Avem preşedinte: Referendan Tumosescu

În sfîrşit avem preşedinte! Ales cu 80%.

Toată energia populaţiei s-a concentrat, s-a focalizat precum raza laser spre un singur punct şi a ieşit, precum Johannis la Sibiu, președintele-Referendum. Nu, nu Traian Băsescu, ci o fantoșă, un docetic personaj, un fel de Moș Gerilă, care vine să ne culeagă frustrările pe coșurile caselor în tolba lui mare și generoasă.

Niciuna dintre temele de campanie vînturate nu au convins. Vorbele nu au fost crezute. Mai degrabă am auzit comentarii de genul…ai văzut fața lui Geoană, fața lui Antonescu, de ce vorbea Băsescu așa de rar, oare nu era beat? Oamenii s-au uitat la fizionomie, gestică, costume, cravate, Udrea, la apariția suprinzătoare a lui Tăriceanu, Djuvara, la doamnele care au primit flori. Ne-am concentrat la ură, la ce NU…

Băsescu a devenit și el, așa cum bine spunea cineva, vinovat al tuturor și de toate, țapul ispășitor pentru faptul că nu ninge și prea plouă. Din campania lui Iliescu de prin 90 n-am mai auzit vorbe ca cheliosu, chiorul, bețivanu, curvarul, psihopatu (a propos, felul în care se comentează politică pe bloguri în Rromînika de azi este o bună diagnoză pentru starea morală a națiunii, tipul acesta de comentarii în vîrful tastaturii unei doamne-domnișoare …. mă abțin, m-aș lipsi bucuros în locul lui Crin de asemenea susinători…. care îl transformă din Crin într-o buruienoasă bălărie prin limbajul prin care îl apără) sau .. vă mai amintiți? Țapul pe vremea lui Constantinescu. Dacă aveai barbă erai huiduit pe stradă. Ochelarii erau curată infracțiune. Și acum avem un țap ispășitor.

Pe de altă parte…

Referendumul l-a ajutat pe Traian Băsescu să intre în turul al II-lea. A fost o mişcare dacă nu inteligentă, cel puţin, dacă nu de-a dreptul şireată. Șmecherească? Bine zis!

Cred că acum ne aflăm într-o perioadă post-katarhică. Poporul şi-a „ars” mînia şi Traian Băsescu va trebui să găsească alt truc și alt cal pentru a aduna mînia populară vox populi vox derbedei…. nu-i aşa, ca să avem din nou un vot „pentru contra… „. La noi numai așa merge. Dacă vrei ca românii să se înghesuie la vot, să facă cozi interminabile (de ce n-or fi votat totuși la 8 dimineața și s-au dus la 8 seara? De mahmureala de sîmbătă? Acuzațiile cu cozile de la secțiile de votare mi se par manipulări ieftine… ), trebuie să îi enervezi. Românului trebuie să îi pui artificii sub mămăligă, altfel nu merge.

Acum, că s-a întîmplat acel tip de eliberare din tragoedia greacă, ţapul ispăşitor a fost sacrificat, mînia celor ce au privit din amfiteatru s-a potolit după ce eroul care a săvîrşit hybrisul a fost pedepsit, avem două Românii. Acum Oedip este orb, rătăcit şi bîntuie pe două cărări, în două țări. Fracturată este chiar dreapta politică însăși. Avem deja un partid de dreapta care a pierdut alegerile și care nu vede decît roșu înaintea ochilor de furie. Avînd în vedere ROȘUL… nu poate face altfel de alegeri decît cele de la mînie. Totdeauna perdante. Singurii care nu s-au eliberat cu totul sînt liberalii. Thymotic răcnesc amenințărille și invectiva în hexametru dactilic. Parcă așa mi s-a părut Tăriceanu ieri în emisinile de aseară, ca un retor disperat, urcat pe butoiul unei Agore prea zgomotoase. Părerea mea este că PNL-ul deja a săvîrșit actul suicidar. Vor merge la cimitirul politic la fel de trist ca PNȚCD-ul.

