Obama şi Osama

Pentru că sîntem în 2011 şi nu în 1991 vestea că „l-am găsit după 10 ani de căutări şi l-am anihilat” pare o glumă menită să ne jignească inteligenţa. Din fericire ştim pe ce lume şi în ce fel de vremuri trăim.

Este probabil adevărat că Osama a murit. Probabil. Nu sigur! Se aşteaptă confirmările fără dubii. Oricum SUA trebuie să admită că a avut o contribuţie în crearea acestui personaj. Vorba aia „eu te-am făcut, eu te omor!”

Dacă am putea spune că moartea cuiva este bună, poate că în dreptul Osamei s-ar putea spune acest lucru. Se încheie un capitol lung şi trist din istoria lumii.. (Oare?).

Că nu l-au găsit pînă acum? Asta este partea cu gluma. Într-o epocă în care citim numerele de la maşini din spaţiu să afirmi că abia acum l-ai găsit pe cel mai căutat om al planetei este pură retorică.

Este bine că l-au găsit! Este bine că l-au executat (pentru că acesta este termenul potrivit, executat) fără alte pierderi.

Rămîne o întrebare simplă: de ce acum?

Un posibil răspuns? Statele Unite nu-şi permit două sau mai multe războaie pentru petrol în acelaşi timp. Unul cel puţin trebuia încheiat rapid. Prea multe fronturi deschise în acelaşi timp, unul acasă, cu teroriştii, celălalt afară, pentru resursele vitale, înseamnă mult prea mult chiar şi pentru „poliţistul planetei”.

Apoi, al doilea răspuns? Obama avea nevoie de Osama mort pentru a mai rămîne viu electoralmente.

În cădere liberă pe toboganul preferinţelor populare, avea nevoie ca de aer de un act eroic de apărător al neamului. Comandantul Suprem, că Marele Manager a falimentat oricum, comandantul suprem s-a dovedit cel puţin un mare strateg. Sudiştii, mai războinici, cu puşca în pick-up track, vor ţine gurile închise în cel care se va dovedi măcar pentru o vreme un cowboy curajos.

A scos certificatul de naştere. Nu-i de ajuns. Lumea nu s-a lăsat impresionată. Tot alunecare. Asul din mînecă? Avem ceva? Consilierii şi-au spus cuvîntul: ori un alt 11 septembrie ori îl daţi pe Osama ca ţapul pentru Azazel.

Un lucru este clar. Osama nu va fi nerăzbunat! Statele Unite aşteaptă vremuri grele şi nu numai.

Este uciderea lui Osama o victorie autentică? Mă tem că nu. Este un simplu joc de imagine asezonat cu foarte multă retorică politică.

Copiii au o modalitate de a interpreta realitatea cea mai cruntă într-un mod în care inocenţa se îmbină cu cinismul: vor inventa un nou joc de-a v-aţi ascunselea, se va numi Obama şi Osama.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, Perplexităţi, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

46 de răspunsuri la Obama şi Osama

 1. Pomisor zice:

  Osama nu a fost decat … un instrument… al americanilor…
  Vazand ca nu reusesc sa provoace prea mult scandal prin arderea Coranului, au recurs la alte metode de a gasi un pretext de razboi: executam pe Osama (in fapt instrumentul lor), apoi fortele loiale lui Osama (si prin extensie tot lor) sa aibe un motiv de ai ataca pe americani si astfel sa fie ei gasiti justificati in ale declara razboi…
  Un joc de teatru…
  Pe Saddam si pe capii talibanilor, care erau cu adevarat dusmani, i-au lichidat muuuult mai repede…

  • Camix zice:

   Osama instrumentul americanilor? Mna, nu ştiu ce să zic, dar atunci să-mi explice şi mie cineva cine a comandat doborârea Gemenelor şi cum se poate ca americanii să lupte contra lor înşişi. Că eu nu înţeleg. Vorba numelui unui comentator de prin zonă: „Hmmm…”.

   • guitarschizofrenic zice:

    cum pot americanii sa lupte contra lor insisi?…. pai in primul rand asasinandu si presedintii din cand in cand. culmea cei care au facut cate un lucru bun Lincoln, Kennedy, McKinley, Garfield.

