Feminin sau sexy, „damă” sau demnă?

Este Duminica, mergem la biserică… îmbrăcate feminin sau sexy, ca nişte dame de scos la plimbare precum animalele de companie sau pline de demnitate precum soţia descrisă în Proverbe 31, lăudată de soţul şi fiii ei?

Staţi nu săriţi cu „voi, bărbaţii, să vă ţineţi ochii acasă, obsedaţilor, iar acest fel de subiecte”. Nu, de data acesta scrie o femeie. Să o ascultăm, pardon, să o citim:

ust a few months ago, I went to the mall hoping to find a couple of summer tops. After visiting ten stores and trying on countless possibilities, I walked away empty-handed. Much to my frustration, the only shirts available were tight, low-cut and see-through – and unless I wanted to shop in the grandma section, there seemed to be no modest options.

As fashion trends become more and more sensual, most Christian girls feel they have no choice but to comply with culture. Dressing modestly (and fashionably) these days is an art form. Most of us aren’t willing to go to the effort it takes to overcome the challenges and dress with grace, mystique, and dignity. Add to that our desire to be found appealing to the opposite sex, and we end up with dismally low standards for the way we dress. We know that we’ll get more attention from guys in form-fitting tops, tight pants, and short skirts. And it’s all too tempting to rationalize immodesty because “at least this outfit isn’t as bad as a lot of things I could wear.” We think that as long as we aren’t going topless on the beach, we have an element of modesty. But what is God’s standard?

I want women to adorn themselves with proper clothing, modestly and discreetly. (1 Tim 2:9 NASB)

The word modestly here literally means “with shame and bashfulness.” In other words, not shamelessly flaunting our bodies, but exuding a sense of careful dignity and guardedness even in the way we dress. The word discreetly means “to keep hidden.” Our body is for the enjoyment of one man alone – our husband. God asks us not to give other men the privilege of viewing what belongs only to the man we will spend the rest of our life with.

It’s easy to assume that true modesty means drab, shapeless, unfeminine clothes that make us extremely unattractive. But God’s pattern doesn’t bring oppression and ugliness – it brings liberty and beauty. Contrary to popular belief, feminine beauty doesn’t have to mean sensuality. It is more than possible to exude the kind of dignity, grace and true feminine beauty that will captivate a man’s heart – without using sex-appeal to do it.

Continuarea pe Covenand Eyes.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

33 de răspunsuri la Feminin sau sexy, „damă” sau demnă?

 1. Adrian.S. zice:

  Foarte frumos.Ar fi bine daca ati face si o traducere.

 2. 0f0003 zice:

  Sexy and feminin are not contradictory.
  Feminin is sexy.

  What is sold as ‘sexy’ in our modern ‘democratic’ epoch is Vulgar.
  Vulgar is not sexy. It is vulgar.

  Vulgarity is demeaning to both sexes.

  Vulgarity robs human beings of their infinity,
  reducing them to mere desacralized,
  and consequently meaningless, bodies.

  This desacralization is pervasive in modern ‘democracies’.

 3. Gabriel Mirel zice:

  „If you dress to honor Jesus Christ and your future husband, a godly man won’t have to avert his eyes when you walk into the room. Rather, you’ll be like a breath of fresh air to his soul. He’ll notice the light of Christ in your eyes and the radiance of your smile rather than being distracted by the outline of your body.” Leslie Ludy

  Leslie Ludy este co-autoare, impreauna cu sotul ei, Eric Ludy, la o serie de carti absolut minunate. Una dintre ele se intituleaza „Cand visele se implinesc”.
  Pot sa spun ca povestea de dragoste prezentata in aceasta carte, nu se compara cu romantele de 2 lei prezentate la Hollywood.

