Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
deci acum modifica si pestii.
pofta buna!
Ce mancam?
Simplu! Ce (si cat) avem
in gradina, in ograda, in ghiveci, pe tarla
Dar daca nu avem?
mancam ce gasim,
la alimentara, la mol, la piata..
Ce gasim?
Simplu! Ce ni se aduce.
Si ce ni se aduce..?
Ehei..de aici incep discutiile seriase.
Ni se aduce
CODEX ALIMENTARIUS !
si asta nu-i vreun soi de peste (cod)..
nu-i nici vreo specie noua din regnul animal sau vegetal.
nu-i nici un preparat pe baza vreunei retete
e de fapt o noua religie.
care va trebui respectata cu sfintenie si osardie.
Religia alimentatiei Noii Ordini Mondiale !
o religie ce se adreseaza noului tip de om care
ciopleste (creeaza) acum prin ascutisul unor legi de forta juridca internationala si nationala, legi atat de „fortoase” aplicate in toate domeniile incat au inceput sa aduca constrangeri reale in bisericile protestante si traditionale.
iata de exepmplu in occident cel putin, pastori si preoti au fost „adunati” si prelucrati
indicandu-li-se ca in predici sa evite folosirea cuvantului „PACAT”,
Mihai bine ca avem ce manca si nu ne ascundem ca nu cumva sa fim noi mancati 🙂 Desi ne mai mananca pielea, ne mananca limba, dejetele 🙂 Mancarea asta!
ERATA:
„noului tip de om care SE CIOPLESTE acum..”
Ce ma distreaza aroganta asta a cercetatorilor,probabil atei,prin care ei cred ca pot face o treaba mai buna decat Dumnezeu
nu cred ca se rezuma la asta. profitul e unul dintre motoarele ideilor, al doilea este simpla pasiune pentru stiinta, iar al treilea e dorinta de a starpi fie foametea (o iluzie, foametea nu cred ca va fi eradicata prea curand) fie ocrotirea anumitor specii (astfel, pescuitul industrial nu va mai avea loc pe rauri…ceea ce va duce la disparitia „pescuitului industrial”). hm, ironic.
Sa va spun eu cum se procedeaza la modificarea asta genetica.
Intentia este sa creasca mai repede la fel ca la furajat. Ce face de fapt aceasta schimbare genetica? Creste pofta de mancare a somonului prin modificarea genei care se ocupa de „arderea grasimilor” din organismul somonului. Este de fapt „distrusa” si somonul se ingrasa mancand normal sau poate si mai putin. Asta este tot.
Sa va spun acum cum se face un adevarat sandwick:
Luati o bucata cat mai mare de somom si puneti peste ea salata verde, multa salata verde (aveti grija totusi sa puteti deschide gura) Apoi taiati o felie de rosie cat mai mare dar subtire, peste ea puneti o felie de paine neagra si asta tot subtire, apoi repetati operatia, dar invers asa incat sa terminati cu o alta felie de somon.
Cascaval? Nici macar sa nu pronuntati cuvantul „cascaval, branza” in timp ce faceti sandwickul.
Pofta buna!!!
Da, aşa facem şi noi. Mult pătrunjel pe lîngă ce ai spus tu.
Nuu, dv ati inceput cu paine si ati terminat cu paine, al meu incepe cu somon si se termina cu somon. Este pentru diabetici. Patrungelul zgarie limba 🙂
Ehei Naomi,
daca ai sti ce mai „mangaie” ficatul patrujelul, si ce „fin masaj” face venelor si arterelor subtiind sangele si improspatandu-l, si ce mai ten luminos face..l-ai saluta pe tovarasul Patrunjel si dimineata si seara..sau macar i-ai da binete macar de 4-5 ori pe saptamana..pentru binele care ti-l face..
Patrungel, salata, telina. urzici ….. dupa ce termin sa mananc de toate astea ma vor putea duce linistit la „locul cu verdeta” ….. doar m-am obisnuit cu verde, nu? 🙂
Incerc sa le introduc in meniu dar nu ma pot abtine sa nu murmur. 🙂
Multumesc Mihai
Naomi,
Sa stii ca patrunjelul se poate si..bea..
De fapt in felul asta, e ca un „injector Turbo” pentru organism..
