nici nu este cazul să îmi cer scuze. Prietenii vor înțelege, dușmanii se vor bucura.

A fost o perioadă de tăcere auto-impusă din pricini pe care nu le voi dezvălui acum. Poate niciodată. Dar are legătură și cu ce spune Bogdan Alexandru Duca aici, gînd pentru care îi mulțumesc mult cu onor.

via verbiaj.blogspot.com

via verbiaj.blogspot.com

În „Jurnalul de la Păltiniş” are Noica o chestie genială. Spunea acolo că invidiază magazinele care închid şi pun pe uşă anunţul „Inventar” şi „Primim marfă”.
Orice om care lucrează cu idei trebuie să reacţioneze ca gestionarul unei prăvălii. Trebuie să ia pauze în care „primeşte marfă” (citeşte, rumegă idei) şi perioade în care îşi pune ordine în gânduri, face inventarul.

Iar cei care cred că e nevoie şi din ăştia, „mai intelectuali”, ar trebui să respecte aceste necesităţi care permit funcţionarea comerţului de idei: inventarul şi primitul de marfă.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Gînduri, lacrima din colțul ochiului, Meditaţii, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Inventar” și „Primim marfă”

  1. vio zice:

    Ia timp… sa faci receptia, sa calculezi pretul de vanzare si apoi sa deschizi din nou…
    Mult HAR!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.