 4. Inainte de toate aceste lucruri oameni buni, haideti sa vedem ce facem cu pocainta, pentru ca Domnul nostru este foarte aproape ! Nu credeti ? Priviti singuri…http://deschideochiicrestine.wordpress.com/2011/11/12/atentie-se-zguduie-pamantul-traim-apocalipsa-trezeste-te-omule/

 5. ALINA zice:

  Nu inteleg de ce foarte multi oameni (si aici ma refer si la crestini ca si ei tot oameni „e”) confunda FRUMOSUL cu vulgaritatea.
  Traim intr-o lume destul de moderna in care oricat ne-am dori sa nu ne lasam influientati de ce se intampla in jur ne este imposibil s-o facem din anumite puncte de vedere.N-am sa inteleg niciodata de ce unii crestini( de data asta) condamna o femeie eleganta (precizez:nu vulgara). Dumnezeu este un Dumnezeu caruia ii place frumosul,nu extravaganta,nici vulgaritatea…insa cu siguranta priveste cu drag spre o femeie eleganta si ingrijita!!! Cat de bine trebuie sa se simta un frate cu o sotie ingijita si eleganta langa el. Evident ca asta se poate realiza in functie de posibilitatea fiecaruia. Lasandu-ti indatoririle gospodaresti si morale fata de familia ta la o parte ca sa-ti cumperi haine lucruri care te depasesc financiar nu faci altceva decat sa devii vulgara.Si mai este un lucru pe care as vrea sa-l spun: nu este suficient sa fii frumoasa,eleganta si ingrijita doar pe strada,la biserica,la locul de munca iar acasa la tine…vai de lume!!!…E necesar intai sa incepi cu sertarul din bucatarie,wc-ul din baie,aragazul si sa termini cu masina…Fii frumoasa,eleganta si ingrijita in toate aspectele vietii tale si atunci vei fi apreciata de cei din casa ta si de Dumnezeu!!!

  • george zice:

   @Alina
   Frumos ceea ce spui, dar nu ai spus nimic de cele trei „principii” … neprincipiale, referitoare la imbracamintea feminina:
   – tight (stramta, mulata)
   – low-cut (scurta, „generoasa”)
   – see-through (transparenta)
   … aprecierea lui Dumnezeu (apropo!) cred ca tine mai mult de etica, decat de estetica …

   • ALINA zice:

    George,
    daca ai fi citit mai cu atentie ai fi inteles ca am spus tocmai despre ceea ce vorbesti tu si anume am facut diferenta clara dintre eleganta si ingrijire si VULGARITATE.Ceea ce tot insiri tu acolo face parte dintr-un teren care cred ca te cam fura si anume :VULGARITATEA!!!
    Dar noroc ca tu ai sotie frumoasa….

    • george zice:

     @”Dar noroc ca tu ai sotie frumoasa….”
     Mai gandeste-te! Mare „noroc” a avut Avraam cu Sara cea frumoasa in Egipt si Gherar …
     Daca nu incheiai, esteta ramaneai … 🙂

 6. elisa zice:

  Alina a fi elegant este una si a fi ingrijit e cu totul alta.
  Eleganta presupune gust si bani.
  Grija exagerata pentru imbracaminte este totuna cu idolatria.
  Modestia e apanajul femeilor crestine.

  • ALINA zice:

   Elisa…cine ti-a spus tie ca a fi elegant presupune o grija exagerata pentru imbracaminte??
   Te indemn atat pe tine cat si pe George sa mergeti la DEX si sa vedeti ce inseamna cuvantul „elegant”…
   Si apropo,iti garantez eu ca o femeie crestina POATE cu siguranta sa fie modesta si eleganta in acelasi timp,pentru ca asa cum am specificat,eleganta nu presupune EXTRAVAGANTA (dex)…extravaganta este un soi de idolatrie (asta ca sa fiu de acord cu tine intr-o oarecare masura),nu si eleganta care este echivalent cu frumos si culmea: BUN SSIMT!!!!!

   • ALINA zice:

    Limba noastra romaneasca sa traiasca…
    Cuvantul eleganta in dex-facut cu gust,armonios,frumos deci…BUN SIMT…

   • george zice:

