Do something ….

Astăzi am văzut o fotografie care m-a emoționat precum pe o cucoană telenovelele alea sudamericane.

sursa foto do something facebook

Niște băieție deloc extraordinari (fără doctorate, fără urcușuri politice, fără prea mulți bani, fără fițe și rotițe … ), cu o meserie deloc extraordinară, ba chiar plictisitoare și urîtă, uneori șmecheră și ucigașă, fac un lucru extraordinar.

În loc să șteargă geamurile repede și în scîrbă, pentru a trece la altul și la altul și la altul, ca să cîștige mai mult pe ziua de lucru, ei …. se dau în stambă, fac circ, se prefac în omul-paianjăn ca să îi distreze pe copiii internați într-un spital din Londra.

Puteau să le facă cîteva bezele și măscări așa în salopetă … și gata. Nu, ei duc lucrul pînă la capăt, un capăt care iese din maturitate și se pierde în copilărie.

Ce-ar înseamna să ne facem cu toții treaba astfel? Să facem cumva …  un fel de victime colaterale… să facem binele și bunul, dar în același timp să cîștigăm bucuria și măcar un zîmbet de pe urma zdroabei și transpirației oricum prestate!

De trei ori bravo pentru acești doi eroi. Astăzi sînt eroii mei, oricum îi cheamă, oricine sînt. Bravo!

Faceți toate lucrurile… ca pentru Domnul? Hmmm! Ce-ar însemna să le facem și bine și creativ?

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, lacrima din colțul ochiului, Perplexităţi, Visătorul de vise. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Do something ….

  1. GhitaB zice:

    Bine făcut. Bine spus. 🙂

  2. Valeriu Mircea Trufin zice:

    Astea-s adevarate super-puteri. In lumea crestine le-am numi miracole 🙂

  3. eLioR. zice:

    la pocaiti mai greu cu spiritul creativ. mai sunt clovni care merg prin spitale la copii. oricum, f fain ce fac acesti oameni.

  4. Edgar zice:

    Se numesc Paul si Nick. Sursa: Southwark News.

  5. romuluss zice:

    Londra nu este chiar un oras de invidiat, are parti pozitive si negative, in schimb poti sa devii creativ, poti sa iti manifesti spiritul prorpriu daca vrei.

    La nivelul de conservatorism de aici, acele acte de umor/curaj ale lui Paul and Nick sunt totusi cazuri nu foarte des intalnite.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.