Ştire: „Isus n-a înviat” – guest post Marinel Blaj

SENZAŢIONAL!

 

Ştire de presă: „Arheologii au descoperit la Ierusalim un mormânt din secolul I d.Ch. Acesta adăposteşte un osuar cu o inscripţie care sugerează că acolo este posibil să fi fost îngropat Iisus”

Sursa

Wow!

Agenţiile de presă au omis, din raţiuni care ne scapă, să scrie detaliile! Iată-le:

– mormântul va fi declarat bun public, întrucât nu s-a găsit dovada plăţii taxelor pentru păstrarea lotului. Proprietarul, Iosif din Arimateea, a fost citat la Primăria Ierusalimului pentru clarificarea situaţiei.

– s-a stabilit, fără dubii, că proprietarul acelui mormânt este Iosif din Arimateea, în baza actelor de proprietate descoperite într-un plic din plastic, găsit lângă mormânt (deşi arheologii susţin că dovada cea mai bună privind proprietarul s-ar găsi într-un document ceva mai recent, numit „Biblia”).

– s-a luat în calcul faptul că sugestia inscripţiei ar putea fi de fapt o… autosugestie.

– roboţelul care a fost introdus în mormânt n-a declarat nimic (până acum… dar cum „mare e grădina…”).

– cercetătorii James Tabor si Simcha Jacobovici, care au făcut senzaţionala descoperire (la concurenţă cu Elodia lui DD!) au făcut această dezvăluire deşi descoperirea datează din 2010, fiindcă n-au reuşit să convingă roboţelul să iasă (din surse aflăm că acesta ar fi transmis un SMS prin care arată că n-a vrut, din motive de conştiinţă, să participe la această nouă „tentativă de manipulare” – citat din SMS).

– cercetătorii au admis, neoficial, că acel „este posibil să fi fost” este o formulare care a fost verificată de Institutul român de statistică, recunoscut în întreaga lume pentru acurateţea şi precizia statisticilor elaborate (vezi situaţia creşterii economice emisă din fundul prăpastiei recesiunii de acelaşi gen!).

– detaliul privind desenul reprezentând un peşte care ţine ceva în gură (aluzie la un alt personaj ale cărui urme sunt căutate prin recenzarea şi analizarea tuturor fosilelor de peşti mai mari de 1,70 m aflate în muzeele cu teme evoluţioniste) nu a fost explicat, întrucât cei doi cercetători nu au căzut încă de acord dacă este vorba de pangasius sau scrumbie, declarând că până nu stabilesc cu exactitate specia nu vor furniza amănunte. „Nu dorim să comunicăm decât date foarte exacte”, au declarat cei doi.

 

P.S. O ştire de ultimă oră ne informează că echipa redacţională care a elaborat acest reportaj a solicitat internarea (mă iertaţi, transferul) la o altă televiziune (nu s-a precizat, dar bănuim că ar fi vorba de o televiziune care are cifra 0 sau litera O în componenţa denumirii)!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în guest post, zîmbetu din colţu gurii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

40 de răspunsuri la Ştire: „Isus n-a înviat” – guest post Marinel Blaj

  • marinelblaj zice:

   De ce şocant? E în mersul lumii acesteia! Dacă s-au vândut deja şi loturi de „pământ” pe Lună şi pe Marte, ştirea asta e… „mizilic”! E drept că atunci când am citit-o nu ştiam ce să fac, să râd sau să plâng… Am ales varianta asta!

   • Dan zice:

    Da… dar in jurnalismul acesta low cost* fiecare mizilic e SENZATIONAL, SOCANT si NEMAIINTALNIT, asadar sunt „socat” de o stire care nu ma sperie deloc si mi se pare in cel mai bun caz superficială, prost documentată şi răuvoitoare.

    Pe de altă parte articolul acesta mi se pare simpatic şi exact ceea ce au nevoie acesti pseudo-cercetători dar şi jurnalistii low cost, putina ironie fina… oricum ei n-or pricepe mare lucru, ei stiu doar cat vor sa stie. Sunt oameni setati sa descopere „isusi” morţi pentru a ingropa crestinismul… oricum au ambitii mari 🙂

    ––
    * şi se pare că Romania e condamnată la acest tip de jurnalism „de doi bani”, asa as traduce eu afirmatia lui Selian Tanase care spunea ca avem un jurnalism low cost

 1. ironwork76 zice:

  Ce ma enerveaza acest gen de cercetatori carora le ies numai perle din gura.