    @”Te indemn atat pe tine cat si pe George sa mergeti la DEX si sa vedeti … ”
    Draga Alina, am si eu un sfat: lasa putin DEX-ul si ia Scriptura. Vei gasi acolo o femeie eleganta numita Izabela – „Iehu a intrat in Izreel. Izabela, auzind lucrul acesta, si-a uns sprancenele, si-a impodobit capul si se uita pe fereastra.” (2Reg.9:30)
    Pentru cine se facuse Izabela eleganta? Pentru sotul ei?
    Despre aceeasi Izabela se spune ca :” S-au dus s-o ingroape; dar n-au gasit din ea decat teasta capului, picioarele si palmele mainilor.” (2Reg.9:35) “Gurile rele” spun ca – din cauza ojei si cremelor – nici cainii nu s-au apropiat de respectivele parti ale corpului. (“cosmetica” si “monden” inseamna “lumesc”, conf. cosmos=lume, din greaca si mundus=lume, din latina)
    Precum vezi, poti gasi si in Biblie definitia elegantei. Daca insisti sa raspunzi, convinge-ne cu Scriptura ca Dumnezeu vrea ca femeile sa fie elegante.
    Multumim anticipat!
    (Ceva imi spune ca imi poti fi fiica, iar sorei Elisa nepoata. Incearca sa fii mai putin impetuoasa , gandeste de doua ori si tasteaza o data. Spun asta cu simpatie, una din fetele mele se numeste Alina.) Domnul cu tine!

    • ACIDUZZU zice:

     Frate George,
     Observ ca misoginismul nu este specific doar falnicilor purtatorilor de…nadragi, ci si sexului frumos, natural sau cosmetizat !
     Erau de asteptat astfel de replici rostite cu aplomb si cu trimiteri directe la DEX, in dezbateri fiebinti pe marginea temei postate de o reprezentanta a surorilor noastre, dar care surori ?
     Evident ca este uneori nevoie si de dictionare pentru a cerceta etimologia unor expresii uzitate, incarcatura semantica a cuvintelor cu care (doar)se jongleaza intr-un dialog cu pretentii de zile mari…
     Este salutara recomandarea (sorei) Alina de a apela la Dex pentru o aprofundata intelegere a semanticii cuvintelor sau pentru imbogatirea vocabularului.
     Ce-ati zice insa daca le-am lua pe rand: FRUSTRARE, REFULARE, DEFRAUDARE, INCITARE, PROVOCARE, NESUPUNERE, MISCARE FEMINISTA si nu in ultimul rand despre BARBAT si rolul acestuia intr-o casnicie si doar „numai in Domnul !’
     Apostolul Pavel are o povata gentila, manierata, rezervata in ceea ce priveste folosirea unui debit excesiv de cuvinte, atunci cand se adreseaza femeii. (Femeii, doar femeii, nu unei surori in Hristos ! Cu surorile sfinte, apostolul n-a avut niciodata „de furca” in bisericile pe care le pastorea sau pe care doar le planta. DOAR CU FEMEILE !
     Expresiile astfel folosite, cel putin in epistolele catre Corinteni, capata valente neasteptate in adresarea aceasta atat de manierata, gentila dar impecabila in fermitatea exprimarii. Iata numai cateva exemple cu privire doar la femei desi, nu mai incape indoiala ca si surorile in Hristos au uneori predilectia sa fie doar femei !
     Incepe cu barfa prin „ai Cloei” (1 Corinteni 1:11) desi aflase un lucru esential, zicem noi. Apoi, cu indatoririle femeilor maritate (inclusiv ale surorilor credincioase (1 Corinteni 7: 34).
     In niciun caz, daca barbatul-sot de drept si de fapt nu se indragosteste pana peste cap de sotia-femeie vazand-o cum se imbraca, atunci de ce s-ar indragosti Domnul Isus de ea in Biserica ? Altele sunt cerintele…(1 Petru 3:1-8).
     Continua apoi apostolul Pavel cu „o femeie maritata legata de barbatul ei”, nicidecum de cati barbati o vor admira dupa felul in care se imbraca !( 1 Corinteni 7: 39).
     Continua apoi, limpede si concludent despre cine este capul femeii si argumenteaza de ce ? (1 Corinteni 11:3-16) El incheie aici cu o atentionare cu privire la cearta ( 1 Corinteni 11:16, verset coroborat cu Proverbe 30:32-33)si cu Iacov 4:1-4. „Suflete preacurvare !” Auzi…”preacurvare !”)
     Profit de ocazie si fac o paranteza inclusiva prin urmatoarea intrebare adresata deopotriva atat barbatilor cat si femeilor.(Doar atat: BARBATI SI FEMEI, facand deocamdata abstractie ca dejau suntem „frati si surori in Hristos”) :Pentru ce ne adunam chiar aici pe blog ? Ca sa ne facem mai buni, sau mai rai ?
     Este o problema care a sesizat-o dar a si condamnat-o in biserica din Corint apostolul Pavel. ( 1 Corinteni 11:17-18).
     El are apoi ceva de zis impotriva pretinselor duhuri de proorocie din biserica din Corint, care la acea vreme era plina de sibile (ghicitoare-vestale) care se pocaisera dar nu-si „pocaisera” si duhul de ghicire. Iata deci, exemplul din 1 Corinteni 14:32-35. Dar daca n-au barbat acasa ? Atunci sa-l intrebe pe pastor !
     Ma duce gandul la nevasta lui Isaia din Isaia capitolul 8:3…
     Era proorocita ca si sotul ei. Nu gasim insa in cele saizeci si sase de capitole ale cartii profetice nici macar un singur verset prin care sa-si „etaleze” si ea duhul proorociei (ca si Debora, nevasta lui Lapidot din Judecatorii). Sunt convins ca ar fi avut cu mult mai mult de proorocit decat surorile pseudo-proorocite moderne, care si prin acest spectacol duc o lupta de emancipare feminista ! Este totusi laudabila viata proorocitei, sotia lui Isaia prin modul intelept si duhovnicesc cu care isi chivernisise casa, isi educase cei doi fii (Isaia 7:3; 8;3). Insasi numele copiilor lor sunt nume profetice predestinate a vesti lucruri mari pentru Israel (7:3, in intelesul cap.10:21 si 8:3) Cu astfel de fii, Isaia nu poate decat sa se laude in fata intregului Israel si implicit si cu o asa nevasta credincioasa care stie sa stea la locul ei chiar daca are „veleitati” de proorocita !
     De aceea, „preaiubitul nostru frate Pavel,dupa intelepciunea data lui” (2 Petru 3:15 b), este foarte atent ce cuvinte foloseste cand se adreseaza femeii, scurt si concis in 1 Timotei 2:9-15: ” Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase. Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
     Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
     Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva.
     Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.”
     Si acum, atentie la versetul 15 ! „Totuşi ea va fi mântuită prin naşterea de fii, dacă stăruie cu smerenie în credinţă, în dragoste şi în sfinţenie.”
     Aceasta a fost preocupare sotiei lui Isaia, acesta este modelul ideal pentru o sotie credincioasa !
     Sora, cine iti va asculta sfaturile, recomandarile, indicatiile pretioase pentru promovarea emanciparii, daca nu dovedesti autoritate si notiuni de pedagogie crestina elementara acasa, in cresterea copiilor? Mai presus de smerenia tacerii, evlavia si cucernicia in rugaciune, in rusine si pudoare atat in imbracaminte cat si in manifestarea-i personalizata” prin gesturi (nu fite) si in glasul catifelat al dialogului, impletirea fericirii personale cu fericirea sotului necontenit indragostit de…”dragalasiile tale” (Proverbe 5:14-20, aici nu-s „vizati” doar…fratii-barbati !).

