Între Scriptură și ziar(e) – Cum ne pregătim de Paște? sau „Suflete al meu, suflete, scoală! Pentru ce dormi?” – cu Preot prof. univ. dr. Dumitru Vanca

Pe Preot Profesor Dr. Dumitru Vanca l-am cunoscut în circumstanțe academice. M-a impresionat deschiderea lui spre dialog și curiozitatea sănătoasă asupra celor duhovnicești și din alte confesiuni.

Molcom, blînd, carismatic, tot timpul zîmbitor, cu o vorbă așezată, este un partener fascinant de dialog.

Profesorul Vanca din scris pare un alt personaj față de preotul Vanca din realitate, care se oprește din cînd în cînd cu un oftat lung, dar tot cu zîmbet și spune: ”măi, fraților, măi, fraților!”

Și pentru mine și pentru dînsul predarea on line ne trezește tînjirea după studenți în carne și oase. Îmi mărturisea: ”Îmi lipsesc studenții mei, le vorbeam de aproape, mă plimbam printre ei …. acuma… oh, Doamne! …. ”

În perioada de pregătirea a Paștelor și-a chemat enoriașii, folosindu-se de tehnologie, și a pornit citirea Psaltirii cu scopul pregătirii sufletești pentru Marea Sărbătoare! Biserica îi este plină la fiecare slujire.

Post Scriptum:

Cineva m-a întrebat deja, văzînd emisiunea pe youtube, cu toate că este foarte proaspătă:

”Sînteți ecumenist?”

I-am răspuns: ”Ce este aia? Eu una știu, îi iubesc pe toți cei care Îl iubesc pe Dumnezeul Trinitar! Mă mișc, parafrazîndu-l pe Petre Țuțea, între Faptele Apostolilor – Conciliul de la Niceea și Calcedon.

Acest tip de dialoguri cu profesorul Vanca, cu profesorul Stelian Tofană, cu doctorul David Ille de la Oastea Domnului, cu pastorul Ghiță Mocan din Biserica Penticostală, acesta este modul meu de manifestare natural. Dumnezeu este și Adevăr și Dragoste! În cele ce putem umbla împreună să umblăm în adevăr și în dragoste împreună! În celelalte să ne lăsăm luminați de Lumina lui Cristos, Calea, Adevărul și Viața!”

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Între Scriptură și ziar. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Între Scriptură și ziar(e) – Cum ne pregătim de Paște? sau „Suflete al meu, suflete, scoală! Pentru ce dormi?” – cu Preot prof. univ. dr. Dumitru Vanca

  1. Pingback: Între Scriptură și ziar(e) – Cum ne pregătim de Paște? sau „Suflete al meu, suflete, scoală! Pentru ce dormi?” – cu Preot prof. univ. dr. Dumitru Vanca | Ciprian I. Bârsan

  2. Iosif zice:

    Cu câtă diplomație din ambele părți evitați „gardurile” și găsiți podurile comune! O, daca acesta e „ecumenismul” atunci mă declar și eu așijderea, chiar daca voi sta in același cazan de smoală cu astfel de oameni! Vom avea ce vorbi.

    Poate că ceea ce va evalua Dumnezeu la noi e ceva de după „gardurile” între-confesionale?

    Iosif – ortodox practicant; cititor fidel al blogului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.