Uralnicul şi lăturile – UPDATE

Zilele acestea m-am mirat de etichetele vrednice de o curte de om „vrenic” pe care şi Domnul Mîntuitorul, dar şi Apostolul le-au folosit: cîini, porci, capre, pui de năpîrci ….

Uneori am impresia că etichetele necesită completare.

Pentru unii oameni, ura e un nutriment vital. Respiră, mănâncă şi defechează ură. Fiind un sentiment extrem de dinamic, deci funcţionând pe bază de negaţii, interpretări turate la grad de psihoză şi “descinderi” epistemologice cu piciorul în uşă, ura îi lasă celui care urăşte impresia că orice “subiect” pasibil de verticalitate în gândire şi simţire este, fără dubii, un impostor.

Mai mult, că simţirea şi gândirea sunt doar nişte “chestii” gonflate, nişte manierisme duminicale bune doar de “vomat” pe masă în timpul unei conversaţii cu pretenţii elitiste. Dacă mai adăugăm urii şi o plăcuţă de înregistrare ideologică, de exemplu una stângistă, atunci amestecul care va rezulta va fi unul de-a dreptul letal: un cocktail de idiosincrazii psihologizante, de adolescentisme sorbonarde şi frustări păgâne ce întunecă raţiunea şi schilodesc sufletul.

n fine, ultima victimă de pe lista neagră a d-ului Dan Ungureanu este Corneliu Coposu. Într-un articolaş scris cu voluptatea vomitivă a mercenariatului cultural, publicat pe blogul revistei „Cultura”, d-ul Dan Ungureanu încinge o sesiune de „demascare” a lui Corneliu Coposu, făcându-l pe fostul lider ţărănist albie de porci în mârlănescul stil al execuţiilor scânteiste.

Sursa.. citeşte mai departe.

Vezi şi AICI.

Ilustrul personaj Dan Ungureanu nu îi vede niciun merit insignifiantului Corneliu Coposu. Probabil, este dezamăgit şi de trecerea PNŢ de la centru-sânga la dreapta, după 1989. În ura lui oarbă împotriva unui personaj care îi tulbură nostalgiile marxiste, el scrie un text mizarabil, subiectiv şi fără noimă, care nu poate decât să îi determine pe cititorii de bun-simţ să caute explicaţii în sfera patologicului.

“Să-l lăsăm pe Coposu să se întoarcă acolo unde s-a dus şi partidul ţărănesc, creştin şi democrat : în nimic.”

Nu domnule Ungureanu. Coposu stă frumos în istorie. Dumneavoastră însă aveţi toate şansele să sfârşiţi în acest “nimic” despre care vorbiţi.

PS: iată AICI este „excreaţia” origi-nară

Exemplu de vomitătură:

În 1945, Corneliu Coposu nu era bătrînul distins din 1990. Era un tînăr mardeiaş de un metru 90 şi 130 kilograme. La treizeci de ani n-avea decît două cefe şi două guşi şi era fost campion de haltere. Era nepot de departe al lui Alexandru Vaida Voevod. Era înrudit şi cu fraţii Zaharia şi Romulus Boilă. Îi era rudă prin alianţă şi lui Iuliu Maniu, al cărui secretar-bodyguard era. Partidul Naţional Ţărănesc, după 1919, era o afacere de familie, în curs de consangvinizare. Principalele sale merite politice erau, în 1937, fălcile harnice, o burtă cu circumferinţa de un metru şi 37 cm, succesele la box şi haltere, ca şi calitatea de nepot al lui Iuliu Maniu – care, printre altele, l-a scăpat de frontul de la Stalingrad.

Şi AICI, ca să refacem diacronic reacţiile, este articolul iniţial la care se referă uralnicul.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Uralnicul şi lăturile – UPDATE

  1. Am o curiozitate…acest personaj Dan Ungureanu e unul si acelasi cu senatorul PSD Dan Ungureanu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.