(A,) B, G -ul politic III – Băsescu sau Geoană? Update

Ia să vedem cîteva link-uri interesante şi apoi mai discutăm.

Îl votăm pe domnul Patriciu?

Despre nelămuririle şi sila domnului Antonescu…

Din păcate, domnul Crin Antonescu a ratat momentul şi negocierile. A dat răspunsuri prea rapid, s-a pripit şi a ratat şansa partidului Liberal de a juca cîştigul politic altfel în următorii 5 ani. Ar fi putut fi un lider, nu numai de partid, puternic. Părerea mea şi nu numai a mea este că şi-a negociat prea ieftin şi s-a dat prea uşor pe mîna PSD-ului. Să-i fie de bine.

Ar fi putut să îi ţină pe liberali încă 5 ani pe tuşă, flămînzi după putere, este adevărat, dar să reintre în forţă peste 5 ani. Nu. Domnii liberali vor cu orice preţ la guvernare, aşezîndu-se sub orice copac verde.

O întrebare pertinentă a lui Cristian Pătrăşconiu: dacă domnul Geaonă cîştigă alegerile, cine continuă „Reboluţia bunului simţ?”, Vanghelie, Iliescu, Năstase, Mitrea?

Deci pînă la urmă trebuie să ne hotărîm, dacă votăm cu domnul Geoană cu cine votăm. Întrebarea cetăţeanului turmentat rămîne: dacă pun ştampila pe Geoană, atunci pe cine urc la Cotroceni? Johannis? Am putea imagina un prim ministru ca Crin? Cu cine votăm, vom avea din nou un preşedinte de genul Putin-Iliescu?

Iată un citat interesant. Îmi stăteau cam aceleaşi întrebări pe partea aceea a creierului care se ocupă de politică.

Crin Antonescu, fostul candidat la preşedinţie, e propovăduitorul bunului simţ, al formulei politice bazate pe onoare, pe măsură, pe cinste, pe consecvenţă, pe sinceritate, pe noncompromis. Pe aceste valori şi-a clădit simpatia, imaginea, autoritatea, brandul personal. El e beneficiarul nevoii de respect şi puritate pe care populaţia, la insistenţele lui, i-a mărturisit-o cu aproape un milion jumate de voturi.

Prin urmare, dacă Antonescu vrea să-şi respecte partidul, doctrina, electoratul şi pe sine însuşi, dacă vrea să-şi păstreze valid enunţul bunului simţ, Antonescu cel care l-a atacat fără pauză pe Traian Băsescu, Antonescu cel care a declarat că va vota cu oricine altcineva decât Băsescu, Antonescu cel care a tot zis că nu va colabora niciodată cu Băsescu, ei bine, acest Antonescu trebuie să se alieze cu Geoană. E caraghios, dar alianţa cu urmaşul PCR, cu partidul lui Vanghelie, Năstase, Iliescu şi Hrebenciuc, cu partidul care a stat cel mai mult cu mâna în buzunarele României, cu partidul care a spulberat Piaţa Universităţii şi adus minerii, e cea care-i salvează onoarea lui Crin.

Chiar acum, în timp ce scriu, urmăresc discursul lui Crin Antonescu în care anunţă că rămâne pe poziţii, că promovează proiectul Johannis, că nu se aliază cu Traian Băsescu şi că, dacă Geoană va accepta acest proiect, îl va sprijini pe Geoană. E pasul de trei ori aşteptat: aşteptat cu nelinişte de PDL, aşteptat cu înfrigurare de Geoană, aşteptat cu sentimente nelămurite de electorattul PNL. Imaginea publică a lui Antonescu a răsuflat uşurată: Crin a rămas consecvent cu întregul discurs de până acum. Etic, acest gest nu înseamnă nimic, iar ideologic e o alianţă contra naturii. Politic însă, e o mişcare logică, născută din situaţia din teren.

Iată şi cîteva variante de calcul.

Vă mai amintiţi sloganul… EI CU EI? şi ce-au făcut pînă la urmă… Au mers încrucişat, cu alianţe de neimaginat. Iată că se întîmplă din nou.

Eroul tinerilor, Crin Antonescu, îi învaţă pe aceştia moralitatea de tip nou (învăţată de la Tudor Chirilă? Nici măcar asta nu cred): orice prostituţie este justificată atîta timp cît, după căsătorie, ţi se spune… Doamnă!

PS. Domnul Antonescu spune chiar acum pe Antena 3… „Aş vrea să fac ceea ce aş fi putut să fac dacă aş fi fost preşedinte de aceste 20% din voturi”. Vă rog să vă gîndiţi la rezonul acestei afirmaţii…

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Analize, dulce Românie, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

128 de răspunsuri la (A,) B, G -ul politic III – Băsescu sau Geoană? Update

 1. Rodica Botan zice:

  Ieri, John Hagee, in predica lui vorbea de situatia dezastruoasa din America si indemna oamenii la rugaciune. El zicea…
  „CIT ESTE DUMNEZEU DE PUTERNIC, NU POATE SA RASPUNDA LA O RUGACIUNE PE CARE N-AI SPUS-O INCA. RUGATI-VA PENTRU TARA VOASTRA, CA DUMNEZEU SA ADUCA PACE SI PROSPERITATE…RUGATI-VA NEINCETAT, RUGATIVA IN FIECARE ZI, SI DUMNEZEU VA RASPUNDE RUGACIUNII VOASTRE…”

  Am crezut ca este valabil si pentru Romania…Poate voi va rugati acolo mai mult pentru tara, dar noi, pina acuma ne-a mers destul de bine in tara asta sa nu simtim prea mult nevoia sa ne rugam pentru conducerea ei…A venit insa timpul s-o facem zilnic …

 2. Moromete zice:

  se poate vota de mai multe ori ? ma gandesc la unii care practica votul multiplu sau cu cat mai multe maini.
  sau se poate vota cate o data in fiecare zi ?
  azi unpic, maine unpic si poimaine iar unpic …

 3. m1ha1 zice:

  Sunt de părere că Tăriceanu nu poate dicta celor ce l-au ales, ce să voteze ! Sunt stupefiat ca acest gest a fost facut de un liberal totusi.

  Iar Tariceanu a prins viata, pana acum a stat in barlog si a asteptat. Oare nu a ajuns tarii frauda facuta de grec ?

  Astia sunt marionete pentru Patriciu care nu stie cum sa monopolizeze mai bine tara asta !

  Cat despre CENZURAT DE MODERATOR, n-am cum sa-l votez pentru ca n-are stofa de presedinte, chiar daca ar avea toti mogulii in spate [Voiculescu, Vantu, Patriciu] si toate partidele si clasele politice.

  votul nostru decide, nu Crin sau mogulii.

 4. Ioana zice:

  Am ramas stupefiata astazi, dupa declaratiile asa zisilor liberali. In tara noastra chiar nu mai exista nici un partid cu o doctrina clara, cu verticalitate, care sa se pastreze pe o linie fara a accepta compromisuri de nici un fel. Este incredibil cum liberalii se arata dispusi acum sa stea la aceeasi masa cu Vanghelie si restul…
  Sunt cu adevarat marionetele lui Patriciu.
  Acestea sunt motive serioase pentru care trebuie votat Traian Basescu, cel putin vrea sa schimbe clasa politica. O clasa politica pervertita, corupta, lipsita de cuvant, avida de putere si pusa pe hotii.
  Speranta ramane tot in electorat, care nu se va lasa inselat nici de liderii de partid, nici de moguli si nici de promisiuni si aliante de moment.

 5. Ti-am spus cu cine si cand votez 😉

 6. cristi h zice:

  Ioana, dar PDL ce doctrina clara are… Daca PDL e partid de dreapta, atunci si Iliescu era tot de dreapta 🙂

  Basescu vrea sa schimbe clasa politica??? Uita-te la Boc, Videanu, Berceanu, etc… Diferenta dintre Patriciu si Boc/Videanu/Berceanu este ca primul a stiut sa fure cu clasa, iar ceilalti nici macar nu au habar sa o faca… Daca am de ales intre 2 hoti si alta varianta nu este acuma, parca mai bine il aleg pe ala mai „profesionist”…

  Doar o parere…

  • Ioana zice:

   Nu am afirmat ca PDL ar avea o doctrina clara. Dimpotriva, am spus ca nu mai exista nici un partid cu doctrina clara. Iar faptul ca dvs argumentati o alegere politica indraptandu-va catre hotul „mai profesionist” este dureros…Ne meritam soarta.

