Bucăţi în studiu: Preludiul nr. 1 de Villa-Lobos

Nu vă imaginaţi cîtă bucurie este reîntoarcerea la bucăţile vechi uitate… o bucurie aşa … în general, dar mai mare bucurie este reîntoarcerea la una dintre bucăţile mele preferate spre studiu şi aprofundare. Cred că, dacă mă ţine Dumnezeu în picioare pînă la moarte în ultimele zile de viaţă tot Preludiul acesta va fi de studiat.

Preludiul nr. 1 de Lobos şi Valsul nr. 2 de Antonio Lauro. Astea-s „zdrăngănelile mele” preferate.

Le studiez de ani de zile precum Pablo Casals suitele pentru violoncel. Nu este zi în care să nu cînd Valsul 2 sau săptămînă în care să nu intru în glissando-ul de la Preludiu.

Acum că am chitară bună… ispita este şi mai mare. Pe noul SM 100 sună impecabil. „Mi-ul ăla este de chitară de 10.000 de euro” vorba prof. Sabău.

Să vedem:

şi în interpretarea compozitorului

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Bucăţi în studiu, Chitara, Muzica, Schimb de iutuburi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Bucăţi în studiu: Preludiul nr. 1 de Villa-Lobos

  1. naomi zice:

    Foarte frumos, Narciso Yepes, multumesc.
    Acum am invatat si eu sa-mi aleg muzica clasica. Dar parca tot mai frumoasa este cand este gasita de altcineva.

  2. buhas daniel zice:

    frate Marius fiindca stim ca azi e aniversarea dumneavoastra familia noastra se roaga pentru dumneavoastra si va doreste mai intai de toate SANATATE, multi ani frumosi si buni in si cu Domnul. Suntem bine incredintati ca Cel ce a inceput aceasta lucrare frumoasa in dumneavoastra o va desavarsi pana n vesnicii.

    Evrei 13; 7-8.
    cu mult respect si drag, Dani si Sinela buhas

  3. Pingback: Bătul lui Chapman, întrebările unui “prost”, Mojic şi Mitocan, « La patratosu

  4. Pingback: El Negrito | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.