Perplexitate de seară: din nou Obama

Tocmai am aflat că Obama este pe locul 1 şi Isus Cristos pe locul 2 în topul eroilor.

Ce înseamnă asta pentru cineva care n-a făcut nimic pînă acum? Nimic, dar arată scara de valori … era să spun pentru poporul american. Nu, din cauza globalizării nici măcar atît nu arată.

Sînt curios ce rezultate ar fi în urma unui asemenea sondaj în Rromhînika noastră.

Ce-i bun în acest sondaj? Că totuşi Isus este încă pe locul II. Obama va muri, ca oricine va mai ocupa locul 1, aşa că Cel veşnic Viu îşi va reocupa locul. Ce-i bun? Că Maica Tereza este pe locul 10! Totuşi… Hmm, Dumnezeu este undeva pe locul 11, dar are timp să recupereze… toată eternitatea.

Mă bufneşte rîsul…. Topuri!

Hai, somn uşor, fiinţe programate morţii!

PS. Îmi pare rău, pentru aşa ceva nu pot mijloci… pentru păcat se poate mijloci, pentru prostie, nu!

De aceea pentru fecioarele proaste n-a putut mijloci nimeni, nici măcar cele chibzuite!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Perplexitate de seară: din nou Obama

 1. Rodica Botan zice:

  Nicicind tara asta n-a fost mai mult impartita. Si nu e impartita din cauza etnicitatii…ci din cauza apartenentei politice-religioase.

  Aproape ca nu mai exista subiecte in care sintem cu parerile amestecate. Ai putea trage o linie si lumea s-ar insira in doua tabere cu cea mai mare usurinta.

  Dumnezeu nici n-are nevoie de multi…el face treaba si cu putini daca sint dedicati lui. Poate n-a fost chiar un lucru rau ce s-a intimplat… ca prea eram toti amestecati…

 2. Marius David zice:

  draga Rodica, mi-e milă de prietenii mei americani, nu din cauza preşedintelui în primulr rînd, ci din cauza tuturor complicaţiilor care vin la pachet cu această alegere, pasiune, ură, dezbinare chiar în familii (soţul votează cu unu, soţia, cu altul), de aşteptările care nu vor fi împlinite, dezamăgirile şi ura care vor veni după ce Obama se va dovedi a fi doar un om ca totţi ceilalţi… Situaţia este complicată.
  Andrei Pleşu a avut un articol, sper să găsesc link-ul, intitulat „Nevoia de idoli”. Lucid articol.

  http://www.adevarul.ro/articole/nevoia-de-idoli.html

 3. viorica zice:

  Nu stiu daca cunosteti o cantare tare,tare veche.
  Dar ziua cea mare ,groaznica va fi
  Cind toate popoarele vor sta la judecata
  Sot de sotie s-or desparti ,parinti de copii,pastor de turma ….
  Pe veci ,vecilor.
  Cred ca alegerea deja a inceput ,situatia de astazi ne indeamna la veghere .Ne uitam cu uimire la crestini,care credeam ca sunt cu noi si uimire fac parte din alta turma .Fratilor sa nu ne fie frica de cea ce se va intimpla ,Dumnezeu ne spune ,sa grabim venirea LUi .Cum o grabim? Cirtind si cu frica ?
  Netrebnic cine da-napoi
  Nainte Domnul e cu noi!

 4. Marius David zice:

  Sora Viorica, cu cine este Domnul? Dumnezeu este de partea lumii, dar este foarte greu să spunem, mai ales în situaţia asta cînd nevedem lăsaţi judecăţii că este „cu noi”, adică cu mica noastră partidă…
  Sună frumos cîntarea aceea, sună frumos melodia şi are mare dreptate în multe, dar nu toate versurile se pot aplica la orice situaţie.

  Domnul să ne dea şi smerenie atunci cînd El nu ne mai însoţeşte o perioadă ca să ne lase să vedem cum este şi fără El…mai ales în politică.

 5. libiu zice:

  Am fost la o conferinta in timpul alegerilor din US.Lectorul era un pastor american. A fost foarte suparat ca a cistigat Obama.Repeta mereu „Hussein” si zicea am scapat de un Hussein in Irak si avem unul acasa.mai tirziu am aflat ca numele intreg al presetintelui US este Barak Obama Hussein.”Cel ce este viu nu trebuie cautat intre mortii..”.am fost cercetat de o predica de a lui Luigi Mitoi care reamintea faptul ca atunci cind profetul Mohamed a fost pus in caricaturi, lumea islamica a amenintat intreaga europa, iar lumea crestina nu ia nici o atitudine la tot felul povestiri fanteziste dar si provocatoare cu privire la Domnul Isus al crestinilor si nu iau nici o atitudine..sincer ma surprinde ca este pe locul doi..nu as risca sa fac un astfel de sondaj nici macar cu tinerii din bisericile noastre s-ar putea sa avem mari surprize..!

 6. Rodica Botan zice:

  Ca si apa, aia care vine repede si te impresoara inainte de a-ti da timp sa te dumiresti, asa vin deciziile acestui om…si lovesc la structura veche, sanatoasa care a existat. Au fost si pina acuma lovituri din toate partile, dar diavolul de data asta ataca din toate partile de-odata.

  Omul asta s-a adresat mai ales tineretului…si suna atragator pentru ei…de fapt ei sint masa aia enorma care l-a votat…ei vor „changes” mai mult ca oricine…ei incep viata si ar vrea sa aiba mai mult decit numai dreptul sa munceasca…

  Am ascultat aseara ceva interesant.


 7. Marius David zice:

  Logik, ti-am sters comentariul, este inadmisibil ce ai scris! Nu aşa gîndeşte şi se manifestă un creştin faţă de autorităţi, chiar dacă eşti în duşmănie faţă de valorile pe care acestea le practică. Nu lunetiştii sînt soluţia, foloseşte-ţi luneta să te uiţi la Scripturi şi Dumnezeu. Cu mare dezamăgire pentru ce ai scris, mai ales expresia „freak me out” este de negîndit în gura unui creştin echilibrat cu genunchii la rugăciune.

  Rodica, cine este tipul care vorbeşte, nu sînt la curent, mi se pare că exagerează.

  Changes, changes dar ce schimbăm cu ce şi pentru ce preţ? Orice schimbare trebuie făcută în schimbul a ceva şi cu un preţ!

  Libiu, da, am văzut tipul acela de intristare neputincioasă şi dezamăgirea unor omaeni care au sperat ca în ultimul moment previzibilul nu se va întîmpla. Păcat de ei, sancta simplicitas!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.