PSD-ul în poziție de forță? Geoană este silit să accepte orice compromis numai ca să cîștiege aceste algeri. Știa prea bine că va trebuie să facă genoflexiuni cu Antonescu, de aceea a ales eleganța la Casa Poporului. PSD-ul, cel mai mare partid din România, își freacă blugii roșii cu cărămida să iasă puțin mai spre galben. Își întinerește un pic fața și chiar ar putea să își aleagă alte repere morale, mai laice un pic decît PAtriarhul Daniel la următoarea dezbatere, undeva între Dealul Mitropoliei și Clubul Bamboo, iese cam pe la Universitate. Culisele politice s-au umplut de maculatură, care se cheamă contracte, protocoale, înțelegeri preelectorale, maculatură care va fi merge spre coșul istoriei imediat ce vor urca în căruța puterii.

Pe aceste premise Mircea Geoană are foarte multe şanse, cu eleganţa pe care a arătat-o pînă acum, să ne abată atenţia şi să se transforme în purtătorul de steag alb al unei „Pax Româna” aşa de mult aşteptată. Ne înşelăm dacă vom crede că aceste sentimente vor ţine.

Pax-ul pe care îl aşteptăm este fix Vax în actuala structură politică. Nu cred că s-a născut încă cel care are să ne scape de scandaluri încă. Priviţi la perioada interbelică. E o chestie de neam, de genetică, de sînge, nu de context şi de Băsescu. Apoi.. .cu actuala clasă politică Vanghelizată și Ritzipițizată credeți că avem vreo șansă să scăpăm de cancanistică. Vorba domnului Liiceanu, avem nevoie de un tătuc și de un președinte care să reprezinte majoritarul român, care bea cînd se urcă la volan, ascultează manele, dansește geamparaua dobrogeană și bea cu sticla șampania. Pax Româna? Jug de fier și șuturi în spate, pentru că fiecare șut în spate reprezintă un pas înainte.

A vîntura ideea că scăpînd de Băsescu vom scăpa de scandaluri este o acţiune demagogică sau naivă… în cel mai bun caz. Credeţi că într-o asemenea împerechere contra naturii, avînd din nou „o monstruoasă coaliţie” vom avea vreun pic de linişte. Struţo-cămila pesedisto-penelistă, socialo-democrato-liberalo-stîngo-dreapto-udemeristo-etceterao n-are cum să funcţioneze. Indiferent de poziția în care se așează.. în cap să stea… tot nu vor avea atîta sînge în sistem ca să poată judeca rațional și pentru binele patriei.

Să vedeți cîte scandaluri cu acest nou parlament. Sigur, să votăm Geoană, cum bine spunea cineva, sînteți siguri că vom fi mai liniștiți? Nu cred. Pariez că nu! De ce? Nu pentru că îmi place Băsescu, ci pentru că scandalul nostru provind din cu totul altă parte. Mătura-Băsescu numai a răscolit gunoiul, mestecăul-Traian a învîrtit în mămăliga care face bulbuci și aruncă stropi în fierbere. Atît. Normalitate? Este un vis prea îndepărtat și mai ales prohibit domnului Năstase la a vorbi despre asemenea noţiuni, dacă tot s-a raliat la campania România ne-bunului simţ, cu tot respectul pentru activitatea dînsului de blogăr.

Deci…

Cel puţin am bătut cu ştampila în masă, ne-am spus păsul, am aruncat cu sticla în spate, am călcat cioburile în picioare. Băsescu ne-a oferit posibiltatea de a ne vărsa nervii. E bine! Numai că nu ține mult.

Preşedintele a 80% dintre români este expresia unei mînii, a unei reacţii thymotice, este o fantomă care ne bîntuie, un escu împotriva căruia luptăm, un Iliescu, care era preşedinte cînd prietenii şi colegii noştri vărsau sînge pe nas şi gură, un Constantinescu cu norii în cap şi capul în ceaţă, un Băsescu cu ebe şi udrii pe capul plecat în geampara „la tigănci”, stînd la masă cu politic-oşi oieri.

