Linkomandări 2 – hip-hop pipărat, por-tobacco, postchristian America, reformarea universităţilor, noriugisme

Un fost student îmi scrie următorul text:

Pe site-ul http://www.desiringgod.org/ apare o initiativa de a transmite mesajul lui Piper „Dont waste your life” de o nouă manieră. Iată ce cîntă trupa de hip hop http://www.reachrecords.com/dwyl/

Vorba americanului, what do you make of this?
Intr-adevar piesa aduce foarte mult mesaj, mai ales la turatia lor :). Totusi, oare bogatia, corectitudinea sau provocarea mesajului sa justifice stilul si turnura cu toate implicatiile ei? Apoi, nu este asta o turnura inspre cultura pentru transmiterea mesajului catre o (sub)cultura… un pas in lateral?
Piper face parte dintre autorii/predicatprii mei favoriti. Sper sa nu o ia in laturi.
Să stăm strîmb faţa computerului şi să judecăm drept! Merită discuţia.
***
Apoi: Este pornografia noul viciu popular la fel ca tutunul? Asta se întreabă Mary Eberstadt. Concluziile doamnei Eberstadt merită să ne pună pe gînduri. Sper să nu ne ridicăm prea repede.
***
Al Mohler se întreabă: a devenit America o cultură post-creştină? Părerea mea este că termenul este neadecvat. Nu putem vorbi despre o cultură postcreştină.
***
Dacă tot vorbim de schimbări, putem schimba universitatea, se poate adapta noilor vremuri, putem imagina „teologia la distanţă” sau universitatea, în forma în care o ştim acum va fi cu totul dispărută? Merită o discuţie în sensul în care noua lege Miclea se pune în aplicare.
***
O reacţie la interviul Norei Iuga. Adamaica face o recenzie cu foarte multă prudenţă şi bun simţ, dar cu toţii ne aflăm în dilema proverbelor biblice: să răspunzi nebunului după nebunia lui? Să nu răspunzi nebunului după nebunia lui? 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în In-text-esant, Linkomandări, Pt. studenţii mei, utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Linkomandări 2 – hip-hop pipărat, por-tobacco, postchristian America, reformarea universităţilor, noriugisme

 1. A.Dama zice:

  Marius,

  Încă ne putem întreba dacă-i răspundem au ba nebunului!

  Eu anticipam că, pe când vor intra în manuale aceşti prozatori premiaţi şi de succes, se vor studia obligatoriu, iar atunci va fi cam târziu să ne mai întrebăm. Vom putea, eventual, alege forme alternative de educaţie.

  Şi noi am fost obligaţi de sistem să citim cum comite crima personajul X, cum are loc violul personajului Y ş.a.m.d. La fel vor citi generaţiile care vin cum fratele cu sora, tatăl cu fiica au avut atâţia urmaşi etc., etc.

  Cazurile care ajung la ştiri sunt încă izolate şi… condamnate. Însă pe când vor fi subiecte de programă şcolară, cu aura artistică gata conferită, parcă viitorul nu sună deloc bine.

  • Marius David zice:

   draga A.Dama, răspunsul şi întrebările tale retorice sînt excelente. Aceşti oameni sînt formatori de opinie.
   Da, eu sînt pentru forme alternative de educaţie şi promovez homeschoolingul. Voi lupta pentru asta.
   Mulţumesc de intervenţie.

 2. Pingback: sitar şi lone star, post-creştinism?, curriculum ca maşină de ras « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.