Itinerariul european al lăutelor

Dragi prieteni,

Avem bucuria sa va invitam la o Seara de lauta renascentista si baroca.


Concertul va fi sustinut de lautistul István Kónya din Ungaria si va avea loc in seara zilei de luni, 8 noiembrie 2010, ora 18.00, la Centrul Cultural al Republicii Ungare (str. Gina Patrichi nr. 8).

In program veti asculta lucrari de: F. Spinacino, F. da Milano, L. de Narvaez, C. Sermisy / P. Attaingnant, A. Le Roy, A. Dlugoraj, V. Bakfark, H. Newsidler, J. Dowland, R. de Visee, S. L. Weiss.


István Kónya a studiat muzica veche la Conservatorul Regal din Haga, perfectionandu-se in manuirea stramosilor chitarei (lauta renascentista si baroca, arhilauta si chitarrone) sub indrumarea maestrului Toyohiko Satoh. A participat la cursuri de maiestrie sustinute de catre Nigel North si Stephen Stubbs. A concertat in Europa si America ca solist si acompaniator, respectiv ca membru al mai multor formatii de muzica veche. Din 1993 tine sistematic cursuri de lauta in cadrul unor manifestari de muzica veche, fiind si conducatorul artistic al mai multor evenimente muzicale, precum Academia de Vara din Szombathely, Festivalul International de Lauta si Chitara din Győr, Atelierul de Muzica Veche Savaria. In cadrul seriei de concerte Seri de lauta in Cetatea Buda a sustinut peste 500 de recitaluri in Sala Gotica a Muzeului de Istorie din Budapesta. A inregistrat doua compact-discuri ca solist: „Muzica de lauta a trei secole” si „S. L. Weiss: Suite de lauta”.

Concertul este organizat de Centrul Cultural al Republicii Ungare in parteneriat cu Medieval Praxis. Intrarea este libera.

Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati pagina web http://www.medievalpraxis.ro/concert%20conya%20istvan/concert%20konya%20istvan.html.

mulţumiri maestrului Lorinczi pentru informaţie şi afiş

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Lauta, Muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.