Avem preşedinte, un preşedinte al majorităţii care ne poartă toate frustrările şi mîniile înghiţite pînă acum: Referendan Referendescu. Să ne trăiască!

Politica românească încă se face visceral și umoral, din mațe (guts, ca să spunem ca americanu) și va cîștiga acela care ne va orienta mai bine urile și gurile, va pierde acela care ne va prelua pe capul azazelean toate frustrările și lipsurile.

Sînt curios … după alţi cinci ani… cum se va numi următoarea scursură a thymosului nostru?

Păcat că domnul Iliescu nu mai poate candida… dînsul era cel puțin sincer… dar… aşa cum spunea un blogăr recent… „Doamna Nina, vă rog, măcar pînă trece campania, ascundeţi şapca domnului Iliescu, prea seamănă cu şapca lui Lenin… spuneţi-i că e la curăţat… „.

La curăţat trecutul pentru un viitor luminos, galben-roşu-vineţiu.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Avem preşedinte: Referendan Tumosescu

 1. sam zice:

  Maestre, chapeau!
  Nu stiu cum a fost cafeaua dimineata dar chestia asta e amara rau 🙂

 2. guitarschizofrenic zice:

  putin cam heavy insa cu o line de bass a la Jack Bruce de zile mari si cu versuri potrivite situatiei.

  I’m a political man and I practice what I preach
  ……..
  I support the left, tho’ I’m leanin’, leanin’ to the right
  I support the left, tho’ I’m leanin’ to the right
  But I’m just not there when it’s coming to a fight.http://www.youtube.com/watch?v=Sfcgds8h0Xs&feature=related

 3. Conteaza? zice:

  Hmmm… Sunt OBLIGATI sa voteze contra, cei care si-au impartit voturile in primul tur intre cei ce nu au ajuns in al doilea. Cei care s-au incapatant sa aleaga fara a medita ca votul neacordat unui candidat ce are o sansa de a continua, e ca si pierdut.

  Acei care au ales Basescu – continua: romanii, frauda sau…nici nu mai conteaza (:D), acei care au ales Geoana -> continua…

  De-aia presedintele e mereu unul al maniei! Pentru ca nu suntem uniti, pentru ca nu intelegem ca trebuie sa mai votam si cu mintea.

  Sa scapam de scandaluri? Nu cred ca are nimeni iluzii de genul, cel putin acum sper ca nu mai are nimeni. Printre primele amintiri ale vietii mele sunt momentele de la Revolutie. Am simtit ca se intampla ceva special. Si cu timpul am priceput ceva despre politica tarii asteia: linistea nu ne caracterizeaza. Chiar istoric vorbind.

 4. oamenisilocuri zice:

  In Romania e nevoie de stabilitate, consecventa. `si singura consecventa din ultimii ani o constituie ritmul in care se jefuieste tara. In Romania nu mai exista partide, ideologii, exista doar gasti, anturaje.

 5. danutz zice:

  sensuri fara sens
  1 sa candideze 11, sperand fiecare sa ajunga la „ciolanul de aur”.
  2 sa pun stampila pe buletinul de referendum, fara sa stiu de ce o fac.
  3 sa incerc sa-i conving pe semeni de lipsa de credibilitate a unui candidat, dupa care sa ma iau la brat cu acesta.
  4 sa mai cer 5 ani de la prostitul popor, ca sa le demonstrez ce n-am reusit in cincinalul trecut.
  5 sa aruci banii pe afise, galeti, pliante, pixuri, pelerine si mitinguri costisitoare si sa trimiti profesorii si elevii acasa pentru a economisi o brumuca de banuti.
  6 sa se asfalteze din 5 in 5 ani cate 30 de metri de sosea, in prag votare.
  7 sa sper ca voi trai bine, desi eu nu stiu sa traiesc bine (sa-mi respect semenul).