  • marinelblaj zice:

   Râzi, eLioR, dar am aflat că „internarea” aceea, despre care scriam la sfârşit, a fost refuzată pe motiv ca oamenii sunt sănătoşi „tun” („tun” pentru că au văzut ce… „le bubuie” mintea!) 😀

 2. in fiecare an inainte de sarbatoarea invierii Domnului sunt asemenea descoperir

 3. teoray1 zice:

  In trecerea anilor, cand „vraja ” asta n-o sa mai tina, or sa spuna ca au dovada teleportarii. Ca mormantul era de fapt, o poarta spre o alta dimensiune.
  Of, of!

 4. vali zice:

  Christ is risen! Hallelujah!
  Risen our victorious Head!
  Sing His praises! Hallelujah!
  Christ is risen from the dead!

 5. ALINA zice:

  Mie personal nu mi se pare nici socant si nici enervant ci pur si simplu naiv. Sa crezi tot ce se scrie in presa trebuie sa fii cel putin naiv (ca sa nu spun altfel)…:) Dar sincera sa fiu nu ma mai mira nimic,tinand cont ca pana si Stefan cel Mare e sfant…:)

  • Ela zice:

   Unii cred in presa, altii in Dumnezeu, altii in stiinta, altii in extraterestrii. Nu stiu care sunt mai naivi, stiu doar ca nu stim prea multe dar judecam ca si cum am stii.

 6. Ioan C. zice:

  De ce să credem în Hristos Cel Înviat?
  Pentru că avem cel puţin cinci mărturii ale învierii lui Hristos şi toate de la cinci autori diferiţi din secolul I.
  Slavă lui Dumnezeu, aceste mărturii sunt la îndemăna fiecărui creştin care luptă cu îndoielile, putând fi găsite în Sfânta Scriptură după cum urmează:
  – Matei cap. 28;
  – Marcu cap. 16: 1- 14;
  – Luca cap. 24: 1- 48;
  – Ioan cap. 20;
  – I Corinteni 15: 1- 8 ( mărturia apostolului Pavel).
  Unde mai punem faptul că majoritatea apostolilor, cu excepţia lui Ioan, au murit ca martiri, e logic să credem că ar fi refuzat martirajul dacă nu ar fi crezut din toată inima în învierea lui Hristos.

 7. Nimic nou sub Soare, Simcha Jacobovici a mai descoperit acum ceva vreme „adevaratul” mormant al Domnului, acum descopera ca Hristos nu a inviat.Hristos este incomod de aceea este mai convenabil sa caute dovezi pentru a distruge „mitul”, dar si aceasta tentativa se va risipi ca fumul ca si precedentele, probabil in preajma praznicului Invierii vom fi din nou asaltati cu stiri bomba, unele programe cu siguranta vor da tot felul de documentare menita sa rezolve „enigma”.

 8. „Descoperirea care schimba 2.000 de ani de Crestinism. „Iisus nu a INVIAT”

  Pentru cel ce vrea sa creada ca Dl.Isus a inviat si sade la dreapta Lui Dumnezeu am 1000 de argumente, iar pt cel ce este secular si nu vrea sa creada nu am nici un argument!
  Cititi din Biblie cele 4 Evanghelii si veti afla Adevarul despre mormant si invierea Domnului Isus.
  Din Biblie aflam ca mormantul unde a fost pus trupul Lui Isus era in afara Ierusalimului , sapat in stanca, pravalindu-se o piatra f.mare la intrarea mormantului. Autorii articolului, spun ca mormantul a fost descoperit in Ierusalim, deci o contradictie foarte mare cu adevarul scris in Biblie despre inviere!.
  Marele scriitor rus Dostoiewski a scris despre Biblie : ” Taina existentei umane nu sta in a trai ci in a stii pt ce traiesti. Dintre toate cartile lumii Biblia este singura carte care da cel mai bun raspuns pt cine vrea sa afle rostul vietii.”
  Ionel B.Sv. http://www.crestin.ro , http://www.ucdromania.wordpress.com

 9. m1ha1 zice:

  Nu v-ati prins ca era reclama pentru Filmul Mormantul pierdut al lui Isus” (The Lost Tomb of Jesus) ? Am scris si eu aici despre acest subiect.