  • adrian zice:

   Basescu este de „dreapta” atunci cand doarme pe partea dreapta, asa cum Geoana este de „stanga” atunci cand ridica paharul cu mana stanga! Ambii sunt de „centru” pentru ca pun in centrul aspiratiilor lor propriul cont din banca.
   Ei sunt candidatii la presedintie „care este” plini de „succesuri”! Candidatii la presedintia Romaniei, nu a Norvegiei. 🙂
   Au facut cearcane din prea multa grija pentru noi, nu mai dorm si se plimba noaptea ca somnambulii, rosi de prea multa cugetare pusa in slujba binelui obstesc.
   Pacat ca nu pot fi presedinti amundoi, in acelasi timp… Cred ca ma duc, totusi, la vot si ii votez pe amundoi. E greu de ales intre doi oameni asa de valorosi…

   • Marius David zice:

    Mă tem că şi tu, precum Dan, aveţi dreptate cu stînga şi dreapta.
    de aparatul din spate…..ce să mai vorbim. Dacă tot întrebăm : dacă votăm, Geoană votăm VAnghelie… putem întreba … dacă votăm Băsescu, votăm Udrea? Asta se întreba domnul Crin în seara asta.

  • Marius David zice:

   Cristi, n-aş merge pe această variantă aşa de cinică.

 7. elisa zice:

  „aleg un hot mai profesionist”. 🙂
  . 🙂
  . 🙂
  fain!

 8. Pomisor zice:

  Sincer desi il preferam pe Crin totusi, deoarece istoria o cere, Geoana si partidul lui are din partea mea tot sprijinul pentru a ajunge presedinte (desi nu cred ca voi merge la vot 😉 ). Nu este cea mai placuta varianta dar este cea mai corecta dpdv istoric: daca nu s-a facut nimic in 20 de ani de democratie pentru moralitatea tarii, no problem, vor veni din nou comunistii la putere. Cel putin pe timpul lor erau mai putine avorturi (crime…), mai putine posibilitati de pacatuire si cei care se numeau crestini erau mult mai seriosi… Asa ca: „Ridica-te Geoana si tu, partidul lui!!! Sus, tot mai sus…”

 9. alterema zice:

  nu imi imaginez cum atatia anti-basescu (cei de pe blogul de fatza se exclud, sincer) au inghitit momeala lui cu „voi sunteti adevarata majoritate”. Ha, ha, democratie veritabila (adica d-aia cand puteai sa ostracizezi eroul national cand voiai) nu a mai prea existat de pe vremea Atenei lui Themistocle (ala cu Marathon si Salamina) si Pericle. Luam prea in usor actul politic daca chiar credem ca noi suntem adevarata majoritate. In tot jocul asta ei au nevoie si de noi. Da’numa’un picutz. Ca sa nu zica ca (sic!) nu e democratie in sec. XXI in UE/RO. Asa ca, ce sa zic…nu pot sa votez cu un om care raspunde la nr. de tel. 07XXPSDPSD (asa era pe cardul pe care l-am primit de la ei). Cum sa votez cu PSD???? A, si nu…nu cred ca Geoana semnalizeaza stanga si o va lua dreapta…pentru ca instructorul e langa el si va trage de volan…

 10. alterema zice:

  si inca ceva fr. Marius…nu ar fi fost fain sa avem din partea cuiva in tara asta (a vreunui prieten al dvs cu studii in domeniu), sa avem , deci, o interpretare ca cea a lui Alin Ionescu din finalul postarii, dar permeata de simtul suveranitatii lui Dumnezeu, de intelegerea modului in care isi conduce Domnul lumea, de precizarea locului pe care il au sistemele de conducere omenesti in iconomia divina?

  • Marius David zice:

   ba, ar fi fost posibil! De ce nu s-a făcut?
   pentru că duminica fiecare dintre noi facem altceva. Alin Ionescu asta face tot timpul.
   Am o grămadă de comentariil referitoare la ziua de ieri. Timpul nu îl am.

 11. Dan Spaniard zice:

  Cateva observatii:

  In Europa nu se mai face politica de stanga sau de dreapta. Majoritatea partidelor politice care guverneaza in tarile Europei de vest aplica politici de stanga „din instinct” avand in vedere criza economica traversata. Politicile sociale primeaza vrand nevrand pentru ca rata somajului este uriasa, euro nu mai are aceeasi putere de cumparare si tot mai multa lume iese la pensie. De asemenea, locurile bugetarilor se raresc in toata lumea ca o consecinta a politicii guvernelor.

  Dupa 45 de ani de centru dreapta in Japonia (!!!) a pierdut alegerile in fata partidului PDJ care este de centru stanga. Daca o tara ca Japonia unde capitalismul este mai sfant decat Biserica Ortodoxa in Rusia s-a orientat spre stanga va imaginati ca politica in ziua de astazi este doar o chestiune de nuanta.

  Nu am, deci, o problema cu faptul ca domnul Crin Antonescu a ales sa se uneasca o cu o politica de stanga. Am in schimb o nedumerire ca nici dupa 24 de ore de cand blama mogulii, comunistii, clica din spatelui lui Geoana… a ales sa li se alature.
  Corect din partea lui Antonescu ar fi fost sa TACA. Oamenii inteligenti care l-au votat nu aveau nevoie de sfaturi si mesaje subliminale.

  Desi, probabil, era ceva NOU pentru Romania, acest liberal simpatic este totusi necopt, are poante care nu se potrivesc intotdeauna contextului si nu are inca in spate ceva care sa ii permita sa vorbeasca.
  Pe scurt, Antonescu avea nevoie de OPRIREA din Psalmi.

  Eu sper sa iasa Traian Basescu pentru ca politica de centru-dreapta pe care o are este sanatoasa, incearca sa simplifice birocratia, sistemul, agentiile, etc. Binenteles ca exista sute si mii de corupti in PDL dar incet, incet se vor rari si va fi mai bine. Cu Mircea Geoana va trebui sa continuam o politica iliesciana care nu a facut decat sa ne opreasca din progresc in toti acesti 20 de ani.

  Dan
  http://www.danspaniard.com

 12. Dan Spaniard zice:

  Cateva observatii:
  In Europa nu se mai face politica de stanga sau de dreapta. Majoritatea partidelor politice care guverneaza in tarile Europei de vest aplica politici de stanga „din instinct” avand in vedere criza economica traversata. Politicile sociale primeaza vrand nevrand pentru ca rata somajului este uriasa, euro nu mai are aceeasi putere de cumparare si tot mai multa lume iese la pensie. De asemenea, locurile bugetarilor se raresc in toata lumea ca o consecinta a politicii guvernelor.

  Dupa 45 de ani de centru dreapta in Japonia (!!!) a pierdut alegerile in fata partidului PDJ care este de centru stanga. Daca o tara ca Japonia unde capitalismul este mai sfant decat Biserica Ortodoxa in Rusia s-a orientat spre stanga va imaginati ca politica in ziua de astazi este doar o chestiune de nuanta.

  Nu am, deci, o problema cu faptul ca domnul Crin Antonescu a ales sa se uneasca o cu o politica de stanga. Am in schimb o nedumerire ca nici dupa 24 de ore de cand blama mogulii, comunistii, clica din spatelui lui Geoana… a ales sa li se alature.
  Corect din partea lui Antonescu ar fi fost sa TACA. Oamenii inteligenti care l-au votat nu aveau nevoie de sfaturi si mesaje subliminale.

  Desi, probabil, era ceva NOU pentru Romania, acest liberal simpatic este totusi necopt, are poante care nu se potrivesc intotdeauna contextului si nu are inca in spate ceva care sa ii permita sa vorbeasca.
  Pe scurt, Antonescu avea nevoie de OPRIREA din Psalmi.

  Eu sper sa iasa Traian Basescu pentru ca politica de centru-dreapta pe care o are este sanatoasa, incearca sa simplifice birocratia, sistemul, agentiile, etc. Binenteles ca exista sute si mii de corupti in PDL dar incet, incet se vor rari si va fi mai bine. Cu Mircea Geoana va trebui sa continuam o politica iliesciana care nu a facut decat sa ne opreasca din progresc in toti acesti 20 de ani.

  Dan

  • Marius David zice:

   draga DAne, încep să cred acelaşi lucru, nu mai deosebim stînga de dreapta. Probabil că în acest context, suprinzător, dar previzibil în acelaşi timp… s-ar putea ca lozincile socialiste să aibe cîştig de cauză.