 6. Dannyella zice:

  Coalitia Monstruoasa,a aruncat Romania in Haos,si acesti ” baieti” destepti,experti in manipulare,mizeaza pe naivitatea ca sa nu spun altfel a romanilor,adjudecandu-si dreptul de a sfida,ignora vointa populara,de fapt acesti pesedei si penelei,etc……cred ca Romania este arena circului in care ei pot face orice scamatorie,se inseala,vor primi ceea ce au semanat,lupta lor este disperata,lupta se duce intre BINE si RAU (ma gandesc la Regele SAUL, ce ura de moarte ,il macina impotriva lui DAVID.DOAMNE TREZESTE ROMANIA,DESTEAPTA-TE ROMANE din SOMNUL cel de moarte….Mergeti si VOTATI,suntem RESPONSABILI extrem de responsabili,cui ii vom da votul

 7. elisa zice:

  Imi pare rau ca nu va pot pune aici cuvintele fratelui Candreanu,pe care i le-a pus Domnul azi in gura:a cerut sa cantam „la acele tarmuri dincol de rau”….cum dincolo de tarmurile astea ne asteapta Domnul Isus sa ne slujeasca,
  …noi la mese…ce denecrezut…
  …cum nu va mai fi nici o lacrima…
  …pare imposibil…nu pot reda atmosfera care s-a creat in adunare….cand este Duhul prezent,simti Raiul;alegerile si toate celelalte pareau
  „nimicuri’
  Oare daca s-ar predica in loc de dezbateri pentru alegeri..cum am vota?

 8. cosmin zice:

  este o zicala”sa nu uitam trecutul ca sa nu se repete”,sub auspiciul acestei ziceri sa ne amintim cat timp a durat pana ceausescu a devenit cel pa care l-am stiut noi in 1989?fix 10 ani din 65-66 cand sa instalat si pana in 74-76 lucrurila chiar au mers decent pentru o tara comunista,nivelul de trai era bun,exista o oarecare liberalizare,tineri cu plete,blugi,a tinut piept urss-ului,etc.dupa perioada respectiva a venit cu o alta paritura la pupitru care a culminat cu revolutia din 89.

  sa ne uitam la firul ascensiuni lui basescu si vom avea raspunsul la intrebarea cine va fii basescu:
  un „norocos” inainte de 89,un minisrtu fara nici un mertu de autostsada,un profanator de presedintii,de constantinescu a facut bascalie in ultumul hal,cu iliescu dupa ce a devenit presedinte in 2004 s-a pupat pe bot si pe care acum il foloseste sa-i desfinteze pe altii(vezii oprescu,nastase,geoana chiar si antonescu mai nou),sa nu mai vorbim de roman de care a fost promovat a primit un sut in trei litere.poate multi din acestia o meritau din plin,dar n-o faci din postul de presedinte al TUTUROR romanilor.

  marius,recapatati postura de impartial pentru ca am simtit un iz de partizanat in articol,sper ca nu ai cazut in plasa celor care neavand parghii de sustinere pt. basescu induc oamenilor ca,la tot taraboiul asta ne-ar prinde bine o dictatura.

 9. mAricel zice:

  elisa, chiar nu se mai poate intregistra cate-o predica de-a fr Candreanu, si sa fie pusa pe vreun sait, de ex suceavaevanghelica.wordpress , in momente de astea mai deosebite? ne este dor de el si cuvintele lui…

  • Marius David zice:

   am înţeles că şi domnul Traian Ungureanu a spus că se va arunca de pe Bloc, dacă PSD-ul va face alianţă cu PD-L-ul. cineva îi sugera să se arunce de pe Boc…. este o săritură care nu va fi mortală.

