Cele 10 motive … Partea I

După ce am stat de vorbă cu Natalia, cu Neriah și cu alte surori în Domnul de-a lungul timpului, iată ce a rezultat în urma consultării.

Unul dintre cele mai urîte sentimente pentru femei este sentimentul de nesiguranță, lipsa de direcția, ceața, lipsa de orientare și decizie. Poate că această stare este chiar mai proastă decît lipsa unei constante prezentări a dovezilor de dragoste.

Cu toții avem lipsuri. Unele sînt însă corectabile. Cînd încercăm să umplem aceste găuri caracteriale și spirituale putem spune că am intrat în procesul de maturizare.

Nu cred că există fată cuminte și cu minte care să viseze la bărbatul fără defecte, la băiatul ideal. Cu toatele știu că sîntem oameni cu pricini și scădințe și, speră ele, că vom fi încercat să le corectăm și vom continua să ne sfințim pentru ele și pentru copiii noștri.

sursa foto teresport.ro

sursa foto teresport.ro

Iată lipsuri la care se poate lucra, lipsuri pe care noi, bărbații le considerăm chestii minore, neimportante:

1. Lipsa de bărbăție autentică. Să nu credeți că fetele visează la pectoralii voștri bine definiți prin flotări sau la pachețelele de pe abdomen, nici nu sînt impresionate de gambele proaspăt epilate (bleah! cocote!) sau de părul de pe piept, dar…. băieții din ziua de azi sînt prea efeminați, prea preocupați de cum arată și fetele se tem că va fi o concurență neloială pe oglinda comună familială. Lipsa unei igiene corecte în favoarea unei cocoteli inutile trădează un egoism și un narcisism greu de acceptat de orice fată care ar dori un bărbat adevărat, unul normal, care să viseze să schimbe lumea, nu propria pieptănătură.
2. Lipsa de direcție. S-ar putea să fii foarte atrăgător, chiar gureș, bun deținător al neologismelor strategice, dar imediat va transpare lipsa de direcție din viața ta. E neliniștitor pentru o fată să stea lîngă cineva care are nevoie de călăuzire din partea ei sau din partea mamei și cînd trebuie să găsească un loc de parcare pentru mașină. Lipsa de curaj, lipsa de inițiativă, de viziune sînt cu totul neispititoare pentru orice fată care ar merge și în Sahara și la Polul Nord, dacă te-ar vedea determinat să mergi spre acolo cu toată inima.

3. Lipsa de dragoste altruistă. Egoismul. Și asta se vede de la o poștă. Se vede din felul în care te așezi la masă, la cantină, din felul în care faci gesturile minore. Da, ești observat tot timpul. Nu-ți poți permite să fii neglijent cu alții nu mai pentru că ești prea obosit. Căsnicia îți va oferi o mulțime de oboseli. Fetele știu asta deja și fetele sînt atente la detalii. Da, se știe cum te porți cu colegii de cameră, se știe cum te porți cu ai tăi de acasă. Egoismul este greu de ascuns. Ne trebuie o misiune, o excursie împreună, o călătorie și gata, știm că îți place de tine și vrei să ai grijă de propria persoană mai mult decît ar merita acesta. Orice fată care se gîndește că va deveni mamă nu se va lipi de un altar ridicat propriului tău bine și propriilor tale plăceri.
4. Lipsa de înfrînare. A doua întîlnire și … gata îi iei mîinile, o ascunzi în întuneric pe coclauri, pe la cine știe ce săli de cinema, dar nu pentru a-i deschide orizonturile cinematografice. Fetele crescute bine și din familii respectabile vă disprețuiesc pînă la greață lăcomia pentru atingere, pentru pipăială, pentru proba de carne. Își urăsc momentul în care au făcut prostia să cedeze și apoi vă urăsc și vă disprețuiesc pe voi pentru manipulări copilărești și absolut cretine de genul: „dacă n mă lași să fac asta…. nu mă iubești” sau „da e normal, dar și alții o fac, dar pe ce lume trăiești, vii din secolul al XVIII-lea?”. S-ar putea să fii bun de taur comunal, dar nu de soț respectabil. Soțiile bune vor intra neatinse în căsnicia pe care le-o pregătesc celor care știu să se înfrîneze și să aștepte.