     Voi incheia cu o declaratie de dragoste a mirelui din Cantarea Cantarilor lui Solomon cap. 1:9, declaratie care poarta o incarcatura de dojana fina, avertizare serioasa si catalogare ferma: „Cu iapa înhămată la carele lui faraon te asemăn eu pe tine, scumpa mea.”
     Este o declaratie de dragoste construita pe metoda comparatiei, atat de des folosita in poezia ebraica, dar de data aceasta prin folosirea expresiilor antonime, deoarece „mireasa…,prea iubita…, sora…,porumbita…,neprihanita….”(cap.5:2) este inadmisibil ca prin impodobire, prin sulemenire, rpin impopotonare inutile, sa fie comparata „cu…iapa inhamata la carele lui Faraon” !
     Cine a fost faraon ? Stapanul casei robiei ! Cine este faraon astazi ? Acelasi stapan al robiei care da sfaturi surorilor cum, cu ce si pentru cine sa se imbrace ! El are pretentia si astazi ca fie Marele Machior, Marele Maestru de Cremonii, substituindu-se Duhului Sfant in desfasurarea perioadei de pregatire a Bisericii-Mireasa, gatita desavarist cu altceva decat cu „inul subtire si stralucitor” din Apocalipsa 19:7-8 si Efeseni 5:27, in vederea intampinarii Mirelui ei care va veni pe norii cerurilor ! Acest faraon al vremurilor din urma care regizeaza miscarea feminista de „emancipare” moderna (a se citi „razvratire, revendicarea intaietatii”), uneori reuseste sa se substituie Duhului Sfant, sa „machieze” si sa o impodobeasca pe mireasa lui Hristos alcatuite din soti si sotii, ca un intreg, ca un singur trup,, nu in vederea intampinarii lui Hristos, ci s-o inhame din nou la carele desertaciunii, ca si trofeu al inrobirii acestora!