   În politică chiar niciodată nu trebuie să faci afirmaţii de genul acesta…

 10. Marius Corduneanu zice:

  cred că până la urmă vom avea triumful prostiei şi victoria „revoluţiei bunului simţ”. Determinaţi de patologiile păcatelor, românii vor alege, în mare parte, excesul şi împlinirea urii decât exerciţiul de raţiune, decenţă şi memorie a istoriei. (http://alonewithothers.wordpress.com/2009/11/25/noua-revolutie-a-bunului-simt/)

 11. elisa zice:

  Maricel,
  cred ca la noi se inregistreaza predicile toate,mai ales de la evanghelizari,insa de transmis..nu stiu…

  Azi am avut alta bucurie deosebita,a vorbit fr.Pelease Corneliu.

  Am gasit Asta:
  (mi s-a parut destul de bine gandita.)
  H.-R. Patapievici: „Proiectul Johannis”- şantajul cu fantasma neamţului cinstit
  26 noiembrie 2009

  “Cu o neruşinare caracteristică, liderii PSD şi PNL au denumit acest amestec de manipulare, minciună şi interese oculte „proiectul Johannis”. S-au bazat pe faptul că numai o manipulare grosolană poate încununa manipularea de proporţii orchestrată de doi ani sub umbrela campaniei împotriva „dictatorului Băsescu”.

  Ca să ne distragă atenţia de la natura funciarmente netransparentă a alianţei PSD-PNL, liderii lor s-au folosit de o foarte populară fantasmă a imaginarului public şi istoric românesc, „cinstea şi temeinicia neamţului”, ca să ne ia definitiv minţile.

  Această manipulare le depăşeşte pe toate. Sforarii din spatele alianţei vor să-i determine pe alegătorii liberali aruncaţi de Crin Antonescu în braţele lui Geoană să aibă impresia, când votează Geoană, că votează Johannis – adică neamţul harnic şi cinstit, care ne va vindeca de netrebnicie şi hoţie pe toţi, printr-un act magic de substituţie.

  Aşa cum neamţul Carol I a fost omul providenţial al modernizării României, tot aşa suntem invitaţi să credem, prin hipnoză, că şi Johannis va fi omul providenţial al momentului. Doar că prinţul Carol nu a venit în ţară cu forţele şi interesele pe care le are acum în spate Klaus Johannis.

  E adevărat că regele Carol ne-a vertebrat; dar cu Johannis pe post de umbrelă pentru oamenii aflaţi în spatele lui riscăm să fim şi devertebraţi, şi lăsaţi în pielea goală.”

  Evenimentul zilei, 26 noiembrie 2009

  Ca sa nu revina pe primul plan din nou comunistii,voi vota cu Basesecu.Sunt prea rosi de ura acesti rosii.

 12. whitetulip zice:

  trista comentez si eu…de ce?pentru ca de 1 dec,la impinsaturile si scandalurile din tm in frunte erau POCAITII NOSTRII..care apoi de la 18 s-au dus la intrunirea de la biserica…pentru ca un alt pocait dadea decalratii ca v-a da in judecata pe un om nepocait ca sa-si arate dreptatea….PENTRU CA POCAITII NOSTII SUSTIN SI VOTEAZA PE CEL CE VREA LEGALIZAREA PROSTITUTIEI SI A DROGURILOR IN ROMANIA….PENTRU CA NE-AM MURDARIT SI NE-AM AFUNDAT IN MOCIRLA SI SUNTEM RAI!MAI RAI DECAT PD-LISTII SAU PSD=ISTII…PENTRU CA AM UITAT DE 2 CRONICI 7:14…PENTRU CA NU NE DOARE SI NU NE SMERIM SI NU NE RUGAM…PENTRU CA MAI BINE NE CERTAM SA NE FACEM DREPTATE DECAT SA SUFERIM ……

 13. whitetulip zice:

  elisa…votezi cu d-l presedinte Traian Basescu doar ca sa nu iasa Psd-ul?..fara sa tii cont de legalizarea prostitutiei sau a drogurilor?..eu nu incerc sa te conving nici sa votezi cu dreapta ,nici cu stanga..e dreptul si dorinta ta sa votezi cu cine vrei,insa pe mine m-au pus pe ganduri mult aceste ganduri clar impotriva moralei crestine.DUMNEZEU SA NE CALAUZEASCA SA VOTAM IN VOIA LUI!DOAMNE AI MILA DE ROMANIA SI DE ROMANI!