 10. daniel mitrofan zice:

  Mie îmi vine să plâng atunci când văd că anumite știri nocive sunt propagate doar cu 🙂 zâmbete ironice, care nu au nici o încărcătură apologetică. Cei care citesc aceste știri au nevoie de un răspuns coerent.
  (ישוע (ישׁוּע ebraicul Ieșua=Isus=grecescul Ἰησοῦς, înseamnă El va mântui și este, în VT, numele a două persoane și al unei cetăți (2Cronici 31:15)
  În Vechiul Testament acest nume Isus/Ieșua se găsește în 29 de versete: 1 Cronici24:11; 2 Cronici 3:15; Ezra 2:2, 6, 36, 40; 3:2,8,9; 4:3; 8:33; 10:18; Neemia 3:19; 7:7, 11,39, 43; 8:7, 17; 9:4,5; 10:9; 11:26; 12:1,7,8,10,24,26.
  În Noul Testament Ἰησοῦς se găsește în 935 de versete cu o prezență de 976 de ori. Dintre acestea numele Isus aparție și altor persoane. În Luca 3:29 Isus apare ca fiind unul dintre strămoșii Domnului (descendent sau fiul al lui Eliezer). În Fapte 13:6 se vorbește despre un iudeu, care era vrăjitor și prooroc mincinos pe nume Bar-Isus (fiul lui Isus).
  Scrierile apocrife menționează de persoane cu numele Isus. În Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah găsim pe Isus (ישוע (ישׁוּע fiul lui Nun/Nave (Sir.46:1); Isus fiul lui Iosedec (Sir. 49:14); Isus fiul lui Sirah din Ierusalim (Sir. 50:29; 51-titlul cap.); iar în 1 Macabei se menționează iarăși de Isus (fiul lui Nun) cap.2:55.
  Iosif Flavius (n.37, m.@100 d.Hr) menționează în lucrările sale de mai mulți oameni cu numele Isus: Isus fiul lui Fabet, Isus fiul lui Ananus, Isus sau Iason, Isus fiul lui Sapfias, Isus fratele lui Onias, Isus fiul lui Gamaliel, Isus cel mai bătrân preot după Ananus, Isus fiul lui Damneus, Isus fiul lui Gamala, Isus fiul lui Safat, Isus fiul lui Thebuthus, oameni care au trăit înainte, în timpul și după Isus Christos.
  Concluzia:
  1. Pot să găsească arheologii morminte câte vor, cu oase și fără oase, cu inscripția numelui Isus sau fără; acestea nu dovedesc că acel mormânt este al Mântuitorului Isus Christos din Nazaret. În Israel, înainte de perioada vieții Domnului Isus, în timpul vieții Sale și după aceea evreii dădeau numele Isus fiilor lor precum dăm noi astăzi numele Ștefan sau Mircea gândindu-ne la Ștefan cel Mare sau Mircea cel Bătrân.
  2. Cei care au lansat această ipoteză au un standard dublu, adică nu au o gândire coerentă nici o argumentare solidă. Ei se auto-înfrâng. Doresc să identifice mormântul cu ajutorul Bibliei ca fiind al lui Iosif din Arimatea – deci se bazează pe autoritatea și pe veridicitatea Bibliei, ca mai apoi să-i nege autoritatea când aceasta vorbește despre învierea Domnului Isus.
  3. Isus a înviat. Creștinismul se bazează pe înviere, este real și bine documentat ca ivindu-se în sânul iudaismului monoteist, antagonist acestei mișcări. (Vezi, Analele lui Tacit (55-117) și ref. la Nero, scrisorile lui Pliniu cel Tânăr către Traian și răspunsul lui Traian (aprox. 112), Suetoniu, Lucian (aprox. 125-190).
  Vă doresc la toți o credință tare în Adevăr și o inimă iubitoare pentru Cel ce a murit și ÎNVIAT pentru noi, adică pentru Isus Christos din Nazaret, Fiul lui Dumnezeu

  • marinelblaj zice:

   Mulţumesc pentru mustrare! La momentul citirii acestei „ştiri”, sătul de atâtea „făcături”, vorba cuiva de pe aici, cu precădere în preajma Sărbătorii, am considerat că nu merită mai mult decât ironie! Nu de alta, dar coerenţa le este străină şi lucrul acesta se vede în declaraţiile şi ipotezele susţinute. Formulări de genul „o inscriptie care sugereaza ca acolo este posibil sa fi fost „, în trei „trepte” de incertitudine exprimată, merită coerenţă?
   Matei 7:6 e prea dur?