 7. Marinica zice:

  Alina, felicitari ca ai ‘alinat” pe multi si multe cu „ocheade iscoditoare”.Dumnezeul nostru care in persoana Domnului Isus se spune:”esti cel mai frumos dintre oameni”! Suntem indemnati si atunci cind ne rugam,sa ne spalam fatza,sa ne ungem parul,deci sa fim curati si frumosi ca suntem fii ai unui Dumnezeu frumos,demn si sfint!

 8. Adrian.S zice:

  Alina.Derbedeii intotdeauna sunt atrasi de eleganta,dar niciodata de modestie.Nu uita ca Alexandru Ioan Cuza prindea hotii doar atunci cand se imbraca ca un cersetor.De ce?Simplu.In fata unui domn omul isi ascunde intentile.

  • ALINA zice:

   Eu sunt convinasa Adrian ca tu cand te duci la serviciu sau la cumparaturi te imbraci cu hainele bunicului tau…ca sa nu arati „eleganta”.
   Ce exemplu „maret” ne-ai dat…ne-ai luminat chiar…
   Slava Domnului ca nu prindea hoti tot timplul
   P.S. George: „noroc” era doar o expresie cu tenta „estetica ironica”…: )…

   • Adrian.S zice:

    Alina.La servici exista dresscoat.Aici sunt de acord cu tine.La cumparaturi ma duc imbracat modest,nu elegant,dar acoperit,nu descoperit.
    Sa sti ca altfel te inteleg.E greu ,sa gasesti in magazine,haine decente.
    Cuza ne invata ca daca vrei sa afli adevarul despre un om,nu te imbraca elegant.Ba mai mult,fa o gramada de greseli gramaticale si totdeauna sa pui virgula intre subiect si predicat.
    Iar acum voi enumera avantajele imbractului saracacios si felului de viata modest:
    1.Daca nu te imbraci elegant,ci esti modest nu atragi atentia hotilor sau chiar daca-i atragi ,o sa-i atragi pe aia neprofesionisti.In felul asta,daca-ti jefuiesc casa,nu iau nimic.
    2.Nimeni nu te opreste sa-ti ceara bani.
    3.Poti sa duci o viata linistita,lipsita de griji.

    • ALINA zice:

     Deci voi repeta (cu riscul de a face greseli gramaticale) ce i-am spus si lui George: „noroc” ca nu esti tu elegant…de aia nu ti-au spart hotii casa…
     P.S….cu ce-ti disturba viata saracii care-ti cer bani?

