Despre plictisul din rai

Andrei Croitoru, aproape… fostul meu student, a găsit acest citat superb.

„Nu are rost să vă îngrijoraţi din pricina glumeţilor care încearcă să ridiculizeze speranţa creştină cu privire la „Cer”, spunând că ei nu vor „să-şi petreacă veşnicia cântând la harpă”.

Răspunsul care trebuie să le fie dat unor asemenea oameni este că, dacă ei nu pot înţelege cărţile scrise pentru adulţi, ar trebui nici să nu vorbească despre ele. Toate figurile de stil biblice (harpe, coroane, aur etc.) sunt, desigur, o încercare simbolică de a exprima inexprimabilul. Instrumentele muzicale sunt menţionate deoarece pentru mulţi oameni (nu pentru toţi) muzica este singurul lucru cunoscut în viaţa prezentă care sugerează cu cea mai mare vigoare extazul şi infinitul. Coroanele sunt menţionate pentru a sugera faptul că cei care sunt uniţi cu Dumnezeu în veşnicie vor fi părtaşi la splendoarea, la puterea şi la bucuria Lui. Aurul este menţionat pentru că sugerează eternitatea Cerului (aurul nu rugineşte) şi valoarea lui enormă. Oamenii care iau aceste simboluri în sens literal ar putea la fel de bine să creadă că atunci când Cristos ne-a spus să fim ca porumbeii, a vrut să spună că noi trebuie să depunem ouă.”

sursa

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Citate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Despre plictisul din rai

  1. vali zice:

    Acum nu trebuie sa fim atat de inculti in cea ce priveste Sfanta Scriptura si sa scoatem textele din contextul lor. Cerul este descris literal ca fiind plin de bogati, dar cum: aurul care aici are asa mare pret si e purtat ca podoabe pentru fala si trufie, dincolo este materialul de pavat drumuri, pietre scumpe care aici impodobesc coroanele regilor si colierele celor avuti in cer sunt doar materiale de pus pe porti, care aici se fac din lemn si in ultimul secol din fier. Dar legat de faptul ca trebuie sa fim ca porumbei, e alta poveste, pentru ca acolo cuvintele Domnului Isus iti spune cum sa interpretezi.

  2. Daniela zice:

    DA, muzica e o binecuvantare. Chiar acum ascult Marea Simfonie in Do de Schubert. Pur si simplu divin.
    Cat despre ce va fi in cer, daca pamantul e atat de frumos, mai ales in locurile neatinse de prea multi oameni, cerul va fi minunat. Pentru ca acolo oamenii nu vor mai strica atunci cand vor atinge. Presupun ca Dumnezeu nu va une garduri, ci oamenii vor respecta ce gasesc si pe Creator. Evident cred ca in cer va fi si cainele meu, nu doar fluturi si pasari si flori. Teologilor, scutiti-ma de interpretari, am auzit deja o gramada despre absenta animalelor din cer. Ar fi culmea ca Dumnezeu sa isi renege cea mai frumoasa si amuzanta si relaxanta parte din creatie.
    Oricum finalul cu depusul oualor a fost apoteotic:)). ma asteptasem la zburat si gugulit, nu la depus oua:)).

  3. octi zice:

    Practic nu ma intereseaza de loc cum va fi raiul. Eu cred ca singurul lucru care conteaza este faptul ca vom fi in prezenta lui Dumnezeu care este infinit si care va aduce ceva nou in fiecare clipa a eternitatii. Este cumva, daca vreti, ca si cum ai fii placut surprins cu fiecare clipa care trece.

  4. Me Again zice:

    I’m just going to leave this here…

  5. naomi zice:

    Raiul este acolo unde-i prezenta lui Dumnezeu. Si acolo unde-i Dumnezeu este pace, bucurie, fericire, armonie, dragoste. Acolo nu este suferinta, nu sunt lacrimi, nu este intuneric niciodata si mai este ceva: acolo voi canta cu cea mai frumoasa voce care poate exista si voi sti canta chiar si la harfa. Ce pot sa-mi doresc mai mult de atat?
    Daca as avea tot ce-mi doreste inima aici pe pamant cu siguranta nu mi-as dori Cerul, dar tot ce-mi lipseste aici, in Rai voi avea pe deplin.Am sa ma lupt sa ajung acolo negresit. 🙂
    De ce trebuie sa nesocotim frumusetea Raiului cu ideile noastre simpliste si ridicole?
    Cum am putea noi „praful de pe cumpana” sa redam in cuvinte frumusetea Cerului? (sau cum spun iahovisti „Pamantul cel nou?” Oriune si oricum va fi stiu ca ne va desavarsi si nici un simtamant negativ nu ne va mai atinge.Uff!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.