Richard Dawkins: „oh, God!”???

via Nagy Emanuel

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în zîmbetu din colţu gurii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Richard Dawkins: „oh, God!”???

 1. manu144x zice:

  Richard Dawkins nu mai e luat în serios nici măcar de comunitatea pe care se jură că o reprezintă. Cea mai bună caracterizare i-a făcută Zacharias cred. Zicea că Richard Dawkins e condus de o ură personală, o vendetă personală, şi asta îi duce lupta dincolo de raţionament, de logică şi alte cele pe care se pretinde că le reprezintă. Plus i s-a urcat la cap succesul mediatic de care se bucură, orice gânditor de buzunar se declară mândru cunoscător al lui Dawkins, care până la urmă în afară de cărţi nu a realizat nimic serios la viaţa lui.

  Nu poţi avea încredere într-un ateu care toată viaţa singura meserie a lui este faptul că este ateu. Asta este sursa lui de venit. Vă daţi seama că va lupta cu dinţii şi va susţine până la capăt cauza care îi dă de mâncare, dincolo de orice raţionament, logică, până la fanatism.

 2. szromulus zice:

  Nu am vazut si nu vad in Dawkins un adversar, chiar daca nu sunt deloc de acord cu el. Perspectiva pe care o sustine el este o permanenta provocare, adusa noua, crestinilor, sa ne extindem orizontul de vederi si idei dincolo de granitele personale.

  Similar cu episodul evreilor din perioada exodului, Faraon era un instrument de care se folosea Dumnzeu ca sa ii trezeasca pe evrei la o alta realitate, la una spirituala. Daca nu ar fi existat presiunea vietii in Egipt, nu s-ar fi mobilizat sa caute solutii si sa accepte oferta lui Dumnzeu prezentata prin Moise. Faraon nu era the dark character, ci era un instrument.

  Creatia a vorbit intotdeauna despre Creator, dar noi am devenit prea comozi sa cautam acele piese de puzzle, din stiinta, care puse cap la cap vorbesc despre Dumnezeu. Exista un potential fantastic in stiinta, in diverse ramuri ale ei, care vorbesc cu limpezime despre Dumnzeu. Perfectiunea si frumusetea macro si micro universului arata spre frumusetea si perfectiunea Lui. Lectia data de Dumnzeu lui Iov, de la cap 38 incolo a fost si este o invitatie de a intelege creatia, frumusetea, forta si dimensiunea ei, iar in toate astea se poate vedea marimea si perfectiunea lui Dumnzeu. Pentru majoritatea dintre noi(si dintre teologi), lectia data lui Iov, a fost o lectie aplicabila doar lui(de la cap 38 incolo).

 3. foolfield zice:

  Dawkins ca `instrument` de permanenta provocare adusa crestinilor… Sa fie Dumnezeu acea zeitate ancestrala care vede in om (oricare ar fi el), `instrumentul` prin care isi bifeaza planurile? Omul ca instrument, in alte cuvinte,`omul-de-manipulat`. Isus e de alta parere…

 4. szromulus zice:

  Faraon nu era „om de manipulat” (in VT) , dar a fost un instrument prin care Dumnezeu si-a realizat planul. Dand acel exemplu cu Faraon, am definit (implicit) semantica.

 5. foolfield zice:

  Omul ca instrument e ceea ce imi pare hilar, din oricare parte ar veni aceasta acceptie. Nu e o contradictie in termeni sa consideri omul- fiinta inzestrata cu liber arbitru, nu?- un fel de `instrument-de-folosit la nevoie`? Nu e de pus pe ganduri o asemenea inadvertenta?

 6. szromulus zice:

  That’s fine. Trebuie stapanita teologia vechiului testament pentru a intelege anumite concepte.

  • Marius David zice:

   Pentru a înțelege TOATE conceptele din Noul trebuie să înțelegem VEchiul,
   Nu vom putea, cum spunea Augustin, să pricepem Noul decît pe piedestalul Vechiului și Vechiul numai în lumina Noului TEstament.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.