    • Camix zice:

     Corect. Dar cred că nu e acelaşi lucru să fie omorâţi oameni importanţi (care pe unii îi scot din sărite, declanşează atitudini şi sentimente extremiste, oricum ar proceda) sau oameni de rând. Ar trebui să nu fie totuşi acelaşi lucru, nu?

   • Pomisor zice:

    SUA sunt o democratie sau mai bine zis erau o democratie, in care oamenii aveau un cuvant relativ greu de spus. Nu se putea impune aplicarea unor masuri de austeritate sau restrictive si nici pornirea unor razboaie oricat de intemeiate ar fi fost ideologic/economic fara un motiv (o ratiune) care sa le justifice deoarece populatia le-ar fi respins (de exemplu razboiul din Vietnam a fost pierdut din cauza presiunii protestelor de strada).
    Ori inaintea evenimentelor de la 11.09.2001 nu exista premise care sa permita restrangerea drepturilor cetatenesti de catre stat. Asa ca au fost nevoiti sa genereze un motiv. Au realizat ei insisi „atentatele” si le-au pus in spinarea lui Osama bin Laden. Si au generat odata cu aceasta isteria terorismului (pecetea a doua…) avand ca efect direct posibilitatea de a oferi statului puteri sporite (si multe alte efecte secundare)… Sunt pe net destule dovezi care sa ateste ca acele atentate au multe elemente suspecte…

    Dar cine era Osama bin Laden? Pai un fost luptator impotriva URSS in Afganistan unde a luptat ajutat de CIA… deci un fost instrument al lor cu experienta… cum tot ei finanteaza si rebelii din Libia… Desi oficial odata cu incheierea razboiului din Afganistan, SUA au parasit si oamenii de acolo, este greu de crezut ca chiar au facut-o in totalitate, deoarece nu ar fi logica din punct de vedere strategic si economic (in ei s-a investit mult…). Si in tot acest timp (cat a fost necesar, ca figura) a fost pazit si protejat tot de ei…
    De exemplu chiar locul unde a fost gasit este foarte suspect (foarte aproape de o academie militara) si nu a fost prins viu ci omorat si aruncat in mare (pentru stergerea urmelor?)…

    Alt element suspect: cand si cum s-a facut judecarea acuzatilor (suspectilor) de terorism? (cu vre-o 2-3 exceptii…) Totusi au fost inchisi (pentru antrenamente si folosire ulterioara?, mituire?, spalare de creier? etc?…)…

    • Andrei zice:

     „SUA sunt o democratie…”

     draga pomisor, as dori sa te tai din start: termenul pe care il cauti este Republica Constitutionala.

     • Pomisor zice:

      Ca mod de conducere sunt oficial democratie. Ca organizare o republica federala, formata din mai multe tarisoare, fiecare din ele republica constitutionala.

      • Andrei zice:

       Federal = sunt mai multe state, federatie;
       Constitutional = exista o constitutie care limiteaza ceea ce cei alesi pot face, si coducerea se alege nu se mosteneste.
       Republic = sitemul judiciar poate invalida/respinge ceea ce executivul si legislativul adopta.

       Nu, nu este democratie. Asa are lumea impresia si datorita faptului ca ei sunt in razboaie pentru a instaura „democratia” in alte tari, ei nefiind democratie.

       Democratie = guvernarea majoritatii (tirania majoritatii e un termen mai bun), lucru pe care fondatorii SUA s-au batutu mult sa il impiedice.

       Citat: „Also, a representative democracy may or may not be a constitutional republic. For example, „the United States relies on representative democracy, but [its] system of government is much more complex than that. [It is] not a simple representative democracy, but a constitutional republic in which majority rule is tempered by minority rights protected by law.

       E nevoie de doua treimi in congress si apoi de ratificarea a trei patrimi a statelor pentru a modifica ceva in „Bill of Rights”, daca tin minte bine.

       • Pomisor zice:

        1) Gresiti. 😦 ESTE o democratie. Ca forma de conducere.