 14. oamenisilocuri zice:

  @whitetulip: se pune problema de a alege din 2 rele, cea mai putin rea varianta;

  Pentru mine PSD = COMUNISM si comunism poti vedea in documentarul de aici http://oamenisilocuri.wordpress.com/2009/12/04/the-soviet-story-sau-ce-inseamna-comunismul/ ce inseamna: un rau exponential mai mare decat alternativa.

  Oricum, privind si partea pozitiva a lucrurilor, se vede ca lumea prezinta interes pentru alegeri si ca renunta incet incet .. la indiferenta. Sper ca pe viitor tendinta aceasta sa fie si mai prezenta in randul oamenilor. E un inceput.

 15. whitetulip zice:

  sincer,mai crezi ca daca va ajunge psd-ul la putere va fi comunism ca acum 30 de ani in Romania?..am auzit de la un baiat de la noi de la bis care era in Spania,ca d-l Traian Basescu,fiind intr-o bis evanghelica acolo,a declarat ca nu se ocupa cu rugaciunea,fiind pus sa se roage…adaug iar,ca nu vreau sa conving pe nimeni..fiecare are propria dorinta si vointa..adaug doar ca pt mine intr-o buna masura au contat declaratiile D-lui Basescu ca va angaja tineri la mine in Valea Jiului,in timp ce acum in ian vor fi disponibilizari si s-a semnat tratatul pentru incchiderea minelor.Mi se pare extrem de contradictoriu si nah,personal..nu-mi place maipularea asta a oamenilor..
  …oricum,indiferent cine va ajunge presedintele tarii..D-l Traian Basescu sau d-l Mirecea Geoana,suntem datorii sa le dam respect si cinste si sa ne rugam pentru binele Romaniei…

 16. oamenisilocuri zice:

  Nu cred ca va fi ca acum 30 de ani. Cred ca va fi ca in 2000 – 2004, dupa cum bine a sintetizat Vali Petcu :


  A fost perioada în care baronii locali îşi consolidează puterea, devenind mai mari, mai îmbuibaţi, mai puternici. A fost perioada în care au apărut milionarii de carton. Îl mai ţine cineva minte pe Ovidiu Tender, devenit din chelner afacerist important?

  A fost cea mai neagră perioadă a justiţiei, România încasând de la CEDO şuturi în fund cu nemiluita, încât stăteam în picioare în bancă, atât de rău ne durea. Judecătorii susţinuţi de sinistra Rodica Stănoiu (protejata lui Iliescu) refuzau retrocedări după retrocedări. O mai tine cineva minte pe Maria Huza?

  A fost perioada în care procurorii se aruncau de la balcon dacă deranjau camarila. A fost perioada în care premierul Năstase intervenea personal pentru a scoate de la închisoare hoţi. Îl mai ţine cineva minte pe Aurel Tarău, penalul apărat de şi mai penalul Iorgovan?

  A fost perioada în care presa a avut de ales între publicitate de la stat sau picioare rupte (în fiecare an s-a consemnat un numar record de jurnalişti bătuţi, majoritatea în provincie).

  A fost perioada în care s-a dat ţeapa Dracula Park. Îl mai ţine minte cineva pe Adrian Năstase cumpărând acţiuni din banii lui, care de fapt nu erau ai lui? Sau pe Dan Matei Agathon plantând palmieri la Mamaia?

  A fost perioada în care FNIul a creat un milionar intangibil.

  A fost perioada în care Victor Ponta a devenit dintr-un tinerel timid şi împiedicat (îl ştiu, îi cara mapa lui Năstase la facultate şi nu era în stare să spună cum îl cheamă) un viitor lider de succes. Mai ţine cineva minte conferinţa cu Năstase şi tabloul cu Titlulescu?