 13. elisa zice:

  Sergiu,m-ai dat gata”daca taceai filosof ramaneai” . 🙂

  • Pomisor zice:

   Doamna Elisa sincer nu am gasit ceva mai util pt tara noastra… 😦
   Daca oamenii fac rau cand pot face bine au drept rasplata sa ajunga robii raului… 😦 . Poate ajunsi in acesta stare unora le va veni mintea si vor vedea cum stau lucrurile… 🙂 cine stie? Desi „cei rai vor face raul si nici unul (din ei) nu va intelege”…

 14. AnnaEyez_Bv zice:

  intradevar ziua de ieri a fost una plina de rasturnari de situatie…cine credea ca Antonescu o sa isi tradeze convingerile politice si o sa ii sara in brate lui Geoana? Asta demonstreaza defapt cat de puternic este Basescu si ca lor le este frica de el. Asa si trebuie. Asteptam ca dupa turul 2 Basescu sa ii puna la punct. Iar in situatia in care ar iesi Geoana presedinte, 50% din tineretul roman o sa paraseasca tara. Asa ca Base este singura noastra optiune!!!

 15. dorin zice:

  ps.62 Odata a vorbit Dumnezeu, de doua ori am auzit eu ca puterea este a Domnului. Nici vorba de democratie. De cand am inteles versetul asta votez numai cu El(ohim) si sunt scutit de o multime de dispute si amaraciuni.

 16. cosmin zice:

  zicea odata un aghiotant a lu antonescu ca daca vrei sa intre in capu cuiva o ideie pe care o sustii tre sa o repeti intr-un anumit interval de timp de cel putin 10 ori.vad ca varjala(scuzati vulgaritatea)tine la mister base care repeta fara intrerupere numele celor 6 fantastici(particiu,vantu,voiculescu,hrebe,vanghielie,iliescu)ca lumea la un moment dat o sa scrie biblioteci despre astea.este o manipulare tip base si o plasa din care nu vad sa iese cei prinsi.dovada cele scrise mai sus.revenitiva ca nu sunteti de-ai lor aveti un d-zeu.stiati ca dupa ce a primit votul penticostalilor nici na vrut sa auda de tipei care in doua randuri a vrut o intrevedere cu base!?iar acum ii curteaza de zor pe tigani.om fara scrupule.asta alegeti asta primiti.

 17. Nicu zice:

  Si uite-ne din nou in situatia in care trebuie sa alegem raul cel mai mic. 🙂 Nu-mi place deloc de Basescu, da’ parca vulpile batrane din PSD sunt in stare sa faca mai mult rau decat Traian al nostru. 🙂

 18. celcezice zice:

  Dupa 15 de lupte pentru legea cultelor in care se mentioneaza egalitatea bisericilor, cine a venit in fata tarii si a spus ca el recunoaste biserica ortodoxa-biserica nationala, dand astfel o palma tuturor celorlalte biserici din Romania, nu cumva era Basescu ? Cine a dat puteri preotilor si securistilor, fiind perceput ca unul din sistem, aici e marea mea uimire, pocaitii fac atata caz cu demascarea securistilor dar sustin un securist la presedintie.Apoi se uita de caracterulacestui om care a fost vazut cum bea inaite de a urca la volan, ce limbaj colorat are, mai vrea si legalizarea prostitutiei, se raporteaza la minoritati tigani, maghiari, foarte negativ si multe se mai pot spune…
  Poate nu e bine nici sa-l susti pe Geoana, dar macar sa fim mai rezervati cu primul si poate mai multa rugaciune nu ar strica, oricum la baza toti pocaitii sunt monarhisti, fii Regelui Isus !

  • andrei zice:

   Din punctul meu de vedere ai mare dreptate…. eu sunt uimit sa vad cum pocaitii il iau toti in brate pe Basescu si nici unul nu si-a pus problema ca BASESCU este cel ce a promulgat legea prostitutiei si a drogurilor. Treziti-va oameni buni. Este Geoana mai bun? Probabil ca nu mult mai bun dar Basescu este RAU RAU RAU! De trei ori RAU. Ce a facut omul acesta in toata cariera lui de politician? A facut autostrazi cand a fost ministrul transporturilor? Nu el a fost cel care a dorist sa le scoata romanilor din cap autostrazile. A facut ceva ca si primar al Bucurestiului? A lasat ceva in urma lui dupa cinci ani de presedinte? O da, a lasat scandaluri. Veti zice, ma tu esti mare PeSeDist 🙂 O nu, niciodata nu i-am votat si intotdeauna mi-au fost antipatici dar decat Basescu mai bine Geoana.

   • Marius David zice:

    Stai liniştit că nu ia nimeni în braţe pe nimeni.
    Mai ales în situaţia asta.
    dAcă este vorba de UEO, am putea fi acuzaţi că i-am luat în braţe pe domnul Crin Antonescu şi Mircea Geoană, care au fost aici.

  • Marius David zice:

   Corect! Să fim rezervaţi. Prudenţi adică…

 19. pitapata zice:

  Zic eu ca viata e dinamica. Si circumstante se schimba. Un politician nu face declaratii definitive cu privire la situatii.Parerea mea. Un politician lasa usi deschise peste tot. Ca sa aiba de unde alege.
  Intrebarea este , alege CAntonescu cu discernamant?
  Sau, emotional ca sa-si arate consecventa?
  Pentru ca Geoana e cum e! Dar ce te faci cu sleahta lui?

  • Marius David zice:

   draga Pitapata,
   inteleg ce spui. de asta se spune ca politica n-a fost niciodata fata cuminte…. necesita un tip de compromis care îmi repugnă.
   Tocmai de aceea cred ca locul preoţilor, pastorilor nu este în politică.

 20. Dannyella zice:

  noi ROMANII,cei multi cu mult bun simt,si cu credinta in BUNUL DUMNEZEU,trebuie sa decidem,cine este vrednic,sa conduca poporul,si cred ca suntem oameni responsabili,maturi ,inteligenti, luminati de DUHUL lui DUMNEZEU,ca sa nu mai fim MANIPULATI.Avem CAPACITATEA,si CURAJUL sa spunem NU COMUNISMULUI,care stim cata SUFERINTA a adus oamenilor.CURAJUL ti-l da doar DUMNEZEU,o maxima spune”MAI BINE SA MORI IN GLORIE DECAT SA TRAIESTI CA UN LAS”

 21. ralph zice:

  eu unu cred ca este foarte bine ca antonescu sa il sustina pe geoana in turul doi si nu pe basescu. Basescu nu mai are ce cauta la presedentie inca 5 ani, daca un ultimi 5 ani a facut numai rau pentru tara de ce ar face ceva bun in urmatori 5.sper ca domnul Geoana sa scoata tara din criza si sa o duca pe un drum mai bun, pentru ca basescu sunt sigur ca nu o va face.

  • Ioana zice:

   Ne puteti da exemple de „numai rau”-l pe care l-ar fi facut Traian Basescu? Dar sa fie exemple concrete nu acuzatii fara suport sau dovezi. CU siguranta domnul Geoana va scoate tara din criza, lasandu-l pe Marian Vanghelie sa organizeze un Revelion national unde toata lumea va primi o sarmalutza si o manea bonus, astfel refacem bugetul si PIB.ul.

  • Marius David zice:

   draga Ralph, cind spui… NUMAI RAU PENTRU TARA
   la ce te referi?

 22. Dani zice:

  Un personaj politic nu face numai bine sau numai rau.

 23. Daniela zice:

  In 2004 strangeam semnaturi pentru canditura lui Teodor Stolojan pentru ca doream o schimbare, depesedizarea tarii. Tare dezamagita am fost cand a renuntat la candidatura. E, cred, singurul om din istorie care a renuntat la functia de presedinte si de prim ministru. A aparut in scena Traian Basescu. Am intrat in echipa lui de campanie si am colindat zilnic tot judetul cu organizatiile de tineret ale PD si PNL. Mergeam pe jos incolonati de la un capat al alatuia al comunelor si satelor punand pliante in cutiile postale, pe sub porti, impartind portocale, pixuri, galeti pentru apa, chibrite inscriptionate „Arde-i pe corupti”. Am dat mana cu Traian Basescu, m-am pozat cu el, in orasul nostru unde si-a incheiat campania. Am fost si in comisia unei sectii de votare, dorindu-mi ca el sa castige. M-am bucurat mult cand l-am vazut la TV in Piata Universitatii in postura de castigator. Am crezut in el. Avea un mesaj electrizant, populist de altfel, era persuasiv, credeam ca el e solul trimis sa aduca dreptate in tara. Ce a urma stim sau partial stim. Acum nu ma pot identifica cu el, cu un om care era cand la malul marii ingenunchiind/inchinandu-se in fata unei dansatoare din buric, cand la vreo terasa, local cu paharul ridicat, ciocnind cu Becali, cu un om care are un limbaj jignitor, cu un om care nu poate face echipa cu nimeni, motiv pentru care consilierii de calibru l-au parasit, cu un om care traieste bine mersi el si apropiatii, in timp ce noi nu. Nu imi ramane decat sa imi indrept votul spre celalat candidat, de altfel un barbat cult, elegant in tinuta si exprimare, cu stiinta in ale economiei si politicii externe, care a avut o campanie „crestineasca”, pacifista, nu a jignit, desi poate echipa de campanie ar fi vrut sa se dueleze mult mai dur cu adversarul lor din 2004, Traian Basescu. (Sa ne amintitm ca atunci Adrian Nastase avea mai multe procente in turul I). De cand e la carma partidului a promovat tinerii si a reusit sa echilibreze, sa detensioneze atmosfera din PSD. Nu am auzit inca despre el ca ar fi un parvenit si nici dosare nu stiu sa aiba. Poate scoate ceva Basescu acum in turul II. Da, e adevarat ca in PSD sunt Ion Iliescu, Vanghelie, Hrebengiuc, DIP, Nastase, dar sunt si altii precum Victor Ponta, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Adrian Severin, etc. Eu una cred ca cu atitudinea lui echilibrata va reusi sa aduca o normalitate politica in Romania. Prea putin ma intereseaza doctrinele partidelor, PDL-ul nu are asa ceva, daca erau destepti liberalii in 2004 nu se uneau cu PD sa faca alianta DA, PD-ul murea cu cele 7% cat avea electorat, dar asa, ca o caracatita, si-a pus tentaculele pe tot, inclusiv electoratul PSD-ului. Acum, pe fiecare zilele acestea sa ne lumineze Domnul sa gandim, sa (dis)cernem. Daca nimic nu e la voia intaplarii, ci cu ingaduinta Lui, nu e o intamplare nici ca au ramas acestia 2 de ales, si daca unul stiu ce poate in postura de presedinte si nu m-a convins ca mai e potrivit pentru ea, aleg sa ii dau o sansa celuilalt, cu buna credinta ca atat cat tine de el va face ca Romania sa fie o tara a bunului simt, chiar daca sloganul nu e al lui, dar il aplica.