        Pentru ca avem urmatoarele tipuri de organizare:
        – republica, cu diverse nuante;
        – monarhie, cu diverse nuante;
        si de conducere:
        – democratic;
        – aristocratic;
        – oligarhic;
        – teocratic;
        – dictatura;
        Ca sa va dau exemple sa intelegeti mai bine:
        China – organizare: republica populara; conducere: un fel de dictatura;
        Iranul – organizare: republica islamica; conducere: teocratie;
        Romania pana in ’89 – organizare: republica socialista; conducere: dictatura;
        Romania dupa ’89 – organizare: republica parlamentara; conducere: democratie;
        Marea Britanie- organizare: monarhie; conducere: democratie;

        2) Si la noi Curtea Constitutionala poate invalida legi…

        3) Cu alte cuvinte este nevoie de o majoritate mai mare… Cu ce se schimba ecuatia? Tot democratie ramane.

        Tirania majoritatii in forma cat de cat pura nu exista decat in sistemele dictatoriale pentru ca numai acolo se poate manifesta… Altfel orice tara isi protejeaza minoritatile (inclusiv Romania).

       • Andrei zice:

        Republic = Se guverneaza pe baza legii, nu pe un vot majoritar. Constitutia limiteaza subiectele pe alesii le pot modifica prin vot majoritar.

        „All legislative Powers herein granted shall be vested in a Congress of the United States, which shall consist of a Senate and House of Representatives.”

        In democratie se poate decide orice prin vot majoritar… si asta e rau, uita-te si in bisericile noastre, pastorul cu 75%, ceea ce e foarte bine.
        Juriul i-a decizia in „unanimitate” in procese, nu prin marjoritate sau 99%.

        Ceea ce se intampla azi e neconstitutional in America, multe lucrurui (health care, patriot act, TSA-ul din areoporturi, armata pe teritoriul americii, IRS, etc.) dar la asta s-a ajuns.

        Ideea e ca aia care au facut contitutia americana stiau ei ce stiau, si de ce dispretuiau „democratia”.

       • Andrei zice:

        „2) Si la noi Curtea Constitutionala poate invalida legi…”

        Chici, suntem si noi o republica.

        3) Cu alte cuvinte este nevoie de o majoritate mai mare…

        Pe acelasi rationament, 35% tot o majoritate e doar mai mica.

   • calin zice:

    masoneria

   • Marius David zice:

    CAmix, problma este un pic mai complicată şi cu miros de ţiţei.
    Avem nevoie de războiaie, cel puţin asta au învăţat unii din istorie, că dacă nu au războaie imperiul se scufundă.
    Avem o problemă foarte simplă:ţiţeiul nu este în Arizona.
    În locul în care locuieşte ţiţeiul locuieşte şi o populaţie care ne incomodează un pic în extragerea resurselor.
    Noi avem nevoie de aceste resurse.
    ca să le extragem trebuie să fim acolo.
    cum am putea ajunge acolo?
    cu un mic război, dar nu mai costisitor decît petrolul însuşi.
    Deci..

 2. vali zice:

  Cred ca in general romanii sunt putin bolnavi de conspirationita.

 3. Ioan C. zice:

  Inca un motiv sa mai uite lumea de criza economica!

 4. x-ulescu zice:

  versurile din videoul celor de la collegehumor (barack obama’s bbq) chiar s-au indeplinit :)) „Obama, Obama, is gonna get Osama, Osama, Osama”

 5. STEFAN T. zice:

  Raspunsul la intrebarea „de ce acum?” este ca acuma lau gasit si avut sansa sa il termine.O operatiune de calibrul aceasta ia timp ,fff mult timp.Testele DNA au si confirmat ca este el.Faptul ca lau omorat la 80 de mile de capitala Islamabad ar trebui sa spuna mai multe despre pakistanezi decat de americani.Pt asta as da urat de pamant si cu pakistanezi.
  Lupta care se duce in Afganistan,Iraq este o lupta cu un inamic marsav care nare ” balls” sa lupte ca un om adevarat.Stie sa se ascunda printre femei,copii,moschei,spitale,etc si sa lupte de acolo.Si cand o bomba pica pe ei facand si colateral damage(ca asa este in razboi inevitabil) atunci e tot vina americanilor!Give me a break!!!Media din ziua de astazi este senzationalista si mai frumos e sa raportezi ceva ce prinde si arata suferinta decat sacrificiul de zi cu zi al celor care participa in lupta pt libertatea altora.
  Cine nu crede ca Al-Qauida exista,ca e o inventie americana pt resurse de petrol se inseala amarnic.Eu promit ca ii cumpar a one way ticket catre Kabul Afganistan,sa se duca sa predice din Biblie,nu din Koran,sau sa declare ca nu agreaza cu profetul mohamed.Sunt curios daca ii va mai sta capul pe umeri si nu va face un film horror pe youtube.