In stare „lichida”..patrunjelul ajunge rapid in sange..si face pe acolo treaba foarte buna..are multi antioxidanti..enzime..si de cateva ori mai multa vitamina C decat portocala.
Pentru,
– cei ce sufera cu inima/sitemul circulator
– pentru sportivi de performanta sau „de parc”
– pentru adolescenti acneici si anemici,
– pentru ipohondrici si cei care au intr-adevar nevoie de imunitate crescuta
– pentru cei maturi si cei mici
o reteta de la un fost medic al lotului olimpic roman.
-o legatura de frunze de patrunjel (cat mai proaspat)
– o lamaie ( sau un lime)
– 250-300 ml apa plata (nu de la robinet sa nu aiba clor)
Se mixeaza cu blenderul sub un minut (sa nu fie afecatata structura moleculara).
Se bea imediat, recomandat inainte de masa cu circa 30-45 min.
Ca tratament, de doua ori pe zi; rezultate dupa 7o zile.
Ca preventie o data pe zi, la orice ora.
Vara este un excelent racoritor.
(se poate pune putina miere sau folosi o jumatate de lamaie)
Cel mai bine iese totusi cu lime, iar pretul dublu fata de lamai e echivalat prin dimensiunile mici ale limeului si prin surplusul de „acreala”.
Desi pare o „acritura” de fapt nu e, caci in combinatie cu patrujelul se produc cateva procese chimice care reduc mult aciditatea.
E recomandat chiar si pentru cei cu gastrita.
In fond, e o „bomboana fondanta” pentru tot organismul..adica o „dulcitura” nu o „acritura”.
Multumesc, mi se pare mai placut decat sa-l mananc.
Pentru ficat sper ca este la fel de benefic.
Pentru inima, este bun pentru dv frate Marius.
da, este (la fel de benefic, ba chiar si mai si)
am uitat sa scriu ca se strecoara la final.
rezulta un suc de un verde intens frumos.
are si efect psihologic, parca ii simti incarcatura de vitamine si minerale cand il vezi asa concentrat, incarcat de „viata”.
are si un oarece iz de iarba proaspat cosita.
( sa vezi ce efecte extraordinare are sucul de iarba daca e dintr-o zona nepoluata, ori cel de orz verde sau lucerna..ehei..)
Sa fie de bine-cuvatare, celor ce vor incerca.
Orz verde, da, dar lucerna si iarba?
Da asa este.
daca ne gandim ca leii, tigrii, leoparzii, gheparzii,
hienele, sacalii..au pascut initial..intelegem si mai bine lucrurile..
in plus, acesta era si meniul oamenilor inainte de blestemul pamantului
Geneza 1:29
Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.”
Geneza 1:30
Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului, şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.
In concluzie, nu e nimic neobisnuit cu sucul
de iarba proaspata.
da lucerna,
si mai ales iarba (suc proaspat de iarba verde, necontaminata in vreun fel, nepasunata)
despre puterea ierbii vorbeste Insusi Dumnezeu folosind comparatia.
Isaia 66:14 Şi când veţi vedea aceste lucruri, inima vi se va bucura, şi oasele voastre vor prinde putere ca iarba.” – Domnul Îşi va arăta astfel puterea faţă de robii Săi
Suntem de acord ca stie ce vorbeste, nu?
Scrie:”ca iarba” nu cu iarba 🙂
Am glumit. cred ca asa este. 🙂
Am gasit ca aceasta crestere accelerata a somonului a fost obtinutamodificand gena care codifica un hormon de crestere a acestui peste. Fara modificarea genetica, somonul nu ar secreta acest hormon daca se afla in apele reci. Modificarea genetica a constat in producerea acestui hormon tot timpul anului, indiferent de temperatura apei.
La datele complete nimeni nu are acces, deocamdata.
Cresterea accelerata a numarului de somoni care este uimitoare, asta am vrut sa zic 🙂
inteleptii vorbesc despre idei, inteligentii despre fapte, iar oamenii de rand despre ce mananca…… scuze, e un citat celebru care-mi ramane in memorie si nu scap de el… iar pe mine ma cam mancat limba de data asta…
mancarea nu e
putin lucru pentru om..
unul si-a vandut pe un blid de ciorba binecuvantarea vietii
si nici macar nu era o ciorba in adevaratul sens al cuvantului, dreasa cu smantana si galbenus asezonata cu leustean sau tarhon, fara cubulete de jambon afumat..
ci mai degraba o fiertura.
