Bucăţi în studiu: Preludiul nr. 1 de Villa-Lobos

Nu vă imaginaţi cîtă bucurie este reîntoarcerea la bucăţile vechi uitate… o bucurie aşa … în general, dar mai mare bucurie este reîntoarcerea la una dintre bucăţile mele preferate spre studiu şi aprofundare. Cred că, dacă mă ţine Dumnezeu în picioare pînă la moarte în ultimele zile de viaţă tot Preludiul acesta va fi de studiat.

Preludiul nr. 1 de Lobos şi Valsul nr. 2 de Antonio Lauro. Astea-s „zdrăngănelile mele” preferate.

Le studiez de ani de zile precum Pablo Casals suitele pentru violoncel. Nu este zi în care să nu cînd Valsul 2 sau săptămînă în care să nu intru în glissando-ul de la Preludiu.

Acum că am chitară bună… ispita este şi mai mare. Pe noul SM 100 sună impecabil. „Mi-ul ăla este de chitară de 10.000 de euro” vorba prof. Sabău.

Să vedem:

http://www.youtube.com/watch?v=D9ijPEpxmuA

http://www.youtube.com/watch?v=c_UFh7D87Bw

şi în interpretarea compozitorului

Avatarul lui Necunoscut

About Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Bucăţi în studiu, Chitara, Muzica, Schimb de iutuburi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 Responses to Bucăţi în studiu: Preludiul nr. 1 de Villa-Lobos

  1. Avatarul lui naomi naomi spune:

    Foarte frumos, Narciso Yepes, multumesc.
    Acum am invatat si eu sa-mi aleg muzica clasica. Dar parca tot mai frumoasa este cand este gasita de altcineva.

  2. Avatarul lui buhas daniel buhas daniel spune:

    frate Marius fiindca stim ca azi e aniversarea dumneavoastra familia noastra se roaga pentru dumneavoastra si va doreste mai intai de toate SANATATE, multi ani frumosi si buni in si cu Domnul. Suntem bine incredintati ca Cel ce a inceput aceasta lucrare frumoasa in dumneavoastra o va desavarsi pana n vesnicii.

    Evrei 13; 7-8.
    cu mult respect si drag, Dani si Sinela buhas

  3. Pingback: Bătul lui Chapman, întrebările unui “prost”, Mojic şi Mitocan, « La patratosu

  4. Pingback: El Negrito | Marius Cruceru

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.