  Toate lucrurile spuse vin de la cineva care a servit si serveste in armata americana.Am prea multi preteni care sa ii numar pe degete,care servesc ori in Afganistan ori in Iraq.Dramele sunt multe si ele.Acuma cateva saptamani au adus pe aeroportul nostru un copil de 20 de ani intro cutie care a platit „the ultimate price”.Realitate prea reala cateodata.

  Nu agreez deloc cu ce face si spune presedintele Obama.Cu siguranta va fi si un castig politic din asta,dar un alt mesaj e transmis celor care cred ca pot sa loveasca AMERICA.

  • Pomisor zice:

   Si totusi o intrebare: „Ce cautati acolo?”
   De ce trebuie sa luptati pe un teren care NU VA APARTINE?
   Nu este normal sa ii lasati in pace?
   Ca daca ar fi vorba ca luptati pentru eliminarea terorismului de ce nu mergeti in Coreea de Nord? Ei chiar au bombe atomice…
   Si cel mai bun mod de a lupta impotriva terorismului este… ca oamenii sa nu se urasca intre ei… Deci eliminati motivele care determina ura si gata ati rezolvat problema terorismului…

 6. roris zice:

  Osama mort mai periculos decat Osama viu! Din pacate pe cei ce calatorim international si in special peste Atlantic ne asteapta timpuri mai putin placute. Bucuria lui Obama este de scurta durata din pacate.

  • Marius David zice:

   Osama a invins din nou America,
   aşa suna titlul unui articol.
   de ce?
   pentru că au pierdut exact lucrul pecare l-ar fi promovat americanii, faptul că oricine are dreptul la un proces echitabil.

 7. sami zice:

  americanii sant profesionisti in manipulari si smecherii politice adevarate.
  si cum santem noi (evanghelicii) elevi sarguinciosi invatam de la ei tainele politicii cu aplicatie in biserici. trist dar adevarat!

 8. elisa zice:

  O fi la fel ca si „vizita americanilor pe luna”?. 🙂
  dar o fi fost luna plina?. 🙂

  • Pomisor zice:

   Mersul pe luna este mai probabil. Cel putin nu este o contradictie interna precum „raspandirea democratiei (prin razboi)” si alte lozinci…

 9. octi zice:

  „Cel mai iubit fiu al poporului”…… American a declarat aseara, folosind pronumele personal „Eu” ( „I”) de cite ori i-a permis limba engleza, ca la ordinul lui a fost eliminat cu succes teroristul Osama. Pina si presa „comunista” americana (Washington Post) a caracterizat discursul „narcisistic”. Sa fiu iertat dar traind 30 ani in Romania comunista sint foarte sensibil la cultul personalitatii. In Romania am avut un pantofar activist de partid ajuns presedinte si iata ca avem si noi aici un activist de partid (community organizer) ajuns presedinte.

 10. kushter zice:

  ce conspirații, extraordinar!

 11. Dumitru zice:

  Americanii „si-au facut de lucru” in Irak si in Afganistan pentru a mentine armata in jurul Iranului. Daca Ianul face vre-o miscare, armata americana se afla deja acolo, in zona.

