Countryside 2018

Timp de două săptămîni, de luni încolo, voi face ce fac de 20 de ani încoace, din 1998. Merg într-o expediție misionară în Oltenia profundă și în Moldova, zona Bacăului, împreună cu o parte dintre studenții mei, alături de tineri din emigrația română din Statele Unite sau Europa, la care grup se alătură tineri din biserici din țară (și din Biserica din Aleșd). Mergem mai ales în zonele rurale, de aceea această inițiativă se numește Countryside. 

Este o experiență de care aș fugi din toată inima, dar de care totuși am devenit dependent. Aș lăsa bucuros altuia responsabilitatea de a te ocupa de 50 de tineri, m-aș ascunde undeva, fiind prin natură un mizantrop timid, ca să nu fiu nevoit să vorbesc cu oamenii pe stradă despre chestiuni atît de intime precum credința în Dumnezeu, dar în același timp asemenea călătorii oferă experiențe și amintiri de neuitat.

Așa ne-au crescut copiii, dormind în mașină pe drumurile Olteniei. Neriah și Titus, fiica noastră și ginerele nostru, au mers și s-au mutat acolo ca misionari mai întîi, iar acum va fi ordinarea lui Titus. Rugați-vă pentru ei!

Ne rugăm pentru ei și pentru noi. Avem emoții, avem emoții pentru tot ce se va întîmpla ca în fiecare an de 20 de ani încoace. Abia așteptăm să înceapă! Abia așteptăm să se termine și să îi vedem pe toți în mașini și avioane și apoi să primim mesajele lor: ”am ajuns cu bine acasă!”

Anul acesta vom studia împreună Epistola Apostolului Pavel către Efeseni. Ne rugăm pentru lumină, pentru înțelepciune, pentru călăuzire, pentru protecție divină.

Dacă vizitați acest spațiu și vedeți că nu mai apare nimic vreme de 14 zile, spuneți o rugăciune și pentru noi. Vom încerca să vă ținem la curent cu ce ni se întîmplă, dar va fi greu și frumos, ca în fiecare an! Sîntem siguri! Este o aventură de neuitat alături de Dumnezeu ca în fiecare an.

De ce fac asta? Pentru că nu cred în învățămînt teologic doar de la catedră. Cred în ucenicia peripatetică (ucenicia prin călătorie, la fața locului, așa cum a făcut Isus). Cred în valoarea întîlnirii directe cu viața. Cred în formarea prin exemplu, cred în influența prin expunerea la situații neprevăzute și grele, și toate acestea în amestec de generații.

Am studenți care își amintesc mai multe din cele două săptămîni petrecute în cele mai grele condiții alături de ei, decît în cele două semestre de greacă veche pe care le-am făcut împreună. Își amintesc mai degrabă clipele de disperare și soluțiile lui Dumnezeu la cele mai grele întîmplări (oh, într-un an am avut și un accident mortal!) decît aoristele și soluțiile exegetice la textele controversate.

Vă mulțumim pentru susținere și rugăciune, mulțumim Bisericii Baptiste Române din Cleveland Ohio, Bisericii Baptiste Sfînta Treime din Aleșd, Universității Emanuel (care îmi dă voie să plec cu două săptămîni mai devreme pentru astfel de activități) tuturor susținătorilor și partenerilor noștri.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, Pt. studenţii mei, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Countryside 2018

 1. Lazăr Florentina zice:

  Fiti Binecuvântați!

 2. Maria zice:

  DOMNUL sa va isoteasca si sa va dea Biruinta Amin!

 3. Mike zice:

  fie binecuvantarea Domnului peste voi toti acolo!

 4. mecanick zice:

  Din Statele Unite ale Americi, ajunsaratzi in Statele Unite ale Olteniei ….dar va luaratzi dictionarul romano-oltenesc , stiti sa conjugati perfectul simplu ? Atunci e simplu …ca perfectul . Succes !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.