5. Lipsa de relații formative și de autoritate în viața voastră. Există o axiomă a autorității. Cine nu stă sub autoritate nu poate administra autoritate. Din fericire pentru cei care au plătit prețul ascultării și al formării sănătoase, fetele bune știu asta. Se uită atent cum vorbiți despre păstorii voștri, despre părinții voștri, despre bunici, despre cei bătrîni. Sînt atente și nu apreciază cinismul, ironia ieftină și batjocura. Lipsa de autoritate înseamnă prima linie de program în fața mîndriei și mîndria stă înaintea căderii. Nicio fată deșteptată de Evanghelie nu vrea să meargă cu voi la moartea spirituală sigură, al cărei drum trece prin falsa libertate și otrăvitoarea independență față de cercurile de autoritate în care ar trebui să funcționezi normal. Unul dintre ele… Biserica! Mai adaugă aici faptul că ea îți disprețuiește gașca, prietenii răi, amicii de mici prostioare, băieții de cartier, care ție îți plac, dar ea știe foarte bine că nu-i nimic și nu va fi niciodată nimic de capul lor. O îngrijorează proverbe de genul: Cine se aseamănă … se adună.

Va urma

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Cele 10 motive … Partea I

 1. corina zice:

  Multumesc mult pentru aceste 5 motive , de multa vreme imi „sta pe inima ” un astfel de „rezumat „…dar nu prea am curajul sa asez pe hartie atatea „defecte” ale barbatilor pentru ca sunt prea multi care se incadreaza aici . Am 26 ani si …”Doamne greu e !”.Multumesc Domnului ca ne da o „mana de ajutor” si alege EL .Le astept si pe celelante 5 motive .Domnul sa va binecuvinteze !!!

 2. 2nita zice:

  De cele mai multe ori gasesc foarte multe articole, despre cum ar trebui sa fie, sa dreaga, sa faca si sa arate o femeie ca ”EL / EI” sa le pllaca, iar ele sa fi zeite pt EI. Am obosit si mi-e greata de cate ori dau peste astfel de articole. Acum insa, am gasit in sfarsit, Slava Domnului, ca cineva s-a gandit si la noi. Cam ce-am vrea si noi sa vedem, si sa gasim la EI…baietii astia , un ”EL” langa care sa pot si sa putem gasi stabilitate si un viitor. Multumesc fr Marius! multumesc mult pt articol…Dumnezeu sa va binecuvanteze ca in sfarsit prin acest articol ati fost gandul nostru si in asentimentul nostru.

 3. reca zice:

  Cat adevar! Cat adevar!

 4. Pingback: Dare de seamă – 12022013 | B-logoreea

 5. Pingback: Cele 10 motive | Amadeah, iubita de Dumnezeu

 6. Pingback: Cele 10 motive – Marius Cruceru | Amadeah, iubita de Dumnezeu

  • Marius David zice:

   Stimată Amadeah, de obicei se preia doar jumătate sau chiar mai puțin din articol, nu articolul în întregime, apoi se face trimitere … e ok, dar să știți pe viitor.

 7. Michelle zice:

  Un articol cladit bine. Cuvinte potrivite, exact cum sunt gindite cel putin de mine si cred ca si de majoritatea femeilor. Spuse insa mai bine decit noi, majoritatea femeilor,care, de cele mai multe ori, ne pierdem in multitudinea cuvintelor cind vrem sa le insiram in auzul barbatului. Adevarat. In societatea din ziua de azi s-a pierdut atit notiunea masculinitatii cit si a feminitatii. De citit si recitit articolul. Astept continuarea. Va multumesc frate Marius si multumesc si femeilor cu ajutorul carora ati ajuns sa discutati acest subiect.

 8. Pingback: Întîlnire ”fabrica de bărbați”: 10 motive pentru care fetele vă refuză ”prietenia” | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.