 12. Daniel Buda zice:

  Desi in principiu sunt de acord cu tine in privinta faptului ca ar fi posibil ca americanii sa fi stiut de mult mult e Osama, am anumite indoieli.Obama e presedinte doar de doi ani (nici atit). Daca Bush ar fi stiut unde era Osama nu ar fi parasit Casa Alba fara sa-l captureze. Ceea ce ma face sa gindesc ca cel putin pina acum doi ani nu am stiut unde este. Iar faptul ca Obama l-a gasit imediat dupa ce a devenit presedinte e cam greu de crezut. Chiar daca mi-ar place enorm sa cred ca asta era asul pe mineca lui Obama pentru alegeri de data asta aleg sa cred ca ei chiar nu l-au gasit pina acum. Multumim Pakistanului caruia ii dam miliarde in fiecare an.

  • Liviu zice:

   Chiar daca unora le vine greu sa creada ca individul in discutie a putut sa se ascunda timp de 10 ani, ar trebui sa-si aminteasca ca niste bieti tarani mai instariti prin anii ’50 s-au ascuns prin muntii patriei, unii chiar cate 5-6 ani pana sa-i poata captura sau asasina „vrednica”securitate comunista; si asta in conditiile de atunci fara a beneficia de mijloacele financiare, de comunicatie si o mult mai mare suprafata de manevra de care a beneficiat teroristul in cauza.
   In rest, vorba unei forumiste,muuuuulta scenarita la romani, in general…

   • Pomisor zice:

    Da, te poti ascunde si astazi un timp (cativa ani) daca nu te misti (astfel incat sa te recunoasca oamenii) si nu comunici (mai ales prin mijloacele „moderne”) prea mult…
    Si in anii ’50 era mai usor dupa parerea mea sa te faci pierdut decat este acum, mai ales in munti unde nu te putea vedea nimeni…

    • Pomisor zice:

     Ori in cazul lui Osama nu sunt valide premisele (se si misca si mai si comunica, ambele usor de interceptat in zilele noastre)…

  • Marius David zice:

   ce crezi, pakistanezii au ştiut?*

 13. vioricaO zice:

  Se spunea undeva pe un post tv, ca Bin Laden era foarte grav bolnav si ca-si traia ultimile zile; era supravegheat cam din august 2010 si acum s-au hotarat sa-l elimine, tocmai pentru a impiedica urmasii lui sa-i faca inmormantare si pelerinaj la mormant, pe viitor.
  Faptul ca l-au aruncat in mare intareste aceasta decizie.
  Acum eu zic sa asteptam sa vedem ce se va intampla in viitor; sa ne incredem si mai mult in Domnul si sa ne incredintam in mana Lui, sa stam linistiti, ca ne va purta de grija si-n vremi de rastriste! A fost ceva vreodata in istorie, inafara controlului lui Dumnezeu?

 14. Andra zice:

  Poate veti zice ca sunt Toma necrediciosul (intotdeauna e loc si pt un Toma !!), dar eu nu cred ca l-au eliminat. Pur si simplu nu ma convinge propaganda lor. Am invatat de mult sa impart la 4 si sa scot radical din tot ce se da in mass-media. Le studiez actiunile si propaganda de ceva timp, mai exact de cand cu turnurile gemene = ca le-ar fi doborat teroristii. Prima data cand am auzit, chiar am crezut, dar mi-am revenit repede. Hai sa fim seriosi, chiar asa sub nasul lor, fara ca ei sa stie nimic ?? Chiar ne iau de prosti ?! Si ce coincidenta ca fix dupa aceea au lansat razboiul impotriva lui Sadam care era o mare amenintare datorita armelor biologice. Arme pe care nu le-au gasit si nu au stiut cum sa mai minta ca sa acopere minciuna initiala.

  Astia sunt oamenii cu care avem de-a face. Si nu conteaza ca se numesc Bush sau Obama, pt ca ei slujesc la acelasi stapan (masoneria). Unii nu au inteles nici acum ca asa-zisul crestinism al lui Bush era doar un cover-up. Unii nu inteleg nici acum ca elita americanilor lupta intr-adevar impotriva intereselor poporului american. De ce ? Pt ca ei slujesc unei elite mondiale, al carei scop este instaurarea unui guvern mondial care il va propulsa pe Anticrist. Asa ca democratia americana le este cel mai teribil dusman. De unde si actiunile (contradictorii) impotriva propriei lor natiuni. Ii doare in cot de natiunea americana, ei sunt platiti din alta punga, punga lui Iuda.