 9. Vali zice:

  Mintea femeiasca … trebuie sa fi extrem de atent la conceptele, la ideile pe care ea le exprima in mod „sincer” (ghilimelele sunt puse datorita soptitorului cu cornite de pe umarul drept – vesnic prezent, din pacate) sub forma de intentii si ganduri bune.
  Femeia poate fi intr-adevar chiar sincera, insa cred ca ii lipseste update-ul cu privire la intuitia influentelor tenebroase, sau mai bine spus a omniprezentului rau, care lucreaza din umbra.
  Desi apreciez sincer, efortul evident cinstit al doamnei, de a deslusi limitele problemei de fata totusi duhovniceste, parca nu reuseste sa patrunda pana in miezul problemei.
  Poftiti si o altfel de privire asupra subiectului:
  .
  Cu cât te înnămoleşti într-o atitudine contrară Scripturii, îţi va deveni tot mai greu şi mai greu să renunţi la ea.
  – femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială.
  Nu voi pune nici o întrebare, însă va dau un sfat: Atunci când vă îmbrăcaţi puneţi-vă întrebarea dacă sunteţi îmbrăcate cu ruşine.
  Vai de cel prin care vine prilejul de păcătuire! A umbla fiind o ispită pentru alţii, de orice parte te-ai afla, nu vine din călăuzirea Duhului Sfânt! A fi nepăsător faţă de starea spirituală a celorlalţi oameni, mai slabi, nu dovedeşte o relaţie strânsă şi sinceră cu Domnul şi nici realitatea că am înţeles durerea Lui pentru oameni.
  De la lucrurile acestea simple, cum ar fi în acest caz, îmbrăcatul inadecvat, porneste o serie întreagă de procese în viaţa unui băiat. Au căzut testului acesta şi slujitori, oameni mari, oameni culţi, preşedinţi de state şi conducători unor mari religii.
  De la acest pacat (aparent minor) pornesc altele mai mari care deriva din el: mandria, trufia, cultul propriei persoanlitati, lupta pentru popularitate, neascultarea, etc.

  • felicitari frate Vali.Sa fim frumosi, dar asa naturali cum ne-a lasat Dumnezeu.Din pacate unele si unii se vad prea urati facuti de El si mai doresc sa il corecteze cate putintel pe ici pe colo de zici ca au devenit niste piese de teatru.Uh, nu am nimic in comun cu femeile musulmanilor… dar cand ma gandesc la diferenta dintre ele si celelalte… Cineva care ar fi dorit o convertire a musulmanilor cand s-a dus in mijlocul lor, a trebuit sa plece cu „coada intre picioare” cand i s-a dat cu maciuca in cap : „ce sa invatam noi de la voi, uitati-va la femeile voastre.”

 10. ALINA zice:

  Vali…in primul rand faptul ca incepi cu expresia „minte femeiasca” ma duce cu gandul la ideea ca esti misogin(daca stii ce inseamna).
  In al doilea rand banui eu asa ca un „vas mai slab” ca am nimerit in site-ul „pocaitilor” iar in opinia voastra (si incep sa cred ca si a mea) nu prea am ce cauta aici.
  In al treilea rand aseara cand am scris primele randuri la aceasta „provocare” pe care Marius o lanseaza,i-am invitat si pe George si pe Elisa sa caute in dictionar cuvantul „eleganta”,lucru pe care ti-l recomand calduros si tie.
  Daca in opinia ta(si a multora de aici vad) eleganta este tot una cu extravaganta si vulgaritate,atunci va rog fratilor reinventati sensul limbii romane.
  Nu de alta dar Vali imi pari un frustrat (si nu esti singurul din cate vad), in ceea ce priveste acest termen.
  Am specificat foarte clar ca o femeie(ca si un barbat de altfel) elegant\a nu trebuie sa dea dovada de asta prin „haine scumpe”. Trebuie sa ai BUN SIMT in tot ce faci,inclusiv in asta.
  Spui ca femeia trebuie sa se roage in chip cuviincios…si cine a spus contrariul???
  O femeie eleganta (IMBRACATA CU BUN SIMT,pe intelesul tau) se poate ruga in chip cuviincios si iti garantez ca rezultatele vor fi aceleasi cu ale celor „smerite”(tot pe intelesul tau).

  • george zice:

   @”… iar in opinia voastra (si incep sa cred ca si a mea) nu prea am ce cauta aici.”
   In ceea ce ma priveste, nu am intentionat sa fac astfel de sugestii. Imi cer scuze, se pare ca, fara sa vreau, am lasat aceasta impresie … Nici daca spatiul de discutii mi-ar apartine, nu mi-as permite.
   Sotia ma avertizeaza uneori sa fiu atent cu ironia, fiindca cei care nu ma cunosc o pot interpreta gresit. „Incerc, dar nu prea reusesc …”, vorba unui taxi-metrist …

  • Vali zice:

   Alina … Cea mai simplista reactie posibila. Putem toti sa fim rai in mod gratuit.
   Eu am facut o atentionare. Reactia ta brusca de gen – MISOGINULE! te incadreaza deqasemenea in zona feminista, dar vad ca nu observi. – Oare nu am stiut eu dinainte ca daca folosesc acel inceput de mesaj, exact aceasta va fi reactia imediata a primei doamne? Fi atenta la continut.
   Insisti cu povesti gen „bun simt” si „eleganta”.Trebuie sa stii ca sunt notiuni absolut neconcludente si irelevante biblic si crestineste, daca nu chiar opuse, (oops! surpriza, nu?) ceea ce intareste ideea ca n-ai prins firul „criticii” mele. Nu-i bai! Insa trebuie sa stii ca la un studiu mai atent al Bibliei se va observa cat de „badarani” au fost si vor fi in continuare oamenii dedicati religios. Barbatii religiosi in costume elegante sunt deasemenea prinsi intr-o sensibila fatarnicie. Tema este totusi destul de sensibila.(Sa vezi acum si reactii masculine.)
   Sau mai simplu … vezi cat de elegant a umblat chiar Domnul Isus. Si compara putin cu preotii zilelor noastre. De pe magarus in mercedes. Smerit vs. stapanitor. Fara a purta de grija imbracamintii si a mancarii vs nesatui.
   Se pare ca nu intelegi ce se regaseste in spatele ideii de elegant.
   Ca sa ma conving ca nu este asa, te rog spune-mi daca observi vre-o lucrare a intunericului in miezul textului urmator: – ELEGANT= Făcut cu gust, frumos; (despre oameni) care se distinge prin armonia și bunul gust al îmbrăcămintei. 2. (Adesea adverbial) Care se deosebește prin armonia formei, prin îmbinarea plăcută a elementelor, printr-o sobrietate plină de gust. ♦ Fig. Plin de tact, lipsit de brutalitate.
   Daca nu, iti recomand o vizita printre saracii din sudul Africii, sa incerci sa le explici si lor conceptul de eleganta pe care il preamaresti pe-aici. Si deasemenea un studiu asupra agresivitatii orale a poroorocilor, a Domnului Insusi si a sfintilor apostoli. Poate te vei speria putin, totusi te vei lumina cu privire la justetea unor astfel de reactii tari. Scopul lor era bineinteles trezirea interlocutorilor, nu adormirea lor prin discutii filozofice. Face your life. It’s trash ..
   Si … da … stim ca pocainta e grea si restrictiva fata de lume … de aceea te simti outsider. Si eu m-am simtit asemenea odata. Dar merita sa insisti!
   Ps. Mi-as cere scuze, dar este ca si cum as zice ca nu cred in ceea ce am scris. Totusi, daca am gresit totusi cu ceva te rog sa ma ierti … nu ziceti voi ca a gresi este omeneste? Sau pune-o pe seama termenilor cu care ma vei descrie in rasunsul tau.
   Si apropo: era vorba de IMBRACATE CU RUSINE. Ideea aceasta vorbeste despre altceva decat despre eleganta, bun simt si orice alt termen sinonim o mai exista.

  • Adrian.S zice:

   AHA.Pai ia spune putin,ALina, tu cat bun simt ai avut cand l-ai facut pe Vali misogin?Si pentru ce?Pentru ca spune adevarul?
   Pai nu esti tu putin ipocrita?Apropo de eleganta.Sa sti ca eleganta se vede in primul rand in vorbire,ceea ce in cazul tau ,nu se observa.Iata ce ne spune DEXul despre eleganta:Distincţie în limbaj, în stil , graţie în atitudini, în maniere; rafinament, gust, distincţie în felul de a se îmbrăca, în croiala hainelor.

   • george zice:

    Adrian, Alina este, cumva sora „prietenului” tau, Alin? Ambii starnesc multe replici la comentariile lor … 🙂

    • Adrian.S zice:

     Nu cred.Alinul de care vorbesti tu are acces interzis pe blogul asta.Daca nu ma crezi,incearca sa-i scri numele intreg si o sa vezi ca in maxim 60 secunde vei fi editat de fratele Marius.Asemeni mie si fratele Marius are alergie la Alini veninosi.