 11. Monergism zice:

  Mormântul gol a fost un argument atât de puternic în favoarea învierii, încât, de-a lungul istoriei, necreştinii au inventat diverse teorii încercând să dezlege misterul acestuia. Însă după răstignirea, îngroparea şi învierea Domnului Isus, atunci când apostolii au început să predice Evanghelia, toţi cei care i-au auzit au avut posibilitatea să meargă la mormânt şi să vadă dacă trupul Domnului mai era acolo.
  Dacă liderii religioşi ai vremii – fariseii, marii preoţi şi cărturarii – ar fi putut arăta tuturor celor din Ierusalim trupul mort al Domnului Isus, nu ar mai fi fost nevoie să recurgă la ameninţări, arestări şi violenţă împotriva apostolilor. Motivul pentru care autorităţile nu au recurs la această strategie simplă este acela că nu au putut. Mormântul era gol. Isus Hristos înviase! Chiar şi cei mai aprigi opozanţi ai Săi ştiau asta!

 12. Mircea Ionel zice:

  Deja seamana a „deja-vu”: anual, fix prin preajma Sarbatorii Invierii, stradaniile liberalilor, ateilor sau a scepticilor si „cautatorilor” de tipul unui „Indiana Jones modern”, rodesc sub forma unor documentare sau carti, „ipoteze” noi pt. discreditarea Invierii lui Isus. Eu ma intrebam: daca fiecare din precedentele „ipoteze” erau considerate valabile/finale, de ce au trebuit sa mai nascoceasca „noi ipoteze”?! (mda..stim ca, „senzationalul se vinde”..nu doar la DD&ZeroTV).
  „Cuiele lui Isus”, „remuscarea (pocainta?) lui Caiafa”, „mormantul si familia lui Isus (i.e., „sotia” sa , Maria Magdalena, conf. filmului „Bloodline”), ..par sa nu se mai termine. Da’ nici raspunsurile apologetilor, slava Domnului!
  Oricum, sa ne pregatim de INVIERE! Si poate cateva lecturi extra-biblice nu strica: http://www.biblearchaeology.org/post/2009/03/29/Easter-Readings.aspx#Article

 13. ACIDUZZU zice:

  Frate Marinel,
  Pentru mine, cele scrise in 1 Corinteni 15:1-19 si apoi in 1 Ioan 2:18-23 si 4:1-6 au o „greutate vesnica de slava”, deci atarna mult mai greu decat duhul tagaduirii raspandit, propovaduit chiar de catre Antichrist ! Este primul…oracait al „duhurilor de broaste” din Apocalipsa ! Este „evanghelia” rostita de cornul cel mic, de fiara care arata ca un miel dar vorbea ca un balaur !

 14. daniel mitrofan zice:

  Marinel,
  Domnul să te binecuvânteze! Ești iubit de El!
  Daniel

 15. alina c zice:

  Mda, mult umor, taioasa ironie! Apreciez. Felicitari dlui Marinel Blaj Si la mai mare!

 16. david c. zice:

  Evanghelia e prea simpla ca sa o complicam… exista argumente prea puternice in biblie ca sa mai dovedim autenticitatea invierii Domnului Iisus Hristos cu alte aspecte inutile, chiar fara sa scrie in Biblie invierea Domnului se poate resimtii si de ultimul canibal.
  Iar acum pentru cei carora le place sa bata campii: 2Timotei 2:11-19. cu vesetul cheie: „Adu-le aminte de aceste lucruri, si roaga-i fierbinte inaintea lui Dumnezeu, sa se fereasca de certurile de cuvinte, care nu duc la alt folos decat la pieirea celor ce le asculta.„ Filosofia mai mult incurca decat descurca, la fel si argumentele ciudate bazate pe intuitie sau pe scireri poate chiar contrafacute.
  Sola fide, Sola Gratia, Sola SCRIPTURA!!! atat, si nimic mai mult…

 17. Celor care ar putea crede asemenea gogoasa, li se va putea spune maine, poimaine:
  – „tu nu existi, el nu exista, voi nici nu existati! Sunteti doar o umbra, o imaginatie a vreunei minti bolnave. De ce mai incercati sa respirati degeaba aerul Planetei? Voi nici nu v-ati nascut de fapt…”
  – Bai Ioane, hai sa inchidem robinetul de oxigen la mortii astia!

 18. felicia zice:

  Stimate domn Marius C.
  Am o nedumerire: nu mai există pe marginea acestui articol, dialogul dintre Marinel Blaj și acel român care locuiește actualmente în Olanda ?!?
  Sau mă puteși ajuta cu alt link?

 19. Toti oamenii stiu ca exista Dumnezeu.
  În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
  Romani 1:20
  Putini vor sa se schimbe insa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.