Cine controleaza resursele de apa potabila (in continua imputinare) si pe cele
alimentare poate controla lumea.
Spre asta se tinde.
In fapt fiecare norma europeana (in viitor mondiala) este direct sau indirect
o ingradire a libertatii si o porunca scarbo-satanica.
doar cine nu a trecut printr-un razboi, cine nu a fost cu adevarat sarac, ori cine nu are o practica multianuala a postului poate lua subiectul cu usuratate, care oricum raportat la celelalte ale blogului este rarisim, deci nidecum neavenit ci aduce o diversitate benefica.
nu-i nimic, eu sînt un om obişnuit… 🙂
oamenii de rînd vorbesc despre maşini, nu despre ce mănîncă, iar cei care au ieşit din rînd… despre ce au băut 🙂
Ni se va da tot ce vor dori”dinsii” sa mincam, cit mai modificat de la naturalul lui Dumnezeu; ca sa ne imbolnavim.
Nu orice tara accepta ca si Rominia modificarea genetica a plantelor si animalelor
care se consuma in industria alimentara.
Diavolul actioneaza asupra omenirii vrind sa o distruga in toate felurile, aparent nevinovate:
cu alimentatia,
cu dezbracarea de hainele atit de normal-sanatoase fara a fii fost credincios, ci doar un om cu bun simt si imbracarea-desbracata;
pornografia.
Eh, nu toţi somonii mari sunt modificaţi genetic. Peştişorul acela din imagine nemodificat, chipurile, genetic, e ori pui de somon ori o cu totul altă specie de peşte. Vorbesc din experienţă. Am pescuit ditamai somonii în Alaska, în mod cert nemodificaţi genetic, şi i-am mâncat preparaţi în toate felurile posibile. Somonul mare din imagine e un somon argintiu de toată frumuseţea. M-aş foarte mira să fie cu genele strâmbate.
Vedeţi aici un somon roz proaspăt prins în Alaska (2006), în pârâiaşele ce se varsă în Pacific,

Şi aici un somon roşu mai bâtrnior tot din Alaska

De invidiat asa captura! N-am sa-i arat sotului pozele astea, sa nu crape de ciuda si neputinta ca nu poate ajunge in Alaska la pescuit. 😀
Cred ca domnul Marius se refera la aceasta stire…:
http://www.realitatea.net/somonul-gigantic-va-fi-primul-animal-modificat-genetic-din-farfuria-noastra_721198.html
se poate, am dat susrsa, este o fotografie apărută pe ştiri.
sa lasam Cuvintul sa dea verdictul! 1:,,Mincarea este pt pintece si pintecele pt mincare,DAR Dumnezeu le va nimicii pe amindoua”!
si 2. ,,Imparatia lui Dumnezeu Nu este MINCARE si bautura,ci pace,liniste si bucurie in Duhul Sfint”!
Amindoua citatele au fost scrise din memorie,deci iertati-ma daca nu au fost scrise mot-a-mot! Sa nu facem prea mult caz de ce mincam,ca ISUS a precizat unde ajung,atit icrele negre cit si umila piine(dupa ce ne ofera energia necesara vietii in acest univers material): la ,ma scuzati,Hazna!! si mai scrie,,Cine isi iubeste viata o va pierde,iar cine isi uraste viata in lumea aceasta o va pastra pt vesnicie!” Noi murim cind vrea DOMNUL,nu cind vrea satan!
Mult har si binecuvintare,fratii si surorile mele in ISUS DOMNUL!
Postarea nu aducea ode mancarii ci pur si simplu aborda domeniul
ca pe unul al vietii, in care e nevoie de intelepciune si cumpatare.
Sandwich-ul lui Marius, prezentat, e unul aproape dietetic, in afara de mica afumatura totul e de regim.
Exista o directa legatura intre ce mananci si „ce ai” la ficat, la stomac, pe piele etc..adica de ce boala suferi.
