Muzeu de antichităţi pentru I-pod, TV-3 D şi o vacanţă planetară

Draga marius,

Azi mi-as fi dorit mult sa fiu din nou copil. Poate pentru ca innorarile vietii nu lasa nici o umbra pe chipul inocent al celor mici, poate pentru ca ei nu inteleg cit de trecatoare ne sint planurile.

Citeodata ma gindesc ca as vrea sa am partea mea de lume, un colt in care sa infig un steag la intrare, semn ca acolo totul este altfel, asemeni unei granite pe care trebuie sa o treci spre altceva.


Cinci persoane si-au pierdut locul de munca din echipa în care am lucrat la ultimul proiect, am fost impreuna mai bine de un an, tragic, nu mai exista comenzi noi, la un volum care sa necesite acelasi numar de persoane.

Ne-am obisnuit impreuna, cu bune si rele. Din pacate lumea in care traim pune mai mult pret pe bani decit pe orice altceva. Dincolo de motivele certe de bussiness, de recesiune, vad acum mai clar decit oricind societatea asa cum e ea, si poate si mai mult simt dorinta de a schimba atit cit imi sta in putinta.

Nu mai avem timp asa cum aveau cei de acum 100 de ani, in locul prietenilor avem tehnologie,chipurile sa te ajute sa tii legatura mai usor, lucrurile care le facem nu mai dureaza, din pricina calitatii, fugim de noi insine incercind sa facem o mie de lucruri intr-o zi.

La final ne uitam cu invidie unii la altii de parca ar fi ceva de invidiat asemeni unor cai intr-o cursa nebuna,care nu se mai termina. Curios ma intreb daca vor exista magazine de antichitati continind obiecte pe care le folosim acum, azi avem ce admira din era trecuta, nu sint atit de sigur in ce priveste copiii nostri.

Sintem mai buni, cu televizoare 3D, I-pod, internet wireless? Cred ca am uitat sa privim lumea din jur, pe ceilalti, pe noi insine…Avem nevoie de o vacanta la scara planetara, fara atitea scenarii hollywood, cu muzica in loc de zgomot, cu haine si mancare simple, in care sa ne recunoastem unii pe altii ca apartinind aceleasi specii.

Pe cit suna acest lucru de imbietor pentru unii, cu siguranta majoritatea ar l-ar gasi de-a dreptul infricosator.

Fragmentul este publicat cu permisiunea autorului.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Adrianisme, Gînduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Muzeu de antichităţi pentru I-pod, TV-3 D şi o vacanţă planetară

 1. Dragă Marius- încep în aceeaşi notă a autorului, poate voi avea succes cu ce te rog şi-ţi explic- deoarece textul este deosebit de interesant, de dureros şi de acut-, tot cu permisiunea autorului sugerez să faci anumite corecturi în ceea ce priveşte gramatica textului, care a fost scris în grabă de către autor şi îi poate ştirbi din valoare, prin scriituri de genul „copii noştrii”. Îmi amintesc de o intervenţie asemănătoare de-a A. Damei, în momentul în care ai făcut publică mărturia mea, la fel de plină de greşeli gramaticale, datorate, evident şi în exclusivitate, numai mie.
  Cu respect pentru autor şi pentru gazdă,
  Un fin 🙂

  • Marius David zice:

   Autorul trăieşte foarte departe de meleagele noastre. ESte scuzabil. Sînt unii care trăiesc în buricul ţării şi nu ştiu să scrie româneşte.
   Voi încerca să fac corecturile de rigoare.
   Există şi altlfel de rigor decît rigor mortis 🙂 ?

   • Există: împietrirea sufletească şi omul statuie… 🙂

    • Marius David zice:

     mai există o formă de rigor, pe lîngă rigor mortis: exactitatea schizoidă. Mi-a explicat cineva de specialitate că există o formă gravă de boală psihică a rigurozităţii duse la extrem. Cel bolnav îşi face ordine tot timpul în anumite sectoare, dar trăieşte complet haotic în altele. Poate fi obsedat de pieptănat, dar stă nespălat cu lunile, poate avea un banc de lucru cu sculele aşezate la linie, dar în şifonier să-i fi explodat bomba cu haine.
     Este şi aceea o formă de rigurozitate. Acest soi de boală are ca primă consecinţă uciderea creativităţii. Cred că unul dintre semnele cele mai evidente ale pierderii chipulului lui Dumnezeu în om, aproape învecinat cu demonismul, este pierderea capacităţii de a crea. Uneori lipsa creativităţii se manifestă chair mai rău, prin „producţie”. Îţi aminteşti formaţia Savoy? Toate melodiile lor semănau între ele. La asta mă refer cînd spun „producţie” versus „creaţie”. Există astfel de „producători”. Am în minte o formaţie care are nu ştiu … zeci de albume cu diverse cîntări, poeţi care scriu la kilogram … de ce nu ar fi asta şi în blogging pînă la urmă, nu?
     Se poate „produce” cu rigoare, acest soi de exactitate este cumnată cu rigor mortis.

 2. euandreea31 zice:

  ….imi place tare mult cum ai intrebat:oare vor exista magazine de antichitati cu obiectele pe care le folosim noi acum,astazi?pentru,ca ce-i drept,avem ce admira din era trecuta…lucruri care privite,sunt capabile sa depene istoria apartinatorului….si,ca sa nu fie retorica intrebarea,sau mai degraba meditarea si cugetarea,ma gandesc ca suntem responsabili,fiecare in parte,de istoria pe care o lasam in urma noastra…copiilor nostri,si tuturor celor dragi…istoria noastra…si Astazi,avem sansa sa punem lucruri de pret,lucruri care dau viata in”cufarul ”inimii noastre si sapate in caracterul nostru….si ce este mai de pret si datator de viata decat o calatorie de pasi cu Domnul Dumnezeu…o viata de umblare cu Dumnezeu!
  fie ca istoria noastra,a calatoriei in”bucla desertaciunii”,vorba unui autor f drag mie,sa o traim in alipire de inima Lui!

 3. Pingback: Omul cu şase degete, Truth and stuff, Texte incomode, Superman « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.