Confutatis

Dumnezeu să le dea sănătate celor care au avut această idee: să pună partiturile alături de muzică.

Dialogul din Amadeus … fascinant!

Cu dedicație celor care neagă iadul!

sursa

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Muzica, Schimb de iutuburi, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Confutatis

  1. Alin Cristea zice:

    Nu e o idee buna ca partitura sa fie alaturi de muzica (decit din considerente tehnic-pedagogice). Muzica e cu totul altceva decit o suma de semne. Este o lume minunata de care se poate bucura oricine, cu conditia sa nu fie… patratos. Sa nu dezvrajeasca lumea asta minunata.

    • Marius David zice:

      Se înțelege că din considerente tehnic-pedagogice, pentru deșteptare, creștere, învățare și UNEORI chiar degustare mai dihai a muzicii (poate aveți curiozitatea să vedeți cine a instituit proiectul și de ce). Unii, credeți sau nu, stimabile, chiar se pot bucura și mai mult de suma de semne citind partitura alături de sunet, nu numai închizînd ochii și gemînd în scaune a plăcere estetică. Poate că îl bănuim pe Celibidache, care vizualiza semnele TOTDEAUNA cînd asculta o bucată (că memorase totul) că va fi fost pătrățos și strica corola. Poate că putem bănui un ignorant în ale semnelor că este mai delectabil, dacă nu știe să citească și se minunează mai tare? Hmmm, atunci să intre în club Celibidache, în clubul pătrățoșilor, și să rămînă afară toți cei care nu pot asculta muzica și AȘA și ALTFEL. Eu am propus în acest spațiu și AȘA și ALTFEL. Cît despre cît de bună sau nu a fost ideea acestora, asupra acestor lucruri vă vom asculta altă dată. Am admis acest comentariu numai pentru a-i demonstra inutilitatea (nu aduce nicio contribuție) și lipsa de coerență, consistență de conținut și consecvență logică. un pic de bla-bla-bla acolo. Comentariul, ca și altele din această serie, poate fi trecut la tolba dvs. Inventariați-l rapid!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.