  Dar sa revenim: eu nu cred ca americanii l-au ucis fix acum pe Osama. Asa cum au stiut de atatea ori sa fabrice dovezi false si sa minta lumea, cred ca fac acelasi lucru si acum. De ce ? Ca sa distraga atentia oamenilor de la alte planuri la care lucreaza. Ca doar asta este strategia lor: sa provoace o oarecare problema intr-un colt al globului si sa zica tuturor: „ia uitati-va ce se intampla aici”. Asta e un cover-up care le da posibilitatea sa lucreze nestingheriti in alta parte fara sa atraga atentia. O alta strategie de-a lor: sa creeze probleme false si apoi tot ei sa vina cu solutii, dar nu cu orice solutie, ci exact ce isi doreau ei sa implementeze inca de la inceput, insa opinia publica nu era de acord cu asa ceva. Prin urmare creaza o problema atat de spinoasa, incat solutia este fix planul pe care l-au avut ei de la inceput. Si ca sa nu credeti ca am inventat eu aceste lucruri, iata cateva extrase + sursa:

  „DIVERSION, THE PRIMARY STRATEGY
  Experience has proven that the simplest method of securing a silent weapon and gaining control of the public is to keep the public undisciplined and ignorant of basic systems principles on the one hand, while keeping them confused, disorganized, and distracted with matters of no real importance on the other hand. The general rule is that there is profit in confusion; the more confusion, the more profit. Therefore, the best approach is to create problems and then offer the solutions.”
  Sursa: http://www.conspiracyarchive.com/NWO/silent_weapons_quiet_wars.htm

  Stiu ca sunt unii care nu vor sa creada nici cu dovezile sub nas. Acestia sunt mai rau ca Toma, macar el a crezut cand Domnul i-a aratat mainile si coasta.

  • Octi Neiconi zice:

   Andra,
   Nu inteleg totusi de ce te opresti cu teoria conspirativa la guvernul american si masinatiunile lui impotricva populatiei autohtone si mondiale am putea spune.
   Hai sa mergem mai departe. Sa vorbim despre conspiratia religiei crestine dea lungul istoriei,”opiul pentru mase” care nu are alt scop decit sa induca lumea in eroare ca sa o poata controla. E adevarat ca ei vorbesc de dovezi cum ca Isus ar fi un personaj real ca ar fi fiul lui Dumnezeu ca el a murit pentru pacatele noastre…. etc. Sau ca evolutia este imposibila din cauza complexitatii vietii biologice, ca viata nu ar fi putut apare din materie anorganica, ca universul ar fi avut un inceput si deci o cauza externa. De ce crezi ca fac asta?- Numai ca sa tina populatia subjugata. Cine cistiga din toata afacerea asta? Biserica cu averile ei uriase. Am impresia din ce ai scris ca si tu ai cazut in cursa acestei conspiratii crestine. Sau de fapt chiar faci parte din conspiratie. Nu stiu ce sa mai cred. Si mai sustii ca, citez:”Am invatat de mult sa impart la 4 si sa scot radical din tot ce se da in mass-media”. Ma dezamagesti. Iata sfatul meu. Cel mai bine e sa nu crezi in nimic. Cel putin asta cred eu ca e cel mai bine. Sau mai bine zis nu cred ca sa fiu in acord cu propria-mi filozofie. Sper ca intelegi desi daca intelegi s-ar putea sa cazi in cursa altei conspiratii care vrea sa te faca sa intelegi dar de fapt ei urmaresc alte scopuri. Intelegi ce vreau sa zic? Daca nu mergi la:

   http://www.haisafimseriosi.com

   • Andra zice:

    Octi, cred ca ne indepartam de subiectul actual daca intram in cealalta dezbatere. Daca binevoieste gazda noastra sa deschida un alt subiect dedicat asa-zisei conspiratii crestine despre care vorbesti, atunci vom dezbate acolo.