  • Marius David zice:

   foarte interesanta marturia ta, Daniela.
   ar merita citita de mai multa lume.
   si eu am fost dezamagit la faza cu dansatoarele, la semnarea legii cultelor, la discutia cu prostitutia si drogurile unde nu a avut o atitudine ferma etc.

  • Moromete zice:

   Daniela, imi pare sincer rau pentru tine. Dar in politicieni nu este permis sa crezi. Ne interzice Dumnezeu. Nici macar sa te increzi nu ne da voie Dumnezeul Biblie.
   El spune ceva de genul: „Blestemat este omul care se increde in oameni ”
   Si eu m-am tot increzut in oameni, si am platit de fiecare data scump. Asa ca cu gand bun zic toate acestea. Pentru aceasta traim, acesta este rostul vietii in planul Domnului, si anume sa invatam sa ne tot schimbam calea dupa cea a Lui si sa ne inteleptim si desavarsim.

   in politicieni nu trebuie sa credem, ci doar sa-i votam sau nu-i votam. Ma gandesc inca daca sa ma duc la vot. As vrea sa-i observ in continuare, sa vad cum se mananca intre ei.
   Nu doar Moskova nu crede in lacrimi. Nimeni inteligent nu crede in lacrimi, nici in inocenta, nici in naivitate si nici in munca fara gandire inainte.

   Iti mai amintesti de minerii „noi muncim noi nu gandim” sa erai prea tanara pe atunci ? pe atunci nici eu nu puteam gandi, acum gandesc.
   Asa ca eu nu cred nici in munca fara gandire, e egala cu zero sau ieftina. Nu cred nici in lacrimi.
   Cred doar in sange si in martiraj. Unde este sange sau scandal( nu circ si prefacatorie), scandal real, acolo inseamna ca este ceva.
   In crestinism, in spiritualitate se zice: „sangele martirilor, samanta crestinilor”
   In politica se zice: cearta/razboiul/”sangele” politicienilor , egal linistea progresul cetatenilor(societatii ).
   Numai prin si din scandalul razboiul politicienilor noi cetatenii devenim mai informati, mai constienti de furturile de lucrurile de care sunt in stare cei rai, mafiotii, politicienii, afaceristii de carton.

   Revenind la sangele in care cred. Politica nu este Biserica si politicienii nu sunt episcopi, apostoli, ucenici si slujitori ai Lui Hristos ca sa ne ceara noua, cetatenilor, sangele nostru. Din pacate comunistii si mai apoi PSD ne-a oferit doar SANGELE nostru pana acum.
   PDL e primul partid, de dupa 1989, care ne-a oferit si „sangele” politicienilor( Patriciu arestat si cu imaginea stricata. Si la asemenea nivel imaginea e cam vitala, conteaza mult. Nastase anchetat, plus imaginea stricata. Iliescu anchetat, acuzat, imaginea stricata ). Traian Basescu s-a sacrificat, si-a oferit de buna voie „sangele”( si el cu imginea stricata, stiind dinainte) lui pentru o cauza. Asta spune ceva.
   Dar este adevarat ca, spre deosebire de martiri, politicienii prin definitie si ocupatie sunt predispusi sa ofere doar „sangele” adversarilor.

   Asa ca pentru a nu-i banui votantii de mimarea actului politic si de certurile/razboaiele formale din perioada Linistii iliesciene( apropo in dictatura este liniste, acolo e cea mai mare liniste si pace) politicienii vor trebui sa ofere cat mai mult „sange” real.
   Oricum se vor alia de acum incolo, pot sa si desfiinteze cumva PDL, in urmatorii ani va curge tot mai mult „sange” de politicieni sau partide intregi sacrificate.
   Pamantul, dreptatea, incheierea unui ciclu isi cer „sangele”.
   Sa ma iertati daca am deranjat pe cineva cu ceva, dar numai sangele arata, dovedeste ca cineva chiar crede in ceva pentru care si-l da, atat de la el cat si de la altii de un nivel cu el.

   • Moromete zice:

    Ahh … , am uitat inca ceva.

    ” Linistea si pacea politicienilor, egal cearta, moartea, distrugerea cetatenilor”

    Fapt divers:
    Pace !
    care pace ?
    Pacea Domnului !
    care Domn ?
    A Domnului Domnilor, Creatorul a toate.
    Daaaa ? Esti bun sa-mi vorbesti si mie despre Domnul si Dumnezeul faptelor tale, ca sa-ti spun cine esti tu si pacea ta.

    Sau, imi spune cineva: „Pacea Domnului”( cu bucurie, aproape sa ma dea gata)
    Ma gandesc putin si ii zic: M-ai prins, aici ai dreptate. Pacea Domnului, da. Pacea ta nu !

 24. Daniela zice:

  Daca mi se mai permite inca o observatie. Nu mi se pare logica, corecta asocierea lui Geoana cu comunismul, tertip de care se foloseste Basescu pentru a manipula natiunea, tertip pe care l-au preluat unii dintre comentatorii de aici. Nu va aduce Geoana persecutia crestinilor si nici intemnitarea lor. Asocierea asta e ca si cum un pastor tanar, ordinat sa zicem dupa 2001 – cam pe cand intra si Geoana in politica, ar fi pus in barca colaborationistilor, in virtutea faptul ca unul, doi sau mai multi pastori au colaborat cu Securitatea. Daca, sa ne imaginam, astazi moare Iliescu si alti fosti membrii activi ai PCR, ce mesaj mai nascoceste Basescu?

  • Marius David zice:

   Nu-i chiar aşa de simplu, Daniela,
   da, se intimpla ca acest fel de asocieri sa se faca.
   n-ai idee ce aliante se pot face chiar intre pastori tineri care s-au lasat uceniciti de fostii colaboratori… deci… SE POATE!

 25. erica zice:

  Nici o alianta PSd- PNl nu va rezista. In clipa in care pnlistii vor oferi voturile psd-ului acestia le vor spune ,,multumesc” si isi vor vedea de propriile interese. PNL-ul nu isi va face auzita vocea,atata timp cat se vinde asa usor.

  • Marius David zice:

   Există cîteva articole bune în presa de azi despre pierderile PNL-ului.
   Si-au jucat foarte prost avantajul!
   Abia ieri au pierdut cu adevărat alegerile.
   Antonescu trebuie sa se faca poet, nu politician. Daca dinsul crede ca vinturindu-l pe Iohannis va putea sa isi realizeze PROIECTUL… atunci este naiv.
   Primarului de Sibiu i se vor viri tot felul de personaje triste ca ministri in guvern, va fi plinsul si scrinsinrea dintilor. Au pierdut deja!
   Politica este extrem de dura si se pare ca domnul Antonescu n-a priceput acest lucru.

 26. Conteaza? zice:

  Cred ca in momentul de fata lupta e impotriva omului Traian Basescu si a modalitatii alese de dumnealui de a conduce tara in ultimii 5 ani. Nu e vorba de nici o orientare politica, decat PUR teoretic, atunci cand se poate acuza de tradarea „stangii” sau a „dreptei”.
  Asadar, da, am inclinatii politice liberale, am votat Crin Antonescu, DAR voi vota Geoana.

