Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
Don’t Trust a Theory You Cannot Sing ( ce tare e asta) chiar ma si gandeam ca agnosticii, ateii nu pot canta in fiecare dimineata o cantare de lauda la adresa lui Dumnezeu.
Noi credem in Creatorul Universului, ca este Dumnezeu si merita toata admiratia si cinstea cuvenita.
Sa-i cantam doar Lui mereu
Foarte interesant, Alexandru, ba si ateismul si ereezia se poate pune in versuri si se poate cinta. Aici gresesti.
Sint foarte multe lucuri pe care le poti cinta,
le vom crede pe toate.
Incearca unele foarte ademenitoare. Stairway to Heaven? Ce spui?
O scara spre cer fără Cristos, si suna foarte bine, este cel mai bun cintec al secoluui trecut dupa unii.
Da, chiar auzeam ca Darwin asta nu avea studii decat teologice.
Buna remarca cu cele doua carti. Traim intr-o vreme in care multi credinciosi considera ca daca citesti asemenea carti arati necredinta. Dar cum sa combati o teorie pe care nu o cunosti?
Corect, Dacian, nu, Darwin si-a facut treaba foarte bine. A fost o minte extraordinara.
si n-a intentionat initial sa distruga credinta in Dumnezeu cuiva
N-am inteles, de ce sa binecuvantam pe Domnul pentru oameni ca Darwin si ca Marx, atunci si pentru Hitler si Stalin?
Da, Patrix, si pentru oameni ca Stalin si Hitler, asa cum spuneam pe PAtratosu, Hitler merita un doctorat in teologie.
http://patratosu.wordpress.com/2008/05/09/doctorat-in-teologie-pentru-hitler-propunere-7/
ai sa vezi acolo de ce
Aşa este, trebuie să-i cunoaştem bine şi să le cunoaştem şi opera, altfel vom fi descoperiţi înaintea celor ce-i susţin cu tărie. Şi câţi nu sunt cei care încă învaţă cu convingere pe copii la şcoală teoria darwinistă? Fără măcar să amintească că mai sunt şi alte concepţii, învăţături, teorii.
Am văzut şi eu acel manual alternativ de biologie publicat de Editura Universităţii Emanuel din Oradea. Mi-a plăcut mult.Te face să vrei să cauţi mai mult, să nu te mulţumeşti ca elev doar cu ce ţi se dă „mură-n gură”.
Da, este un manual bun, Alex, sper să se impună cu timpul!
Gîăndirea critică se formează prin expunerea la diverse concepţii, dar cu o călăuză.
Am postat și eu ceva pe blog, pe tema asta
http://emsal.wordpress.com/2009/02/13/a-fost-darwin-crea%C8%9Bionist/
Poate vreti sa va uitati si la clipul asta:
http://www.discovery.org/v/611
Sau la articolele de aici:
http://www.discovery.org/
Mulţumim, Evedule, pentru informaţia clară şi exactă şi pentru resurse.
Evolutia e o religie opusa lui Dumnezeu ,e o lucrare de inselaciune ca sa abata lumea de la Dumnezeu .
„….ca sa creada o minciuna „2 Tes.2.11
Darwin a fost in mari lupte sufletesti si sanatatea lui a fost distrusa ,avea o boala misterioasa ,dureri de cap si stare de depresie .Spre sfirsitul vieii,Darwin s-a intors la credinta sa in Biblie .Si el ca si multi altii,cind si-a simtit sfirsitul,a regretat tot ce a afirmat si scris inainte .
Acum 5 minute am primit un email pe care vi-l dau sa il cititi ;
Vaticanul a admis ca Charles Darwin era pe drumul cel bun cand a pretins ca omul a descins din maimute, relateaza The Times. “De fapt, prin evolutie noi intelegem lumea asa cum a fost creata de Dumnezeu”, a spus arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, responsabil cu problemele culturale. Recunoscand ca Biserica i-a fost ostila lui Darwin pe motiv ca teoria sa referitoare la evolutie contrazice Geneza, Ravasi a spus ca evolutia biologica si credinta crestina cu privire la Creatie sunt complementare. Totodata, acesta a respins speculatiile ca Papa Benedict al XVI-lea ar fi pregatit sa sustina teoria “creatiei inteligente”. Potrivit acesteia, “anumite caracteristici ale Universului si fiintelor se explica mai bine printr-o cauza inteligenta, si nu printr-un proces indirect de selectie naturala”. Astazi se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Darwin si evenimentul va fi marcat si la Universitatea Pontificala Gregoriana. “A sosit timpul ca Biserica sa faca o evaluare riguroasa si obiectiva a lui Darwin”, a spus Marc Leclerc, profesor de filozofie naturala
Interesant ce spui, Viorica, despre atitudinea VAticanului, poti sa ne dai sursa?
Istorioara cu Darwin care s-a intors la credinta Bibliei se pare ca NU este adevarata…desi noua ne-ar place sa credem asa ceva… 😦
Da, se pare că este un fel de legendă asta cu Darwin convertitul… S-ar putea scrie despre demitologizarea lui Darwin, nu?
Sa incerc,trebuie sa iau legatura cu persoana care mi-a trimis-o .
ceva aici…
http://www.timeimmortal.net/tag/gianfranco-ravasi/
Multumesc Rodica ,tu toate le stii.Asa imi spune nepotica cind ma intreaba ceva.
N-as vrea sa supar pe cineva ,dar dupa mine Darwin ne incadreaza cam pe la Rom.1:21-23,28;mai ales daca este adevarat ca a avut si studii teologice…(parca si Stalin a urmat un timp un seminar teologic);intentionat sau nu ,teoria lui ,,stiintifica”,a produs o indepartare tot mai mare de Creiator in timpul generatiei lui ,si nu numai…
erata:se incadreaza nu ne incadreaza:scuze:))
Pingback: 200 de ani cu Darwin, “ţară de secături”?, Mortuorum sorte discant viventes « La patratosu