Căsătorie şi familie, Conflict şi confruntare, creşterea copiilor într-o lume pornificată, învăţămînt de stat şi învăţămînt privat, P and W şi 30 de lecţii de viaţă din muzică

O viziune creştină depsre căsătorie şi familie, aşa se intitulează recenzia lui Al Mohler la una dintre ultimele cărţi a excelentă recenzie a cărţii lui Andreas J. Kostenberger God, Marriage, and Family: Rebuilding the Biblical Foundation.

Sîntem ultima generaţie de evanghelici? Asta se întreabă Al Mohler, pe acelaşi blog, în dreptul evanghelicilor din Statele Unite. Credeţi că şi evnaghelicii din România trăiesc o criză asemănătoare?

Confruntarea în conflict are nişte paşi care trebuie urmaţi, în engleză aceştia pot fi rezumaţi într-un acronim, vezi AICI.

Cum să ne creştem copiii într-o cultură pornificată? IAtă cîteva sugestii AICI.

Zilele acestea universităţile private sînt sub ochii presei. Escrocheria spiruharetistă a compromis o idee foarte generoasă, a universităţilor private. Mihail Neamţu sesizează un excelent articol despre cum se văd şcolile private în lumea civilizată. Se pare că avem o problemă de mentalitate, care nu este generată de faptul că privat este mai prost decît de stat, aşa cum încearcă să sugereze anumite voci. Acelaşi blogăr face trimitere la un articol apărut în Dilema Veche referitor la conservatorism.

În dreptul acestei probleme se exprimă şi prof. dr. Andrei Marga. Vezi textul aici.

Ciprian Terinte deschide o discuţie interesantă şi care merită continuată despre Praise and Worship, iar Krossfire încearcă să ne prezinte 30 de lecţii de viaţă din rapul românesc. Oare s-ar putea imagina 30 de lecţii de viaţă din muzica creştină?

Un prieten îmi spunea că citeşte o carte excelentă: Can we Rock the Gospel?

Tot pe aceeaşi temă voi reveni cu ceva comentarii, amintiri şi reacţii de la Cristia 2009.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Analize, Biserica Baptista, dulce Românie, Linkomandări, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Căsătorie şi familie, Conflict şi confruntare, creşterea copiilor într-o lume pornificată, învăţămînt de stat şi învăţămînt privat, P and W şi 30 de lecţii de viaţă din muzică

  1. danis zice:

    Ultima carte pe care ați menționat-o se pare că va fi curând publicată în limba română – http://faclia.ro/index.php?target=categories&category_id=8
    Dacă tot este rubrica diverse, din câte am înțeles de astăzi va începe difuzarea materialului filmat de Credo Tv la Valea Drăganului la atelierul de creație. Am înțeles că va fi de astăzi până duminică la 21.30

  2. danis zice:

    De pe credo.tv am aflat că difuzarea înregistrărilor de la Atelierul de creație de la Valea Drăganului va începe joi, 30 august și va continua până duminică, 2 august, la 21.30 în fiecare seară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.