  Si apoi, sa nu uitam votul de anul trecut…Nu a fost atat de crancena lupta, dar acela a contat, practic, mai mult, daca ne gandim la ideologii politice.

  Problema e ca romanul identifica inca presedintele cu cel responsabil de toate. Nu are insa atatea atributii, constitutional. Bine, faptul ca suntem republica prezindentiala si nu parlamentara, lasa spatiu de interpretare si o oportunitate de a trezi noi dorinte dictatoriale actualului presedinte. Cel putin asta lasa atitudinea dumnealui sa se inteleaga, indiferent de vorbele sale. Inca un motiv bun sa NU il votez.

  • Marius David zice:

   ai dreptate, este un vot contra.
   Eu zic ca trebuie sa analizăm toate aspectele. este interesant de citit şi arguemntele de pe blogurile susţinătorilor fervenţi ai lui Băsescu: Mihail NEamţu şi Vladimir Tismaneanu.
   Să vedem cum va vor fi dezbaterile.

 27. cristi zice:

  Pe langa intrebarea ‘daca votez cu Geoana, cu cine votez?’, textul acestui blog trebuia echilibrat si cu intrebarea: ‘daca votez cu Basescu, cu cine votez?’ Cu Elena Udrea, cu urmasele lui Monica Ritzi, cu EBA, cu Videanu etc.

 28. Dannyella zice:

  Daniela,tu care ai postat cele 2 comentarii,pe acest blog,ora 3,31 si 3,41 te rog citeste IEREMIA 17:5,6,7,poate te vei simti cercetata,de acest mesaj,eu cred cu disperare ca noi ROMANII(noi pocaitii),EVANGHELICII,avem nevoie de o REFORMA SPIRITUALA,MORALA,de o schimbare a MINTII,ne lasam atat de usor manipulati,dam dovada de asa de multa naivitate, este in natura noastra,aceasta tendinta distructiva de a judeca,cu patima ,cu inconstienta as putea spune,dar nici un moment nu suntem dispusi sa vedem,cat suntem de manipulati prin toate aceste televiziuni,ale Domnilor care nu au avut alt scop decat imbogatirea,acaparand averi fabuloase nemeritate ,adjudecandu-si merite si puteri,devenind proprietari de televiziuni pentru a-si implini mai bine scopul.URA imensa ZDROBITOARE,DISPERATA indreptata impotriva unui om CURAJOS,care vrea sa reformeze ROMANIA,i-a impins,la atitudini,de un grotesc inuman,lor nu le pasa de noi cei cu frica de DOMNUL,care traim modest,ci doar de ei,cei care vor sa conduca tarisoara asta spre noi culmi de civilizatie si progres.Traiasca tov.Geoana,viitorul presedinte al Romanasilor,care v-a aduce multa prosperitate si dreptate.

  • cosmin zice:

   Dannyella,inaite sa fie tov.geoana a fost tov. base,dupa parerea mea mai tov ca si iliescu care, fara sa partizez cu el,a fost dizident pecand base era unu din sistemu comunist de pana in 22 dec.

   al doilea of in privinata commentului tau e ca invoci prea des n-le D-lui.base afara de a mituii pe pocaiti cu locuri in parlament,vezii baiatu lu tipei care sa facut da caca(o)la tv,si care dupa ce la tinut pe tata-su prin anticamerele cotroceniului, base la bagat in parlament!(JALNIC)
   traiasca tov. base fostul presedinte

 29. Marius David zice:

  draga Ionel, n-am lăsat textul versificat de pe forum. Mi se pare vulgar.
  Chiar si Vanghelie este după chipul lui Dumnezeu, la fel Iliescu, Năstase … ceilalţi, la fel şi Băsescu, Udrea, Boc, Blaga… epitetele folosite în mica balada a alegătorului mi se par nefericit de vulgare, la fel ca filmuleţe alea penibile despre fiecare dintre candidaţi.
  Se pre că ne-am pierdut şi simţul umorului printre altele.

 30. Dannyella zice:

  Multumesc Ioana, multumesc, pentru comentariile tale ,ora7.47si 7.16 esti inteligenta,ai un discernamant autentic,pentru ca esti calauzita de Duhul Domnului,sa ne rugam cu staruinta,neincetat,ca DUMNEZEUL CEL VIU si ADEVARAT sa redea romanilor,Pacea,ECHILIBRUL, si DEMNITATEA

  • Ioana zice:

   Multumesc si eu pentru aprecieri. Spun ceea ce cred. Si cred ca si dvs aveti dreptate, ar trebui sa ne cutremure ura, singurul motor al acestei aliante anti-Basescu. Nu cred ca Traian Basescu este fara greseala, dimpotriva, a facut destule „nefacute”, dar este singurul care a avut curajul sa loveasca sistemul corupt, sa nu cedeze in fata mogulilor.
   Privesc cu stupoare la Crin Antonescu si la declaratiile lui de astazi, acelasi Antonescu care in urma cu o saptamana declama „Mircea Geoana, mincinos…nu voi sta la aceeasi masa cu Hrebenciuc si Vanghelie…”.

 31. Patrix zice:

  Sa ridem un pic

  http://subiectiv.ro/subiectiv/scurt-indrumar-de-numarat-ouale/

  nu modera te rog asta… e prea tare.

 32. Patrix zice:

  si asta

  Incep cu un Disclaimer: nu sunt membru PDL sau al altui partid politic, nu sunt jurnalist si nu mai traiesc in Romania de vreo 10 ani, asa ca evolutiile din tara nu ma afecteaza direct.

  In acesti 5 ani, Basescu a realizat o multime de lucruri:

  1. Infrangerea lui Nastase
  2. Introducerea cotei unice si a unor masuri economice importante
  3. Adoptarea unor reforme fundamentale in sistemul juridic si descurajarea influentelor politice in justitie
  4. Incurajarea libertatii de expresie
  5. Promovarea votului uninominal in doua tururi de scrutin care ar fi dus la restructurarea sistemului politic

  1. a castigat alegerile prezidentiale din 2004 si a numit un prim-ministru din Alianta DA, reusind sa atraga sprijinul parlamentar al partidului minoritar din coalitia PSD-PC, care castigase de fapt mai multe voturi dar nu fusese inregistrata ca atare la tribunal, si trimitand PSD in opozitie.

  Prin aceasta mutare spectaculoasa la care nu se astepta nimeni, Basescu a reusit sa opreasca alunecarea Romaniei catre o societate de tip autoritar, dominata de interesele economice ale clicii din jurul liderilor PSD.

  2. a girat un Guvern condus de Tariceanu din care faceau parte personaje precum

  – Ionut Popescu (initial la PNL, apoi la nou-infiintatul PLD ce a fuzionat mai tarziu cu PD) care a luat o serie de masuri reformiste ce au dus la un boom economic fara precedent (datorita simplificarii regimului fiscal prin introducerea unei cote unice reduse sau a adoptarii unor reguli menite sa imbunatateasca mediul de afaceri, precum ghiseul unic pentru inregistrarea firmelor, etc.)

  – Monica Macovei, un ministru intransigent si foarte putin popular pe scena politica romaneasca dar care prin reformele initiate in sistemul de justitite a reusit sa devina foarte populara si apreciata la Bruxelles, insa detestata la Bucuresti de oameni care-si simteau amenintate pozitiile si privilegiile

  – Mona Musca, un om politic curajos care a reusit sa determine Parlamentul chiar pe vremea guvernarii Nastase sa adopte legi care au dus la o mai mare transparenta a activitatii autoritatilor publice precum legea accesului la informaţiile publice şi legea informaţiilor clasificate, ceea ce i-a atras in cele din urma ura unor personaje influente ce au speculat o greseala relativ minora din tinerete (scrierea unor notite informative cu caracter inofensiv ce vizau cativa studenti din tarile Orientului Mijlociu) si mai ales incapacitatea ei de a gestiona scandalul mediatic asa cum ar fi putut-o face o agentie buna de PR

  3. s-a opus tentativei de trafic de influenta in care primul ministru Tariceanu a incercat sa-l implice atat pe el, cat si pe Macovei, ministrul justitiei, in interesul lui Patriciu, un om de afaceri controversat care obtinuse o serie de concesii si avantaje din partea partidelor politice pe care le finantase (PNL si PSD), precum stergerea datoriilor Petromidia si achizitionarea rafinariei la un pret ridicol, licitatii trucate, manipularea actiunilor Rompetrol la Bursa.

