„Religie şi dezvoltare în Munţii Banatului, studiu de geografie a religiei” – Anton Lazăr

Prof. Lazăr Anton este licențiat în geografie al Universității de Vest din Timișoara, master în “Geografie umană, turism și dezvoltare regională” (Universitatea din Oradea) și doctor  în științe în cadrul Universității din București.

“Așa cum rezultă din titlul lucrării —”Religie și dezvoltare în Munții Banatului” — ne aflăm în fața unui subiect inedit, a cărui abordare a fost extrem de fragmentar atinsă în literatura românească de specialitate, dar și în literatura mondială. Este meritul autorului de a fi dezvoltat conceptele și de a fi aplicat pe un spațiu concret niște idei generale, care s-au dovedit a avea un suport real. Meticulozitatea cu care au fost analizate comunitățile locale și fenomenul religios, abilitatea cu care au fost efectuate interviurile și inteligența de a pune rezultatele în ecuație, alături de efortul material, au fost atuurile principale ale realizării acestui studiu. Dacă avem în vedere dificultatea depistării unei corelații între religie și dezvoltare locală, precum și extensiunea ariei cercetate, putem avea imaginea volumului foarte mare de muncă și timpul dedicat acestui studiu.

Lucrarea de față reprezintă o noutate în literatura geografică, prin ineditul tematic, prin rezultatele originale obținute într-un context de cunoaștere interdisciplinar, prin informațiile abundente despre relații teritoriale invizibile și neglijate frecvent în studiile legate de dezvoltarea comunităților locale. Totodată, prin maniera de abordare, prin efortul sistematic de a valida ipotezele formulate implicit în lucrare, prin instrumentarul conceptual și metodologic utilizat, d-l Lazăr Anton ne-a convins că poate fi înscris pe lista cercetătorilor pionieri în analiza geografică a dezvoltării locale.”

Prof.univ.dr. Ioan IANOȘ

Universitatea din București

Lucrarea are circa 400 de pagini, a fost publicată la Editura Risoprint, Cluj-Napoca. Se poate achiziţiona la preţul de 34 de lei,

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Cărţi de citit. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „Religie şi dezvoltare în Munţii Banatului, studiu de geografie a religiei” – Anton Lazăr

  1. Lazar Anton zice:

    Consider un har din partea Domnului sa descopăr frumusețea relației dintre spațiul spiritual și spațiul geografic, precum și oportunitatea de a prezenta aceste lucruri în mediul academic. Dumnezeu să fie glorificat!

  2. Pingback: “Religie şi dezvoltare în Munţii Banatului, studiu de geografie a religiei” – Anton Lazăr « Timişoara Evanghelică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.