 15. Gabriel B. zice:

  Eu nu inteleg de ce isi bat oamenii capul cu lucruri de o importanta nesemnificativa pentru viata lor. Cu ce va ajuta ca stiti conspiratiile, cine a murit si cine nu ?
  Eu nu spun sa fii ignorant la ce se petrece in jur. Dar sunt lucruri mai mari de care ar trebui sa ne ingrijoram. Cum ar fii mantuirea noastra si sa predicam evanghelia la cei din jur si sa fim placuti lui D-zeu. Orice altceva este in plus si trecator.
  Chiar a fost bin Laden persoana care a organizat daramarea turnurilor?
  Chiar au ajuns oamenii pe luna?
  Chiar conduc masonii lumea ?
  Cu ce ne ajuta pe noi raspunsurile acestea ?
  Da, anumite fapte si actiuni se petrec pentru ca sa se implineasca profetiile si este bine ca sa vedem aceste semne pentru ca stim ca venirea lui Isus este tot mai aproape si ar trebui sa ne bucuram, nu sa ne ingrijoram cine, ce face si de ce.
  Idea principala este ca ar trebuie sa avem alte prioritati, sa ramanem calmi si impartiali la ce se petrece in jur si in mass media, nu sa ne atacam unul pe altul cu teorii, argumente, surse si citate.

 16. Paul Pantea zice:

  Lasati omul in pace, a suferit destul. Dumnezeu sa-l odihneasca.

  • octi zice:

   Paul,
   La momentul asta nu cred ca Dumnezeu mai are vreo intentie sa-l odihneasca pe „omul” respectiv. Cred ca de problema asta se ocupa altcineva. Nu vreau sa-i pomenesc numele.

 17. Remus O. zice:

  Parerea mea este ca Osama nu a fost gasit pana acum nu pentru ca nu s-a vrut a fi gasit ci pur si simplu nu a fost gasit. Intr-adevar tehnologia face minuni (si in cazul ‘Obama si Osama), atat timp cat ‘o ai in mana’ si de-o parte si de alta. Osama si-a luat toate masurile de siguranta debarasandu-se de tehnologie (fara telefon, internet, orice indiciu/gunoi menajer ars).

  Operatiunea „Capture or Kill” BIN LADEN eu zic ca s-a vrut mai mult „Kill” BIN LADEN. Un Osama viu ar fi ridicat muult gradul de risc si santaj terorist ulterior.

  Vezi ce distanta mica este intre faima desarta, viata prapastioasa si sfintenie?!! Doar o litera: Obama – Osama – Osana. Multe putem invata de aici! […]

 18. Bogdan Burghelea zice:

  @Gabriel B:
  „Cu ce ne ajuta pe noi raspunsurile acestea ?”

  Recunosc, nu ne zidesc răspunsurile la acele întrebări, dar de ajutat, ajută la dobîndirea acelei înţelepciuni pe care trebuie să o aibă orice creştin.

 19. octavian zice:

  Astea-s lucruri simple, ce ma minuneaza pe mine e cum a facut el sa opuna rezistenta la capturare fara sa fie inarmat. Adica te trezesti in casa cu vreo cativa indivizi musculosi si inarmati pana-n dinti, n-ai nici o arma, dar opui rezistenta si practic ii obligi sa te-mpuste mortal, altfel n-ar face fata. Trebuie sa fi fost o tehnica foarte eficienta de opus rezistenta, m-ar interesa.

 20. vioricaO zice:

  In timp ce citeam comentariile voastre , mi-am amintit o chestiune; arabii au fost instruiti de englezi prima data, si din triburi nomade de beduini au fost invatati tehnicile militare. Apoi mai tarziu, americanii, i-a ajutat si invatat tehnici militare , i-a scolit sa piloteze avioane, sa studieze la universitati americane…adica nu i-a lasat sa moara si s-au intors impotriva lor! nu-i lasa sa traiasca linistiti!
  Cam asa se intampla si-n trairea spirituala: pacate „mici”, care par inofensive la prima vedere, cresc se „umfla” si ajung sa sufoce trairea in Duhul si-n armonie cu legea Domnului!

 21. Cristian C. zice:

  Concluzia este: in toate cate se intampla, America e Fecioara Maria, si restul, toti o ataca NEJUSTIFICAT! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.