  4. a sustinut si incurajat depolitizarea televiziunii si radioului public prin refuzul de a numi reprezentanti ai Presedintiei in consillile de administratie ale acestora, asa cum i-ar fi permis legea si cum n-au ezitat sa o faca partidele politice, dornice sa-si mentina influenta asupra presei.

  5. a incercat sa consolideze sistemul politic din Romania, initial prin convocarea unor alegeri anticipate care ar fi dus la obtinerea unei solide majoritati parlamentare in sprijinul reformelor vizate de el, iar dupa ce Tariceanu, compromis public prin dezvaluirea sus-numitei tentative de trafic de influenta, s-a opus acestei solutii si i-a dat afara din Guvern pe Macovei si pe ministrii PD care o sustineau (printre care si Ionut Popescu sau Mona Musca, nesupusa inca linsajului mediatic), prin promovarea unui sistem de vot majoritar in doua tururi inclusiv printr-un referendum, al carui rezultat a fost insa deturnat de Guvernul Tariceanu II, care a incropit un sistem electoral cu totul original, de fapt o corcitura intre un sistem electoral majoritar si unul proportional, fapt ce a permis liderilor PNL sa intre in Parlament chiar de pe locurile 2 sau 3 obtinute in colegiile lor.

  6. a fost reconfirmat in functie in urma votului popular, dupa ce fusese suspendat de coalitia informala PNL-PSD-PC pe baza unor acuzatii nefondate de incalcare a Constitutiei, respinse de insasi Curta Constitutionala.

  Bilantul primului mandat al lui Basescu ar fi fost si mai pozitiv daca:

  – Tariceanu n-ar fi tradat interesele electoratului care a girat alianta dintre PNL si PD (Alianta DA, inregistrata oficial), nu cea dintre PNL si coalitia PSD-PC, neinregistrata juridic si neasumata oficial de niciuna din parti.

  – Constitutia Romaniei i-ar fi permis nu doar sa numeasca primul ministru, dar si sa-l poata demite. Cum insa Constitutia nu-i dadea lui Basescu acest drept, Tariceanu a preferat sa pactizeze cu opozitia parlamentara (PSD si PC) care i-a asigurat ramanerea in functie in schimbul unor avantaje politice si economice care au costat scump Romania si au lasat-o descoperita in fata crizei financiare.

  – Tariceanu ar fi numit macar niste persoane cat de cat competente pe scaunele ministeriale de pe care fusesera dati jos ministrii PD, nu niste personaje incompetente, corupte si manevrate de sforarii din PSD si PNL precum Chiuariu, Adomnitei, Cristian David, Remes-Caltabos, Norica Nicolai, etc.

  – Basescu insusi si-ar fi controlat mai bine comportamentul in spatiul privat (precum in cazul episodului „tiganca imputita” sau al discutiilor informale de la Goldne Blitz), nu ar fi incurajat ambitiile politice ale unor persoane din anturajul sau (precum EBA sau Elena Udrea, nici prea stralucite, dar nici atat de diabolice precum le-a zugravit presa) sau ar fi dezavuat legaturile cu oameni de afaceri controversati (Cocos, Casuneanu, Popoviciu).

  Basescu are un proiect politic reformator, precum si ambitia si resursele de a-l pune in aplicare in urmatorii 5 ani. Daca va fi reales, putem spera ca:

  – va mentine cota unica, ceea ce Geoana nu vrea, iar Antonescu nu poate fara sprijinul PSD

  – va reforma sistemul politic prin adoptarea sistemului majoritar uninominal in doua tururi, ceea ce va duce la consolidarea partidelor politice

  – va determina clarificarea raporturilor dintre institutiile Statului prin modificarea prevederilor ambigue din Constitutie, fara ca asta sa insemne neaparat ca va milita pentru acordarea unor puteri sporite institutiei prezidentiale, intrucat Basescu ar fi la ultimul mandat de presedinte si nu ar fi in interesul sau sa aiba de-a face cu un presedinte mai puternic odata ce va reveni la conducerea PDL dupa 2014

  Ce proiecte au Geoana sau Antonescu? De ce i-am vota? Ce politicieni au de gand sa promoveze la conducerea institutiilor Statului?

  http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=4942

 33. Patrix zice:

  din aceeasi sursa

  Mai am cateva argumente pro:

  1- daca va castiga Geoana, automat Dan Voiculescu, turnatorul Felix , devine seful Parlamentului:
  el va decide ce legi si cand se voteaza.Adio cu modernizarea Romaniei!

  2- relatia cu vecinii, in special cu Republica Moldova: Basescu a avut flerul sa ii ajute eficient, escaladand la Bruxelles crimele lui Voronin de la alegeri.I-a ajutat pe moldoveni promovand legea cetateniei. Geoana si Antonescu sunt genul…’particip dar nu ma bag’,fricosi ce prefera sa nu isi asume nici o responsabilitate

  3-fiind ultimul mandat si nemai avnd nimic de pierdut, Basescu se va lupta sa isi duca planurile la indeplinire.
  Este ultima sa sansa. Geoana vrea sa isi pastreze reputatia virgina.

  4. Initiativele externe.Cine isi mai imagina o scena ca cea de la summitul NATO cand Putin si Bush au luat cina cu Basescu la Bucuresti?

  5.Sa nu uitam ce a facut ca ministru de transporturi. Soselele facute acum 10 ani …sunt singurele pe care se poate totusi circula in tara asta. Trebuie sa inceapa si sa termine si o autostrada de la Cosntanta la ARAD/Oradea

  6.Este singurul care are in proiect modificarea Constitutiei.Un stat mai suplu si mai eficient. Legi mai clare, fara abuzuri de gen Curtea Constitutionala. Vedeti cate a facut Boc intr-un an: legile Pensii, Educatie, Reforma adminsitrativa, responsabilitate fiscala, Salarizare.

  7.Doar pe Basescu il vad capabil sa tina fraiele economiei pentru a adera la moneda Euro in cativa ani. Geoana e iresponsabil si fricos iar Antonescu va lasa tara pe mana speculatorilor gen Patriciu, ce nu au nici un interes sa fie Euro moneda noastra, ca nu mai pot face ei manevre pe leu!

  http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=4942#

  • Ionut-Andrei Purel zice:

   sunt absolut de acord cu Patrix.

   • Moromete zice:

    De acord si eu cu Patrix si cu cei care au o viziune cat mai ampla si tin cont de un cat mai larg context.
    Trebuie tinut cont si de intreaga desfasurare a istoriei si motivele care au produs schimbarile.
    In intreaga istorie, cel putin incepand cu 1946 guvernul Tatarescu( care era PNL -ist), au cam tradat.
    I-as intreba pe cei mai priceputi, nu care cumva merg mana in mana liberalismul politic, cu miscarea umanista( ateie) si cu liberalismul teologic ? Caci daca aveam dea face cu niste oameni profund atei, antihristi de aici ni se trag toate. Acestia in egoismul lor feroce strang si fac doar pentru ei.

    • Moromete zice:

     Referitor la au cam tradat, ma refeream la liberali, Tatarescu, Radu Campeanu, Tariceanu, etc …

     Normal ca si PDL tradeaza, toti politicienii tradeaza, numai sa aiba motiv. Si cei europeni si cei americani.
     Trebuie sa ne intereseze cine a tradat si mintit cel mai mult pe cetateni, caci noi, pe aici, facem parte din marea masa a cetatenilor de rand, pe aici.
     Intre ele pot sa se alieze si sa se tradeze oricat partidele, pe noi sa nu ne tradeze.

 34. ioan zice:

  Preaiubitilor mai avem doua saptamani sa nu ne grabim sa nu ne jignim. Haideti sa vedem ce avem si ce vrem . Suntem chemati sa alegem un om din doi.ce calitati trebuie sa aiba presedintele? Cred ca unul dintre ei este mai potrivit asta e tot restul e bau bau cu Iliescu si nu stiu cine

 35. elisa zice:

  Daca as putea as vota cu Mihai-ex regele .
  Decat comunist ca Geoana,mai bine golan ca Basescu .
  Niciunul nu e mai bun;
  insa decat un comunist…mai bine fara presdinte,va dati seama ce ne asteapta ?
  Nu stiu care il punea alaturi de Iliescu,imi pare rau dar e o diferenta intre ei de ceva ani, nu aveau cum sa fie impreuna .
  Daca Daniela ar fi fost atat de aproape de Geoana ca de Basescu,acum sigur nu l-ar mai vrea pe Geoana . 🙂

  ….cei care nu se conduc dupa legile lui Dumnezeu… ma intreb cum pot fi votati de noi care facem parte din familia Lui?trebuie sa ne rugam pentru conducatori,dar sa-i si alegem?