  A fost perioada care a încurajat studenţii. Cel puţin pe doi dintre ei, care au vândut PSDului voturile studentilor şi au ajuns mari. Nicu Bănicioiu deputat şi Luis Lazarus vedetă.

  A fost perioada în care s-a făcut cel mai mare jaf din fondul forestier al României. Poliţia încearcă şi acum să dea de urma acelor de cravată de 8 milioane şi a hectarelor de pădure căzute sub securile baronilor locali (cu ajutorul băieţilor din UDMR, să nu uităm asta).

  A fost perioada în care o singură firmă obţine licenţa de a importa grăsime de focă (din ea se fac cosmeticele). Nu, nu e a lui Iliescu. A fost perioada în care o singură firmă a obţinut licenţa de a importa şine de tren din Rusia. Nu, nu e a lui Văcăroiu.

  A fost o perioadă stearpă pentru investiţii. Iubiţilor conducători le-a mers buhul că au comisionul mare, aşa că majoritatea celor care voiau să investească au ocolit România. Singurii care vin în ţară sunt dubioşii de la Bechtel, cu care statul român semneaza un contract al naibii de dezavantajos, Mittal şi alţi dornici de mocangeli. E vremea privatizării pe un euro. E perioada falimentării uzinei, cumpărării de către director pe bani puţini şi revândut pe bucăţi cu milioane. E vremea comisioanelor ascunse.

  A fost perioada retehnologizarii hidrocentralelor de la Porţile de Fier. Dan Ioan Popescu a devenit la fel de bogat ca Adrian Năstase, lucru care nu îi cade bine. Firma aleasa pentru retehnologizare era o dubioşenie elveţiană (VA Tech), care reuşeşte performanţa de a produce pagube însemnate (palete crăpate după repaţie, motoare arse, nema garanţie). Îl mai ţine cineva minte pe Buzăianu?

  A fost perioada programului ANL, adica a apariţiei a încă unui milionar, în persoana lui Miron Mitrea, fost lider sindical la Metrorex. Blocurile sunt făcute în grabă, materialele proaste, nefinisate, apartamentele improprii. Primii pe listele de beneficiari: clientela PSD.

  A fost perioada programului “cornul şi laptele”, o altă sursă de bani pentru camarila lui Năstase, reprezentata aici de diverse firme de apartament, care au devenit brusc brutării şi lăptării.

  A fost perioada în care un torţionar devenea deputat PSD. Care dispare 3 ani din ţară, de frica procurorilor. Da, Ristea Priboi.

  A fost perioada în care singurul act de corupţie e când un oficial al Guvernului e prins în flagrant cerând mita pentru Secretarul General al Guvernului, Şerban Mihăilescu (aka Micki Şpagă), actual deputat. Mita era pentru Prim-Ministru, dar nu a făcut puşcărie decât Fănel Păvălache.

  A fost perioada în care UE nici nu voia să audă de România lui Năstase şi Iliescu.

  Tot articolul lui : http://www.zoso.ro/2009/11/romania-2000-2004.html

 17. whitetulip zice:

  ca parca de perioada asta de 5 ani nu ai ce zice:D

 18. whitetulip zice:

  eu sincer ma pregatesc sa ma angajez…si nu stiu ce o sa mai fie..sincer eu nu am nimic cu „mogulii „care au creat locuri de munca in Romania..sincer,daca as avea ocazia as obtine o bursa de la dinu patriciu pentru a-mi continua studiile in strainatate….stii,eu cred ca lucrile pe care le spunem despre un candidat ,le putem aproape in totalitate spune si pentru celalalt.ca doar in vremea de care mi-ai scris si Traian BASESCU ministrul transportului,nu?si toti erau acolo…
  …problema e la noi.un popor mincinos,va avea un conducator mincinos.un popor corupt va dori un conducator corupt…aschia nu sare departe de trunchi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.