 11. elisa zice:

  Alina,
  am fost in lume si mi-a placut sa fiu eleganta;
  daca nu ai gust nu poti fi, chiar daca ai bani,
  bungust si bun simt in imbracamine poti avea fara bani, dar sa fii eleganta nu.
  Am avut si bani si mi-a placut sa ma imbrac frumos, pentruca voiam sa plac.
  Acum, fiind intro alta conjunctura, facind parte dintro alta”lume” nu ma mai
  preocupa eleganta.
  Mi-s dragi fetele imbracate frumos, cu bun gust, cu modestie.
  Simple si simplu imbrcate, au ceva deposebit;
  fara minjituri si fara sa fie imbracate provocator;
  la urma e vorba de pacat si acesta trebuie dat la oparte.
  Frumos a scris Vali, bine spus si adinc.

 12. dorulungudl zice:

  Dacă îmbrăcămintea ta „arată, îndreaptă, scoate în evidență” fața ta, e ok, dar dacă îmbrăcămintea ta îți scoate în evidență trupul tau … nu ești din ficele Sarei!
  Frumusețea și senzualitatea sunt două lucruri total diferite! Nu poți defini senzualitatea, dar când o vezi știi exact despre ce e vorba. – Paul Washer

 13. Conteaza? zice:

  Teoretic stim toti, pana la urma, cum ar trebui sa traim/sa ne imbracam/sa vorbim/etc. Orice femeie (daca este credincioasa) simte atunci cand depaseste anumite limite. Cuvintele de multe ori nu ajuta, dar mai mult ajuta oglinda. Orice barbat (la fel, daca este credincios), pare-se din parerile de mai sus, stie la ce ar trebui sa priveasca atunci cand cauta valoarea unei femei. Si totusi…realitatea e diferita. Si nu ma refer la lume atunci cand spun asta…Domnul sa aiba mila de noi.

  • Vali zice:

   Cineva indemna asa:
   Daca vrei sa intelegi cu adevarat cum te-ai imbracat astazi, cum vrei sa iesi in lume, atunci cand te duci in oglinda ca sa te verifici, imagineaza-ti ca in locul oglinzii se uita la tine Domnul. Ce parere are oare despre outfit-ul tau de astazi.
   Insa bine ati incheiat; si la asta se rezuma totul …Domnul sa aiba mila de noi. … Si de mine in special as insista eu.

 14. dani zice:

  Pentru Conteaza?
  90% din femeile tinere, credincioase (din cauza lipsei de ucenicie din partea celor mai experimentate dihovniceste, si „mariteste”) nu realizeaza ca depasesc „anumite limite”.
  Pentru Vali
  …”atunci cand te duci in oglinda ca sa te verifici, imagineaza-ti ca in locul oglinzii se uita la tine Domnul. Ce parere are oare despre outfit-ul tau de astazi.”
  Imaginatia nu prea ajuta la a gasi care este parerea Domnului. Este adevarat ca poti sa IL intrebi iar daca urechea ta este obisnuita cu vocea LUI vei sti ce sa faci, daca nu, e doar fantezie. Fiindca atunci cand isi imagineaza, ea foloseste o „baza de date”. Aceasta „baza de date” are un specific feminin peste care se adauga ideile, falsele idei si preconceptiile specifice culturii sociale si familiale in care aceasta persoana a crescut.
  Femeile (surorile noastre scumpe) au nevoie de barbati (frati) care VORBESC despre ce vad si simt EI cand vad o femeie imbracata intr-un fel sau in altul. Cu cat se aproprie (se cunosc) mai mult cele doua sfere de gandire (feminin si masculin) cu atat situatia intra pe fagasul sanatos.
  Si cred ca discutia nu ar trebui sa se opreasca doar la imbracaminte, incaltaminte, coafura ci poate cuntinua cu gesturi, priviri si altele chestiuni percepute intr-un fel de femei si intr-un cu totul altfel de barbati.
  Cred ca noi barbatii trebuie sa incetam a mai admira in tacere (si ne lipsit de fantezie si preconceptii) „peisajul”, iar femeile , atunci cand unul dintre noi isi deschide gura, sa nu sara cu
  „esti un porc, nespalat pe ochi, maniac sexual” si multe alte epitete si comparatii „binefacatoare”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s