 36. oldman zice:

  patrics face numai neo pro-paganda ieftina

  incepand cu faptul actualul presedinte nu a fost ales in 2004 -a fost ales Teodor Stolojan- face o serie de afirmatii discutabile.

  sa nu uitam, cei mai in varsta, ca si lui Ceausescu i se datora totul, facea totul, atat pe plan intern cat si pe plan estern; lumea se invartea in jurul lui: politica, agricultura, industrie, constructii, erau si mergeau …

  fiecare e liber sa decida: bine ca nu ni se impune un singur candidat si nu ni se impune realegerea la nesfarsit, ca acea a lui Ceausescu, fara contracandidat, .

  • Ionut-Andrei Purel zice:

   Patrix se referea la Basescu si la echipa lui; mi se pare discutabila compararea lui Basescu cu Ceausescu. In momentul de fata Basescu nu controleaza media, chiar dimpotriva, media este controlata de vechii ceausisti: Iliescu si PSD (cu Sassu la TVR) si Voiculescu
   nu sunt fan Basescu, dar mi se pare extrem de suspect ca toti coruptii si comunistii s-au aliat impotriva lui Baselu.
   Inca ceva, legea cultelor a fost data sub un guvern liberal; Tariceanu era prim-ministru, nu Boc

  • Marius David zice:

   hopa, hopa… nu Patrix spune asta. Omul citează. Dă şi sursele.

   • Moromete zice:

    Am mai zis dar printre multe altele.
    Reiau si poate mai trebuie reluat si dezbatut pentru ca mi se pare foarte important.
    Oare nu exista legaturi intre Liberalismul politic si liberalismul teologic sau Teologia liberala ?

 37. oldman zice:

  e ochei domnu Purel
  am si eu o opinie asa-i la noi
  omu’ si opinia

  http://www.intermediatv.ro/2009/11/24/comentariul-zilei-139/

  • Marius David zice:

   Da, mulţumesc de încurajere, spune-mi ce este nou… fiecare cu postacii lui.

   Ştii care sînt strămoşii blogărilor?
   Posdacii şi Posmanii(acii) 🙂
   Cu ai lor conducători,
   Deceboală şi Trojan (virus)

 38. Nicu D. zice:

  Acum sincer cand ma gandesc ce a facut Iliescu cu mineriada, Adrian Nastase cu matusa Tamara si „oualele” lui alea de la ferma si toata clica lor (Miron Mitrea, Vanghelie „care este” etc…) il prefer pe Basescu cu a lui EBA. 😉

  • Marius David zice:

   Draga Nicu, măcar unii dintre noi înţelegem dragostea pentru fiică.. 🙂
   că mătuşăă bogată n-am avut 🙂
   fiecare cu slăbiciunile lui… Domnul Năstase are şi dragostea pentru iepuraşi, mistreţi şi cerbişori, pupa-i-ar glonţurile lui… de om generos şi milos 🙂
   Eh, dragostea pentreu animale… ce să-i faci!
   Omul nu este tot un animal politic? Vorba anticilor. MAi precis Aristotel.

 39. Cornel zice:

  2 Cr 9:8; Imparateasa din Seba intelege politica mai bine decat multi dintre noi astazi. Ea spune, “Pentru ca Dumnezeul tau iubeste pe Israel si vrea sa-l faca sa ramana in picioare pe vecie pentru aceea te-a pus imparat peste el, ca sa faci judecata si dreptate.”

  Si reversul este adevarat, cand Dumnezeu nu iubeste un popor nu le da conducatori buni. Le da conducatori care nu judeca bine lucrurile si nu fac dreptate. Care este scopul? Dumneze vrea ca poporul acesta sa nu aiba viitor. In prisma acestei logici poporul este condamnat la slabire, dezintegrare, si in ultima instanta la desfintare. Cele mai multe popoare care au existat, nu mai exista.

  Daca reflectam la situatia din RO, ne dam seama ca inspre acolo ne indreptam si noi. Putem schimba mersul lucrurilor prin alegeri bune? Nu cred.
  Pocainta noastra este singura cale de a indrepta lucrurile, cel putin pentru generatia actuala.

  2 Cr 12:12; La un moment dat Roboam baiatul lui Solomon se smereste in fata Domnlui, si Dumneze si-a abatu mania de la el, si nu l-a nimicit de tot. Textul spune, “tot mai era ceva bun in Iuda.” „Bun-ul” nu se afla in aur, pietre pretioase, constructii, nici chiar la Templu. Se afla intr-o inima pocaita, smerita.

  De meditat:
  Dar daca noi ca popor ne aflam in ipostaza in care Dumnezeu ingaduie liderii actuali pe care ii foloseste spre dezintegrare si nu spre binecuvantare?

  Eu cred ca „tratamentul” este unul de post si pocainta. Noi ca natie nu avem de ales intre Base si Geoana, ci cu Dumnezeu sau fara de El. Megem la vot ca sa ne satisfacem obligatia civica… dar alegerea care va schimba RO sta in Dumnezeu si in inima.

  • Nicu D. zice:

   Da Cornel ai dreptate! Cu Dumnezeu sau fara El – asta e linia generala de urmat.
   Dar acum am doi candidati Basescu si Geoana. In cazul asta numai pe unul din ei il pot alege la modul concret.

  • Marius David zice:

   asta îi spuneam mai devreme lui Ioan… dacă Dumnezeu nu mai vrea să binecuvînteze România… cum ne urăm noi… poate că asta este pedeapsa noastră.

 40. IOAN zice:

  este posibil ca unii dintre participantii de aici de la discutiile acestui blog sa fi fost destul de mici la Revolutie si sa nu stie prea multe sau sa nu-si aminteasca de uciderea nenecesara a sotilor Ceuasescu, de mortii Revolutiei[crime nenecesare] si de Teroristii inventati care otraveau fantani si trageau in oamenii de bine si nevinovati.

  si alte tari foste comuniste au avut Revolutie dar nu si-au ucis dictatorii, si alte tari si-au schimbat regimul dar nu cu pretul de sange al oamenilor nevinovati

  Domnul Iliescu s-a isntalat la putere in acest fel si PSD este partidul rezultat A chemat minerii in Bucuresti si apoi le-a multumit ca au facut o treaba buna.[ciomageala, vandalism , teroare]

  De-alungul acestor 20 de ani , au mintit poporul cu televizorul.

  Se doreste in mod sigur acoperirea faptelor criminale si se face orice pentru a scapa de judecata si a gasi vinovat pe oricine altcineva.

  cine voteaza PSD trebuie sa-si asume si istoricul partidului si aparitia sa pe fundalul crimelor si ca ei au pus bazele acestui Parlament, au sustinut privatizarea mare asa cum s-a facut si o vedem , si au condus in Romania pana in 2004 chiar, caci in timpul lui Emil Constantinescu CDR a castigat alegerile dar nu a castigat puterea, asa incat acel presedinte a declarat ca l-au invins structurile, acele structuri infiintate de Ion Iliescu ce au ramas fidele lui si PSD.

  Revolta generala din ultima vreme si frica obsesiva pentru un nou mandata al lui Basescu este legata si de pierderea influentei asupra structurilor dar si de frica de adevar cu privire la Revolutie, mineriade, etc.

  Votul Romanilor trebuie sa ajute reformarea statului si promovarea echitatii sociale nu a privilegiatilor transpartinici care in aceste zile au o solidaritate suspecta si multe planuri bune pentru „interesul public”.

  dumnezeu sa ne dea gandul cel bun si sa binecuvinteze Romania !

  • Marius David zice:

   MArtzian, să ai încredere în intuiţia soţiei! Macar data viitoare.
   Tristă postarea ta.
   Aceeaşi dezamăgire o simt astăzi mulţi români, mai ales după apariţia televizatăa celor doi, care s-au felicitat unu pe celalalt ca şi cum n-ar fi spus nimic rău unul de altul.
   Cel mai penibil a fost Antonescu. De un penibil jenant!

 41. Care important om politic va vizita Romania exact cu o zi inainte de turul 2? Si nu oficial, tocmai ca sa nu se vada cu Basescu, si nu la Bucuresti, ci la Cluj (cu cine se va vedea e inca un mister). Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

  Oare de ce gazul meu vine aici? Tocmai de gaz e vorba. Rusii au amenintat ca daca nu iese Basescu FSB presedinte, Vestul s-a cam lins pe aragaze in iarna asta. Revenim cu completari!

  [Sigur se vede cu Johannis. Poate si cu niste „turisti” rusi. Din intamplare, alti „turisti” americani se vor fi nimerit pe-acolo… FSB, prin voci diplomatice, la nivel de ambasada, a amenintat ca e de rau daca nu iese Baselu. Merkel, asadar, se bate pentru gaz, dar mai ales se bate cu americanii, foarte infipti acum, sa nu scoata Romania din UE, din motive strategice, militare sau nu. Rusia e disperata, daca a ajuns sa ameninte cu gazul. Partea proasta pentru rusi e ca s-ar putea sa nu obtina nimic daca se bate cu UE, pentru ca face jocul americanilor, care au prin Geoana sacii in caruta. Iar daca Geoana si UE se inteleg (mutatis mutandis SUA si UE), ei cam raman cu buza umflata.

