Al treilea război mondial? … sau confruntarea dintre două ”creștinisme”?

Rețelele de socializare îți oferă surprize nemăsurate. În aceste zile de foc găsesc ”creștini” care îl laudă pe Putin pentru inteligența sa strategică, dar mai ales pentru că este ”harapnicu lu Mnezău” pentru nenorocita de Europă gomorizată. Acest călăreț apocaliptic este soluția pentru întoarcerea la ”dreapta credință”, ”calea cea adevărată”, un adevărat creștin, care apără sfințenia familiei (nu contează că are amantă). Putin ÎNCĂ, cu toate evenimentele din ultimele 48 de ore, este pentru unii un adevărat erou al ”adevăratei ortodoxii”, pe care este gata să o apere cu sabia, pornind un război sfînt, cu binecuvîntarea ierarhilor Bisericii, că doar este mare ctitor la Athos. Ucigașul de la Kremlin se identifică pe sine cu valorile creștine și în acest fel își găsește simpatizanți atît în propria țară cît și aiurea pe la noi.

Putin întruchipează creștinismul radical, agresiv, revendicativ, care ”îi va trage în țeapă pe fătălăi”, îi decapitează pe eretici și îi arde pe rug pe potrivnicii orînduirii stabilite de Sfînta Biserică. Este creștinismul de grajd, transpirat și nespălat, reprezentîndu-i pe aceia care se îmbată de vineri pînă sîmbătă, apoi sîmbătă seara își bat nevestele și își blastămă copiii, pentru ca Duminica să își facă cruci largi către Biserici în drumul spre tîrg, spunînd de trei ori ”Tatăl nostru”.

Europa, pe de altă parte, își drege glasul politicos, oftează vibrant și își împreunează mîinile în perfectă suprapunere, dă ochii peste cap spre vitraliile cu un isusuț efeminat și îi spune golanului, care își pune picioarele în brațele domnișoarei așezată pe bancheta din fața sa în compartimentul strîmt: ”Vai, da nu-i frumos, nu se face, o să vă spun la autorități și o să vă dea jos la prima stație!”. Trenurile transiberiene au cîte 18 ore între stații, acolo este loc nu numai de mojicii și necuviințe. Bădăranul știe că duduile ofuscate ale Europei Occcidentale nu vor face nimic și dacă se dedă la mai mult decît atît. Vor comenta cu batistele la gură: ”Vai, fato, asta nu poate fi adevărat! E îngrozitooor!” în timp ce tragedia se petrece sub ochii lor și conductorul trece pe hol, făcîndu-se că nu vede nimic, pentru că și-a primit mita. Acesta este spectacolul fricii și lașității.

Agresorul rînjește și își stinge mucul de țigară pe geanta altei cucoane din același compartiment.

Citește întreg articolul pe Edictum Dei AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole publicate pe Edictum Dei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Al treilea război mondial? … sau confruntarea dintre două ”creștinisme”?

  1. Constantin din S. zice:

    Deocamdată, Davos etapa a doua.
    Când vor zice pace și liniște …

  2. Pingback: Al treilea război mondial? … sau confruntarea dintre două ”creștinisme”? | Ciprian I. Bârsan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.