Intelepciunea de a alege ce mananci poate fi diferenta intre a trai bolnav si a trai sanatos. Nu e totuna.
De exemplu, in cazul unei conserve de pateu de ficat doar circa 25% e carne restul e completat cu carnagen. Animalul care furnizeaza acest soi de carne se numeste „Laborator”, si e un animal de prada, feroce ucide viclean, nu din o muscatura doua ci din mai multe.
Pe de alta parte afirmatia „Noi murim cind vrea DOMNUL,nu cind vrea satan!”
nu pare a fi crestina deoarece este anti-altruistica punand accentul pe sine, pe noi iar Crestinismul nu este mai mult pentru Noi decat este pentru Ei.
Adica nu ni se adreseaza mai mult noua, decat lor.
Oricum indiferent ca e vorba de noi (crestinii) sau ei (cei ce pot deveni crestini desi inca acum nu sunt)
mancarea poate fi un mijloc eficient al celui rau spre a obtine lepadarea de credinta.
De exemplu, in timpul vremii fiarei cand nimeni nu va putea cumpara sau vinde fara sa aiba semnul pe frunte sau pe mana
(nu mai e o noutate pt nimeni ca e in mod cert microcipul) cei care nu s-au indeletnicit cu postul in mod serios
in timpul vietii vor avea mari probleme de a rezista pe cale.
Nu degeaba spune Scriptura ca aici (adica in acele conditii) este rabdarea sfintilor (Apocalipsa 14:12)
Deasemenea, afirmatia are si ceva neconcordante cu Scriptura daca ideea care s-a vrut a fi evidentiata este faptul ca data mortii este prestabilita si neschimbabila.. caci Biblia prezinta doua metode de prelungire a vietii.
Natan,
cum e in Alaska?frig nu pare a fi; peste mult sau pescuit prelungit….?
cu ce ocazie esti acolo? mai spune-ne ceva, sau arata-ne poze.
Cite mii de kilometrii sunt pina acolo?
Si ca sa fim in ton cu postarea: ce maninca oamenii acolo in afara de peste?
Cu exact un an in urma am cumparat 2 gold fish de la magazin pentru fiul meu. Unul era cu o idee mai mare decat celalalt, nici nu-ti dadeai prea mult seama de diferenta. Amandoi sunt in acelasi acvariu inca de atunci. Dupa un an de zile, cel marisor este mare acum, cam de 2 ori decat celalalt. Il numim Grasul. Celalalt a crescut doar putin. Uitandu-ma acum la poza cu somonii, ma gandesc daca nu cumva si Grasul este modificat. Dar de ce ar fi? Oricum ne da de gandit evolutia lui comparativ cu celalalt.
„Vadim Cusnarencu
Codex Alimentarius incepe sa decimeze Planeta, cu Romania varf de experiment cu painea Titan
by vadim
Pe pachetele de paine Titan scrie deja ca painea este fabricata cf Codex Alimentarius. Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen ‘initium’, atat pe aceasta paine, cat si pe legume si fructe (din 2010 incepe cu cartofii, ceapa, rosiile si strugurii).
Ce este ‘initiumul’?
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine.
Peste 20.000 de oameni au semnat la petitia a carei text se afla preluat mai jos, ramane de vazut cum se poate face sa se si opreasca acest experiment pus la cale in Romania. Textul de mai jos este preluat de aici, unde puteti si vota la petitie.
Experimentul “Codex Alimentarius” începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea “Codexului”, alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei).
“Codex Alimentarius” este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Adepţii Teoriei Conspiraţiei susţin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca doua miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de controlat de forţele oculte.
Nu a trecut o lună şi iată că apare ştirea că România este prima ţară din lume care va folosi în agricultură un compus chimic pe bază de initium, un ingredient activ din noua clasă a substanţelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor furnizate de compania germană BASF şi vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapa.
Pentru publicul larg se spune că “beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata în care se obţine recolta.” După ce acest produs va fi experimentat în România, urmează să fie omologată utilizarea lui şi în Olanda, Germania , Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie.
Neoficial, conform cercetătorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă care intră rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism.
De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape un an. Or, dacă acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, aşa cum initium ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne.
Sursa si din Farmacia naturii si PetitieOnline.ro