  Romania e imprevizibila! Uite, aici iar o iubesc! O sa votez Geoana ca si cum as vota Johannis-UE-PNL, dar mai ales USA! Si un pic de Israel, pentru ca Mossad-ul turbeaza de furie pentru Basescu-Hayssam-Hezbollah.]

  Ma semnez Union Jack… (Australianul)

  • Moromete zice:

   Nu stiu ce sa cred, la culisele politicii nu am acces, nu le prea cunosc. Se poate ca tu sa ai ceva acees, nu stiu cat de corect ajunge informatia la tine.

   Sa presupunem ca ai dreptate, si chiar daca exact asa ar fi cum zici, Basescu este singurul si primul care a oferit si lasat sa curga „sange ” de politicieni de corupti.
   Sa ne dea si alti politicieni romani „sange” ca este mare nevoie, si ca efect, automat le va aduce si voturi.
   Sa ofere politicienii anti Basescu, cei asazisi pro-americani, sangele lor sau al altora mari ca ei si vor deveni credibili, vor fi votati.

  • Ionut-Andrei Purel zice:

   in momentul in care satlinistul Putin (Hitchins a spus-o) da mana cu comunistii din Europa si cu cei din State,
   e clar ca ceva nu e in regula. Obama s-a intalnit in China doar cu conducatorii comunisti, nebagandu-i in seama nici pe bietii oameni din China, nici pe tibetanii persecutati de puterea comunista. Drepturile omului la Obama par foarte apropiate de cele ale lui Putin si de cele ale comunistilor chinezi. Despre comunistii papa-lapte din UE nici nu mai vorbim.
   cat priveste Israelul, Domnul sa-i binecuvinteze, dar Tony Judt a adus argumente foarte clare despre lobby-ul israelian; sunt pro-israelian, dar cu limita

  • Marius David zice:

   Foarte interesant ce spui: asta ne aminteşte încă o dată că sîntem la intersecţie.
   Ce est inteesant la declaraţiile politicienilor de azi, 25 nov., este declaraţia de genul.. „”sîntem consencvenţi, întotdeauna aşa am gîndit… asta trebuia să se întîmple, asta a vrut poporul, nu facem decît să urmăm natural… etc.”

   Am luat două emetirale de dimineaţă.

 42. adrian zice:

  Etichetarile patimase de genul „Geoana=comunist” sau „Basescu=dictator” nu ma pot convinge sa ma duc pe 6 decembrie la vot. Sau poate ca sunt doar exagerari cu intentii comice si nu ma prind eu…
  Prin ce anume poate fi considerat Geoana un comunist sau Basescu un dictator?! Geoana e un fel de Fidel Castro si Basescu un nou maresal Antonescu?! Sau am uitat cu totii semnificatia acestor termeni?! Uneori o reintoarcere la definitiile de dictionar ne-ar da o mai buna proprietate a cuvintelor. Si nitel echilibru in utilizarea calificativelor extreme.

  • Marius David zice:

   Adrian, aproape că mi-l doresc pe Iliescu, el era sincer înşelat şi previzibil întortocheat, dar previzibil. Înţelegeam perfect trucurile limbii de lemn.
   Problema este că oamen ca Antonescu, Geoană şi Băsescu… pronunţă cuvinte care se lipesc de suflet şi apoi se dezlipesc cu bucăţi mari din încredere, speranţă, jupuindu-ne sufletele fîşie cu fîşie…

 43. oamenisilocuri zice:

  Din nou trebuie sa alegem raul cel mai mic, la fel cum am facut-o cand au ajuns in turul 2 Ion Iliescu si Vadim (excelenta manipularea psd-ista de atunci, domnul Iliescu a aplicat perfect ce a invatat sub fostul regim).

  • Marius David zice:

   1. răul cel mai mic: Iliescu versus VAdim
   2. răul cel mai mic: Băsescu versus Năstase
   3. Răul cel mai mic?? Care este acum?

   • oamenisilocuri zice:

    Buna intrebare; daca este ales Geoana, Romania devine camp de joaca pentru Adrian Nastase si Ion iliescu.. si e foarte probabil sa se intample ce s-a intamplat in 2000-2004.

    Daca este votat Basescu riscam sa ducem tara intr-o noua perioada moarta in care presedintele nu are sustinerea guvernului si iar vom bate pasul pe loc.

    Fiecare hotaraste singur.

    • Marius David zice:

     Oameni si locuri, cum comentezi imaginile din seara acesta, cele cu loviturile?

     • oamenisilocuri zice:

      Falsuri. Am urmarit analizele facute de specialisti la mai multe emisiuni & posturi TV. Se potriveste perfect manevra de manipulare cu tehnicile comuniste invatate de domnii Iliescu & Nastase pe la scolile moscovite unde si-au format intelectul, moralitatea si caracterul.

      Si privind obiectiv, logic, daca erau imagini reale, nu au fi asteptat atata timp sa le scoata la suprafata, mai ales ca dl Basescu a fost constant sub lupa lor si a tuturor de cand este presedinte. Deci repet: falsuri & manipulare securista marca Iliescu & Nastase.

 44. Ionel zice:

  Corect. Imi cer scuze ca l-am trimis. Dar altceva urmaream. Limbajul forumistului in acea balada a alegatorului, este asemanator cu limbajul celor mai multi politicieni. De ce spun asta. Am filmat cu cativa ani in urma in campania electorala ptr un candidat la senat. Eu am nimerit la unul cu bun simt. Colegul meu a filmat ptr unul al carui limbaj era de-a dreptul vulgar in comparatie cu cel al forumistului. Spunea ca seara cand se intorcea din campanie mergeau cu totii la un restaurant unde mancau si beau pana dupa miezul noptii. Ce vorbeau politicienii aia la adresa celor care ii ascultau in campanie era strigator la cer si nu se poate scrie. Recunosteau cu totii ca ei nu vor face mai nimic din ce le promiteau alegatorilor. Pur si simplu ei spuneau ca se folosesc de alegatori ca sa ajunga unde vor. Si cazul asta nu e singular. Daca alegatorii ar putea asculta tot ce vorbesc politicienii in spatele cortinei nu stiu cati ar mai vota. Eu cred ca limbajul folosit de unii la adresa politicienilor este unul prea decent in comparatie cu cel al politicienilor la adresa romanilor. Suntem prea naivi atunci cand ii judecam dupa discursurile si programele lor. Cat despre moralitatea unora dintre ei s-a vazut clar dupa primul tur. Prea ii bagam noi in seama. Si asta le place lor la nebunie. Geoana a catalogat prezenta buna la vot ca o incredere a electoratului in ei. Cu alte cuvinte… „astia chiar ne cred pe noi ” vorba unui alt politician.

 45. @Marius

  Am surse care ma folosesc voluntar (imi dau seama de asta, ca nu m-am nascut ieri…) Nu am luat bani pentru informatii, intrucat erau si pe placul meu si erau intru binele blog-ului. Daca se intampla ce am spus, pe 5 decembrie, se va chema ca sursele au fost bune. Abia atunci le voi crede si eu cu adevarat.

 46. Radu P zice:

  Fratilor, vedeti ca a aparut ieri si un sondaj INSOMAR.
  cu 54 la 46 pentru Geoana si cu PNL-ul mai putin destabilizat decat sperau unii din voi.
  Sau o fi o facatura a mogulilor ….

 47. elisa zice:

  Nasul spune de ce nu voteaza cu Geoana,intr-o scrisoare f.cuprinzatoare:
  Hot.news.ro

  „Domnule Mircea Geoana, nimic personal: De ce v-ati dus la Timisoara? (de Radu Moraru)
  de Radu Moraru B1 TV
  Marţi, 1 decembrie 2009, 16:18 Actualitate | Opinii

  Poate ca nu v-a spus nimeni pina acum, desi ati ajuns baiat mare, ca Ion Iliescu este fiul nelegitim al comunismului romanesc si, fiindca Dumnezeu e sus, i-a dat sa ajunga si fiul nelegitim al capitalismului romanesc de trista tranzitie. De doua ori bastard, de aici si ura care ii curge in vine, de aici si vesnica nevoie a lui Ion Iliescu de legitimitate……

  Mama lui Morar este o sora din Brasov.

 48. dariusema zice:

  o declaratie interesanta a lui Antonescu despre Geoana.Merita vazuta. http://www.youtube.com/watch?v=LOlNEouKaig

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.